Eindsprint: Kardinaal Marx, moefti in toga, verraadt het “christelijke Avondland”

screenshot_880

Kardinaal Reinhard Marx tijdens zijn bezoek aan de Tempelberg in Jeruzalem.

(Door: Klaus Lelek – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie, kardinaal Reinhard Marx, heeft donderdag in Berlijn het begrip “christelijk Avondland” bekritiseerd. Hij heeft niet veel op met de uitdrukking, “omdat het begrip vooral buitensluitend is”, bericht de “Junge Freiheit” en citeert daarbij een melding van het katholieke nieuwsagentschap KNA.

journalistenwatch

De formulering zou “de grote uitdagingen miskennen om er in Europa voor te zorgen dat verschillende religies met elk eigen aanspraken op de waarheid vreedzaam samenleven”, motiveerde de voorzitter van de Bisschoppenconferentie zijn uitspraak tijdens een discussie met de publicist Michael Friedmann in het “Berliner Ensemble”.

Verder zei de aartsbisschop van München dat een vreedzaam Europa niet vanzelf zou gaan. Wie deze vrede in Europa – dat tonen de vele terreuraanslagen en dagelijkse overvallen, eer-moorden, verkrachtingen – vooral bedreigt, daarop ging de moefti in toga niet in. In plaats daarvan waarschuwde hij voor een “wereldwijde instrumentalisering van de religie”. Ook hier noemde hij ondanks de opkomst van het fundamentalisme – voorbeeld Erdoğan´s islamconferentie in Keulen, salafisme, enz. – niet expliciet de politieke islam, maar “hij zou hopen dat moslims, Joden en christenen zo sterk zouden zijn om hun geloof in een god niet te laten misbruiken.”

Ook wat betreft tolerantie, parallelsamenleving en vooral de vervolging van anders gelovigen vermeed de verrader van het christelijk geloof het om de vinger in de wonde te leggen.

Marx zei dat iedere religiegemeenschap kritiek zou moeten kunnen verdragen, voor zover dit “op een verstandig niveau” zou plaatsvinden. “Anders leidt het geloof naar fundamentalisme, dogmatisme en engte”. Met deze zin bekritiseerde hij tussen de regels vooral islamcritici, die met drastische zinnen of karikaturen het bloedige dagelijks leven in menig islamitisch land weergeven of de terreur geselen.

Met de verdwijning van het “christelijk Avondland” uit de bijna 2000-jarige kerkgeschiedenis van Europa zet Marx zijn pro-islamitische koers met actieve ondersteuning van een radicaalislamitische parallelsamenleving voort. Vorig jaar had hij het werk van zogenaamde vluchtelingenhulporganisaties in de Middellandse Zee geprezen. Bovendien schonk hij € 50.000,- aan “Mission Lifeline”. De vereniging had vooral Afrikaanse immigranten per schip naar Europa gebracht.

Twee jaar geleden had Marx, samen met de raadsvoorzitter van de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) en bisschop van Beieren, Heinrich Bedford-Strohm, op de Tempelberg in Jeruzalem demonstratief zijn kruis afgedaan. De beide hoogste Duitse kerkvertegenwoordigers hadden destijds beweerd hierom verzocht te zijn. Achteraf bleek dit niet waar te zijn.

Christendom en Jodendom op de Tempelberg verraden!

Zelfs de columnist van de “Spiegel”, Jan Fleischhauer, was geschokt, sprak openlijk van “onderwerping” en schreef: “Mij heeft de gebeurtenis sprakeloos gemaakt. Hoe moet je het anders noemen dan een ontkenning van het geloof wanneer twee belangrijke vertegenwoordigers van het christendom tijdens een pelgrimstocht uit piëteit met de prikkelbaarheid van islamitische geloofsvertegenwoordigers hun kruis afdoen?”

Daarna gaat de columnist van het eerder links tot agnostisch ingestelde tijdschrift tot de christelijke kernleer en plaatst de beide geestelijk leiders in de gelederen van de antichristen, die gemene zaak maken met vervolgers: “Er zijn in de geschiedenis van het christendom veel mensen gestorven, omdat zij precies dat afgewezen hadden. Je kunt dat onverstandig of eigenzinnig vinden, in de kerken worden zij nu als heiligen en martelaren vereerd. Zo gaat dat nu eenmaal met het geloof: de gelovigen imponeert standvastigheid, niet de capitulatie voor vreemde machten.”

Maar niet alleen het christendom, ook het Jodendom hebben de beide Duitse kerkvertegenwoordigers op de Tempelberg verraden. Zonder tegenspraak luisterden ze op deze plek van onderwerping naar de “Palestijnse archeologische voordracht”. Verder schrijft de auteur van de “Spiegel”, en beroept zich daarbij op een artikel van de “Tagesspiegel”:

“Er is hierboven nooit een joodse tempel geweest […] Er is geen enkel archeologisch bewijs voor”, verklaarden de gastheren van de bezoekers uit Duitsland. “De aanwezigheid van Joden en christenen op deze plek zou tegen de wil van God zijn.”

Na dit bezoek aan antisemieten en christenhaters zouden beide bisschoppen eigenlijk hun functies hebben moeten neerleggen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Europa, Geschiedvervalsing, Heilige Land, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodendom, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

30 reacties op Eindsprint: Kardinaal Marx, moefti in toga, verraadt het “christelijke Avondland”

 1. je zal maar gelovig zijn en verraden worden door dit zooitje ongeregeld dat zich “uw geestelijk leidsman”noemt. Laffer dan deze volksverlakkers kun je niet worden

  Geliked door 4 people

 2. Wolf zegt:

  Die vuile rooie ROOMSE communistische islam likkende Soros pop!

