Heksenjacht in Rome: Paus wil Salvini excommuniceren omdat hij geen illegalen opneemt

screenshot_857

(Door: Ernst Fleischmann – Vertaling: E.J. Bron)

Paus Franciscus heeft de oorlog verklaard aan Matteo Salvini, omdat de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken weigert illegale migranten het land binnen te laten. Met zijn ongehoorzaamheid zou hij het canoniek recht overtreden en het Vaticaan aanvallen. Het hoofd van de katholieke kerk wil Salvini nu zelfs excommuniceren, dus verbranden in de hel.

Dat de paus een aantoonbaar fetisjist van de illegale migratie is, zal u niet zijn ontgaan. In het jongste verleden eiste de chef van het Vaticaan meermaals de massamigratie van cultuur-vreemde buitenlanders naar Europa. Hoewel hij als genadeloos voorvechter van het VN-migratiepact geldt en zelfs een aanzienlijke delegatie uit het Vaticaan naar Marrakesh stuurde, weigerde Franciscus tot nu toe hardnekkig om dat zogenaamd waardevolle verdrag zelf te ondertekenen.

Nu heeft de plaatsvervanger van God op aarde zijn aanmatigende gedrag naar een nieuw niveau getild. In deze context kwam de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, in het pauselijke vizier terecht. Deze oogstte onlangs in de hele wereld applaus voor zijn moedige optreden tegen illegale migranten. Het Italiaanse parlement heeft een scherpe nieuwe immigratie- en veiligheidswet aangenomen, die het gemakkelijker zal maken migranten consequent uit te zetten die delicten plegen, en om van diegenen die wegens terrorisme veroordeeld werden het Italiaanse staatsburgerschap af te pakken.

Dit is vanzelfsprekend een doorn in het oog van Franciscus. Omdat Salvini zich verzette tegen de pauselijke verordening om de deur open te zetten voor illegalen, zou hij geëxcommuniceerd moeten worden, eiste de kerk. Omdat de minister o.a. havens voor NGO-schepen sloot, die illegale migranten in de Middellandse Zee verzamelen en hun opname in naam van zogenaamde “mensenrechten” o.a. ook aan Italië wil opdringen, verklaarde de paus hem nu de oorlog.

Deze aanval volgden meerdere kerkvertegenwoordigers zoals pastoor Don Paolo Farinella, die bekendstaat als erkend hielenlikker van de paus. Farinella gaf een uitermate twijfelachtig signaal tegen het zogenaamde “Salvini-decreet” af door van 24 december tot 5 januari de kerk in San Torpete gesloten te houden. Wat hem betreft is iedere illegaal te vergelijken met Jezus van Nazareth, en daarom veroordeelt hij de duidelijke opvattingen van Salvini tegen illegale migratie scherp.

In de stad Campagnola ging de priester Enrico d´Ambrosio tekeer tegen Salvini en zijn kiezers. Wie migranten niet welkom zou heten en op een partij zou stemmen die op kerstavond havens zou sluiten, zou geen volwaardig christen zijn, donderde het van de kansel.  (Wie het eigen volk wil uitroeien en de overstroming van zijn vaderland met vreemdelingen eist en stimuleert, kan echter ook niet zo´n goed christen zijn, opm. redactie).

De marsrichting voor de in toenemende mate bizarre uitvallen van de kerk tegen Salvini en al die politici die hun burgers tegen de gevolgen van de illegale immigratie willen beschermen, wordt duidelijk aangegeven door paus Franciscus. Hij laat geen gelegenheid onbenut om illegale migranten met Jezus te vergelijken, hun opname noemde hij een “Bijbelse opdracht”. Hij is voorstander van massamigratie, want per slot van rekening zou Europa ook door migranten geschapen zijn. Verder deinst hij er ook niet voor terug om zogenaamde “populisten” minderwaardig te maken door hen op een bijna belachelijke manier op één rij te zetten met Hitler.

Bron:
www.anonymousnews.ru
Door: Ernst Fleischmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Populisme", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, LEGA, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Paus Franciscus, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

154 reacties op Heksenjacht in Rome: Paus wil Salvini excommuniceren omdat hij geen illegalen opneemt

 1. Bert zegt:

  De paus kan maar beter oppassen met het actief bemoeien met de Italiaanse politiek. Als hijzelf asiel moet vragen waar zou hij dan heen willen? Argentinie?

  Like

 2. bep geurtsen zegt:

  de kerk heeft Hitler destijds ondersteund, paus leid nu de aandacht af van zijn eigen pedofiele collega’s, met welk recht bemoeit hij zich nu met politiek ? laat Iran, Saoedi’s lekker hun gang gaan

  Liked by 1 persoon

 3. RottenPikwick! zegt:

  Oprutte met die Seniele Soepjurk en de centen verdelen onder de échte Italianen! De plaatsvervanger van god, hoe achterlijk kun je zijn! Dat er nog steeds zoveel mensen op dat Gedrocht afkomen en daar ontzag voor hebben! OpRutte!! Viva Salvini!

  Liked by 5 people

 4. Joseph De Vriendt zegt:

  Binnen afzienbare tijd zullen de moslims nog de paus onthoofden….lees wat Nostradamus voorspelde …..voorspelde Christus ook niet dat er valse profeten gingen opstaan ….MOHAMMED
  IS ER ZO EEN VAN. Dit voor diegenen die geloven in Christus …terzijde. Voor het christendom is doden absoluut verboden ..voor de moslims …lees hun Koran .☠️

  Liked by 1 persoon

  • Mario Schettini zegt:

   @Joseph de Vriendt
   waar staat dat het ‘doden’ voor christendom(?) – moet dat niet christenen zijn? – absoluut verboden is? als u refereert aan de 10 Geboden, dan moet ik u teleurstellen. er staat geschreven: ‘Gij zult niet moorden’. een klein doch significant verschil zeer zeker in de belevenis van zgn. christenen die aannemen/denken/geloven dat als men maar telkens de andere wang toekeert, men in de hemel of iets dergelijks wordt opgenomen. er staat zelfs geschreven, dat een soldaat die ten strijde trekt, geen angst mag tonen! dat is een Gebod en zo ook het Gebod om te doden om huis en haard te beschermen.

