Fractievoorzitster van de Groenen in Berlijn houdt onteigeningen voor mogelijk

screenshot_874

(Vertaling: E.J. Bron)

Socialisme versie 2.019 in opmars

De fractievoorzitster van de Groenen in het deelstaatparlement van Berlijn, Antje Kapek, kan zich de onteigening van woningbezitters voorstellen. De gedwongen onteigening was altijd al een kernelement van socialistische en communistische dictaturen.

Die Freie Welt

De woonruimte in Berlijn wordt zo langzamerhand schaars en zodoende steeds duurder. Dat is een feit dat niemand met gezond mensenverstand wil betwisten. Schuld daaraan is o.a. de mislukte woningbouwpolitiek van de Senaat, die sinds 2001 door de SPD aangevoerd wordt. In plaats van voldoende geld voor sociale woningbouw beschikbaar te stellen, verkwistte de Senaat vooral onder de huidige burgemeester Michael Müller (SPD) miljarden aan twijfelachtige financiële zaken. Voor deze geldvernietiging in heel grote stijl werd tot nu toe niemand ter verantwoording geroepen.

Nu worden de gevolgen van deze mislukte politiek langzamerhand duidelijk, op de woningmarkt zelfs acuut. Maar in plaats van nu op de korte termijn een solide concept uit te werken, voor te leggen en uit te voeren om dit tekort uit de weg te ruimen, kijkt men liever naar dictatoriale oplossingen: woningbezitters moeten onteigend en woningbouwondernemingen zelfs genationaliseerd worden.

De voorzitster van de fractie van de Groenen in het deelstaatparlement van Berlijn. Antje Kapek, wil voor dit doel een referendum houden, dat de weg moet vrijmaken voor zo´n nationalisatie. Van de desbetreffende ondernemingen moet dan een soort “VEB woonruimteverwerving” gemaakt worden, om de door de in het verleden door de SPD aangevoerde Senaat gemaakte fouten uit te bannen.

Kleine historische terugblik: bijna alle communistische en socialistische dictaturen namen als eerste maatregel na  hun machtsovername de maatregel van de gedwongen onteigening. Het voorstel van de Groenen gaat precies deze kant op: een soort socialisme versie 2.019 zogezegd.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, Communisme, dictatuur, Groenen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Fractievoorzitster van de Groenen in Berlijn houdt onteigeningen voor mogelijk

 1. Steven zegt:

  Nou..in zo’n geval van onteigening zou bij mij maar één ding gebeuren… IK NIKS..JIJ OOK NIKS… FIK ERIN!

  Geliked door 4 people

 2. leefbarbaar zegt:

  De heimwee van de Duistert naar de DDR is blijkbaar groot.
  Kromliggen voor een ander, wachtlijsten, muil houden en nu je onroerend bezit inleveren voor de glorie van de heilstaat.
  Gaan ze daar ooit nog wakker worden?

  Geliked door 1 persoon

 3. Elisah zegt:

  Laat die pipo’s dan zelf maar het goede voorbeeld geven en hun woningen opofferen voor hun idealen?

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Zou inderdaad wel kloppen Elisah.
   Maar dat zal niet echt de bedoeling zijn van die Marxistische kut.
   Typisch dit soort Socialisten die weten te vertellen hoe het moet en hoort maar het mag onder geen beding henzelf raken natuurlijk.

   Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Tegen de tijd dat de groenen het voor het zeggen hebben zijn speciaal voor Grüne Partei Genossen speciale Viertel gemaakt waarin alleen zij toegang hebben.

   Geliked door 2 people

 4. Tistochwat zegt:

  In de paleizen van de ‘oranjes’ is volop ruimte voor asielparasieten.
  Deze nobele ‘christelijke’ familie zal de mohammedaanse vluchtelingen met alle liefde in hun paleizen opnemen.

  WHAHAHAHAHAHAHAAAA!

  Als dar gebeurt, eet ik mijn voordeur op.

  Geliked door 2 people

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Goed plan, laten we dat in Nederland ook maar doen.
  Laten we beginnen met de villa’s van onze (voormalige) politici, het landgoed van Marcel van Dam, de villa met zwembad van Paul Rosenmöller, het penthouse van Pechtold, de villa van Neelie Smit-Kroes.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Vergeet het landhuis van Gretta Duisenberg niet.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Oh u bedoelt Greetje Nieuwenhuizen, de verpleegster die zich omhoog gen**kt heeft, eerst via de internist Bédier de Prairie en later met Hans van Mierlo en tenslotte met Wim Duisenberg.
    Nooit begrepen waarom men dat secreet zo serieus nam, alsof ze het intellect van haar minnaars als cadeautje had meegekregen.

    Like

  • fleckie zegt:

   Mag ‘De salon-socialist’ Timmermans ook ‘aangeraden ‘ worden. zijn. domicile af te staan, voor diegenen ( asielzoekers. , vanuit zijn. naastenliefde) dan. ‘nederiger’ te gaan wonen?!)……. en ook nog de in het. GLAZEN-paleis ‘werkzamen’, hun riante behuizingen! voor ‘hetzelfde doel af te staan’?!

   Like

 6. Bert zegt:

  Misschien heeft de opvang van 1 miljoen Syriers enige druk uitgeoefend op de onderkant van de woningmarkt?

  Like

 7. Williaan zegt:

  de groenen lijken vermomde communisten, misschien beledig ik de oude communisten hier mee.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Ja, zo nog eventjes doorgaan. Dan zitten alle – asielzoekers – in onze huizen, en wij in reservaten gelijk de indianen. In dat geval zullen de H.H. – immigranten – er niet lang plezier van hebben, omdat wij dan in de onmogelijkheid zijn om nog langer geld op te hoesten voor die immigranten hobby van de overheid….

  Like

 9. Jan zegt:

  Groen en knettergek

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s