Nederland wil Oost-Europa vluchtelingen opdringen

screenshot_838

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken en zijn Italiaanse collega Moavero Milanesi.

(Door: Maarten van Aalderen)

ROME – In de nieuwe Europese begroting moet de verstrekking van Europese fondsen aan EU-landen gekoppeld wordt aan hun bereidwilligheid om vluchtelingen op te vangen. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) wil dat samen met zijn collega’s uit Italië en Malta mogelijk maken. Dit is belangrijk, omdat enkele Oost-Europese landen weigeren mee te doen aan de opvang van vluchtelingen, maar wel veel geld van die Europese fondsen opstrijken.

„We zijn het er grondig met elkaar over eens dat de EU zijn rol moet oppakken door op het hele traject van migranten een rol moet spelen, ook bij de landen van oorsprong”, aldus minister Blok gisteren na afloop van zijn gesprekken in Rome. „Door economische steun, het openstellen van onze markten, het helpen van die landen bij het opbouwen van grensbewaking en de rechtsstaat zoals in Niger en Mali. De mensenhandel moet worden aangepakt, vooral in Libië, de gemeenschappelijke Europese grensbewaking moeten we gezamenlijk verbeteren. Vervolgens moeten we er voor zorgen dat in ieder land waar de mensen aankomen, zoals wij doen in Ter Apel, een goede selectie plaatsvindt waarbij sommigen bescherming krijgen en anderen, die niet aan de criteria voldoen, terug moeten. We waren het er over eens dat dit de aanpak moet zijn”, aldus Blok.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Vluchtelingen", Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, meningsdictatuur, Midden-Europa, moralisme, Multiculti, Nationalisme, Nederland, nieuw fascisme, Oost-Europa, Patriottisme, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op Nederland wil Oost-Europa vluchtelingen opdringen

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Loze kreten van een incompetente NSB’er

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Advies aan Oost Europa….Laat die Nederlandse klootzakken lekker dood vallen !

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Hopelijk bedoeld u daar alleen WEL die misselijke linkse Nederlandse politici mee en dus NIET de anti-EU-Nederlanders! Dat eerstgenoemde uitschot kan beter ZELF persoonlijk deze “vluchtingen” opgedrongen krijgen en dan gewoon in hun woningen!

   Geliked door 1 persoon

 3. Ruud zegt:

  Kijk eens aan, onze eigen dappere Stef Blok. De ministeriële pipo uit Nederland die anderen de maat gaat nemen en bestraffen. Gezien zijn eigen zwakke en twijfelachtige status zou ik mij maar niet aan het volgend hete hangijzer gaan branden. Soevereine natiestaten beslissen wat mij betreft zelf over hun grenzenbeleid; daar kan Blok eerder een voorbeeld aan nemen dan als een afgerichte slaafse hond de ondemocratische EU op haar wenken te bedienen. Kennelijk beseft hij niet dat de EU steeds meer tegen de methoden van een communistisch staatsinrichtingsmodel aanschuurt.

  Like

 4. Ron Rotweil zegt:

  Ze gaan helemaal door het lint

  Geliked door 1 persoon

 5. peter zegt:

  Als je ze er niet in laat ,hoef je er een ander niet mee op te zadelen ,hoe eenvoudig kan je een probleem vermijden ,maar ja ,de gestudeerde in de weetnikskunde denken niet zover .

  Geliked door 1 persoon

 6. Elisah zegt:

  Off topic,
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/01/Speciale-politie-valt-bekende-rechtse-site-Hartgeld-binnen-vanwege-kritiek-op-islam

  Speciale politie valt bekende rechtse site Hartgeld binnen vanwege kritiek op islam

  Bewapende eenheden van de speciale Oostenrijkse politie (WEGA) en de recherche zijn gisteren het kantoor van de grote en bekende Duitstalige rechtse website Hartgeld binnengevallen, en hebben vervolgens alle computers, gegevensdragers en wapens in beslag genomen. De reden? Het ‘zaaien van haat’ tegen moslimmigranten, en commentaren van lezers waarin negatief wordt geschreven over de islam.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Blok gaat uit van ’n totaal verkeerd uitgangspunt.
  Europa gaat ten onder aan die zogenaamde “vluchtelingen”.
  Als je andere landen gaat chanteren om je wil op te dringen ben je gewoon ’n schurk.
  Bovendien liegt hij over het terugsturen van vreemdelingen.
  De man is onbetrouwbaar en ’n landverrader.

  Geliked door 1 persoon

 8. fleckie zegt:

  HoeVEEL is eigenlijk Het. ‘BATIG. SALDO’ ..voor de Oost-Europese staten, ( omdat WEER. het. woord. ‘MOET.’ ter sprake komt, ( hoe hebben de Oost-Europese staten zich zo kunnen laten beinvloeden dat ze zich…’AANSLOTEN’. bij de. EUROPESE. GEMEENSCHAP:( terwijl eigenlijk
  ‘DEITSCHLAND uber ALLES’, door de 2e WERELDOORLOG , nog ‘littekens’. nagelaten heeft?)
  *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 9. Bezorgde burger zegt:

  Hmmm… Volgens dit Italiaanse artikel :
  https://www.onuitalia.com/2018/09/18/moavero-milanesi-met-dutch-colleague-blok-confirms-collaboration-in-unsc-split-seat/
  heeft Stef Blok Moavero Milanesi vorig jaar september ontmoet.
  De inhoud van dit artikel komt aardig overheen maar de strekking van het Italiaanse verhaal is dat Milanesi solidariteit met ZIJN land wil en wil dat de migranten uit ITALIE over EUROPA worden verdeeld omdat ITALIE onevenredig veel nepvluchtelingen binnen krijgt.
  Er wordt geen woord gerept over Oost Europa.
  Het Italiaanse artikel ligt dan ook meer in de lijn met het beleid van Salvini.

