Waarom de PVV meer dan 75 zetels moet halen, of…

pvv vogel

(Door: Wim van Schaik)

Er staan weer verkiezingen voor de deur. Verwacht wordt dat de zittende macht flink afgestraft zal worden en de vanzelfsprekende steun van de Eerste Kamer voortaan zal moeten ontberen. De coalitiepartijen hebben allang hun nipte meerderheid verloren en zakken alsmaar dieper weg. Realistisch rechts staat op winst. Maar dat wil nog lang niet zeggen dat er in dit land een radicale politieke koerswijziging in zicht is.

Sinds veel tot nu toe gangbare rechtse standpunten ‘fout’ zijn, hebben rechtse partijen zichzelf verloochend en steeds meer de agenda van links omhelsd. Merkel had er zelfs een desastreus uitgepakte “Energiewende” (energietransitie) voor over om de Groenen de wind uit de zeilen te nemen. En vorig jaar boog ze dieper dan diep voor Links. Alles om maar niet naar het volk te hoeven luisteren. Trouwens, Rutte kan er ook wat van. En neem Frankrijk. Daar werd Macron op het schild gehesen om Le Pen de wind uit de zeilen te nemen.

En nu Zweden. Dat land lijkt eindelijk – in september vorig jaar waren er verkiezingen – een nieuwe regering te krijgen. De rechtse partijen daar konden een meerderheid vormen, maar dan zouden ze moeten samenwerken met de Zweden Democraten (SD). Dat lag ook voor de hand, want die partij had de meeste stemmen gewonnen. Maar de Liberalen en de Centrumpartij wilden zelfs geen gedoogsteun van de Zweden Democraten. Elke invloed van de SD, die zij eerder zelf van een neonazi imago hadden voorzien, moest voorkomen worden.

Maar toen de formatie zo lang duurde dat er nieuwe verkiezingen in zicht kwamen, sloeg kennelijk de angst toe. De Zweden Democraten staan namelijk in de peilingen alweer op (bescheiden) winst. Die groei is te verklaren door (net als hier) de toenemende onzekerheid en verslechterde economische situatie onder de middenklasse, door verzet tegen immigratie en gendergekte en door het gedram van links dat ‘bezig is de wereld te veranderen’.

De angst voor nieuwe verkiezingen dreef partijen in elkaars armen. En zie wat er uiteindelijk uit de bus kwam: grote verliezer Stefan Löfven wordt opnieuw premier. Zijn sociaaldemocratische partij (Socialdemokraterna) gaat samenwerken met de Groenen, de Centrumpartij en de Liberalen. De Zweedse politiek (inclusief wat voor rechts doorgaat) negeert daarmee de kiezers die genoeg hebben van het linkse migratie- en knuffelbeleid. Op naar het eindspel van de afbraak van Zweden.

Er is altijd wel een Judas te vinden om zulke spelletjes te spelen. In ons land was dat Seegers die met zijn CU Rutte III in het zadel hielp. In  Zweden heet hij Jonas Sjöstedt van de linkse Vänsterpartiet. In ruil voor wat zilverlingen wilde hij wel gedogen dat het volk werd overgeleverd aan het nieuwe gedrocht. En na zijn verraad klopte deze deugmens zich ook nog eens stevig op de borst: “We zorgen ervoor dat er geen blauwbruin bestuur komt in dit land”.

Het links-liberale EU-kamp zal een zucht van opluchting slaken nu de Zweedse formatie zo uitpakt. En  ‘onze’ media zullen met nauwelijks verhulde vreugde dit nieuws brengen. Blij als ze zijn, dat dankzij de vervaging van de grenzen tussen links en liberaal er volop mogelijkheden blijven om het land naar hun hand te zetten en dus naar de knoppen te helpen.

