Telegraaf, gooi die Savelberg er nu eindelijk eens uit

screenshot_907

(Door: “Weethetwel”)

De Telegraaf heeft een correspondent in Duitsland, Rob Savelberg (kleine foto), en die man leeft onder een steen. Enige tijd geleden heb ik er al over bericht.  Het  probleem is dat hij alleen maar vriendjes heeft bij de gevestigde partijen en alleen kan denken als de gevestigde partijen. Op zich is dat ook heel gebruikelijk in Nederland: praktisch alle media zijn alleen nog maar slippendrager van de overheid en de linkse partijen. Maar de ontwikkelingen in Duitsland zijn op dit moment zo absurd en de berichtgeving zo ongeloofwaardig, dat het zelfs voor de goedgelovige Nederlanders een belediging wordt als ze op dezelfde manier benaderd worden als de Duitsers.

Extreemrechts

Het systeem van volksmisleiding is eigenlijk heel eenvoudig, anders zouden niet zoveel miserabele journalistjes er hun partijtje in mee kunnen blazen. Er is één grote vijand geschapen, en die heet “rechts”. Wat dat inhoudt, doet niet ter zake. Daar valt alles onder wat hen niet bevalt, dan wel alle politieke meningen die niet links zijn. Rechts is dus een verschrikkelijke vijand, zonder dat er inhoudelijk ook maar één argument aan te pas komt. Degene die in de gelegenheid is Duitse zenders te beluisteren, ziet het volgende stramien: ieder uur wordt er aan het eind van het nieuwsbericht iets negatiefs gezegd over “rechts”. Dat gebeurt inmiddels al jaren achter elkaar. Op zich getuigt dat al van enorme minachting voor de kijker en luisteraar door ze een mening op te dringen alsof er waspoeder wordt verkocht. Wat het NOS en RTL journaal dagelijks doen, gebeurt in Duitsland uur na uur. En net als bij wasmiddelenreclame heeft het zijn effect.

Linkse misdaden worden als rechts verkocht

screenshot_906Voor de oplettende lezer van “E.J. Bron” is het duidelijk dat de ontwrichting van onze maatschappij vooral een gevolg is van goedmenschelijk falen. De hele eigen cultuur wordt opgeofferd om het een partij immigranten naar de zin te maken, in de veronderstelling dat deze mensen nét zo gemotiveerd zijn om goed te doen als zij zelf. In Duitsland heeft dat tot nu toe veel ellende teweeggebracht, voorlopig ook veel meer dan in Nederland. Moorden, verkrachtingen, steekpartijen zijn aan de orde van de dag. Grote (Arabisch/Turkse) familieclans hebben al delen van de Duitse maatschappij over genomen met hun eigen wetten. In de grote steden bevinden zich uitgebreide No-Go-Areas.

Maar wat gebeurt er? Alles wordt ontkend door de politiek en de media. Als iets niet onder de pet gehouden kan worden, omdat het uitgelekt is of bekend geworden via het internet, krijgt “rechts” de schuld. Bij het Duitse nieuws is de berichtgeving kort samengevat als volgt: “In Berlijn heeft een links-extremist een vertegenwoordiger van de rechtse AfD bijna vermoord. We moeten daarom de strijd tegen rechts opvoeren”. Meer minachting kun je niet koesteren voor je lezers en luisteraars.

Savelberg denkt dat we Duitsers zijn

Als Savelberg dus af en toe onder zijn steen vandaan komt om weer een duit in het zakje te doen, leeft hij zó in de wereld van het Duitse journalistieke bedrog dat hij denkt daar ook in Nederland mee weg te komen. Maar de tijden veranderen. Hij zou natuurlijk nog steeds prima passen bij de Volkskrant. De Telegraaf vertoont sinds enige tijd meer spirit dan de overige Nederlandse kranten. Dan moeten ze geen politiek-journalistiek bedrog in de krant willen. Savelbergs nieuwste artikel heet: Duitsland in greep radicalen. Het artikel zit achter de betaalmuur, dus een korte samenvatting:

De eerste regels gaan over wat er wérkelijk gebeurd was: bom-dreigingen, bomaanslagen en moordaanslagen door links. De rest van het artikel zijn suggestieve waarschuwingen en praatjes om vooral het gevoel te geven dat het allemaal door rechts komt, dat dáár het gevaar en de slechte mensen zitten. Kortom: een artikel waarbij de spreker met gedempte stem praat en de luisteraars geschokt aah en ooh moeten roepen. Telegraaf: de tijd voor dit soort journalistiek is voorbij. Gooi die man er uit.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Telegraaf, gooi die Savelberg er nu eindelijk eens uit

