“Vrijwilligers Wereldraad van Kerken worden getraind in anti-Israël retoriek, doen antisemitische uitingen”

screenshot_940

(Door: Hidde van Koningsveld)

De Wereldraad van Kerken (WCC), een christelijke koepelorganisatie waar wereldwijd 350 kerkgenootschappen lid zijn, traint vrijwilligers om de boycot van Israel te promoten. In totaal werden de afgelopen jaar 1.800 mensen opgeleid, die na afloop anti-Israël lobbyisme bedrijven in hun lokale kerkgenootschappen. Niet zelden maken de vrijwilligers daarbij gebruik van antisemitische retoriek.

Dat bleek deze week uit uitvoerig onderzoek van NGO Monitor. Ook in ons land worden deelnemers geworven voor het programma, dat onder leiding staat van de Nederlandse predikant Owe Boersma (foto).

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Vrijwilligers Wereldraad van Kerken worden getraind in anti-Israël retoriek, doen antisemitische uitingen”

 1. Cathja zegt:

  Wat een smerig en leugenachtig stel ‘vrijwilligers’!
  Israël moet definitief de toegang weigeren tot het land voor deze gluiperige antisemieten.
  Bah! Te walgelijk voor woorden!

  Nu weet ik ook weer exact waar de Wereldraad van Kerken voor staat.
  Niet mijn soort!

  Like

 2. Thomasson zegt:

  De WCC is in haar uitingen van Jodenhaat niets bijzonders. Jodenhaters zijn in alle soorten en maten. Het is niet de eerste organisatie en ook niet de laatste die Jodenhaat hoog op haar vaandel heeft. Echter, er is in de handelswijze van deze organisatie (vooral van de Europese takken) iets morbide. Het zou niets vreemd zijn als de WCC zou gelieerd zijn aan zusterorganisaties als “Blood en Honor”, “Ku Klux Klan”, “White Power” en andere organisaties die voor het christendom en het blanke ras opkomen. In Europa verkeren het christendom en de autochtone Europese bevolking in groot gevaar. Het continent wordt overspoeld door niet christelijk en niet westerse indringers uit islamitische landen en Afrika die enorm gevaar vormen voor de locale bevolking en de westerse beschaving. Men mag best vragen of de leden van deze christelijke Jodenhatende organisatie ook informatie krijgen in de wijze waarop hun “Palestijnse troetelbeestjes” zich omgaan met mensenrechten? Met de extreme leefomstandigheden waarin Palestijnse vrouwen en meisjes moeten leven? De ontelbare slachtoffers van erewraak onder de Palestijnse vrouwen en jonge meisjes? Nog onlogischer is de houding van de WCC tegenover de christenenvervolging in de Palestijnse gebieden en in moslimslanden. Hebben ze zich ooit verdiept in wat voor angst christenen in Gaza en de West Bank leven? https://www.haaretz.com/middle-east-news/palestinians/MAGAZINE-a-glimpse-into-the-life-of-the-west-bank-s-last-christians-1.5629510 en https://www.gatestoneinstitute.org/9634/palestinian-christians
  Ik denk van niet!. Feit is dat ook de stelselmatige moorden op christenen in Egypte Syrie, Irak en andere Islamitische landen, laten hen koud. Wat voor nut heeft hen lobbytraining als zij zich inzetten voor mensen die vanuit hen religieuze wetten worden GEDWONGEN Joden, christenen, Hindi, Boeddhisten en atheïsten te doden? Allah is de bloeddorstige god van de meeste Palestijnen. Hij is niet de God van de Joden, ook niet van de christenen of van de Boeddhisten. Hij is meer gerelateerd aan de Azteken goden of de Hindu godin Cali die vers onschuldige bloed eisen. Als deze christelijke club zo graag wil dat deze vampier-god en zijn volgelingen over Europa zouden heersen, dan zijn ze bijzonder gevaarlijk en psychopathisch. Tijd voor de veiligheidsdiensten hun gangen na te volgen.

