Lagerhuis stemt Brexit-deal weg: liefst 432 Kamerleden stemden tegen

screenshot_931

(Door: Patrick van IJzendoorn)

Het Lagerhuis heeft het Brexit-akkoord van Theresa May (foto) dinsdagavond keihard verworpen. Liefst 432 parlementsleden stemden tegen het akkoord waar Londen en Brussel ruim twee jaar aan hebben gewerkt.

Conservatieve Brexiteers, een groot deel van de Labour-partij, de Schotse Nationalisten en de Noord-Ierse protestanten, die de minderheidsregering van May gedogen, stemden tegen. Eerder had het Hogerhuis Mays akkoord reeds weggestemd in een niet-bindende stemming.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
de volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

20 reacties op Lagerhuis stemt Brexit-deal weg: liefst 432 Kamerleden stemden tegen

 1. Ruud zegt:

  Ik denk dat een harde Brexit uiteindelijk de beste oplossing is. Het halfzachte compromis lost te weinig op voor de Britten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter zegt:

  Moeten WIJ ( Nederland ) hier nu wel of niet blij mee zijn ?
  Wie legt ons dit eens ui ?

  Like

 3. jack black zegt:

  Nu hebben ze ook nog een reden om in de EU alle aanvragen
  voor een EU Referendum in grond en bodem te stampen ?

  Die gele hesjes uit de kast, en de straat op !
  Flikker die hoerenlopers van de EU eruit !
  Fuck the EU !

  Geliked door 2 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Tjonge jonge, wat een afgang voor Theresa May. Ze heeft het hele Brexit-gedoe wel heel erg fout ingeschat. Ze dacht kennelijk, dat ze als illuminati de wil van het Engelse volk wel kon en mocht negeren. Nee dus !!! Vanaf het begin heeft ze gezegd geen voorstander te zijn van de Brexit, maar ze zou het wel uitvoeren. Wel dat heeft ze gedaan. En wel op HAAR manier. Haar voorstel was een compromis. Engeland treedt uit de EU, maar blijft voor onbepaalde tijd afhankelijk van en ondergeschikt aan de EU. Hoe verzin je het. Het lijkt een beetje op de inlegvelletjes van Rutte. Heel terecht heeft het Lagerhuis haar voorstel met een grote meerderheid afgewezen. De Engelsen zijn nu eenmaal niet zo gesteld op half werk en geklungel. Het is een volk dat vasthoudt aan principes. Het is en blijft een eilandvolk, dat de eigen waarden en normen hoog in het vaandel heeft staan. Ze hebben een superioriteitsgevoel. En daarin past geen ondergeschiktheid aan de EU. Keer op keer hebben ze Europa uit de penarie moeten helpen, tegen Napoleon, WO-1 en WO-2. En nu ondergeschikt zijn aan de EU. Nee, dat past niet in hun wereldbeeld. Vandaar dat ze destijds voor de Brexit hebben gestemd. En voor een alcoholmisbruiker als Drunkert hebben ze al helemaal geen respect. Theresa zou er nu goed aan doen de eer aan zichzelf te houden en af te treden. Ik acht de kans groot, dat ze anders morgen de laan wordt uitgestuurd.

  Like

  • Jan zegt:

   De tekst ‘Novus ordo seclorum’ heeft niets met wereldorde te maken, dat maken samenzweringstheoretici er van, er staat ‘Nieuwe orde van de tijden’ en komt uit een gedicht van Vergillius en is dus ruim 2000 jaar oud.
   Het was Charles Thomson, een van de Founding Fathers die het voorstel maakte deze tekst op de biljetten te zetten.
   Het oog is het oog van God, de Voorzienigheid, is christelijke symboliek en iconografie.
   De ‘pyramide’ symboliseren de destijds 13 staten van Amerika en onaf omdat de toekomst niet vaststond en kon groeien in de toekomst

   Illuminati is complottheorie, kolder en is een serie over gemaakt ‘De X-files’

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Jan (16 januari 2019 om 10:09)

    Dames en Heren.

    De X-files is kolder. Dat is een serie tv-programma’s, die tot doel hebben de waarheid te ontkrachten. Deze serie is georkestreerd door de geillumineerde elite zelf. Het Alziend oog controleert ook de media en de vermakelijkheidsindustrie. Bij de X-files wordt je door de duivel op het verkeerde been gezet. Slaap kindje slaap.

    The Founding Fathers waren Vrijmetselaars. Het getal 13 is een van de typische vrijmetselaars getallen (numerologie). De piramide symboliseert niet de 13 oorspronkelijke 13 staten, maar een machts- cq gezagsstructuur, die uit 13 lagen bestaat. Ofschoon de 13 oorspronkelijke staten ook symbolisch zijn.

