Orbán krijgt hulp van Polen en Italië in strijd tegen Macron

screenshot_841

Emmanuel Macron en Viktor Orbán.

(Door: Matthijs van Schie)

De Hongaarse premier Viktor Orbán beschouwt de Franse president Emmanuel Macron als zijn grote vijand, en ziet een nieuwe eurosceptische alliantie tussen zijn bondgenoten Italië en Polen daarom met vreugde aan. De weerstand tegen de Frans-Duitse dominantie in de EU neemt toe, wat ook is te zien aan de peilingen voor de Europese Verkiezingen in mei, waarin nationalisten op winst staan.

‘Het valt niet te ontkennen dat Macron een belangrijk persoon is, en daarbij is hij de leider van de pro-immigratiekrachten,’ antwoordde Orbán tijdens een persconferentie een journalist van de krant Le Monde, die hem vroeg naar zijn relatie met de Franse president. ‘Het is niets persoonlijks, maar de kwestie is bepalend voor de toekomst van onze landen. Als gebeurt wat hij wil op het gebied van migratie, zou dat slecht zijn voor Hongarije, en daarom heb ik de plicht om hem te bestrijden.’

Lees verder>>>
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", EU-critici, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Italië, Nationalisme, Patriottisme, Polen, politici, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Orbán krijgt hulp van Polen en Italië in strijd tegen Macron

 1. fransdewit zegt:

  Denk dat hij met gemak half Europa achter hem krijgt

  Like

 2. Peter zegt:

  Macron is een loopjongen van Merkel ,net als de rest in Brussel, valt Macron valt Merkel ,valt Brussel ,de onvrede groeit met de dag ,populisme groeit zegt men ,de ware oorzaak willen ze niet zien ,onderdrukking uitbuiting ,en inspraak wordt weggeschoven ,met geweld de kop indrukken gaat het niet worden, dat zijn de laatste noodgrepen , het schip is stuurloos ,met aan dek een bezopen kapitein.

  Like

 3. Eindelijk een positieve bundeling van krachten. Europa zal misschien door deze mensen gered worden. Er moeten nog meer landen bij aansluiten.

  Like

 4. Ruud zegt:

  Uit de combinatie Frankrijk/Duitsland zal Duitsland met het grootste gemak als winnaar te voorschijn komen en we weten wat dat zou kunnen betekenen. Een déjà-vu?? NOOOOIT mee instemmen dus!

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Er vormen zich steeds meer breuken in de E.U. waarbij een stel onbenullen onder leiding van een aan alcohol verslaafde psychopaat met ongewenst seksueel gedrag, de dienst proberen uit te maken in alle afzonderlijke E.U. landen. Het einde is nabij. Geen enkel zichzelf respecterend land houdt deze ongewenste politieke correctheid vol die altijd en overal ten koste van eigen volk gaat.
  Het resultaat op termijn zal een extreem rechts Europa zijn, zonder E.U.. Een goede economische samenwerking zal uiteraard blijven bestaan. In de vorm van de voormalige E.E.G., maar dan in een modern jasje, waar Rusland ook deel van gaat uitmaken. Ongewenst volk maakt daarbij geen enkele kans om parasiterend op Europese bodem te blijven vertoeven. Na de grote afrekening in de vorm van Neurenberg 2 kunnen we dan weer aan de opbouw van Europa beginnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s