   Liked by 1 persoon

   • jantjeuitnl zegt:

    Er staat: Gij zult niet doden. Moorden dat heb je zelf verzonnen.
    Het doden, dus ook het moorden is alleen aan God voorbehouden.
    Deze paus is fout omdat hij God en allah dezelfde heeft genoemd.
    Dat is verraad aan zijn eigen geloof.

    Liked by 2 people

   • Tom zegt:

    @Mario,

    Wat jij bedoelt met de soldaat staat in 2 Timotheüs 2. Echter het staat in context als een goed soldaat van Christus en daar wordt iets totaal anders mee bedoelt.

    Paulus verklaart dit in de Efeziërsbrief in verband met de wapenuitrusting van God. Lees vanaf vers 11: https://www.statenvertaling.net/bijbel/efez/6.html

    Het is overigens “Gij zult niet doodslaan”… Moord en doden vallen hier onder. In het christendom is het doden enkel een recht van de overheid die zijn onderdanen dient te beschermen en te straffen. De overheid mag zijn onderdanen oproepen tot het voeren van een oorlog (om zichzelf te beschermen). Overheden dienen gehoorzaamt te worden omdat zij God’s macht op aarde dienen uit te voeren. Dat is nu al een tijdje niet meer zo dus hoe het nu zou moeten functioneren weet ik ook niet meer … 🙂

    https://www.statenvertaling.net/bijbel/rome/13.html

    Moord (doodslag) is een zonde echter het (ten onrechte) boos zijn op zijn naaste wordt ook als moord gezien. Zelfs het uitschelden van zijn naaste wordt gelijk gesteld aan moord.
    Om deze gedachte door te trekken: Begeerte in de ruimste zin van het woord is een zonde.

    Als je dit alles op je in laat werken is dus niemand zonder zonden… Dan kom je uit bij de opmerking “degene zonder zonden werpe de eerste steen…”

    Maar doden mag dus niet. Vanuit de grondwet hebben we echter het recht om onszelf te verdedigen (of ze zouden dit moeten hebben). Zoals ik eerder aangaf dienen we de overheid te gehoorzamen. Dit geldt dus ook min of meer v.w.b. het recht om jezelf te verdedigen.

    Like

   • Jan zegt:

    Er staat in het Hebreeuws – gij zult niet MOORDEN-, het woord ratsah betekent moord, doden is harag. De foute vertaling naar het Nederlands is ontstaan omdat niet uit het Hebreeuws is vertaald maar uit het Latijn
    https://www.sefaria.org/Exodus.20.13?lang=bi&with=all&lang2=en

    Liked by 1 persoon

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik denk zo wel eens bij mezelf, dat het wellicht niet onverstandig zou zijn voor de wit gejurkte zwarte paus, om zich wat minder met de politiek te bemoeien. Me dunkt, dat God’s plaatsvervanger op aarde al meer dan genoeg zorgen aan zijn kop heeft met al die priesters, die met hun handen in de onderbroekjes van anderen friemelen.
  Kennelijk is Frans een beetje boos. Hij schijnt dus een grote voorstander te zijn van de mosliminvasie. Het Vaticaan is een zelfstandige staat. Me dunkt, dat moet te regelen zijn. Het pauselijk paleis is immers heel erg groot. Daar kunnen heel veel van die ongeletterde criminele vredelievede gelukzoekende kansparels worden ondergebracht.

  Liked by 7 people

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  Die paus moeten ze zo snel mogelijk opsluiten met zijn alzheimergezwam en de sleutel weggooien.

  Liked by 6 people

 7. fleckie zegt:

  Hierdoor blijkt weer. hoeveel ‘invloed’ het KAPITALISTISCHE. INSTITUUT VATICAAN, ( R.k.kerk)
  op. POLITIEK NIVEAU. UITOEFENT, i.p.v. zich alleen bezig te houden met …ZOGENAAMDE GEESTELIJKE. ZAKEN, waarover IEDEREEN ( onnozelaars) overtuigd is. , van HET. BESTAANSRECHT VAN. DIT. INSTITUUT!*~*~*~*~*~*~*~

  Liked by 1 persoon

 8. Alex Herbermann zegt:

  Die man was al gek, maar nu knettergek geworden.

  Liked by 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Wat een ongeloofwaardige pauselijke en politieke poging om iemands geloof af te nemen, omdat deze een mening van een grote meerderheid vertegenwoordigd, een mening van een gelovige menigte. Geloven zit in je ziel, in je hart en niet vanwege een aangestelde wereldverbeteraar met de beschikking over een onmetelijke rijkdom en kunstschatten in een ongrijpbare en geheime Banco Vaticano waar alle Nobelen ter wereld hun rijkdommen onderbrengen, onder een bankgeheim, die zoveel rijkdom vertegenwoordigen om alle armoede en honger in één klap uit de wereld te kunnen helpen,…….

  Misschien is het een interessante casus om de scheiding van kerk en staat beter te gaan vorm geven, nu is het nog de paus die, aan de vooravond van de ondergang van het Rooms-katholieke/ Protestantse Rijk, zich uitlaat over een politiek standpunt, maar als het een consensus creëert voor kerkelijke inmenging, heeft de toekomst weinig overlevingskansen, als er een EU-ayatollah word geïnstalleerd die met zijn miljoenen volgelingen een stem mag krijgen in de politiek……het begin is er….bij Frans zijn baard, het is er.

  Liked by 6 people

  • Oeps zegt:

   @ Hovawart (12 januari 2019 om 15:35)

   Dames en Heren.