Voor een ruk naar rechts is veel meer nodig dan de grootste partij te worden of de meeste zetels te winnen. Daar is niet minder dan een absolute meerderheid van stemmen voor nodig zoals in Polen en Hongarije of zoals in de VS en Brazilië. Toch worden we soms – en dat is een lichtpuntje – verrast door ontwikkelingen als in Oostenrijk en Italië. Het blijkt dus mogelijk dat partijen elkaar vinden. Zou ook in ons land kunnen. Dan moet wel de oude garde van de zittende zogenaamd rechtse partijen eerst plaats maken voor nieuw inzicht en – nog belangrijker – dan moeten meer mensen dan nu, veel meer, in de benen komen en stemmen voor verandering. Anders blijft het kwakkelen en moet de PVV toch echt meer dan vijfenzeventig zetels behalen.

pvv kies voor nl

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nationalisme, Nederland, Patriottisme, PVV. Bookmark de permalink .

14 reacties op Waarom de PVV meer dan 75 zetels moet halen, of…

 1. Corné zegt:

  Dat is uitstekend verwoord! Zo is het.

  Geliked door 2 people

  • Antoni Banderes(1942) zegt:

   Jazeker Wim, ik ondersteun je standpunt. Zweden wordt net als Nederland naar de kl*te geholpen. Nog meer landen rondom ons trouwens evenzo. Het roer KAN NOG omgegooid worden. Maar het is kantje boord. Er is trouwens veel méér nodig dan jij al aangeeft. Ten eerste natuurlijk moeten wij op grootschalige wijze onze burgerrechten handhaven. Dus er op toezien dat de linkse stemmentellers niet zomaar even stemfraude kunnen plegen zoals ze de voorgaande stemrondes a; deden. We dienen het die linkse rakkers op strak georganiseerde wijze onmogelijk te maken door met vele PVV-stemmers samen to komen in de stembureaus om 21:00 uur als de stemmen geteld moeten worden. Maar zelfs als we dan een grote stemmenwinst voor (echt) rechts vastgelegd hebben, zijn we er nog niet. Rechts beleid moet ook nog UITGEVOERD worden ! Het huidige merendeels linkse ambtenaren apparaat zal het zeker met man en macht proberen om rechts beleid te saboteren. Ook die zullen dus absoluut moeten worden aangepakt: geen gelul: omturnen of vervangen !
   Er is nog maar korte tijd om een adequate stemcontrole actie op touw te zetten. Mij lijkt dat het aan de PVV’ vriendenclub is om dat met strakke hand te organiseren.
   Ik ben al op leeftijd en kan helaas niet meer die rol vervullen. Ik wacht af wie er opstaat en het voortouw neemt. Ik stem zeker PVV, maar ik hoop dat mijn stem niet frauduleus als GL of D’666 stem wordt geteld !!!

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Beste meneer u bent niet te oud om bij het tellen van de stemmen aanwezig te zijn. Ook ik ga bij mij het stemmen tellen controleren voor de PVV of het FvD.

    Like

 2. M. zegt:

  De mensen hebben nog 1 kans om uit een burgeroorlog te blijven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Als we willen, dat er na de volgende verkiezingen een andere wind door politiek Nederland moet gaan waaien, een PVV wind, dan zal de PVV inderdaad met minstens 75 zetels de verkiezingen moeten winnen. De lat ligt dus heel erg hoog. Ook Wilders springt niet zonder oefenen over die lat. Dat betekent, dat er voor Geert Wilders heel veel werk aan de winkel is. Hij zal heel veel kiezers over de streep moeten zien te halen. Het zal niet vanzelf gaan. Wilders zal moeten laten zien, waarom men op de PVV moet stemmen. Hij zal deze keer een echte campagne moeten gaan voeren. Hij zal moeten laten zien, dat hij een vent is met een ruggegraat en dat hij ballen heeft. Hij zal er rekening mee moeten houden, dat de verkiezingsstrijd een hele smerige gaat worden.

