50 jaar

screenshot_903

(Door: “een bezorgde burger”)

Stel: U ging 50 jaar terug in de tijd. Geen moslims, asielzoekers, geen verplichte zorgverzekering, ontzag voor leraren en politie, u kon uw voordeur open laten staan, de economie groeide, er werden woningen voor armen en middenklasse gebouwd, Fokker, de scheepsbouw, visserij, kolenmijnen en DAF creëerden inkomsten voor vele Nederlandse gezinnen en er werden gasvelden ontdekt die ons veel financiële voorspoed zouden brengen. Bedrijven zoals KLM, Hoogovens, nutsvoorzieningen en Phillips waren nog in Nederlandse handen.

Hoe zijn die afgelopen 50 jaar verlopen?

Hebben we de erfenis van onze voorouders gekoesterd? Hebben wij van deze groeiende welvaart geprofiteerd en kunnen we onze kinderen een goede toekomst bieden? Waren de politieke keuzes, die ons land maakten tot wat het nu is, onvermijdelijk? Waarom zou u op een oude politieke partij stemmen die medeverantwoordelijk was voor alle achteruitgang in de afgelopen 50 jaren?

Stel:

Uw land heeft enorm geleden onder een vreemde bezetting en is eindelijk weer vrij. Het gaat goed met de economie, iedereen gaat er ieder jaar op vooruit, uw kinderen kunnen eindelijk studeren en hebben kans op een goede toekomst. Er zijn geen migranten, moslims en veeleisende minderheden. Het land bestaat alleen uit zijn originele inwoners die in harmonie met elkaar leven. Zou u wederom de keuze maken om de grenzen open te stellen voor alles en iedereen ? Wetende hoe deze keuze uitpakt voor landen die deze keuze wel hebben gemaakt?

Waarom zou u op een partij stemmen die deze keuze met alle middelen wil opdringen aan landen die nog geen migranten hebben opgenomen? Waarom zou u Oost-Europa een vredige toekomst willen ontnemen door ook hen een grote moslimgemeenschap op te dringen?

Stel:

Er bestonden geen subsidies voor milieubewegingen, media, politieke partijen, protestbewegingen en NGO’s? Socialisten, Groenen, vluchtelingenhelpers en politieke partijen moesten hun eigen achterban mobiliseren om invloed te krijgen. Waren er dan überhaupt illegale migranten in Nederland geweest? Had het socialisme zonder uw belastinggeld enige voet aan de grond gekregen? Was heel Nederland sterk vervuild geweest omdat u een grote dieseltruck had gekocht en iedere ochtend flink was omgereden naar uw werk?

Waarom zou u op een partij stemmen die u verwijt een milieuvervuilende racistische hillbilly te zijn die totaal wereldvreemd is?

Alstublieft; stem voor één keer niet op basis van beloftes, maar reken partijen af op datgene wat ze tot nu toe hebben gepresteerd!

Door:
“een bezorgde burger”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nederland. Bookmark de permalink .

66 reacties op 50 jaar

 1. Klaas zegt:

  Like

  • Thoth zegt:

   De christenen zijn nog ouder dan de moslims. Toch zijn de christenen kafirs volgens de moslims….

   Tja.

   Like

   • Peter zegt:

    Thoth.
    Moslims praten poep en christenen hoeven hier geen waarde aan te hechten want de “heer “Mohammed is voor christenen geen profeet, dan wel een VALSE profeet.
    In de Bijbel staat het volgende:
    1 Johannes 4:1-4:

    “Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn in de wereld uitgegaan. Hieraan onderkent gij de Geest Gods: iedere geest, die belijdt, dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God; En iedere geest, die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld. Gij zijt uit God, kinderkens, en gij hebt hen overwonnen; want Hij, die in u is, is meerder dan die in de wereld is”

    Like

   • Yvonne zegt:

    het maakt niet uit of een geloof ouder is, je hebt gewoon normaal te doen, en niet de ander domineren met je eigen geloof, laat ons christenen met rust wij laten hun toch ook met rust, leef allemaal je eigen leven en dood ongelovigen niet omdat dat moet van Allah

    Like

 2. Peter zegt:

  Stem voor één keer niet op basis van beloftes, maar reken partijen af op datgene wat ze tot nu toe hebben gepresteerd!
  Voor 100 % eens met dit advies !