   “Geloven zit in je ziel, in je hart en niet vanwege een aangestelde wereldverbeteraar ….”
   Dit zou je een gnostische stelling kunnen noemen. De Gnostici in de begintijd van het Christendom gingen ervan uit, dat je God vooral moest zoeken in de diepte van je innerlijk wezen, bij je innerlijk weten, bij je innerlijke kennis. Gnosis betekent kennis. Dit principe werd al in de eerste eeuw zwaar bestreden door de kerkvaders (de eerste bisschoppen). Zij huldigden het principe, dat de kerk de gelovigen de weg wijst, hoe de hemel te verdienen. Over deze principes werd destijds een hevige strijd gevoerd. Deze strijd woedt ook heden te dage nog steeds onder de oppervlakte. Het merendeel van het Christendom verwerpt het principe van de gnosis. Deze strijd was er destijds de oorzaak van, dat veel evangeliën en andere geschriften tijdens het Concilie van Nicea (anno 325 n.Chr.) apocrief werden verklaard en uitgesloten werden uit de canon van het Nieuwe Testament.
   Het priesterschap was echter al sinds prehistorische tijden een beroep dat aanzien gaf en voor een goed belegde boterham zorgde. Als je het principe van de gnosis als uitgangspunt neemt, heb je eigenlijk geen priesters nodig. En geloven zonder priesters, DAT was dus niet de bedoeling !!!

   https://spiritueleteksten.nl/algemeen/wat-is-gnosis-definitie-van-innerlijke-kennis-en-wijsheid-van-het-hart/

   http://deovolentenl.nl/wat-heeft-er-echt-plaatsgevonden-tijdens-het-concilie-van-nicea/

   Liked by 1 persoon

 10. Ruud zegt:

  Waar bemoeit hij zich mee! Dat hij zich liever druk maakt om z’n lege kerken. Misschien is in Vaticaanstad nog een leeg gebouwtje over……………….

  Liked by 3 people

 11. trees zegt:

  de vieze leugenaar

  Like

 12. M. zegt:

  Daar moet hij alleen maar blij om zijn dat de vuiligheid zich niet meer met hem in wil laten.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Wanneer sluiten ze die ouwe demente kapoen is eindelijk op ??

  Liked by 1 persoon

 14. Peter zegt:

  Fake nieuws ?

  Liked by 1 persoon

 15. mahoog zegt:

  Dit figuur zou mijn chef wezen daar ik onvrijwillig gedoopt ben door mijn ouders en de katholieke kerk.Net zoals je onvrijwillig Islamiet bent als je het ongeluk hebt in die kring geboren e zijn,An me hoela, ik lees de bijbel ook wel , …..en verwonder mij.

  Liked by 6 people

 16. Yvonne zegt:

  Zoek de verschillen de vaak vrolijke Salvini of de door haar getekende paus

  Like

 17. Wolf zegt:

  Die roomse islam likkende rooie soros paus moet weggebrandt op een brandstapel.

  Liked by 1 persoon

 18. Mary zegt:

  Totaal niet interessant wat die zogenaamde paus vind, het Italiaanse volk heeft gelukkig Salvini en Salvini doet wat het volk wil!!!!.

  Liked by 6 people

 19. paulzwueste zegt:

  Terug naar de middeleeuwen!
  Salvini loopt het grote risico op de brandstapel van de inquisitie terecht te komen.
  Zelfs de islam hoor je niet.

  Nee, het zijn uitgerekend de Christenen, je eigen soort dus, die je de das om doen.
  Het wordt steeds duidelijker waar de echte vijanden van het blanke Europa zich bevinden.
  De Paus realiseert zich in zijn oneindige hoogmoed niet dat hij zichzelf in een gevaarlijke positie manoeuvreert.
  Als Salvini straks premier wordt heeft hij een duidelijke reden om de Paus wegens opruiing met ’n enkele reis terug naar Argentinië te sturen en het Vaticaan per opbod uit te verkopen, om zodoende de schulden van Italië te elimineren en de rest ten behoeve van het volk te besteden!

  Zet ‘m op Salvini!

  Liked by 6 people

  • ronjaspers zegt:

   paulzwueste.De paus is geen christen maar een jezuit,hij is lid van de “satanische” illuminatie.Het katholieke geloof heeft weinig met het christendom te maken.Het vaticaan bestaat uit vele homo,s en pedofielen en is vergelijkbaar met sodom en gomorra.

   Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Zou ik persoonlijk best wel heel leuk vinden Paulzwueste.

   Liked by 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Is het je ook opgevallen dat je heel vaak bij sommige reacties kunt zien welke geleufsovertuiging men heeft.
    De “Papenhaat” druipt soms op m’n bureau blad.
    Welke denominatie jijzelf hebt !, weet ik niet ?

    Liked by 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Nou ja, het ligt er maar net aan van welke kant en waarom er die papenhaat is. Vind jij het dan zo geslaagd, wat pope Frans en zijn aanhang alles zo uitkraamt? Afgezien van het feit met wat die priesters allemaal op hun kerfstok hebben en daar bedoel ik het misbruik van kinderen mee.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach, ik bedenk dat soort dingen zo maar.
    Maar het is en blijft verfrissend om de zaken van uit ’n ander en lachwekkend perspectief te zien.

    Liked by 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dat is ook wel de beste manier, denk ik.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    Inderdaad.
    Voor je het weet zijn we weer terug bij de Hoekse en Kabeljouwse Twisten.
    Of bij de Rekkelingen en de hoe heten ze ook weer…?
    Wist je dat een ver familielid van mij tot de kloosterlingen behoorde die in Gorinchem werden opgehangen door de Geuzen….?
    Zonder gekheid.
    Ik neem ze dat overigens nog steeds kwalijk.
    En nu nemen die verdomde gerestaureerde geloofs fanatieke gereformeerden het Wilders kwalijk dat hij het straatbeeld wat blanker wil zien.

    Er is nog niets veranderd.