 1. Bert zegt:

  Het artikel van Savelberg is een heel suffe opsomming van ‘rechtse’ ‘complotten’. Bijvoorbeeld 5 agenten die op non actief waren gezet vanwege Hitler afbeeldingen. Ja echt 5 in heel Duitsland, dat ongeveer 250.000 Politiemensen telt (BKA meegeteld). Dat moet wel even schrikken zijn geweest voor Savelberg!
  Een hacker die een lijst met namen en adressen van 1000 politici had gepubliceerd zou een ‘extreem-rechtse achtergrond’ hebben. Onderbouwing ontbreekt. Dit is al in het nieuws geweest en de reden van de extreem-rechtse achtergrond-theorie is waarschijnlijk dat er geen AfD mensen op de lijst voorkwamen, maar in andere nieuwsbronnen werd er tenminste eerlijk bij gezegd dat dit waarschijnlijk kwam omdat de hack was gepleegd voordat de AfD actief werd. Slecht speurwerk, Savelberg, dat moet beter.
  De knaller van het artikel is wel elite-soldaat Andre K. die met enkele maten een ‘rechtse revolutie’ zou willen ontketenen. Maar natuurlijk. Wat de Gele Hesjes met 360 000 demonstranten maar niet lukt, kunnen enkele tientallen of honderden soldaten in Duitsland wel regelen. Dit soort artikelen verklaart in ieder geval wel waarom zo weinig mensen bereidt zijn om te betalen voor krantenartikelen. Het is gewoon onzin.

  Like

  • j v/d valk zegt:

   Krant, Der Stürmer, Julius Streicher ….. Voor journalisten een naam om te onthouden …
   De consensus onder ooggetuigen was dat de ophanging van Streicher niet zoals gepland verliep en dat hij niet de snelle dood van de spinale afscheiding kreeg die typerend is voor de andere executies in Neurenberg. Kingsbury-Smith rapporteerde dat Streicher “ging schoppen”, wat de knoop van de beul van zijn ideale positie heeft kunnen verjagen. Smith verklaarde dat Streicher hoorde te kreunen onder de steiger nadat hij door de valdeur was gedaald, en dat de beul onder de galg greep, die werd afgeschermd door houten panelen en een zwart gordijn, om de klus te klaren. https://en.wikipedia.org/wiki/Julius_Streicher

   Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  “Telegraaf: de tijd voor dit soort journalistiek is voorbij. Gooi die man er uit.”

  Ik zou mijn hoop niet vestigen op de Telegraaf.

  De Telegraaf is de MSM en Pieter Omtzigt wellicht de luis in de pels van het CDA die zich door de kadaverdiscipline toch laat terug blaffen in het het hok.

  Like

 3. Bert zegt:

  In Nederland werden er in 2017 maar liefst 1473 integriteitsonderzoeken uitgevoerd tegen agenten vanwege lekken, criminaliteit, corruptie, enzovoort. Hiervan kregen 126 (soms voorwaardelijk) ontslag. https://www.rtlnieuws.nl/node/85491
  Dus 5 agenten met Hitler foto’s in heel Duitsland… echt even serieus mensen….Savelberg doe eens wat aan achtergrond onderzoek. Kan vanaf je laptop.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Rob Savelberg personifieert het Duitse favoriete stereotype van “der liberale Holländer”. Hij is sinds 1998 in Berlijn en volgt de traditie van een Lou van Burg en Rudi Carrell, inclusief het grappige accent. (Natuurlijk niet Johannes Heesters, want hij was rechts.)
  Maar alle gekheid op een stokje, Savelberg kon je gewoon niet serieus nemen.
  Er is een goede Nederlandse correspondent in Berlijn, Sietske Bergsma.

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Ik denk geld en gnif.

  Like

 6. Peter zegt:

  Telegraaf is nog te slecht om er een makreel in te rollen .

  Like

 7. Ruud zegt:

  Er is een algemeen geldende hoofdregel en die luidt als volgt: “Als je iemand (of een beweging) niet mag zul je er ook nooit positief over berichten”. Als je dit uitgangspunt koppelt aan de volgende algemeen geldende hoofdregel dat “elke beroepsgroep een afspiegeling van de maatschappij vormt” dan weet je dat dit fenomeen moeilijk te bestrijden is. Wellicht dat de Telegraaf als werkgever er iets aan kan doen; vragen staat vrij!

  Like

 8. Peter Selie zegt:

  Ook ik heb me bij de Telegraaf al eens beklaagd over deze “journalist”, maar ik kreeg een antwoord van een andere journalist die het voor hem opnam. “Het is een goede journalist” was zijn comentaar.
  Nou ja weet je. Ze zitten tegenwoordig ook bij de praatrogramma’s en dat verklaart veel. Toch! Mijn reacties nemen ze ook al jaren niet meer op en ook dat zegt wat, Niet dat ik een uitzonderlijk talent bent, maar ik wil toch af en toe een beetje tegenwind geven’

  Like

 9. Wat er zoal in de Telegraaf aan berichtgeving over Duitsland mist:

  Gelukkig is er internet en kunnen steeds meer mensen zichzelf (al dan niet met enige hulp) op de hoogte stellen. Overigens mist er wel meer aan berichtgeving over het reilen en zeilen in verschillende andere Natiestaten in Europa.

  Like

 10. Heniusz zegt:

  Ook al eens bij de Telebelg geklaagd over een “artikel” van deze deugerd, uiteraard geen reactie. Lees zijn artikelen dan ook niet meer, zat plaatsen te vinden waar iets minder een loopje met de waarheid wordt genomen.. Dit hier is uiteraard een dijk van een BRON.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s