    De oorsprong van de Vrijmetselarij wordt wel teruggevoerd naar de bouw van de eerste tempel in Jeruzalem, de tempel van Salomon en wel specifiek de moord op de bouwheer. Hij voerde een wiskundige berekening uit, de constructie van een rechte hoek. Zijn moordenaars dachten dat hij met magie, toverij, bezig was. Persoonlijk ben ik van mening dat de Vrijmetselarij nog verder in de geschiedenis teruggaat. Een vrijmetselaarsloge herbergt niet alleen veel Joodse symboliek, maar ook zaken, die terug te voeren zijn op veel oudere culturen.

    Het Alziend oog komt oorspronkelijk uit de Egyptische mythologie. Het is het oog van Horus, één van de Egyptische goden. Goddelijk waren die goden zekerlijk niet. Het was onderling moord en doodslag. Horus had in een strijd met een andere god een oog verloren. Hij had de strijd gewonnen, maar moest als eenoog verder leven.

    Als u de piramide op het dollarbiljet bekijkt, ziet u een afgetopte piramide, die uit 13 lagen bestaat. De afgetopte piramide is een verwijzing naar de grote piramide van Gizeh in Egypte. De 13 lagen zijn de 13 graden van initiatie binnen de vrijmetselarij. Het is, ordinair gesproken, een gezagsstructuur. De piramide is 3-dimensionaal getekend. Boven de piramide zweeft de stralende driehoek met het Alziend oog. Deze driehoek is 2-dimensionaal getekend. Horus had immers een oog verloren. En met maar één oog kun je geen diepte zien. De symboliek spreekt dus weer boekdelen.

    Het Christendom vind zijn wortels bij de Essenen, een geschuffelde Joodse sekte. Ze pleegden tezamen met de Zeloten massaal zelfmoord bij de val van Massada (70 n.Chr.). De leider van de Zeloten in Massada was ene Barnabas, dezelfde man, die 40 jaar eerder door Pilatus was vrijgelaten tijdens het proces van Jezus. De Essenen onderhielden een nauwe band met de Zeloten, een militante groepering van patriotten, vrijheidsstrijders, ijveraars, what is in the word. De Essenen vormden een priesterlijke sekte. De Nazareners waren verbonden aan de Essenen. De Nazareners vormden een profane, wereldlijke, sekte. De Nazareners leefden in een comuneverband, hoofdzakelijk in Galilea. Immanuël (Jezus) behoorde tot de Nazareners. De Nazareners hadden de gelofte van armoede (geen persoonlijk bezit) en gehoorzaamheid afgelegd. De Nazareners kun je vergelijken met de “Derde Orde” bij de Franciscanen.

    Toen het Christendom begon en vorm gegeven moest worden, werd er links en rechts uit allerlei religies, ook heidense, “geleend”. Zo werd ook het “Alziend oog” uit de Egyptisch mythologie overgenomen. Later is de vorm in de iconografie aangepast en in overeenstemming gebracht met het mysterie van de Goddelijke Drie-Eenheid. Het begrip “hel” is afkomstig uit de Oud Griekse mythologie. In het Christendom is bijvoorbeeld ook heel veel terug te vinden van Zarathustra, een Mesopotamische profeet uit de oudheid. Zarathustra wordt op de middelbare school slechts vermeld, zonder dat er inhoudelijk op in wordt gegaan. Daar is dus een goede reden voor. De Egyptische mythologie wordt op de middelbare school ook niet echt inhoudelijk behandeld. Pas nadat de Franse wetenschapper Champollion er omstreeks 1850 in slaagde de Egyptische hiërogliefen te ontcijferen, hebben we meer inzicht gekregen in de Egyptische mythologie.

    Kijk uit uw doppen en laat u niet foppen.
    Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
    Wat niet màg zijn, ìs ook niet.
    Halve waarheden worden voorgekauwd.
    De suggestie doet het werk.
    Symbolen en signalen zijn als 1000 woorden.
    Kijk en zie wat u niet ziet.
    Luister en hoor, wat u niet hoort.
    Het geheel is meer, dan de som van de delen.
    De waarheid is verborgen in het volle zicht.
    Zalig zijn zij, die kijken en zien.
    Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
    Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
    Zielig zijn de onnozelen van geest.
    Zij worden op het verkeerde been gezet.
    Een goed verstaander behoeft een half woord.

    Like

  • laura van der storm zegt:

   Maar toch…over het vasthouden van principes gesproken en over normen en waarden gesproken…Ze hebben iets van 12 moslim burgemeesters, die zoveel mogelijk op een islam koers proberen te varen. Dat lukt ze aardig, want het is overspoeld met moslims. Ik ben in een lang verleden, zoals zovelen, au pair geweest in /bij Londen. Dat Londen is onherkenbaar geworden, begrijp ik van mensen, die daar nog komen.Die afscheiding die de Engelsen wilden, had ook te maken met het kunnen sluiten van grenzen, vanwege de islam import. Is ook een facet, wat enorm meetelde.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ laura van der storm (16 januari 2019 om 17:42)

    Dames en Heren.