  Geliked door 2 people

 3. King Arthur zegt:

  Waarom horen we juist nu zo weinig van Wilders? Juist nu kan hij aan de weg timmeren, maar af en toe een “tweet” werkt helemaal niet. Is hem door de VVD gezegd zijn mond te houden tot de verkiezingen weer voorbij zijn? Zo ja, dan is hij niets anders dan controlled oppositie! Zo nee, laat hij dan eens beginnen met alle milieu onzin en immigratie te benoemen met echt goede argumenten.

  Geliked door 2 people

  • Inge zegt:

   Precies King Arthur, en dit was bij de vorige verkiezingen ook het geval. Mensen moeten ook niet vergeten dat Wilders bij de VVD vandaan komt en de PVV heeft opgericht nadat Pim Fortuin was vermoord en naar mijn idee om de grote groep aanhangers van Pim Fortuin om de tuin te leiden. En daarnaast nog de connecties met Israël (lees Rothschild).

   Like

  • toetssteen zegt:

   @King Arthur
   De vorige maal was er heel wat mis met zijn bewaking….., uitgerekend in verkiezingstijd.
   Nu is er dat vermaledijde nepproces dat al tijden aansleept.

   Geliked door 1 persoon

  • leefbarbaar zegt:

   Wat doet u zelf voor een beter Nederland?

   Geliked door 1 persoon

 4. Thom zegt:

  Nou is inderdaad heel Europa naar de kloten. Om te beweren dat je 50 jaar geleden in het Aards Paradijs leefde vind ik toch op zijn zachts gezegd nogal kort door de bocht. Als je toen buiten de boot viel dan was de sociale controle door je ouders en je omgeving zo sterk, dat je af kon vragen of je met die ellende wel verder zou moeten. Vergeet niet dat wat jij bereikte afstraalde op je ouders, tenminste zo voelden zij dat Als jij het in hun ogen niet gemaakt had en zij zich voor jou schaamden kon je het toch wel schudden en ging je voor lange een beroerd leven tegemoet voordat je enigszins gesetteld was.Niets is zoals het lijkt.

  Like

 5. Sjaak uit Dordt zegt:

  En toen kwam 1968 en daar is het grote verneuken begonnen.

  Geliked door 1 persoon

 6. M. zegt:

  We laten de toekomst van onszelf en onze kinderen afnemen dat mogen we nooit accepteren.

  Geliked door 2 people

 7. Bert zegt:

  Ja stem een keer op tastbare resultaten ipv op loze illusies en vage principes die uitlopen op chaos. Maar nee, dat is natuurlijk veel te gewoontjes.

  Geliked door 1 persoon

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Beloofd is er genoeg, maar nu de resultaten
  NIETS werd er van de sprookjes waargemaakt
  Ons Gezag heeft Haar gestelde doel ronduit verzaakt
  en blijft alleen maar holle woorden praten…
  .
  en heel bewust alleen maar weggekeken,
  Haar strikt geheime doel-taak uitgevoerd
  en ons met leugenpraat de mond gesnoerd
  met veel succes, zoals wel is gebleken…
  .
  dus nu is onze allerlaatste kans gekomen
  te redden wat er nog te redden valt,
  nu steeds meer haat ons om de oren schalt
  en bijna niets nog rest van onze Vrijheids-dromen…
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 9. Duchesne zegt:

  Afrekenen is geen optie maar levens noodzaak, de stembus een achterhaalde en niet functionerende weg naar het presenteren van een veel te lang opgelopen rekening.

  In vele culturen zou de rekening met een touw of een scherpe bijl worden verrekend, wij kunen hier vast beschaafder mee omgaan.

  Mij is de wrake zij de heer, maar tot dat moment is het aan ons zelf om misdadige zaken te reguleren.

  Like

 10. Peter zegt:

  Eigenlijk krijg je na het lezen van het bovenstaande tranen in je ogen !
  We hadden een prachtige land met een hardwerkende bevolking en de toekomst zag er stralend uit.
  In de Schilderswijk in Den Haag stonden bijvoorbeeld mooie katholieke kerken en was er een hechte onderlinge band.
  Zwarte Piet was overal welkom en op zaterdag wasten de mensen hun autootje om op zondag een ritje te maken door het toen nog mooie landschap.
  Nu wordt ons landschap ontsierd door vreselijk windmolens en dit gaat nog verder door de plannen van de klimaatgekkies.
  Kut-Marokkanen waren er niet en de islam en haar verderfelijke leer waren ons vreemd.
  Wat zijn we toch belazerd door onze politici !!
  Bij Rutte liepen de rillingen over de rug na de Nashville-verklaring.
  Bij mij en ons zouden de rillingen over de rug moeten lopen bij het lezen van het volgende:
  17) Homoseksualiteit

  Allah Ta’ala vertelde ons ( in de Heilige Qor’aan) in vele verzen het verhaal van het volk van Loet (RA) en Hij vernietigde hen vanwege hun grote zonde (homoseksualiteit). De belangrijkste geleerden van alle erkende groeperingen zijn het erover eens dat homoseksualiteit een van de grote zonde is.