  Heeft Wilders zijn huiswerk klaar ??? Weet Wilders, waar hij zijn stemmers moet zoeken ??? Heeft Wilders enig idee, hoe hij deze stemmers over de streep zou kunnen halen ??? Weet Wilders ook al, waarom de kiezers niet op hem gaan stemmen ??? Heeft Wilders zijn verhaal klaar ??? Beschikt Wilders over deskundige begeleiding ??? Heeft Wilders zijn planning klaar ??? Heeft Wilders het verkiezingsprogramma klaar ??? Heeft Wilders voldoende budget ??? Heeft Wilders voldoende geschikte mensen achter de hand ??? Weet Wilders heel zeker, dat er geen mollen tussen zitten ??? Wijzen alle neuzen in de juiste richting ??? Heeft Wilders een goed gevulde trukendoos op orde bij de hand ??? Kent Wilders zijn eigen sterke en zwakke punten ??? Kent Wilders de sterke en de zwakke punten van zijn tegenstanders ??? Weet Wilders waaraan hij nog moet werken ??? Is Wilders in staat, om te leveren ???

  Als Wilders al deze vragen uit volle borst met “JA” kan beantwoorden, heeft hij een kleine kans op succes. Zo niet, dan heeft Wilders nog heel veel werk te verzetten. Ik wens Wilders heel veel succes.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  En toch…
  Brengt mij dat niet niet tot een jubelstemming.
  Want die absolute meerderheid zit er niet in, niet nu en ook niet in de toekomst, zelfs niet als je het FvD tot een mogelijke coalitiepartner ziet.
  Kijk naar de huidige situatie;
  De voormalige kiezers van D66 zullen in grote getale naar GroenLinks verhuizen en dát is pas echt een nachtmerriescenario.
  Kiezers van de VVD lopen weg naar het CDA dus dat is ook van de regen in drup.
  De andere conventionele partijen blijven min of meer gelijk, de een wint een zeteltje de ander verliest er eentje maar dat doet de weegschaal niet veranderen.
  En stel dat het Kabinet valt voor het eind van het jaar zal het verhaal echt niet veel anders zijn.
  De kans dat het roer finaal omgegooid gaat worden is minimaal.

  Like

 5. J. Vulkanoloog zegt:

  Met andere woorden, zoals ik al vaker heb gezegd, en wellicht voor sommigen tot vervelens aan toe; steek de dijken maar door. Dit land is reddeloos verloren, het wil niet (meer). Het kan niet (meer) en is vervallen in zelfhaat en zelfontkenning. Het is voortdurend bezig met het lot van anti-westerse (veelal mohammedanistische) vreemdelingen en onze eigen opa’s en oma’s laten we stikken (dan wel in luier of anders laten we ze door het nieuwe Herrenvolk beroven en inelkaar slaan). De beste remedie is dit land te laten schoonspoelen zodat het nooit in handen valt van die socialisten en hun mohammedanistische vrienden. Geef het land dan maar weer terug aan de oorspronkelijke bezitter, de zee en de natuur…

  Geliked door 1 persoon

 6. Elisah zegt:

  Volgens het journaal was het links geweld….volgens ooggetuigen waren het bontkraagjes?
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1874205/pegidademonstratie-eindigt-met-ravage-in-zuilen.html

  Pegida-demonstratie eindigt met ravage in Zuilen

  UTRECHT – Na een demonstratie van anti-islambeweging Pegida in de Utrechtse wijk Zuilen hebben relschoppers een spoor van vernieling achtergelaten. Tientallen ruiten en spiegels van geparkeerde auto’s zijn ingeslagen.
  Pegida demonstreerde vanaf 20.00 uur bij de Abi Bakr Issidik-moskee aan de Berlagestraat. De Pegida-aanhangers waren afgeschermd door een grote politiemacht. Ze lieten een anti-islamfilm zien, die voor omstanders niet zichtbaar was, omdat de omgeving met dichte hekken was afgezet.

  Geliked door 1 persoon

 7. johan de derde zegt:

  Ik stem op de PVV

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Tja, van die Nep christenen van de CU moet je het ook niet hebben, die verkopen hun moeder nog als ze denken er zelf beter van te worden !

  Geliked door 1 persoon

 9. ruud beijer zegt:

  Inderdaad het land is verloren voor mijn kinderen en kleinkinderen. Bedankt huichelaars en wegkijkers in Nederland.

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Ik hoop voor de Nederlanders dat zij na de verkiezingen ….nooit ofte nimmer de gulle lach van Rutte moeten aanschouwen….ze zullen dat politiek verschijnsel hoegenaamd niet missen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s