    Liked by 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Voor mij hang je in de touwen beste kerel…

    Liked by 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ paulzwueste (12 januari 2019 om 16:18)

   Dames en Heren.

   Het Vaticaan, of beter gezegd, de staat Vaticaanstad is een internationaal erkende zelfstandige staat met de paus als staatshoofd. Zij het, dat het Vaticaan een enclave is binnen de stad Rome. Dit betekent, dat de Italiaanse overheid geen enkele jurisdictie heeft over het Vaticaan. Het heeft dus geen enkele zin, om u illusies te maken over ene Salvini, die de paus zal wegsturen en het Vaticaan zal uitverkopen. Dat is geen realistische optie.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Vaticaanstad

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Jezus!
    Man wat ben je toch ’n vervelende betweterige kwast.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Oeps (13 januari 2019 om 15:08)

    Dames en Heren.

    Met lachwekkende opmerkingen en beledigingen gaat de zon echt niet gloren. Als je ten strijde trekt met losse flodders en ongeleide projectielen, is de kans groot, dat je geen doel raakt.

    Een echte veldheer brengt het slagveld in kaart. Hij wil weten met wie hij de strijd moet aangaan en hoe geraffineerd zijn tegenstander in elkaar steekt. Hij sluit zijn ogen niet voor de werkelijkheid en laat zich niet uit zijn tent lokken. Hij analyseert en denkt vooruit. Hij berekent zijn kansen. Hoe beter hij zijn tegenstander kent, des te groter is zijn kans, de strijd in zijn voordeel te beslechten. Hij zoekt naar de juiste tactiek om de zwakheden van zijn tegenstander uit te kunnen buiten. De pionnen van zijn tegenstander interesseren hem niet. Hij gaat voor de koning.

    Vorige week in Parijs raakte een grote groep gele hesjes met viertal politieagenten slaags. Ofschoon ze in de meerderheid waren, werden de gele hesjes achteruit gedreven. Één boxer mengde zich in de strijd en sloeg in zijn uppie en met blote handen het viertal goed bewapende agenten van de brug. De boxer kwam, hij zag, hij overwon. Vakmanschap is meesterschap. Kennis en weten is macht.

    Like

   • Oeps zegt:

    Sorry moest zijn.

    @ paulzwueste (13 januari 2019 om 16:15)

    Like

 20. Harry zegt:

  Ik vind het vreselijk als er kunst vernietigd wordt .
  Ik krijg tranen in mijn ogen als er een historisch pand afbrandt of gesloopt wordt .

  Maar ik zal er geen traan om laten als dat achterlijke Vaticaan af zou branden !
  En die paus er meteen maar bij dan .
  Ook een vorm van excommuniceren .
  Eentje waar wij zelf de controle over hebben , geen hersenspinsel van iets dat niemand ooit gezien heeft .

  Wat een corrupte rotstraal !

  Liked by 6 people

 21. A.Ruygrok zegt:

  Nou ja.., van excommunicatie wordt je nooit slechter… zoals je er ook nooit beter van wordt als je er in zit..,
  En het is de paus maar die dit doet.., volgens mij ook maar een nietig mens als die niet meer ademt blijft er eveneens maar een armzalig hoopje stof over.., net zoals bij iedereen..,toch..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Liked by 1 persoon

 22. Peter zegt:

  Een lulverhaal !
  Met de volgende Italiaanse woorden op internet gezocht:
  Scomunica Salvini Papa francesco
  Excommunicatie Salvini Paus Francesco
  En………….
  Niets gevonden.
  Als dit nieuws waar was had dit de Italiaanse pers gehaald.
  Nu kan ik met zekerheid schrijven : FAKE nieuws.
  Hoe jammer sommigen van u zouden willen dat de paus dit echt zou hebben voorgenomen.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Peter; Op zich een opmerkelijk verhaal, ware het niet dat E.J. Bron geen zaken doet met onbetrouwbare sites c.q. bronnen. De bronvermelding staat onder het verhaal. We moeten er toch maar van uit gaan dat er iets van waar is. Waar rook is, is vuur….

   Liked by 1 persoon

  • Tineke zegt:

   (On)gelovige Thomas,u zou u eens meer moeten verdiepen in de wereldpolitiek.
   Met hand en tand verzet u zich,als er maar iets verkeerd wordt gezegd over papa paus,die zich gedraagt alsof hij God zelf is.
   Fake nieuws of niet,deze man is een grote speler op het politieke schaakbord.
   Daar zou hij zich niet mee moeten bemoeien.

   Liked by 3 people

 23. Elisah zegt:

  Er zijn nogal wat mensen, ook uit de kerk, die willen dat hij zélf geëxcommuniceerd wordt.

  Liked by 1 persoon

 24. trees zegt:

  de paus is de plaats ver vanger van de duivel dit komt in alles uit in heel zijn levens wandel

  Liked by 3 people

 25. trees zegt:

  het beest uit de af grond

  Liked by 1 persoon

 26. BigLJohn zegt:

  Deze paus verdient niet de Heilige stoel, maar de elektrische stoel. En hij is niet de plaatsvervanger van Jezus op aarde, maar die van de Duivel. En iemand nog interesse in de pausmobiel ? Want binnenkort word de paus toch wel onthoofd door zijn islam vrienden. Je kunt van die pausmobiel een toffe carnavalsauto maken.

  Liked by 3 people

 27. Franco zegt:

  Ik denk dat Peter gelijk heeft. Er schijnt zo’n verhaal in omloop te zijn maar is niet gebaseerd op waarheid. Neemt niet weg dat deze ”paus” totaal niet deugt. Is een trekpop van links, Soros etc. Als je naar zijn ogen kijkt zie je dat hij eerder een vertegenwoordiger van Satan op aarde is dan van Jesus Christus.

  Liked by 1 persoon

 28. zrast zegt:

  Ach ja, de paus.

  -schouder ophalen doet-

  Like

 29. dingenamaria zegt:

  Roomse kerk is niet de enige…….