  Allah s.w.t zegt:
  Gaan jullie in op de mannen van de wereldwezens. En laten jullie degenen die Allah voor jullie geschapen heeft om jullie vrouwen te zijn, achter? Nee, jullie zijn een overtreden volk!”(Qor’aan 26:165-166)“Homoseksualiteit is zelfs erger dan overspel. De profeet, Moge Allah hem zegenen zei: “Doodt de homoseksualiteit en degene die het met hem gedaan heeft.” ( Een betrouwbare hadith)

  Tja, dan lopen de rillingen pas echt over je rug !!!!!!!!!!

  Like

  • Thom zegt:

   Kerken heb ik nooit in de Schilderswijk gezien, maar ik kom dan ook niet uit Den Haag. wat ik er wel zag in Poeldijksestraat en Naaldwijksestraat waren etalages met levende bloemstukken. Die gingen grif van de hand moet ik zeggen.

   Like

 11. ruud beijer zegt:

  Laten we vooral een ding niet vergeten. De christelijke partijen zijn voor de islam en de asielparasieten. Veel zogenaamde christenen stemmen op die partijen. Hopelijk gaan ze naar de Hel.

  Like

 12. Elisah zegt:

  Verrijking???

  Like

 13. trees zegt:

  als we heel eerlijk zijn is het onze eigen schuld waarom laten we eens kijken naar de geboorte beperking de voor behoeds middelen de ver grijzing 1 of 2 kinderen af gelopen moeders moeten ook werken anders kunnen we het huis niet af betalen het rijk moet meer belasting hebben anders kunnen de ministers geen 9000 of 1o 000 euro ontvangen enz daarom moeten er zo genaamde imigranten gehaald worden en zeg maar de grootste luilakken die er rondlopen ze moeten onder houden worden door de staat bijstand ja alles wat er te krijgen valt onze schuld of te minste een deel er van en het ergste is wij hebben GOD VERLATEN en er is te veel verdeeld heid nederland is al verloren vooral ook om de europese gemeenschap dat kost te veel geld en het staat op om vallen elk land moet weer op zijn eigen benen staan eigen grenzen en voor al weer een eigen leger want we worden over lopen door de moslim en voor al de bijbel moet weer terug in de eerste en tweede kamer anders komt het niet goed

  Like

  • Tineke zegt:

   Trees,met alle respect.
   Zou je in je volgende comment wat leestekens kunnen toevoegen.
   Ik raak hier buiten adem van.
   Dank je wel.

   Geliked door 2 people

   • trees zegt:

    TINEKE IK GA HET PROBEREN HOOR

    Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    Toch wel knap hoor , een heel verhaal ophangen zonder één leesteken en zonder ook maar één hoofdletter !
    Maar voor een normale lezer is dat een verhaal dat de neiging oproept om het maar over te slaan .
    Zoiets te moeten lezen is toch een crime ?
    Denk je dat dat nog geloofwaardig is ook ?
    En dan ook nog doorspekt met religieuze derrie .
    Snap je dat nou zelf niet, Trees ?

    “Wij hebben GOD VERLATEN “ ?
    Je zou het ook zó kunnen stellen : door een voortdurende ontwikkeling van de mensheid , , voortschrijdend inzicht en ontwikkelende technieken zijn de meeste mensen inmiddels zo ver geëvolueerd , dat ze alle onzin achter zich kunnen laten .
    Waarom probeer je de mensen nog steeds met iets achterhaalds te teisteren ?
    Elke week worden er vele kerken gesloten vanwege het indalen van het gezond verstand in Europa .
    Open je ogen en je oren en stop met die indoctrinatie .

    Like

   • Wachteres zegt:

    “Het indalen van het gezonde verstand in Europa”, Harry?

