“Gele hesjes”-demonstrant in coma: “Als Macron zijn revolutie wil hebben, dan krijgt hij die!”

screenshot_975

(Vertaling: E.J. Bron)

Parijs – Het zijn vreselijke beelden van de 9e “gele hesjes”-demonstratie, die de hulporganisatie “demo-EHBO´ers” op haar Facebook-pagina laat zien. De politie zet nu massaal waterkanonnen en traangasgranaten in. Ze schiet nu ook met “scherp” met zogenaamde flashball-wapens. Op dit moment ligt een demonstrant in een kunstmatig coma, nadat hij werd getroffen door een van deze keiharde rubberen kogels van de politie.

journalistenwatch

Brandweerman Olivier Beziade had afgelopen weekend deelgenomen aan de “gele hesjes”-protesten in Bordeaux. Daarbij werd hij door een keiharde rubberen kogel uit een zogenaamd flashball-wapen van achteren in zijn hoofd geraakt. In een video is te zien hoe andere demonstranten proberen de op de grond knielende en sterk bloedende 30-jarige te helpen (foto boven). Nu ligt de 30-jarige vader van drie kinderen volgens “MailOnline” in kunstmatige coma. “De politie heeft op ons geschoten als op konijntjes”, zegt zijn vrouw. Volgens informatie van zijn familie zou hij een zware hoofdwond hebben opgelopen.

“De  demonstratie was vreedzaam. Toen brak er een beetje paniek uit. We wilden de wolken traangas uitwijken en keerden om. We waren al op de terugweg toen mijn man aan zijn hoofd werd getroffen. Ik ben woedend. Dat is onacceptabel. Ik zal dat niet accepteren”, aldus de woedende vrouw van Olivier Beziade.

In Frankrijk wordt nu meer alleen maar met traangasgranaten, maar ook met de “niet-dodelijke”handvuurwapens voor keiharde rubberen kogels – zogenaamde flashballs – tegen de tegenstanders van Macron met scherp geschoten. De politieagenten hebben weliswaar de opdracht niet op het hoofd te richten, maar dat schijnt hen vaak niet echt goed te lukken, zoals de zaak Beziade laat zien. De reactie op de oorlogsverklaring van Macron om de opstanden tegen hem neer te slaan, blijft niet uit:

“Als Macron zijn revolutie wil hebben, dan krijgt hij die”, aldus het antwoord van de “gele hesjes” volgens “demo-EHBO´ers”, een hulpproject, dat het zich tot taak gemaakt heeft de opkomende conflicten in Europa te begeleiden en gewonden te helpen. De hulpverleners publiceren op hun Facebook-pagina vreselijke beelden van het geweld en berichten dat de politie traangasgranaten in kleine bestelbusjes laat aanvoeren, zodat de wagens niet van tevoren door de demonstranten gestopt kunnen worden.

Met het oog op de niet afnemende protesten tegen zijn regering overstroomt president Emmanuel Macron de straten van Frankrijk met steeds meer zwaar bewapende politiemensen. De beschuldigliggingen tegen delen van de politie worden steeds luider. Enkelen van hen worden ervan beschuldigd gewelddadig te zijn – er is sprake van buitenproportioneel gebruik van de gummiknuppel en traangas, van verdovende granaten en keiharde rubberen kogels.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Barbarisme, burgermoed, Elite, establishment, Frankrijk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Overheid, politie, Rotzakken, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

23 reacties op “Gele hesjes”-demonstrant in coma: “Als Macron zijn revolutie wil hebben, dan krijgt hij die!”

  1. ruud beijer zegt:

    Vreselijk wat daar gebeurt. Dat zal hier met de vele huichelaars en wegkijkers in Nederland niet gebeuren. Gelukkig kunnen we 20 maart op de PVV stemmen.

