Drie aanhoudingen en spoor van vernieling na afloop van demonstratie Pegida

 

(Door: Richard Hoving)

“Jongeren” hebben gisteravond na afloop van een bijeenkomst van anti-islambeweging Pegida in de Utrechtse wijk Zuilen een spoor van vernielingen veroorzaakt. Tientallen ruiten en spiegels van auto’s zijn gesneuveld. 

De bijeenkomst voor de Abi Bakr Issidik moskee, waar ongeveer twintig aanhangers van Pegida op af kwamen, verliep aanvankelijk rustig. Een grote politiemacht hield tegenstanders op afstand. Hekken met zeil ontrokken Pegida aan het zicht. Een paar honderd “jongeren”, die volgens buurtbewoners niet uit Zuilen komen, verzamelden zich rond de hekken en gooiden in afwachting van het vertrek van Pegida een paar keer met vuurwerk. De politie arresteerde drie personen wegens het beledigen van agenten.

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
algemeen dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "PEGIDA", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, cultuurrelativisme, democratie, Eurabië, Islam, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Utrecht, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Drie aanhoudingen en spoor van vernieling na afloop van demonstratie Pegida

 1. guusvelraeds zegt:

  Het zullen toch geen Grefo “jongeren” zijn geweest?

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Doe ze allemaal om Pegida zwart te maken

  Like

 3. Wim zegt:

  Wat een foute, tendentieuze kop weer in het AD! ‘Koppensnellers’ (mensen die niet verder lezen dan de kop van een artikel) zullen de vernielingen direct aan Pegida linken. Missie geslaagd. Echte daders uit de wind gehouden. Trouwens jongeren (in de krant zonder aanhalingstekens) is ook al nietszeggend. Las pas de suggestie van Leon de Winter om i.p.v. over msm te spreken voortaan het maar te hebben over FNM: fakenieuws media

  Like

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Het lukt het Utrechtse Bevoegde Gezag, dwz politie en ME-ers maar niet om 100% te handhaven, te chargeren, te omsingelen, aan te houden, in voorlopige hechtenis te nemen en snelrecht toe te passen. Wellicht is het geen overbodige luxe als Burgemeester van Zanen, als Hoofd van de Politie, nog wat instructies, bijlessen en trainingen geeft aan de desbetreffende dienders, want nu zijn de particuliere omwonenden in Zuilen weer voor tonnen de klos en het is maar zeer de vraag of zij hiervoor verzekerd zijn……? Het zal je auto maar zijn !

  Geliked door 3 people

 5. RottenPikwick! zegt:

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/rutte-met-flink-gevolg-naar-beraad-wereldelite/ar-BBSnqqz?li=BBoPMmi&ocid=mailsignout
  Tuurlijk komt HET ALLERGROOTSTE PROBLEEM / de aanstaande demografische RAMP niet aan de orde! Hier wordt met geld van de EU-belastingbetaler weer lekker interessant gedaan door een zooitje LANDVERRADERS onder aanvoering van Lulletje Rozenwater!

  Geliked door 1 persoon

 6. Worden de echte daders ook opgepakt en hun eventuele motivatie tot zinloos geweld ook bekend gemaakt???

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een beetje fnuikend wordt er altijd bij verteld dat Pegida zo weinig demonstranten weten te genereren er totaal aan voorbijgaand dat de ongeregeldheden van zogenaamde ‘tegendemonstranten’ daar een van de oorzaken van is.
  Ben 68 en minder valide, dan wil je daar niet tussen verzeild raken, wat echter niet wil zeggen dat ik niet 100% achter Pegida sta.
  Soms schaam ik me er een beetje om maar zodra ik er weer wat rustiger over nadenk weet ik dat ik de enig juiste beslissing neem door niet het risico van deelname te nemen.
  Heb dan weliswaar mijn toekomst achter me liggen maar dat kleine beetje dat ik nog heb wil ik nog wel lopend tegemoet gaan en niet in een rolstoel.

  Geliked door 4 people

 8. De bijeenkomst voor de Abi Bakr Issidik moskee was een vervolg op een eerdere poging, waarbij de burgemeester (VVD’er Van Zaanen) van Utrecht de demonstratie afgelastte vanwege de dreiging van ongeregeldheden. Pijnlijk voor de Nederlandse rechtsstaat was, dat die dreiging van ongeregeldheden werd veroorzaakt door diegenen tegen wie werd geprotesteerd.

  http://verenoflood.nu/demonstreren-op-uitnodiging-pegida-in-utrecht/

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Wedden dat deze bontkraagjes er weer mee wegkomen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s