    Daar heb ik toch zo mijn twijfels over. Met vreugde de islam binnenhalen, terwijl men net christendom verguist, lijkt me toch niet een blijk van gezond verstand.

    Kijk wat we waren en wat we nu worden:

    “Mon dieu, ayez pitié de moi et de ton pauvre peuple”.

    Geliked door 4 people

   • delamontagne zegt:

    “Een onderliggende toon ?”…….teleurgesteld in ’t uitvoerende Christendom omdat ze met de islam blijken te heulen.
    Ik kan je zeggen dat ik ’t eigenlijk gewoon niet kan geloven dat dit [is] gebeur[d]t.
    Ze werken aan hun eigen ondergang.
    Vroeger dacht ik nog aan een tegenkracht vanuit ’t Christendom, het is allemaal anders gelopen.
    Dat “doordrammen” van Mevr. Trees, wat je schreef, moest ik om lachen.
    Dat is nu precies waar mensen zoals Harry DE PEST AAN HEBBEN…..

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    En trees, het zogenaamde christendom werkt hard mee aan de ondergang van Europa.

    Denk aan alle ‘zieluge’ ‘vluchtelingetjes’ die wij binnen moeten halen, omdat dit zogenaamd in de Bijbel staat.

    Ik mag hopen dat er niet staat ddt we ons moeten laten verkrachten en vermoorden door mensen die een godsdienst aanhagen die alleen maar wil heersen.

    Jezua zei: “Ik sta aan de deur en ik klop” Wat jij doet is niet kloppen maar doordrammen.

    Wat denk je daarmee te bereiken? Of ben je Harry aan het pesten?

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    trees zegt14 januari 2019 om 22:01

    TINEKE IK GA HET PROBEREN HOOR

    TINEKE, IK GA HET PROBEREN, HOOR.

    Like

   • Harry zegt:

    Ja Wachteres om 09.22 ,

    misschien was ik niet duidelijk genoeg , in navolging van BertG zou ik SOMMIGE moeten schrijven voor jou .
    Maar ik denk dat dat in dit geval DE MEESTE zou kunnen zijn .
    Natuurlijk geldt dat niet voor iedereen .
    Docenten ………..
    En gepensioneerd worden ze nóg erger !
    Punt en komma *******.

    ( Neem nou eens een voorbeeld aan Henk V !
    Die blijft altijd aardig en beleefd , ook al verschilt ie met iemand van mening .
    Zélfs tegen mij .
    Kun je daar niet in de leer of zo ) ?

    Maar de meeste mensen die ik spreek hebben totaal niks op met de instroom .
    Helaas zijn dat altijd mensen die niks in de melk te brokkelen hebben , de gewone burger , zeg maar .
    En er vallen er ook steeds meer van hun geloof .
    Als tussenfase zeggen ze dan : ik geloof wél dat er wát is , maar ik weet niet wát .
    Daarna genezen ze langzaam door .
    Vandaar mijn opmerking , die ik nu niet meer durf te herhalen , natuurlijk .

    “Of ben je Harry aan het pesten” ? ( Om 09.33 ) .
    Dat is helemaal schandalig natuurlijk , geen benul van zinnen breien , geen idee van punten en komma’s hebben , maar wél iemand pesten ?
    God’s toorn zal hevig op de pestende nederdalen ! ( Jesaya 68 ) .

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Ik moest eigenlijk gelijk aan ‘” t-hijgend-Hert” denken.
    Psalm 42 uit liederenbundel zus-en-zo.
    De gedrevenheid om alles in ÉÉN zin te willen zeggen.
    Een “stream of thoughts” zouden de Engelsen zeggen naar een moeilijk te lezen boek.

    Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Ik probeer de wel erg kleine lettertjes te lezen als ik aan het corrigeren ben.

   Toch weer wta typefoutjes: derde alinea ‘aanhangen’ en ‘Jezus”

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   trees 14 januari 2019 om 13:50

   Beste trees, kijk hier eens naar?

   https://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=28

   Like

   • Harry zegt:

    Dit is zeker onder het mom ; je bent nooit te oud om te leren , Tistochwat ?
    Maar als je op een dergelijke leeftijd het nog niet weet ,
    dan lijkt het me tamelijk hopeloos .
    Maar je ziet hoe het onderwijs hier achteruitgekacheld is , zelfs voormalige juffen maken hordes fouten !
    En waren ze nou nog gewoon lief en konden ze lachen om hun eigen stommiteiten , nee hoor , gaan ze een zekere Harry aanvallen !