    Geliked door 1 persoon

  2. trees zegt:

    het lijkt wel een foto uit een oorlogs gebied politie die op eigen bevolking schiet dat dit niet meer goed komt kun je wel horen en zien het is burger oorlog en dit breid zich uit over heel Europa het is niet meer tegen te houden ook met de euro gaat het niet goed die staat op springen met engeland gaat het ook verkeerd en rutte ziet het aankomen en doet niets uit Europa stommeling hij heeft zaagsel in zijn hoofd en is steke blind ophoepelen met die hele regerings crimineelen met telefoontjes spelen dat kunnen ze goed de enige goed dIe er zit is de PVV

    Geliked door 2 people

    • Cathja zegt:

      @trees op 18 januari om 21:13

      Beste Trees, uw reactie zal best goed bedoeld zijn, maar ik was echt buiten adem na het lezen ervan.
      Kunt u voortaan daar waar nodig komma’s plaatsen, en aan het eind van een zin een punt? Aan het begin van een nieuwe zin begint u dan weer met een hoofdletter. Zo kunnen wij op meer ontspannen manier uw comment lezen.

      Bij voorbaat dank!

      Geliked door 2 people

  3. guusvelraeds zegt:

    Gaat helemaal mis. Dat nationale debat dat de zonnekoning organiseert zal op niets uitlopen.Dit geweld kan nooit verantwoord worden. Een flashball komt met een extreme snelheid uit de loop van het schiettuig. Wordt het hoofd onbeschermd geraakt dan is dodelijk letsel zo goed als onvermijdelijk. Het is afwachten hoe het coma gaat verlopen van de ongelukkige pompier. Als hij niet dood gaat kan ik me niet voorstellen dat hij ooit weer de oude wordt.

    Geliked door 1 persoon

  4. droevige mof zegt:

    Meer foto’s en video’s over het brute politieoptreden bij sputniknews.
    De dagen van Macron zijn geteld. En als hij weggaat, gaat Mutti ook en laat haar schoothondje Pinocchio in Wassenaar eenzaam achter. Jean Claude Digestif heeft al afscheid genomen.
    https://de.sputniknews.com/gesellschaft/20190118323634911-gewalt-gelbwesten-proteste-polizei/

    Geliked door 1 persoon

  5. Perfide Albion zegt:

    Macron is een smerige landverrader. Hij hoort voor een tribunaal. Alleen al vanwege deze moordaanslag.

    Geliked door 1 persoon

  6. koosv8 zegt:

    MACRON graaft zijn eigen graf, hoe harder hij optreedt des te meer zullen ze hem en zijn regering gaan haten , en terecht.

    Geliked door 1 persoon

  7. Mary zegt:

    Maar Macron krijgt ze er niet onder wat hij (en de EU) ook inzet de Fransen gaan door, de geest is uit de fles en die krijgen ze er niet meer in!!!!.

    Geliked door 3 people

    • QENQ6 zegt:

      Mee eens.
      Die Fransen wijken niet en daarom kan Macron niet anders, en gaat hij zijn ondergang tegemoet. In Nederland blijft het bij roze en regenboogvlaggetje en een sexueel getint gilletje van Paul de Leeuw c.s..”oooooeeeeeh, wat erruuuug”.