  Mooi stukje nepnieuws van de Telegraaf (in opdracht van dat stelletje fantasten in Den Haag?)
  Is de Telegraaf niet die krant die wel vaker nepnieuws in opdracht van een dicatoriale macht heeft gebracht?

  Geliked door 1 persoon

 10. Bezorgde burger zegt:

  Nog even iets:

  Salvini heeft vandaag, samen met Polen, de wens uitgesproken om Rome en Warsaw te verbinden via een politiek as. Een bond met alle landen rondom deze as zou de Frans-Duitse machtspositie in de EU moeten breken middels een machtsverschuiving naar het Oosten.
  Raar dat Blok gelooft dat een vooraanstaand minister uit het kabinet Salvini zij land verraadt, notabene ten gunste van het knullige Nederland!
  Heeft Blok soms geborreld met Juncker?

  Geliked door 1 persoon

 11. Bert zegt:

  Een volkomen krankzinnig plan. De EU fondsen zijn bedoeld voor doelen in de EU. Voor doelen in Afrika zijn er andere fondsen, zoals ontwikkelingshulp en bilaterale hulp. Landen in Oost-Europa (waar de meeste migranten toch al niet heen willen) worden gedwongen het spel van West-Europese landen mee te spelen. Dit zou wel wel eens het begin van het einde van de EU kunnen worden.

  Like

 12. Johan zegt:

  “ Het helpen van die landen bij het opbouwen van grensbewaking en de rechtsstaat zoals in Niger en Mali.“ , aldus minister Stef Blok.
  Dit is zeer onrealistisch. Het is een welhaast onmogelijke opgave.
  Beseft minister Blok wel, op dat ministerie, hoe groot die landen zijn ? Hoeveel kilometer grens er aan Mali en Niger zitten ? Een ruwe schatting levert op : Niger heeft ongeveer 6000 kilometer in de rondte. Voor Mali geldt hetzelfde. Grensbewaking ? Waar hebben we het over ?

  De rechtsstaat introduceren ? We hebben gezien in Irak, hoe het de Amerikanen daarmee verging. Zal het dan nu echt zoveel beter gaan in Mali en Niger. Vergeet het maar !
  En als we Mali en Niger moeten ´helpen´, wat doen we dan met die andere 150 landen in Afrika ?
  Die willen ook graag een graantje ´ontwikkelingshulp´ meepikken, als een stelletje uitgehongerde kippen in de volière.

  ´´ De mensenhandel moet worden aangepakt, vooral in Libië,´´, aldus minister Blok.
  Kijk, hier kom je iets meer in de richting van wat kan. Stuur een kanonneerboot naar de Middellandse Zee en torpedeer al die speedboten en vluchtelingenboten van mensenhandelaren, nog voordat ze goed en wel op zee zitten. Dan is het heel snel afgelopen met die ´vluchtelingen´stromen. Neem gewoon een strook zand van het Libische strand in bezit middels de NAVO (dan doen ze tenminste iets nuttigs) en dump daar alle ´migranten´ terug, die in de landen van de Europese Unie zitten. Moet je eens zien hoe snel het is afgelopen met al die ´trieste verdrinkingen´ op zee. Die gebeuren dan gewoonweg niet meer.

  Ga vooral geen ontwikkelingshulp geven in Afrika. Door ontwikkelingshulp worden deze Afrikaanse landen alleen maar rijker. Dat is weliswaar een nobel streven, maar daardoor wordt een bepaalde drempel van gemiddeld inkomen per inwoner bereikt in zo een land.
  Als die drempel eenmaal overschreden wordt, kunnen ineens miljoenen méér negers de oversteek naar Europa bekostigen. Dat is bepaald geen comfortabel vooruitzicht.
  Miljoenen en nog eens miljoenen Afrikaanse negers staan namelijk nu al te trappelen om hier naar toe te kunnen komen. Ze worden niet primair gedreven door hongersnood, werkeloosheid, ecologische problemen of slechte perspectieven. Neen, het is gewoon een kwestie van financiële middelen, die hen nu nog ontbreekt.
  Wordt die financiële welvaartsdrempel eenmaal bereikt, dan is het hek van de dam en zullen ze hier naar toe komen.

  Like

 13. Johan zegt:

  In de nieuwe Europese begroting moet de verstrekking van Europese fondsen aan EU-landen gekoppeld wordt aan hun bereidwilligheid om vluchtelingen op te vangen. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) wil dat samen met zijn collega’s uit Italië en Malta mogelijk maken.

  Dit is dus wéér een smerige manier om de Visegrad-landen, zoals Polen en Hongarije, de ´vluchtelingen´ en dus moslims en islam, door de strot te duwen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Yvonne zegt:

  Ga uit de politiek, eerst verpest hij de sociale huursector door de inkomens grens te veranderen ivm teveel huursubsidie te moeten uitkeren
  Ga het bedrijfsleven in zijn we van je gemekker af

  Geliked door 1 persoon

 15. Heniusz zegt:

  Doet die Blok het net voorkomen of we hier wel op die parasieten zitten te wachten. Maak eerst eens werk van het uitzetten van illegaal ongewenst schorriemorrie voor je je met anderen bemoeit.

  Geliked door 1 persoon

 16. Roeland zegt:

  25 jaar geleden moesten we kleren inzamelen voor de arme Polen. Nu hebben die mensen eindelijk welvaart en nu moeten ze gelijk aan die decadente groenlinks liberale EU waanzin meedoen.
  Terug naar de E.E.G.! Fort Europa? JA ! Sociale dienst van de wereld; NEE!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s