Amerikaanse hulp USAID beëindigt per 31 januari al zijn projecten in de Palestijnse gebieden

screenshot_972

(Door: “Brabosh”)

Het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) zal een einde maken aan al haar projecten in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook op 31 januari aanstaande na het besluit van de Amerikaanse regering om te besparen op de financiering aan de Palestijnen, zei Dave Harden, voormalig USAID Mission Director en Managing Director van de Georgetown Strategie Group, op donderdag 17 januari ’19.

Harden zei diepe verontrust te zijn over de maatregel en vertelde aan The Jerusalem Post dat de Amerikaanse regering opnieuw een gebrek aan nuance, verfijning en waardering toont voor de complexiteit van de situatie. Hij voegde eraan toe: “Wie lijdt er wanneer USAID scholen en watersystemen onafgemaakt laat? Palestijnen natuurlijk, maar ook Israëli’s en Amerikanen. De regering geeft Hamas gewoon meer speelruimte.

Lees verder>>>
een ander israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", Donald Trump, Gazastrook, gezond realisme, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Amerikaanse hulp USAID beëindigt per 31 januari al zijn projecten in de Palestijnse gebieden

 1. Ruud zegt:

  Als het eenvoudig lag was het probleem al lang opgelost. In een godsdienstoorlog (en dat is het) liggen de oplossingen nooit voor de hand.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Fantastisch. Alleen met Kaag zal het nog wel eeuwenlang duren. Onlangs is een een bedrag van 25 miljoen Euro door Kaag aan de Palestijnen overgemaakt…

  Like

  • fleckie zegt:

   NIET alleen in NL. worden o.a.moslem- asielzoekers door de belastingbetalers ‘onderhouden’, maar dank zij madam KAAG , zelf een moslima?!…worden. OOK NOG…..’BUITENGAATS’!!! TALLOZE Moslems. door. ons. ‘ONDERHOUDEN’.
   …….EN wat gaat er gebeuren met de aankomende verkiezingen? KAN ze. dan. WEGGESTEMD. worden? Plus de rest’ ondergangbevorderenden in NL.?

   Like

 3. Corné zegt:

  Nu Nederland. Alle banden met de Palestijnse terreurfabriek verbreken. Geen rooie cent meer naar die achterlijke moslim gebieden die uitsluitend uit zijn op vernietiging van Israël.

  Like

 4. Sjun Demartelaere zegt:

  Dat lijkt me een uitstekend voorbeeld ter navolging. Tijd om het Nederlandse kabinet en de partijen die daar deel van uitmaken nog voor de verkiezingen te bestoken met een roep om actie.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Peter zegt:

  Achter de schermen doen ze er hier van alles aan om de Joden uit de weg te ruimen ,een schande .

  Geliked door 1 persoon

 7. Van riet Harry zegt:

  Laat die rot Palestijnen hunne stront zelf opkuisen,zo lang ze voir Hammas kiezen :geen geld meer.

  Like

 8. Jan zegt:

  Palestijnen zien af van verdere hulp omdat zij bang zijn dat zij te maken krijgen met rechtszaken vanwege steun aan terrorisme

  The Palestinian Authority will refuse all US government aid for fear of lawsuits over alleged support for terrorism, officials said Tuesday, throwing into doubt the future of security coordination and projects already under way.

  Senior official Saeb Erekat said the Palestinians had demanded all funding stop at the end of January for fear they would expose themselves to costly lawsuits under the US Anti-Terrorism Clarification Act (ATCA) which is about to come into force.

  https://www.blazingcatfur.ca/2019/01/23/luvn-it-palestinians-to-refuse-remaining-us-aid-over-terror-lawsuit-fears/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s