    In mijn werkzame leven ben ik nogal eens in Engeland geweest, zowel privé als zakelijk. Ik ken heel veel Engelsen en heb daar heel goede vrienden. Ik heb Engeland door de jaren heen behoorlijk zien veranderen. Het Londen van nu is niet meer te vergelijken met het Londen van vroeger. In de tijd van de dekolinisatie (1950-er jaren) kwam er een vluchtelingen/migranten stroom op gang. Dat stootte heel veel Engelsen tegen de borst. Ze ervoeren het als: “we geven ons land weg”. Het wegvallen van inkomsten uit de koloniale handel, de wederopbouw na WO-2, de vrouwenemancipatie en de inspanningen voor de koude oorlog waren een zware last op de schouders van de Engelsen. Deze last kwam voor een groot deel neer op de schouders van de eenvoudige werkman. Ontevredenheid en stakingen behoorden tot de orde van de dag. Tegen de tijd, dat Margaret Thatcher ten tonele verscheen, We waren inmiddels een generatie verder, begon de situatie in Engeland enigszins te stabiliseren. Margaret Thatcher zocht toenadering tot Europa, toen nog EEG. Ze zei alsmaar “nee”, maar ze deed “ja”. De toenadering creëerde een zekere afzetmarkt voor Engelse producten en dus economische groei. De medaille had ook een keerzijde. De toenadering bracht niet alleen lusten, maar ook lasten. De moslimimmigratie kwam langzaam op gang en werd door Thatcher niet of nauwelijks afgehouden. Omdat zij de steun van de middenklasse nodig had, werd die ontzien, en kon die een zekere welvaart opbouwen. Sociale onrust was niet in haar belang. Dus voor de eenvoudige werkman werd de grootste ellende met douceurtjes verzacht. En de vakbonden “begrepen”, dat ze zich wijselijk gedeisd moesten houden. Door het einde van de koude oorlog konden de militaire inspanningen worden beperkt en kwamen er fondsen vrij, om het budget weer een beetje te stabiliseren. Toen de EEG werd omgebouwd naar EU, kwam de moslimimmigratie, zoals overal in Europa, goed op gang. Door hun aantal kreeg de moslimbevolking, hoofdzakelijk Arabieren, in toenemende mate invloed en politieke macht. De ontevredenheid onder de autochtone bevolking nam evenredig toe. Dit resulteerde in het Brexit referendum. Het werd aan Theresa May, om het referendum uit te voeren. Ze was geen voorstander van de Brexit, maar ze zou het wel uitvoeren. Dat heeft ze gedaan HAAR manier met een compromis. Dat compromis viel dus niet in goede aarde. Het Engelse karakter en oude waarden en normen hebben de kop weer opgestoken. De toekomst van Theresa May hang nu aan een zijden draadje. De nu ontstane impasse zal ongetwijfeld op een typisch Engelse manier worden opgelost. Maar door allerlei macht, invloed en lobby achter de schermen is er geen zinnig woord over te zeggen wat er met Brexit zal gebeuren.

    p.s. Waar ik hier beschrijf over Engels of Engelsen, bedoel ik Brits of het Verenigd Koninkrijk.

    Like

 5. Steven zegt:

  Bye Byeeeee…
  Maar ik weet wel waar men uiteindelijk naartoe wil..en dat is een nieuw referendum die ze dan kunnen manipuleren en de UK in de EU blijft, zodat onze ‘Diversity-Manager’ ook dat land nog verder naar de kloten kan helpen!

  Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  Beetje merkwaardig dat je een club alleen dan mag verlaten als je eerst 70 miljard betaalt aan de Brusselse parasieten.

  Like

 7. Tom zegt:

  Het volk heeft te kennen gegeven dat zij uit de EU willen. Het is de bedoeling dat de overheid dit in goede banen leidt. Politici zijn een stel kinderen en stemmen nu elk voorstel om dit ordelijk te laten verlopen weg… De politici willen namelijk niet uit de EU en gaan nu het burgertje pesten en op kosten jagen in de hoop dat er opnieuw een referendum komt… In mijn optiek is dit gewoon landverraad.

  Als er gewoon afspraken gemaakt worden dat er teruggegaan wordt naar de tijd van de EEG dan is er niks aan de hand.
  Tijdens de EEG periode werkte de samenwerking tussen de verschillende Europese landen prima. Tegen de EU stemmen betekent dat mensen terug willen naar de EEG.