    Ach , waren ze allemaal maar zoals jij 😍 !

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    Harry 15 januari 2019 om 19:02

    Ach , waren ze allemaal maar zoals jij 😍 !

    Zou dat niet wat saai zijn, allemaal van die perfecte vriendinnen?
    Ik bedoel maar: er kan er maar één de beste zijn. 😆

    Like

   • delamontagne zegt:

    Vergeet je niet Harry te feliciteren.
    Wordt ( of werd ) “pas” 70 een dezer dagen.
    Maar misschien wist je dit al als één van de intimi ?
    Nog een jonge vent dus !, 10 jaar jonger dan ik…………….

    Geliked door 1 persoon

   • Tineke zegt:

    De oudjes doen het nog best!

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    delamontagne15 januari 2019 om 23:38

    (,,,)Harry (…) Wordt ( of werd ) “pas” 70 een dezer dagen. (…) Nog een jonge vent dus !

    Zeg maar gerust: een goddelijke vent!
    *zwijmel*

    Ik plak hier alvast een kaartje voor hem.

    O jee, per ongeluk de verkeerde kaart! 😳
    Ik zoek later wel een betere.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Deze dan?

    Shit, weer de verkeerde kaart, geloof ik. 😯

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Eindelijk de goeie voor Harry gevonden:

    😛

    Geliked door 1 persoon

 14. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nou goed, ik ga vijftig jaar terug in de tijd, 1968, ik was 18 jaar jong, geen of nauwelijks moslims en die er waren noemden we gastarbeiders en die hadden het te druk met zwaar werk om zich daarnaast erg druk te maken over religie.
  De zorgverzekering was voor werknemers wel degelijk verplicht maar werd ingehouden op het loon dus daar merkte je niet veel van, en ja je kon de voordeur gewoon open laten, er was niet of nauwelijks iets van waarde om te stelen dus die kopzorg had je nog niet…
  Het woningtekort heette toen nog woningnood en werd nog steeds geweten aan de oorlog (wij wisten nog niet dat het 50 jaar later nog steeds niet opgelost zou zijn)
  We werden nog niet geteisterd door allerhande ‘groene’ milieufreaks, in de trein zaten nog gewoon asbakjes in de leuning en daar werd niet moeilijk over gedaan.
  We waren nog trots op en loyaal aan Nederlandse bedrijven en die bedrijven op hun beurt waardeerden die loyaliteit ook.
  De eerste tekenen van een komende mondialisering waren waarschijnlijk al te herkennen maar het ergste zou gelukkig nog enkele decennia op zich laten wachten.
  De EU was nog gewoon de EEG en was een economische samenwerking, Brussel had nog nauwelijks enige zeggenschap, openbare aanbesteding ? Nooit van gehoord !
  Op micro-niveau was er nog sprake van verzuiling, veel werd nog gekozen met in acht neming van de zuil waartoe men behoorde, protestants, katholiek of overtuigde socialist.
  Waar ging het mis ?
  Om te beginnen met het toestaan dat gastarbeiders zich blijvend mochten vestigen en zelfs hun gezin mocht laten overkomen ! In het verlengde daarvan kwamen de eerste moskeetjes, vaak in voormalige clubhuizen en dergelijke.
  Daarna begon de mondialisering, eenvoudige arbeid werd verplaatst naar lage lonen landen, werkgevers gaven de middelvinger naar de Nederlandse arbeider, grote bedrijven waren niet langer in handen van ‘mensen’ maar van anonieme en vaak buitenlandse aandeelhouders. Waardering voor werknemers was steeds verder te zoeken, voor jou tien anderen.
  De ‘kleintjes’ onder de grote ondernemingen werden opgeslokt door multinationals die geen enkele binding hadden met welk land dan ook, productie ging naar waar het ’t goedkoopst was en werknemers gingen steeds vaker baan hoppen, voelden en werden niet langer gewaardeerd maar gezien als onkostenpost.
  “Privatisering” werd zowat verheven tot religie en de overheid trok zich terug op terreinen waar ze dat niet hadden moeten doen (Zorg en Openbaar Vervoer)
  Terugkijkend is er niet één oorzaak aan te wijzen als de grote boosdoener, het was een heel pakket die onderling wel weer van invloed waren op elkaar.
  Politiek werd en wordt bedreven op de korte termijn, er waren en zijn geen politieke leiders met een lange termijn visie.
  Tekenend is dat figuren als Lubbers en Kok nu worden gezien als “Staatslieden”!!
  Hun visionaire vergezichten gingen zelden verder dan een jaar !
  En mensen stemden op ze bij gebrek aan beter…
  Een volk zonder goed bestuur is als een schip zonder kapitein of eindbestemming en dobbert een beetje mee op de stroom.