  Geliked door 1 persoon

  • Asgard zegt:

   En tot welk behoort Soros dan,….ehhh Schwartz, en Rebexxa Spectre etc, etc

   Like

  • Thom zegt:

   Nou nou nou gaat het al beter Wolfje? Wel op tijd Uw medicijnen innemen hoor!
   Wat de huidige katholieke leiding verkondigt is niet hetgeen tijdens het Rijke Brabantse Roomse Leven gangbaar was.

   Geliked door 1 persoon

   • Wolf zegt:

    ONZIN! roomsen steunen en knielen voor islam!

    Like

   • Wolf zegt:

    Rooms is was en blijft rooms, vroeger, huidig en toekomst. Het is en blijft een islam knielende bende ! OOK in jou brabant! Ben je om die roomse islam lovers al uitgetreden ?? Of gebruik je soms de verkeerde pilletjes daarginder in brabant met al die drugs schuren vol pillen!

    Like

 3. delamontagne zegt:

  Toen ik nog geloofde, dacht ik nog naïf dat ’t Christendom een tegenkracht voor ’t barbaarse musulmanisme kon zijn.
  Allang een illusie minder…………………….

  Geliked door 1 persoon

 4. RottenPikwick! zegt:

  Bij de allahtonen is het heel normaal om tuig achter een motor door de straten te sleuren. Van mij mag deze Soepjurk Landverrader door een stel kamelen door de straten getrokken worden. Wel zo humaan! Wat een achterlijke Zooi!

  Geliked door 3 people

 5. andre zegt:

  Ik moet er toch niet aan denken, ja meer dan verschrikkelijk dat de paus ineens uit de kast komt. Niet als homo natuurlijk maar als moefti! En dan die naam Marx……hahaha kan het allemaal nog gekker?

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Politieke correctheid is in de kern van haar haar bestaan de sublimatie van absolute karakterloze lafheid. Nooit werden met lafheid en opgedrongen taal eufemisme vruchtbare samenlevingen gecreëerd. Integendeel lafheid heeft altijd tirannie voortgebracht.

  Like

 7. Steven zegt:

  Zo zie je maar weer waar men NAARTOE wil…..

  Geliked door 1 persoon

 8. koosv8 zegt:

  Op de brandstapel met oud en nieuw, en moge hun laatste vonken de fundamentalistische woningen in de schilderswijk in lichterlaaie zetten, dan hebben ze toch nog iets gedaan, in hun beschermde onwezenlijke leventje.
  De katholieke kerk kan alles in oude geschriften na pluizen, en men weet dondersgoed dat de ISLAM de eeuwige agressieve onderdrukker is, al 1400 jaar. Tegen alles en iedereen die niet islamitisch is.
  Gehersenspoeld door de koran, en gek van bloed vergieten met een mooi woord offerfeest. Verraad moet zwaar gestraft, punt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Marx en Roth zijn denk ik erg intiem

  Like

 10. droevige mof zegt:

  Net als in Nederland is het christendom ook in Duitsland het slachtoffer geworden van een culturele revolutie. De twee grote kerken zijn nu onderdeel van de groene multiculturele religie.
  Er zijn nog steeds kleine christelijke groepen die niet gelijkgeschakeld zijn, b.v. de Russisch-Duitse
  baptisten, de Pius-broederschap, de Sedisvakantisten. Een verdwijnende minderheid en, natuurlijk, verdacht van rechtsextremisme.

  Geliked door 1 persoon

 11. Pingback: Een christenmens in West-Europa | E.J. Bron

 12. Bert zegt:

  Deze Marx is een Anti-christ.

  Like

 13. Pietersen zegt:

  Volgevreten paapse papzak zou een mooi plaatje opleveren bungelend aan een dikke tak van een boom, naast zijn vriendje imam.

  Geliked door 3 people

 14. reageerbuis zegt:

  Kardinaal Marx had zijn kruis moeten tonen en zeggen dat hij daarin geloofde. Hij moet toch de uitspraak van Jezus kennen: “Gaat en onderwijst alle volkeren en leert hun onderhouden al wat Ik u geleerd heb.” Jarenlang heb ik missionarissen ondersteund, die ondanks ontberingen waren uitgetrokken naar verre landen. Dit voelt als verraad, sterker: het IS verraad..

  Like

 15. Williaan zegt:

  Christelijk Avondland = Christelijk Europa, dus als christen heeft hij europa als christelijk wereld deel al opgegeven. Een knieval voor voor de binnen stormende horden uit het oosten.

  Like

 16. Klaus Lelek zegt:

  I wish my nice Dutch readers a happy New Year 2019. Thanks for your interest in my article. Klaus Lelek

  Geliked door 2 people

 17. kampersrene zegt:

  Je kunt die geestelijk islamist zijn gemakkelijk zijn gedachten raden….Zie hem daar staan die vetgemeste idioot…Hij vergeet dat onze Allah de enige echte God is ….De rest zijn flauwe kulletjes….Jezus Christus ….nooit van gehoord ….trouwens zijn grote baas..De Paus kust onze voeten en helpt ons Europa te veroveren

  Like

 18. fleckie zegt:

  Marx doet gewoon wat hem ‘opgedragen ‘ wordt vanuit het Vaticaan, wat die madam naast hem gezeten, een. gewoonweg ordinair wezen, …….met een. te. grote bek!

  Like

 19. kampersrene zegt:

  In afwachting……..een mooie foto van een rabijn met kardinaal Marx….een foto samen met een bhoedist….met een Voodoe….tovenaar enz …..maar die Kardinaal beweert dat hij de echt en techtige godsdienst predikt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s