  Like

 3. M. zegt:

  Jezus zei niet voor niets daar weg te blijven.
  Dat is waarom de kerken leeglopen omdat mensen met deze ontwikkelingen wat meer gaan lezen over wat ons te wachten staat en begrijpen dat ze voor de gek gehouden worden door die kerken.
  Geen woord over de vermoorde christenen als ze door vluchtelingen overboord worden gegooid en verdrinken.
  Geen nieuws voor onze landverraders bij de media dat zijn alleen criminelen die ons land komen slopen. Die zijn altijd zielig. En worden nog beschermd ook door de mensen die wij betalen.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Er is niets nieuw onder de zon.
  Het is al weer tientallen jaren geleden. Ik herinner me nog levendig dat de Nederlands Hervormde Kerk, waar ik toen lid van was, zich ondubbelzinnig achter het ANC-steunbeleid (Zuid Afrika) opstelde en zich niets aantrok van de belangen van Zuid Afrikaanse boeren. Die werden toen (70-er jaren) ook al regelmatig door bendes zwarten aangevallen.
  Ik heb daar een aantal keren lokaal bezwaar tegen aangetekend. Zonder een sprankje resultaat. Uiteindelijk heb ik mijn lidmaatschap opgezegd onder vermelding van onvrede met het Zuid Afrika beleid. Toen kreeg ik plotseling een stel ouderlingen op bezoek. Ik heb me niet om laten praten. Het beleid is ook niet aangepast.
  malsion@orange.fr

  Like

  • Thomasson zegt:

   @M.A.L. Sion. U had toentertijd correcte informatie over de realiteit in Zuid Afrika (en Rhodesia), die wij niet hadden. De meeste mensen hadden geen benul over wat daar gaande was. Wij kregen al onze informatie via de krant, radio en TV . Deze hadden de macht in handen en bepaalden precies wat wij mochten weten. Ik kan mij nog een gesprek in de jaren ’70 herinneren met een verpleegster. Het ging over het Rhodesia van Ian Smith; toen hij de onafhankelijkheid van het land eiste. Ik zei tegen de verpleegster dat de blanken in Rhodesia zijn een stelletje slavendrijvers en hoe slecht ze met de zwarte bevolking omgaan. Zij keek mij aan en zei: “Jongen! Jij kletst uit je nekharen. Jij zegt precies wat anderen je vertellen. Maar dat is niet de realiteit. De negers in Rhodesia leven op de hoogste niveau van heel Afrika. Er is in Rhodesia geen apartheid. De mensen hebben werk en kunnen hun families onderhouden. Wist jij dat de inboorlingen hebben bijna gratis medische voorzieningen? Ze betalen 5 dollar per jaar en voor de 5 dollar krijgen ze alles: van een bezoek bij een dokter, medicijnen tot een operatie in het ziekenhuis”. Ze vertelde mij meer over de realiteit in Rhodesia en in Zuid Afrika, tegenover het leven in de “echte negerslanden”. Ik was toen een jong knullejte en haar woorden drongen niet helemaal tot mij door. Onze linkse media heeft besloten dat beide landen slecht zijn, en dan zijn ze slecht. De ANC waren martelaren. Helaas voor de linksige Lugenpresse drijft alles naar boven; ook leugens en halve waarheden. Wat wij wel over Zuid Afrika weten, is: a) dat blanke boeren worden aan de lopende band door de zwarten vermoord, en het is voor de linkse media “een kant aan haar broek”. en b) dat de bruine en zwarte knuffels, zijn voor niets anders goed, behalve elkaar en anderen te vermoorden of te verkrachten. Ze zijn totaal waardeloos. Alles wat ze in handen krijgen wordt kapotgemaakt. Ze kregen in hun tengels twee landen die behoorde tot de rijkste landen van de wereld. Binnen no time kelderde, de landen naar het niveau van de Derde Wereldl. Men kan miljaarden in Afrika als ontwikkelinghulp spenderen, maar het is weggegooid geld. Vergeleek het met het gooien van mooi speelgoed in de apenkooien van ARTIS of de Apenheul. Het maakt niets uit hoe veel speelgoed ze krijgen; de apen zouden het stuk voor stuk kapot maken.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  Met vermoedelijk de zegen van onze heilige vader De Paus..(.die heilige vader) dat was maar om eens te kunnen lachen