  Geliked door 6 people

 15. RottenPikwick! zegt:

  Een eerste reactie; Veel nederlanders scheiden hun afval. Glaswerk, papier, batterijen, plastic, kleren etc etc en sjouwen naar de desbetreffende bakken. Als ik door ‘bepaalde wijken’ kom, zie ik her en der afval liggen, soms hele hopen. Niks scheiden, dumpen op straat. Al sinds jaar en dag komt de gemeente langs om de troep weer op te ruimen. En wat denkt u wat er in deze wijken in de plee / gootsteen gedumpt wordt!! Wij zijn met z’n allen in een MOORDtempo er op achteruit gegaan!! Een ooit stabiel en tevreden landje VERKLOOT tot op het bot!! Wij kennen de slopers bij naam, levend en dood! Lang leve Geert Wilders!!

  Geliked door 3 people

 16. RottenPikwick! zegt:

  Ter aanvulling; was onlangs bij de afvalcontainer en had een klein zakje. Er stond, zoals zo vaak, een zak naast de container die er nog wel bij in kon. Getver, zware zak met vloeibare inhoud. Slachtafval, waarschijnlijk. Getver! Verdomme, wat is het een ZOOI geworden hier!

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   RottenPikwick! 14 januari 2019 om 14:09

   Er stond, zoals zo vaak, een zak naast de container die er nog wel bij in kon.

   En dat was geen moslima in een boerka?

   Like

 17. Taljaard zegt:

  In deze relatief zorgeloze tijd waren heel veel mensen ook nogal argeloos.
  Er bestond daarnaast ook een zeer breed gedragen consensus over het niet willen herhalen van fouten uit het verleden, die tot een ramp als WO2 hadden geleid. Daar kwam nog de dreiging van de Koude Oorlog en een mogelijke alles vernietigende atoomoorlog bovenop, die deze consensus alleen maar meer gewicht gaf.
  Dit had een veranderingsdrift op bijna alle mogelijke maatschappelijke en sociale gebieden tot resultaat, waarin men al even breed en op argeloze wijze meeging.

  De direct na de Duitse bezetting geboren generatie (1945-1948) werd omstreeks deze tijd volwassen. En ook zij vonden over het algemeen dat het allemaal anders moest. En tegenover het fatalisme van de recentelijke Cuba crisis en het pessimisme van sommige ouderen zetten zij hun utopische optimisme waaruit een nieuwe wereld en een nieuwe samenleving zou moeten ontstaan.
  Op de vleugels van een nooit te voren ervaren materieele welvaart kreeg dit besef de wind in de zeilen. En zo veroverde het links-progressieve denken vrijwel alle instituten van bestuur, onderwijs, maatschappelijk werk (vooral daar!), media en zelfs de kerken.

  Zorgeloos en argeloos gingen wij daar toen ook vrijwel allemaal in mee.
  Schrijf bewust ”wij”, want deed dat als tienertje, samen met mijn ouders, ook.
  En weet bijna wel zeker dat dit geldt voor vrijwel alle oudere lezers en schrijvers hier.
  Er waren wel enkele stemmen uit conservatieve hoek, die waarschuwden tegen de gevolgen van dit zorgeloze utopisme, maar deze mensen werden belachelijk gemaakt en soms ook regelrecht gedemoniseerd en gemarginaliseerd. Toen al. Want wat met Janmaat en Fortuijn is gebeurd is geen nieuw verschijnsel. Zie; W.F. Hermans, prof. Buikhuizen, Harm van Riel, ds. Dorsman, etc.

