SPD in Sachsen: Kruisen voor terreurslachtoffers zijn hetze!

screenshot_929

(Vertaling: E.J. Bron)

Sachsen/Bautzen – Afgelopen weekend verwijderde de politie op de Protschenberg in Bautzen in totaal 23 kruisen. Daarop stonden de namen van mensen, die in verband met buitenlandse burgers om het leven zijn gekomen, aldus de verantwoordelijke politiedirectie. Voor de SPD-wethouder in Bautzen, Roland Fleischer, stellen de kruisen een “weergaloze hetze”. Kameraad burgemeester Ahrens herkent hierin eveneens een “ophitsende intentie”. De Binnenlandse Veiligheidsdienst stelt weer eens een onderzoek in.

journalistenwatch

De “opruimactie” was zaterdag met 11 bij de politie gemelde kruisen begonnen, bericht de “Sächsische Zeitung”. Op de houten kruisen stonden ook de namen van de slachtoffers van de jihadistische terreur op de Breitscheidplatz in Berlijn. Zondagmiddag moest de politie opnieuw aanrukken, de weerbarstige Sachsen hadden opnieuw toegeslagen en 12 andere, bijna twee meter hoge kruisen opgesteld.

Omdat het om een meningsuiting in de openbare ruimte gaat, zou er sprake zijn van een strafbaar feit, aldus de dienstdoende politieagent.

Dat ziet de SPD-wethouder van Bautzen, Roland Fleischer, heel anders. Wat betreft de sociaaldemocraat gaat het om een “weergaloze hetze”.: Hier willen rechts-extremen een collectieve schuld tegen buitenlanders uitspreken”, aldus Fleischer, die zondag direct kameraad de burgemeester telefonisch over het voorval inlichtte. Ook burgemeester Alexander Ahrens (SPD) was enorm geschokt. “Dat is een walgelijke voorstelling. Daar zit een ophitsende intentie achter”, aldus de burgemeester van Bautzen tegenover de MDR.

De SPD-wethouder vermoedt dat de plaatselijke Identitaire Beweging achter de actie zit. Want de “Identitaire Beweging Bautzen” zou op Twitter foto´s van de kruisen geplaatst hebben en als commentaar hebben geschreven dat de kruisen staan voor de “ontelbare slachtoffers van een onverantwoordelijke migratiepolitiek”. Het politieonderzoek draait al op volle toeren, aldus de publiekrechtelijke zender MDR verder. Bovendien zou de Binnenlandse Veiligheidsdienst een onderzoek instellen, waarvan de resultaten betreffende de “haatkruisen” waarschijnlijk nauwelijks afgewacht kunnen worden door het stadsbestuur van Bautzen en de kameraden Fleischer en Ahrens.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Elisah”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, migrantengeweld, moralisme, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, politie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op SPD in Sachsen: Kruisen voor terreurslachtoffers zijn hetze!

 1. Jules Vismale zegt:

  De naam van die SPD-wethouder van Bautzen, Roland Fleischer, in Protschenberg zou haast een verbastering kunnen zijn van Roland Freisler, de nazi-rechter! Die had tijdens zijn showprocessen altijd een hakenkruis op de achtergrond en veel van degenen die hij ter dood veroordeelde zijn bijna nooit begraven, op Hans en Sophie Scholl van de ‘Witte Roos’ uit 1943 na dan!
  Stel dat er voor hen daar herdenkingskruizen waren opgericht, zou die Fleischer dan som ook de kruizen laten verwijderen omdat dit rechts-extremisme aantrekt?

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Laten de duitsers daar zulke grote kruisen neerzetten dat ze de verantwoordelijke autoriteiten daarop kunnen kruisigen ala jezus christus.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  ” meningsuiting in de openbare ruimte gaat, zou er sprake zijn van een strafbaar feit”; de vrijheid van meningsuiting wordt door de overheid verboden en een hetze genoemd.
  Dit kan alleen maar zo zijn als de borden onwaarheden zouden bevatten; laat die overheid dat maar eens aantonen.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Bij de hedendaagse linkse machthebbers in Europa werkt het anders.
   Degene die tegenwoordig een niet-linkse mening uit, moet bewijzen dat er geen sprake van een strafbaar feit is, want per definitie wordt ervan uitgegaan dat een niet-linkse mening gelijk aan een strafbaar feit is.

   Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Alles dat doet denken aan en confronteerd met 40 jaar multicultureel wanbestuur doet pijn en beschaamd de personen in kwestie. Dat zullen ze nooit hardop zeggen. Daarom moet elke vorm van aandacht hiervoor verbannen worden. Hoe meer de sociaal democraten in hun wanhoop wrijven in deze vlek hoe groter de vlek zal worden.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Zo doorzichtig, soort verkeerde onderbroekenlol.

  Like

 6. Bert zegt:

  Als socialisten kruisen hadden opgericht voor ‘slachtoffers van discrimatiegeweld met een migratie-achtergrond’ zou dat uiteraard geen hetze zijn geweest. Dan zou dat ‘inclusief’ denken genoemd worden en ‘bruggen bouwen’. Het is een slecht teken als de overheid niet meer alle burgers verdedigt, maar alleen nog de socialistische ideologie uitdraagt en daarbij niet aarzelt de burger te intimideren en te criminaliseren. Deze socialistische burgemeester en overheid vertegenwoordigt alleen zichzelf en de elite eromheen.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Links is een hersenafwijking !

  Like

 8. hans zegt:

  Met een revolutie gaat die tegen de muur! Simpel zat. Wat een smerig marxistisch tuig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s