  Een Brexit kost de Nederlandse belastingbetaler sowieso veel geld. De Europese begroting blijft nagenoeg gelijk dus het geld moet ergens vandaan komen. Rutte zal het extra geld waarschijnlijk lachend over gaan maken naar de EU.

  Een ander nadeel van de Brexit is is dat Duitsland en Frankrijk het nu volledig voor het zeggen gaan krijgen. Nederland kon tot nu toe rekenen op steun van GB in hun weerwoord. Dat valt nu weg…

  De hele EU mag wat mij betreft ontbonden worden waarbij we terugkeren naar de EEG.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Als de Britten er achter komen dat de EU van plan is om elk individueel land binnen de EU op te heffen, dan gaan ze er hoe dan ook uit.

  Like

 9. Tineke zegt:

  Precies,Steven,Dat was van meet af aan al de bedoeling.
  Ze blijven de zooi maar rekken!
  wat is politiek toch een smerig spel.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  https://tpo.nl/2019/01/15/brexit-theresa-may-heeft-goede-kans-motie-van-wantrouwen-te-overleven/

  Brexit – Theresa May heeft goede kans motie van wantrouwen te overleven
  Premier heeft steun van Brexiteers

  Bij de motie van wantrouwen woensdag krijgt de Britse premier Theresa May steun van haar belangrijkste tegenstanders uit eigen kring. De zogeheten European Research Group (ERG), een samenwerking van conservatieve voorstanders van brexit, zal haar steunen en tegen de motie stemmen. Dat meldt de BBC op basis van bronnen binnen die groep.

  Eerder zegde de protestantse Noord-Ierse partij DUP haar steun toe aan May. Met de steun van brexiteers en de DUP groeien de kansen van May om de motie van wantrouwen te overleven.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  e’ll be even more defiant if forced to fight a second referendum – Nigel Farage MEP

  Like

 12. Daan Kranenburg zegt:

  Principe van democratie is simpel: 50% + 1 = meerderheid. David Cameron vorige premier Engeland schreef ‘onder dwang van met name UKIP’ een bindend referendum uit, vraag was: voor of tegen EU uittreding. Meerderheid was voor. Cameron trad daarop af. De nieuw gekozen premier May kreeg de taak de Brexit uit te voeren. Hoe gestoord kun je als partij zijn om uitgerekend voor die taak iemand te kiezen waar feitelijk van bekend was tegen een Brexit te zijn. Vraag: Was de meerderheid van haar kiezers misschien ook tegen een Brexit? Resultaat, incompetent handelen en puinhoop voor Engeland(VK) Was voorspelbaar! Grt. Daan Kranenburg.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Alle overeenkomsten ongeldig verklaren, kost een uurtje en een A4tje, maar ja, in Engeland vertoeven veel afvallige engelen met aan het hoofd serpent the Queen.
  Dus blijft alles bij het oude.

  Like

 14. Vederso zegt:

  Good Morning Britain – Nigel Farage

  Like

 15. Jade zegt:

  Als ik het goed begrepen heb, moest Engeland
  een blanco cheque tekenen voor de EU…
  Logisch dan dat dit akkoord verworpen is.
  Weet u wat goed zou zijn voor dat tuig in Brussel?
  Ze laten verhongeren… Maar geef ze wel water,
  anders gaan ze te vlug de pijp uit.

  Like

 16. Hovawart zegt:

  Word er niemand wakker als men in de UK een boer hoort opmerken dat 80% van alle agrariërs hun bedrijf niet kan laten draaien zonder EU-subsidie………
  Prachtig hoor dat men in Brussel overal subsidie voor heeft, maar dat moet toch ook maar worden opgehoest….kuch, en als men in de Pays-Bah alles maar belast met belastingverhogingen, is het toch geen raadsel wie de vrijgevigheid van Brussel en Den Haag subsidieert, Nederland is de Sociale Dienst van de EU, de financiële tegemoetkomingen kunnen beter gezien worden als giften, want als de EU bepaalt wie er hoeveel geld krijgt, blijft de vraag wie er wat voor terugkrijgt meestal buiten beschouwing….
  De staatssteun die de EU nodig heeft om het Europese bedrijfsleven binnen de lidstaten te kunnen laten concurreren met andere economieën is een schrijnende vertoning, waarbij men niet schroomt om torenhoge invoerrechtenbelasting op producten uit bijvoorbeeld de USA te heffen, en ook die vreemde Hollandsche BPM-regeling op nieuwe personenauto’s is een volledig geaccepteerde vorm van oplichting van de middenklasse, degene die ruim driekwart van elke verdiende euro weer inleveren aan de belastingdienst en de EU……krankjorum dat men dat nog slikt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s