  De kater kwam later.
  Waar wij nu mee zitten zijn de brokken en de puinhopen van dit zorgeloze en argeloze utopisme.
  Het heeft in de eerste plaats geleid tot een catastrofaal moreel en cultureel verval op vrijwel ieder gebied. En dit verval heeft een decadente zwakheid en een verworden passiviteit voortgebracht, die precies verloopt langs de lijnen waar conservatieven en sceptici destijds voor hebben gewaarschuwd.
  In de tweede plaats, en direct met deze decadentie en passiviteit verbonden, heeft dit utopisme geleid tot de finale en potentieel levensgevaarlijke mislukking van het multiculturalisme.
  En in de derde plaats tot een pseudo religieus globalisme, waarmee de gevestigde machten klaarblijkelijk bereid zijn om heel Europa de afgrond in te leiden omwille van deze pseudo religie en haar uitwassen. Zoals de klimaatwaanzin, een EU leger, een gerichte omvolkingspolitiek, een nieuwe Koude Oorlog, islam appeasement, het negeren van onoverkomelijke religieuze, culturele en etnisch-biologische verschillen, etc..

  In brede lagen van de huidige Nederlandse en West Europese autochtone bevolking is de boven beschreven argeloosheid en zorgeloosheid gelukkig verdwenen. Maar het zal nog een hele toer worden om links hun macht te ontnemen. En het zal nog moeilijker worden om de gevolgen van het boven beschreven utopisme te boven te komen.

  Geliked door 3 people

 18. Cathja zegt:

  Goed bedoeld advies, maar ik stem al PVV vanaf dag 1.

  Ik herken alles wat er is geschreven over de situatie zoals die 50 jaar geleden in ons land was, en kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik dólgraag 50 jaar terug in de tijd zou willen gaan! Ook toen was niet alles altijd koek en ei, maar vergeleken met de wereld van vandaag….leefden we in een paradijs!

  Geliked door 4 people

 19. Vincent Meijer zegt:

  Dat begon vijftig jaar terug met topless jointjes roken op het festival, en eindigt anno nu met blote piemel dating shows op de nationale tv, including same sex dating, like it or not. Relevant or not, ‘dat is toch om te gillen’ ! Ooit was het huwelijk de hoeksteen van het bestaan. Beetje saai misschien. En leraren waren de baas in de klas. Oom agent was zijn leven veel meer zeker dan nu. Veel minder belastinggeld werd verspilt aan het repareren van gebroken gezinnen etc etc. Waar hoe en door wie ging het fout? OKÉ, er gaat ook veel goed. ‘It was the best of times, it was the worst of times.’ En; soms moet het eerst slechter gaan tot het weer beter kan gaan. Dit is een bekend principe o.a. bekend bij doktoren.

  Geliked door 1 persoon

 20. Henk der Niederlánder zegt:

  Even wat anders!!!
  Franse Journalisten in Rouen even de straat over geschopt.
  Blijkt dus duidelijk dat de msm niet echt gewenst is bij de protesten in Frankrijk.

  Geliked door 2 people

 21. Ad zegt:

  Er zijn twee dingen waar ik vreselijk kwaad om wordt ,Islamisering en de klimaathoax
  We worden belogen en bedrogen door deze corrupte regering dus ik ga voor PVV

  Geliked door 2 people

 22. rakkertje zegt:

  Konden we de tijd maar terugdraaien …………..

  Geliked door 2 people

 23. Klaas zegt:

  Geliked door 3 people

 24. BigLJohn zegt:

  En hoe zal het er uit zien over weer 50 Jaar ? Ben maar blij dat we die verwachte ellende niet meer mee hoeven te maken, want velen onder ons zullen dan al gestorven zijn.

  Geliked door 2 people

  • ruud beijer zegt:

   Ben jij ook zo bang?Ik wel .Niet voor mij want ik ben al 61 maar voor mijn kinderen en kleinkinderen. Al die vuile huichelaars onder de Nederlanders die de toekomst verpesten wens ik niets goed toe.Alleen maar een enge ziekte!

   Geliked door 1 persoon

 25. leefbarbaar zegt:

  Dit komt me bekend voor.
  Jaren geleden ging Leefbaar Rotterdam de afvalverwerking van Rotterdam verkopen.
  Daar kreeg de stad dan veel geld voor. De stad, niet de Rotterdammer.
  En ging een buitenlands bedrijf er goed aan verdienen.
  Dat verdienen gebeurt natuurlijk door Rotterdammers steeds meer te laten betalen voor hun afval.
  Het geld van de verkoop ging dus niet naar de Rotterdammer.
  Vooral de PvdA heeft bakken van dit geld weggegooid en achterover gedrukt.