      Geliked door 3 people

  8. Wat een smerige ongelijke strijd. De gele hesjes demonstreren onbewapend. De zielige goedkope overheids-dienaartjes zijn gehuld in kogelvrije vesten, dragen helmen met gelaatsschild en gasmaskers. Zijn bewapend met wapenstok en geweren om 40 mm rubberen kogels op onbewapende burgers af te schieten. Met wapenstok zijn zo flink om een enkele demonstrant met vijf man tegelijk in elkaar te knuppelen… Dit vuile werk laten machthebbers uitvoeren tegen het gewone volk die maar al te goed weten hoe de vork in de steel zit. Welnu, in militaire dienst werd ons geleerd om de vijand “buiten gevecht te stellen”. Dat kan op twee manieren. Ten eerste je schiet gericht en dat is dan een definitief einde. Ten tweede je schiet in een been of voet en je stelt het agentje buiten gevecht zonder hem of haar te doden. Dat is nog humaan. Hij of zij kan niet meer lopen en het zal een tijdje duren voordat het geneest. De collegae oproerpolitie zal zich om hem of haar moeten ontfermen en hebben geen tijd om te vechten. Mochten ze dat toch besluiten stelt men de volgende op eenzelfde wijze buiten gevecht. Hoe meer van hen niet meer kunnen lopen, zet hen wellicht toch aan het denken. Alhoewel, het zijn overheidsdienaren, die stumperds!
    Zij laten zich immers door de machtselite misbruiken voor het vuile werk tegen de burgerservicenummerburger die het salaris van de politieknuppelaar middels belastingen financiert. Het mes snijdt immers van twee kanten voor de machthebbers, wereldwijd! Wij zijn het volk en in de meerderheid. Het wordt de hoogste tijd om actie te ondernemen. Er zouden amateurschutters tussen de gele hesjes moeten lopen. Die kunnen heel goed gericht raak schieten, het ene agentje omvallend na het andere..Vervolgens mogen de gele hesjes de paleizen bestormen en de opdrachtgevers berechten. Wel scherp in de gaten houden dat die machthebbers niet naar Argentinië vluchten…..

    Geliked door 3 people

  9. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ben eigenlijk wel benieuwd wat zo’n Macron nou eigenlijk beweegt, een herverkiezing gaat hij gedurende zijn leven niet meer meemaken, als hij zo doorgaat zal hij eindigen als de meest gehate Fransman, zelfs het vinden van mooie baantjes na zijn presidentschap zal moeilijk zo niet onmogelijk worden.
    Denk alleen maar aan de beveiliging die hij lange tijd nodig zal hebben.
    Nou daar sta je dan, uitgekotst door je eigen bevolking.
    Zelfs als hij nu zou besluiten op te stappen is zijn lot niet te benijden; voor eens en altijd een paria in eigen land.

    Like

    • Henk der Niederlánder zegt:

      Ben eigenlijk wel benieuwd wat zo’n Macron nou eigenlijk beweegt, een herverkiezing gaat hij gedurende zijn leven niet meer meemaken, als hij zo doorgaat zal hij eindigen als de meest gehate Fransman, zelfs het vinden van mooie baantjes na zijn presidentschap zal moeilijk zo niet onmogelijk worden.

      @ Tijl.
      Dat is ook de reden dat hij zo lang mogelijk door zal gaan.
      Hij heeft dit zelf goed genoeg begrepen en zijn financiers dan toch wel.
      (Ook in Brussel houdt men zich angstvallig stil) over wat in Frankrijk gebeurd want daar mogen ze geen openlijk partij kiezen voor Macron.
      Ondertussen word wel Eurogendfor ingezet om de Fransen te onderdrukken.
      Dus Openlijk niks maar achter de schermen zijn ze daar als de dood dat Macron opzij gezet word.

      Like

    • Perfide Albion zegt:

      Een woord: Rothschild

      Like

  10. ildiko zegt:

    en nu waar blijft het rapport van Sargentini over MENSENRECHTEN?????? nergens, omdat deze niet over Hongarije gaat.

    Geliked door 2 people

  11. kees zegt:

    En zeker niet stemmen op vvd D666 CDA
    GL CU
    dan krijg je net zulke taferelen als Frankrijk want ook dit kabinet duld geen tegen spraak .
    Maar helaas Nederlanders vallen straks weer als bosjes voor de grote leugens van Rutte met zijn schijnheilige praatjes
    Stem PVV of FVD
    maar niet meer op de bovenstaande criminelen

    Geliked door 2 people

  12. Francois zegt:

    Politie en het leger ,het zijn gewoon huurlingen. Wat voor persoon ben je als je op bevel zonder onderscheid op iemand kan vuren. En je daarvoor laat betalen . juist een HUURLING !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s