  Like

 30. Erik zegt:

  Hahahaha, de kerk en moskee twee handen op een buik, aan het kruis met de gek.

  Like

 31. Helene zegt:

  Fel is de paus voor migratie , zeer terecht het enige dat men in acht zou moeten nemen is of deze mensen een beter bestaan aangereikt kan worden immers dat is belangrijker dan zich af te vragen of mensen al dan niet welkom zijn want de wereld is immers van ons allemaal God boven ons allen alleen

  Like

  • ed zegt:

   Er is geen enkel bewijs voor wat voor god dan ook,indoctrinatie van jongs af aan laat je ook in de paashaas geloven ,geloof massa moordenaar 1.

   Like

   • Tom zegt:

    @Ed…
    Moet wel een beetje lachen om je reactie.

    De grootste massamoordenaars waren atheïsten. Maar maakt verder niet uit. Alle mensen zijn van nature slecht, atheïst of gelovige: allemaal één pot nat.

    Maar als je bewijs wilt zien van God kijk dan eens om je heen. Geloof je echt dat alles uit niets is ontstaan? Geloof je dat er in het begin niets was en dat dat niets ‘poef’ deed? Ben je echt zo geïndoctrineerd dat je dat gelooft? Je weet toch dat wat jij gelooft sowieso niet kan? Of geloof je niks en hou je jezelf niet bezig mee het ontstaan van alles? In dat geval is je reactie nutteloos.

    Liked by 1 persoon

 32. Mario Schettini zegt:

  @jantjeuitnl
  indien u de originele Hebreeuwse tekst leest, dan staat er duidelijk ‘Gij zult niet moorden’. de vertaling, volgens u de correcte tekst, gij zult niet doden, is een – met opzet – foutieve vertaling om de mensen in het gareel te houden. misschien een idee om in het vervolg iets te controleren ipv een beschuldiging neer te plempen, dat ik e.e.a. verzonnen zou hebben.

  Liked by 1 persoon

 33. Cathja zegt:

  Deze paus verdient de hoogst denkbare straf voor alles wat hij de R.K.kerk wereldwijd heeft aangedaan, maar ook door zijn ongelofelijk smerige leugens, zoals het vergelijken van illegale migranten met Jezus! Dat is een grove belediging voor Jezus, welke bekend stond als mild en verzoenend. Kunnen we dit ook zeggen van ontelbare immigranten die hier mensen om niets aan het mes rijgen, vrouwen verkrachten en zich als ondankbaar tuig gedragen?
  Er is GEEN ENKELE OVEREENKOMST tussen Jezus en de immigranten te bedenken!

  Verder is het schandalig dat een priester vanaf de kansel donderde dat je geen volwaardig christen kunt zijn als je geen immigranten binnen zou laten. Ik vraag me af of deze man er soms mee instemt dat christenen en Joden, homo’s en andere minderheidsgroepen gerust vervolgd, en uiteindelijk afgeslacht mogen worden?

  Salvini komt op voor het welzijn van het volk. Dat is een daad van naastenliefde! Als Jezus hier was, dan zou Salvini niet veroordeeld worden, maar de paus met zijn hele verderfelijke kliek hielenlikkers!

  Liked by 5 people

 34. Williaan zegt:

  De antieke roomse curie bedreigt op deze wijze dus nog steeds hun gelovigen. Achterbakse praktijken! Daar om moeten kerk en staat ten aller gescheiden blijven.

  Liked by 2 people

 35. Marly zegt:

  die PAUS is bewust op die plaats gezet ,met dank aan de Euroelite en hun Kalergiplan,zoals Obama in Amerika

  Like

  • Peter zegt:

   Marly.
   U praat poep.
   U dient zich eerst in te lezen over de procedure.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Conclaaf

   Like

   • Harry zegt:

    Dat zie je hier wel vaker met die aanstormende predikers , Peter .
    Eerst houden ze zich gedeisd , geven redelijke en gematigde commentaren en dan opeens slaat de allesoverheersende godsdienstwaanzin toe en voelt men zich superieur boven alle anderen .
    Het heeft veel weg van malaria koortsaanvallen ,
    het komt heel regelmatig en heftig terug .
    Kennelijk kunnen ze dat niet beheersen .
    Dankbaar grijpen ze de mogelijkheden van dit blog aan .

    Dat hebben die refo’s in mijn omgeving óók , dat superioriteitsgevoel .
    Iedereen die niet naar dezelfde kerk gaat als zij , dat is in hun ogen vullis .
    Ze marcheren hier vier tot zes keer in de week voorbij , die achterlijken met hun arrogante kalkoenblik .
    Kinderen met vier centimeter oplopend , ma jongt iedere 11 maanden .
    Zelfs die kinderen hebben al die arrogante blik .
    Ze worden al in de wieg verziekt .

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Harry.
    Meesterlijk geschreven.
    Je ziet die refo’s voorbij marcheren.

    Like

 36. Harrie Vaes zegt:

  Hoe debiel kun je zijn.

  Like

 37. Sandra zegt:

  Mag de rekening van de kosten van de illegalen dan ook naar de paus ? In Duitsland is de rekening -prognose voor 2019 100 miljard per jaar naar de gelukszoekers..

  Like

 38. Loedhr zegt:

  Grondgebied Vaticaanstad ooit geschonken door Mussolini bij het verdrag der Lateranen, maar ook dat kunnen we terugdraaien.

  Liked by 1 persoon

 39. Mario Schettini zegt:

  Test

  Like

 40. Mario Schettini zegt:

  mijn vorige reactie was test. bizar dat mijn twee vorige reacties niet geplaatst zijn. heer Bron, ik neem niet aan dat u onwelgevallige reacties niet plaatst. ik neem aan dat het een ‘technische storing’ was.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik heb uw vermeende voorgaande 2 reacties NIET in het spamfilter en NIET in de prullenbak gevonden! En uw aanname is correct: alleen mij onwelgevallige reacties die niet voldoen aan de blogregels worden niet door ondergetekende geplaatst. U kunt er dus gevoeglijk van uitgaan dat er inderdaad sprake is geweest van een technische storing.