  Like

 6. fleckie zegt:

  …….ISRAEL. VERWACHT. IMMIGRATIEGOLF ‘. Nw. ISR. Weekblad 26.6.2020.
  De Joodse staat maakt zich op voor de komst van 90 duizend ( 90.000) immigranten in 2021.. Dit verwachte aantal ligt bijna driemaal zo hoog als in 2019. Naast het normale aantal allot volgend jaar, komen de migranten erbij die eigenlijk dit jaar naar Israël wilden vertrekken. Een extra factor is de succesvolle Israelische aanpak van het Coronavirus. Met op dit moment een dodental van net boven de 300. doet de Joodse staat het absoluut en relatief veel beter dan vim wel alle Europese landen.
  Verwacht wordt dat dit een forse aantrekkingskracht zal hebben op mensen die bang zijn voor een nieuwe pandemie. Zo zouden er sinds de uitbraak van het virus driemaal zoveel aanvragen voor alia zijn gekomen. uit het zwaar getroffen z Frankrijk. De vraag is of Israel geld heeft voor zoveel nieuwkomers, nu gevreesd wordt dat de Corona crisis zal leiden tot b langdurige massawerkeloosheid en dus verhoogde uitgaven voor sociale voorzieningen
  Organisaties die oliem begeleiden klagen nu al over o toereikende budgetten. De nu verwachte toestroom maakt het in combinatie met een recessie onmogelijk alle immigranten afdoende bij te staan. Ook is het de vraag of er voldoendehuizenenbanen zullen zijn voor alle nieuwe. Israëli’s……..<~<~<~<~<~<~<

  Like

  • fleckie zegt:

   .’ RAAD. VAN. KERKEN. TREKT. VERZOEK. IN’, NW. ISR. WEEKBLAD 26.6,2020.
   De Raad van Kerken heeft minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok op 22 juni een brief gestuurd waarin het schriftelijk verzoek om strafmaatregelen tegen Osrael wordt ingetrokken. Een eerdere brief bevatte een dreigende tekst waarin tot sancties wetd opgeroepen, mocht Israel overgaan tot Anne actie van bepaalde delen van de Westoever.
   Die brief leidde tot veel commotie ,zowel in bij de RvK aangesloten instanties als bij Joodse organisaties. De verhoudingen tussen christenen en Joden kwamen daarmee op scherp te staan. De KPN. , de Protestantse Kerk in Nederland , een belangrijke speler binnen de Raad van Kerken, nam op zijn website al afstand vande brief. Nu neemt ook de RvK ze
   F afstand van de inhoud van deeerste brief aan Blok. De Raad geeft toe dat die brief, opgesteld door de Wereldraad van Kerken, niet klakkeloos had moeten worden doorgesluisd en dat men beter eigen woorden had kunnen gebruiken om zo tot een zorgvuldiger formulering te komen. Ook stelt de RvK niet te kunnen spreken over “ bepaalde sancties of aanzet tot strafmaatregelen. Die verantwoordelijkheid ligt bij de politiek” De RvK zegt hierover graag met minister Blok in gesprek te willen gaan. Veel betrokken instanties uitten kritiek op de adressering van de eerste brief. Waarom zich meteen gewend tot de minister en niet eerst gesproken met de Israelische ambassadeur
   Maori Gilon. Die bevestigd aan het NIWdat zo’n gesprek nog niet heeft plaatsgevonden.
   Dries van. AGTS The RIGHTS Forum is woedend op de raad. Die organisatie verwijt de RvK Een draai van 180 braden. .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s