  Nu wil men de Eneco verkopen.
  Dus een nutsbedrijf van ons, opgebouwd van ons geld en bedoeld om de kosten laag te houden.
  De Eneco moet verkocht worden, zodat met het geld de politiek leuke dingen kan doen voor zichzelf.
  De winst, die gemaakt gaat worden komt door ons te laten betalen. Voor stroom, voor de leidingen, voor opslag, voor de meter enz. enz. Zodoende moeten we betalen voor de transport van stroom door leidingen, die we zelf betaald hadden. Crimineel gewoon.
  En dat is het ergste. Het is waanzin, maar vrijwel alle partijen steunen het, want geld stinkt niet.
  Waar is m’n hesje?

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   In Eneco zijn toch diverse gemeentes. DE. EIGENAREN?

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @ leefbarbaar.
   Een soortgelijk verhaal maar dan op landelijk niveau gaat op voor het Openbaar Vervoer.
   Eens volledig in handen van de Staat maar men moest zo nodig privatiseren.
   Bij de daaropvolgende Openbare Aanbestedingen gingen complete wagenparken (vele duizenden bussen uit het Streekvervoer) naar de sloop of ze werden weggegeven aan ontwikkelingslanden landen als bijv Cuba.
   De gigantische bedragen die ermee gemoeid waren om nieuwe wagenparken aan te schaffen en infrastructuur over te nemen konden niet door gewone ondernemers worden opgebracht en dus kwamen Connexxion en Arriva in beeld (Frans en Engels) en later Veolia (Frans)
   De eisen aan een concessie werden met de dag krankzinniger waarbij volledig uit het oog werd verloren dat die kosten allemaal op het bordje van de reiziger zou komen te liggen, die bedrijven waren en zijn nou eenmaal geen charitatieve instellingen, ze willen wel rendement zien !
   Elk bedrijf ging de eenmaal gewonnen concessie met hand en tand verdedigen, een bus van een concurrent die een meter over ‘de grens’ kwam werd rücksichtslos verdreven.
   Op die manier mocht het Streekvervoer nog maar nauwelijks de Haagse regio in want dat gebied was van de HTM.
   Resultaat; mensen moesten bij de gemeentegrens overstappen en werden op die manier het openbaar vervoer uit gepest.
   Rotterdam idem met de RET.
   Resultaat een dramatische leegloop bij het streekvervoer en het schrappen of inkorten van buslijnen.
   Het eind van het liedje is dat alleen de overheid heel even ‘winst’ heeft gemaakt.
   Waar die winst is gebleven ?
   Alles in de pot “Algemene Middelen”, dwz verkwist aan ontwikkelingshulp, uitkeringen en ga zo maar door.

   Like

 26. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tja leefbarbaar, privatisering hè.
  Alles verkopen en achterover leunen, er worden weer wat megalomane plannen bedacht die dan weer zoals gewoonlijk aan het eind van de rit tweemaal gekost hebben van wat vooraf geraamd was. Weg geld…
  En Eneco ? Gaat in uitgeklede versie verder en kost uiteindelijk vele malen meer dan er nu voor betaald wordt maar de verantwoordelijken wassen hun handen in onschuld “want” zij hadden gedacht dat de privatisering gunstig zou uitpakken voor de burger.
  Alle partijen nemen daarmee genoegen en dus heft men het glas, doen nog even een plas en alles bleef niet zoals het was maar wij mogen opdraaien voor de (onnodige) kosten.
  Het beste is de namen van de verantwoordelijke personen en partijen te noteren zodat ze niet vergeten worden.
  Wellicht dat er een dag komt dat het tegen ze kan worden gebruikt.

  Geliked door 2 people

 27. G.F. zegt:

  Alstublieft; stem voor één keer niet op basis van beloftes, maar reken partijen af op datgene wat ze tot nu toe hebben gepresteerd!
  HELAAS, helaas, ik zou er zo vlug geen één weten!!!

  Like

 28. Elisah zegt:

  Griezelig….
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/01/Verschuiving-magnetische-Noordpool-echte-reden-klimaatverandering

  Verschuiving magnetische Noordpool echte reden klimaatverandering’

  In de media werd het afgelopen weekend uitgebreid geschreven over de steeds snellere verschuiving van de magnetische Noordpool van het noorden van Canada richting Siberië, inmiddels met zo’n 55 kilometer per jaar. Bijna overal wordt erbij gezegd dat wetenschappers niet weten wat de gevolgen hiervan zullen zijn, maar dat klopt niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s