   Webmaster

   Like

 41. trees zegt:

  kijk naar de bartolomeus nacht denk aan 80 jarige oorlog hoeveel mensen er werden vermoord

  Liked by 1 persoon

  • fleckie zegt:

   De Bartholomeusnacht, waar de HUGENOTEN verraderlijk vermoord werden, was. TEN TIJDE VAN CATHARINA. De. MEDICI. Met de bijnaam. ‘MADAME. SERPENT’,
   ( geniepig en achterbaks)…….tegenwoordig? ‘dartelt’ er ook een persoon rond, waarop die bewuste naam van toepassing kan zijn?*~*~*~*~*~*~*~

   Liked by 1 persoon

  • Jan zegt:

   Per ongeluk geliked, was niet de bedoeling

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Jan 13 januari 2019 om 07:03

    Per ongeluk geliked, was niet de bedoeling

    Nog een keer op ‘Like’ klikken en je ‘like’ is weer verdwenen.

    Like

 42. trees zegt:

  door roomsen paus leo de10e deguises de Granvelle hoeveel marte laren

  Like

 43. trees zegt:

  ga zo door salvini wij staan achter je

  Like

 44. Mario Schettini zegt:

  @tom
  het spijt mij, maar ik heb niets met al die brieven van Timotheüs, Paulus, Petrus en noem maar op. het zijn uitingen van een kerk als verdienmodel. ik refereer aan de vele Mitzvah’s (geboden) die in de Torah staan. Maimonides beschrijft de angst van de soldaat en misschien moet u eens proberen de Bron (Torah) te lezen. er is een fraaie Nederlandse vertaling – slechts een deel is vertaald – verkrijgbaar. misschien dat u dan de Wet met andere ogen beziet. u gelooft in JC maar u weet toch wel wat deze gezegd heeft? Hoedt u voor valse profeten! in mijn ogen is het zgn. NT een valse profeet.

  Like

  • Tom zegt:

   @Mario,

   Sorry maar ik raak jouw verhaal nu geheel kwijt. Ik krijg het idee dat je ergens iets hebt opgevangen maar dat je niet begrijpt waar het over gaat…

   De Torah is niets anders dan de eerste vijf bijbelboeken die geschreven zijn door Mozes. Uiteraard lezen christenen deze ook en de Torah maakt voor christenen deel uit van wat wij het Oude Testament noemen.
   Het gehele Oude Testament is wat de Joden de Tenach noemen. Joden en christenen lezen dus exact hetzelfde. Ik heb de vertalingen naast elkaar gehouden en de tekst komen feilloos overeen. Ik praat en discussieer overigens veel met Joden.

   Wat christenen extra hebben is het Nieuwe Testament. Wat wordt geprofeteert in het Oude Testament (Tenach) zien wij christenen in vervulling gaan in het Nieuwe Testament.
   Zowel Joden als christenen zien het Oude Testament (Tenach) als een vooraankondiging van de Messias. Christenen zien Jezus Christus als de Messias. Joden wachten nog op de Messias.

   Het Nieuwe Testament gaat over de geboorte, het leven, het Offer en de wederopstanding van Jezus. Wat Jezus ons heeft geleerd en heeft verklaart staat dus juist in het Nieuwe Testament.
   Hoe kun je het Nieuwe Testament dan omschrijven als een ‘valse profeet’ als je refereert aan uitspraken van Jezus die staan omschreven in ditzelfde Nieuwe Testament?

   Ik heb het idee dat je niet begrijpt waar je het over hebt. Lees de bijbel anders eerst eens goed door.

   Liked by 1 persoon

  • Tom zegt:

   @Mario,

   Als het van de webmaster mag zal ik het op een andere wijze proberen toe te lichten.

   De Torah is gegeven aan de Joden. Veel christenen maar ook moslims denken dat de Torah ook aan hen is gegeven en maken de fout door de teksten van de wet soms 1 op 1 over te nemen en voor hen te laten gelden.
   In deze opvatting wordt 1 grote fout gemaakt en dat is dat de Joden elkaar moeten beschouwen als broeders en zusters en het doel van de wet is dan ook de liefde; Naastenliefde en liefde voor God.
   Als je van elkaar houdt dan zul je elkaar niet doden, niet elkaars bezittingen begeren of bestelen of overspel plegen. Dat doen broers en zussen niet… Als je je broer of zus toch overspel ziet plegen dan zul je vanuit het oogpunt van de liefde niet naar de rechtbank rennen om hem/haar aan te geven. Je zult je naaste (die je dus als broer of zus moet beschouwen) aanspreken op zijn/haar gedrag.

   Zoals ik eerder heb aangegeven is begeerte op zich al een zonde (de bron van alle zonden). Niemand kan voldoen aan de wet dat je niet mag begeren. Dit is wat Jezus ons leerde maar dit is ook een algemene opvatting in het Jodendom:

   “Rabbi Sjimon ben Lakiesj (ook Reesj Lakiesj genoemd) zegt: ‘Gij zult niet zeggen, dat alleen hij, die met zijn lichaam overspel pleegt, een echterbreker wordt genoemd. Ook hij, die met zijn oog overspel pleegt, is er één.’ ”

   In de islam zien we dus letterlijke straffen zoals die omschreven staan in de Torah. Denk hierbij aan het stenigen van overspelplegers. Echter in de basis pleegt dus ieder mens overspel (zie uitspraak van Rabbi Sjimon en denk aan de uitspraak van Jezus die zegt: “Degene zonder zonden werpe de eerste steen”).
   Hierin verschilt de islam dus ten opzichte van het Jodendom en het christendom. Christenen menen dat de gehele Torah ook voor hen geldt echter in het christendom gaan we uit van onze eigen zonde en daarom zal een christen dus nooit de spreekwoordelijke steen mogen werpen.

   Terugkomend op je verhaal van de soldaat / moord en doodslag.
   Zoals ik eerder heb aangegeven heeft enkel de overheid het recht om te doden. De onderdanen dienen de overheid te gehoorzamen.
   Als een overheid zijn onderdanen oproept tot het voeren van een oorlog dan dienen de onderdanen te gehoorzamen. Doden is dan toegestaan waarbij de overheid de verantwoordelijkheid draagt.
   Als een overheid in zijn grondwet vastlegt dat je, als onderdaan, jezelf ten koste van alles mag verweren / verdedigen dan hebben de onderdanen dit recht. Zodra er dan een inbreker je huis binnendringt en het leven van jou, je vrouw of je kinderen zijn in het geding dan mag je dus geweld gebruiken om jezelf, je vrouw en je kinderen te verdedigen. Mocht het zo ver komen dat je de indringer hierbij zult moeten doden dan is dat dus toegestaan vanuit de grondwet. Ook hier draagt de overheid dan de verantwoordelijkheid.

   Denk even met mij mee: wat voor een andere situatie kun jij bedenken waarbij jij het recht zou moeten hebben om een ander te mogen doden? Er is geen andere situatie denkbaar.
   Dood jij toch iemand buiten het voeren van een oorlog om (opgedragen door de overheid) of buiten het recht om jezelf te verdedigen (vastgelegd in de grondwet van de overheid) dan spreken we automatisch van moord.

   Gij zult niet doden / moorden is dus hetzelfde. Het recht om te doden ligt bij de overheid en niet bij de onderdanen. Als onderdaan mag je dus wel doden indien dit vanuit de overheid geregeld is. En dan nogmaals: de verantwoording ligt bij de overheid en niet bij de onderdanen. Als jij dan toch een ander dood dan is het de overheid die dood (vanuit filosofisch oogpunt).

   Jij haalt Maimonides aan. Dat is leuk maar zonder dagelijks onderricht van een Rabbi of Rabbijn mag jij dit niet zo maar doen. Jij trekt nu conclusies a.d.h.v. een enkele uitspraak en dat is dus juist niet de bedoeling van het Jodendom. Ga anders in de leer bij een Rabbijn en leg je vragen bij hem neer…

   Liked by 1 persoon

   • Mario Schettini zegt:

    @tom
    Ietwat verbijsterd ben ik door uw reactie! wie bent u om voor mij te beslissen of ik, al dan niet, Maimonides mag bestuderen. u bent zo overtuigd van de juiste bedoeling van het Jodendom, dat u likkebaardend achter de jongens van het NT aanloopt. volgens u was JC de Messias maar alle tekenen zijn er toch dat hij dat niet was? overigens u haalt de redenatie aan dat doden gerechtvaardigd zou zijn indien het door de overheid verordonneerd wordt. dat noem ik kadavermentaliteit en als men de uitwassen tijdens de oorlogen, door de eeuwen heen, in ogenschouw neemt, dan is kadavermentaliteit geen overdrijving. de stelling dat de overheid door God is ingesteld, is een der vuigste, misschien wel de meest smerige leugen die er bestaat. door deze leugen zijn de mensen vooraf veroordeeld, want de overheid heeft het bevolen. wat een kletskoek en dat in 2019.

    Like

   • QENQ6 zegt:

    In het Recht spreekt van: de overheid heeft het geweldsmonopolie.

    Like

 45. Bob Fleumer zegt:

  Het wordt tijd dat het vaticaan wordt schoongeveegd en veranderd wordt in een museum over hoe diep de mensheid kan zinken door geloof te hechten aan sprookjes.
  Wanneer ziet men dat de paus/keizer geen kleren aan heeft?

  Liked by 2 people

 46. Hovawart zegt:

  De paus schaart zich in het rijtje demagogen die de expansie van moslims willen verdelen over de aardkloot, een klassieke verdeel en heers strategie, ‘Divide et impera’ in het Latijns, sedert de koloniale politiek als in de huidige polemiek van de Europese mogendheden is dit een zeer bekende tactiek. Ook in het politieke bedrijf en in de EU-oorlogvoering werd deze tactiek al meerdere keren toegepast.
  De tactiek houdt in dat de ene groep meer rechten krijgt dan de andere groep, hierdoor zal er nooit vriendschap ontstaan tussen hen beiden en hoeft de derde partij, (diegene die deze tactiek gebruikt), niet te vrezen dat de eerste twee samen tegen hen zullen samenspannen.
  De islam is een beproefd gereedschap en een eeuwige belofte van verdeeldheid in de wereld, een gedroomde aanvulling voor iedere autocratie, oligarchie, tirannie, dictatuur, godsdienst of ideologie.

  Like

 47. kampersrene zegt:

  iedere illegaal te vergelijken met Jezus van Nazareth…..als ze die illegalen ook aan een kruis nagelen ga ik volledig akkoord met onze heilige vader…

  Liked by 1 persoon

 48. Jan zegt:

  De paus kent de kerkelijke regels duidelijk niet

  In het katholieke canoniek recht maakt men onderscheid tussen twee vormen van excommunicatie, die zich onderscheiden door de wijze van veroordeling:

  De excommunicatie van rechtswege (excommunicatio latae sententiae) wordt automatisch voltrokken op basis van de ernst van het delict of misdrijf. Deze vorm van excommunicatie treedt in werking door een daad van ongeloof door de gelovige, waardoor hij niet meer als behorend tot de kerkelijke gemeenschap beschouwd kan worden. Dit komt onder andere voor in gevallen van geloofsafval, ketterij, schismatieke activiteiten, simonie, ontwijding van de Eucharistie, uitoefening van geweld tegen de paus of formele medewerking aan abortus. Een bekend voorbeeld van excommunicatio latae sententiae is de excommunicatie van monseigneur Marcel Lefebvre in 1988 wegens het wijden van vier priesters tot bisschop tegen de wil in van de paus.

  Excommunicatie, die voltrokken wordt op basis van een uitspraak van het bevoegd gezag (excommunicatio ferendae sententiae). Het gaat hier om ingrijpen van het bisschoppelijke gezag, waarbij de basis van veroordeling door de ernst van het delict of misdrijf wordt bepaald. Een bekend voorbeeld hiervan is de excommunicatie van Fidel Castro in 1962.

  De consequenties van excommunicatie voor leken betreffen vooral het uitsluiten van het ontvangen van het sacrament van de eucharistie, de biecht en het oliesel alsmede het verdienen van aflaten.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Excommunicatie

  Naar de ‘hel’ gaat Salvini dus niet (en ook niet naar Canossa)

  Liked by 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Wat mij betreft mogen er een aantal milieu-gekke/ groen achter hun oren, Politici OOIT figuurlijk “de gang naar Canossa maken”.
   Liefst in de winter als de sneeuw 2 meter hoog ligt…………..

   Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Deze verderfelijke paus gebruikt de excommunicatie als chantagemiddel.
   In ’n land als Italië waar de Katholieke kerk als wereldse organisatie de plaats van het “geloof” heeft verdrongen, kan zo’n belachelijke maatregel ’n succesvol middel zijn om ’n tegenstander van “de Kerk” te vernietigen.
   Alléén daarom al zou hij naakt met een strop om zijn hals door de binnenstad van Rome moeten worden geleid, waarbij in elke fontein op de route even ’n rondje gezwommen zou moeten worden.
   De reis zou eindigen in het Colosseum alwaar men voor deze gelegenheid ’n aloude traditie opnieuw nieuw leven heeft ingeblazen waarvoor o.a. de nodige leeuwen zijn afgehuurd.

   Liked by 1 persoon

 49. Peter zegt:

  Jan
  De paus kent de kerkelijke regels duidelijk niet
  Onzin !
  De paus kent de regels en daarom is het hele artikel niet waar.
  Denk je werkelijk dat er in heel Italië geen aandacht hiervoor zou zijn geweest als dit waar zou zijn ??
  Dit is duidelijk fake nieuws waar genoeg mensen op dit blog hun gal op orgastische wijze willen uitspugen maar het klopt helaas voor hen van geen kant.
  Jammer, maar helaas ( voor hen )
  Onderzoekt alles en behoud het goede.
  LETTERLIJK niemand heeft dit kulbericht zelf onderzocht.

  Like

 50. Peter zegt:

  Jan
  Al gedacht om zelf paus te worden ?

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Peter; Pastoor worden is veel leuker. Een dikke sigaar roken, een lekkere cognac laten inschenken door de pastoorsmeid die het huishouden doet en lekker kookt, en ook met de pastoorsmeid zo nu en dan je weet wel. Door de week de boemel op of bij mensen op de koffie gaan. En je inkomen is verzekerd door giften van de gelovigen. En voor de beter gesitueerde pastoor is er de extra mogelijkheid om iedere zaterdagavond een taxi te bestellen die hem in het geniep naar het relaxhuis brengt. Wat zou een mens nog meer willen. Bah, wat een vieze pastoor toch. En toch zou ik ze niet de kost willen geven die zo leven….

   Liked by 2 people

 51. Raphael Tausch zegt:

  Er zijn ook anti vluchtelingen stromingen binnen de RK kerk. Die komen echter niet aan bod in de msm of waar dan ook. Deze paus krijgt dus intern tegen geluid, echter bijna niemand weet dat.

  Like

 52. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Als ik de vele reactie hierboven lees, bekruipt me enige angst. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat er hier veel wordt gereageerd, zonder dat men het artikel of de reactie goed heeft gelezen. Dit komt een zinvolle discussie uiteraard niet ten goede. Er wordt veel gereageerd vanuit onderbuik gevoelens, waarbij de realiteit en de rationaliteit uit het oog worden verloren. Als van uw standpunt uw religieuze overtuiging af druipt, is de discussie gedoemd, om tot niets te leiden. Het is ook nooit een goede zaak, om woorden uit hun verband te rukken en daarop geëmotioneerd te reageren. Daar bereikt u niets mee. Daar zit geen enkele positiviteit in. Dat bouwt niets op. Die heethoofdigheid is slechts een uiting van de eigen frustraties. Blijf alstublieft realistisch en gebruik uw naprakkedenkiseerverstand. Het geheel is méér dan de som van de delen. IJzer met handen breken gaat niet. En een absolute waarheid bestaat niet. Waarheid heeft altijd een subjectief element. Elke medaille heeft een keerzijde. Dat geldt ook voor godsdienst en religie. De Farizeeër struikelde altijd over de letter van de wet. Hij meende te moeten veroordelen. De leraar van de rechtvaardigheid interpreteerde de wet naar de omstandigheden. Dat was al een hele vooruitgang. Hij oordeelde. Het Christendom is gebaseerd op de leer van de meester, de leer van de naastenliefde. Dit zouden we beoordelen kunnen noemen.

  Like

  • QENQ6 zegt:

   Volgens mij moet je toch een subtiel onderscheid maken. De waarheid is wel absoluut, maar niet zo gemakkelijk vast te stelen.
   Als je zegt (of zou zeggen) “alles is subjectief” (ik zeg niet dat u dat doet), dan heb je geen referentiepunt meer.

   Like

 53. Henk der Niederlánder zegt:

  @ BigLJohn.
  Die van vroeger in de Hoefstraat.
  Hehehehehe.

  Like

 54. Republikein zegt:

  Zeg het met bloemen.

  Like

 55. Jan zegt:

  Wat is dit?!?!!?
  Win a One-Of-A-Kind Lamborghini® Blessed and Signed by Pope Francis

  ….
  https://www.omaze.com/experiences/pope-francis-lamborghini

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s