Gele hesjes: Franse staat schuldig aan terrorisme tegen eigen volk

screenshot_994

(Door: “Ella Ster”)

Vandaag gingen de gele hesjes in Frankrijk weer de straat op. De 10e week van demonstraties. In een terugblik op de afgelopen weken blijkt dat de meeste gele hesjes ernaar streven om vreedzaam te demonstreren, terwijl de (militaire) politie de grote agressor blijkt te zijn. Het politiegeweld is dermate buitensporig dat je kunt spreken van staatsterrorisme. 

Media suggereren dat vooral demonstranten gewelddadig zijn

De mainstream propagandamedia schetsen geen eerlijk beeld van het geweld bij de gele hesjes-demonstraties. Door listige koppen en fotokeuzes suggereren ze dat de demonstranten vooral uit relschoppers bestaan: “Gele hesjes in Parijs slaags met agenten, ook protest in andere steden.” De strekking van de mainstream media berichtgeving is dat de demonstraties uitlopen op rellen en vernielingen. Dat de politie rake klappen moet incasseren. Samengevat is dat zo’n beetje de teneur. Het is een vergeefse poging om de publieke opinie te beïnvloeden en te rechtvaardigen dat de politie steeds meer geweld zou moeten gebruiken.

Lees verder>>>
(h/t “droevige mof”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", "Lügenpresse", Barbarisme, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, Frankrijk, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, politie, propaganda, provoceren, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gele hesjes: Franse staat schuldig aan terrorisme tegen eigen volk

 1. fransdewit zegt:

  Je moet er toch neit aan denken, dat die lui van de politie hun eigen familie kapot aan het slaan zijn?

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ fransdewit (19 januari 2019 om 23:11)

   Dames en Heren.

   Het is niet de Franse politie, die is ingezet tegen het eigen volk. Nee, het is de Europese politie macht, die de mensen in elkaar ramt.

   Bekijk de video’s eens goed. Zie dat er zich onder de gele hesjes een aantal “stillen” en figuranten bevinden. Bijvoorbeeld herkenbaar aan een gele band om de arm. Dragen ook veelal geen geel hesje. Of hebben een masker opgezet. Ze doen alsof ze stenen werpen, maar bij vertraagd afspelen, zie je, dat ze niets in hun hand hebben. Soms hebben ze ook borden bij zich met een “foute tekst”. Ze lopen in de voorste gelederen en proberen te provoceren. Zodra de politie chargeert zijn zij vertrokken, om elders weer op te duiken.

   https://www.ellaster.nl/2019/01/19/gele-hesjes-mainstream-media-liegt-over-opkomstcijfers/

   Like

 2. delamontagne zegt:

  De Burgemeester van Saint-Cirgues tegen Macron:”hou eens op met stigmatiseren, minachtend behandelen en tegenwerken, want dat werkt alleen maar geweld in de hand.
  STOP met het gooien van de zwaksten voor de wilde zwijnen”.

  Hij heeft het o.a. over waar een “minimum gezin” van moet rondkomen.
  o.a. dat er een paar centimes overblijft voor voedsel, die mensen kunnen zich geen ‘WARMTE-POMP” permiteren als hun verwarming stuk is.
  Macron die 500.000 Euro voor een servies wil uitgeven en z’n vrouw die de stoffering in hun woninkje niet aanstond en dus nieuwe wilde, ZAL DIT WEL BEGRIJPELIJK OVERKOMEN ?
  Macron zij eens:”als ze niet hun auto vol kunnen tanken wegens de dure benzine, dan kopen ze toch een electrische auto”.
  Samson in NL:”wartme-pomp duur ?? …….dan lenen ze toch 30.000 EURO%.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ delamontagne (19 januari 2019 om 23:1)

   Dames en heren.

   De politici denkenwel erg gemakkelijk over de bestedingscapaciteit van de gewone mensen. Dat is vergane glorie. Welvaart heeft plaats gemaakt voor armoe. Sommige mensen proberen de armoe nog te camoufleren, maar dat gaat ze steeds moeilijker af. Bij mij in de straat is er afgelopen zomer niemand op vakantie geweest.

   Een nieuwe electrische auto kopen. Wie kan dat nog betalen ??? Marie Antoinette, de Franse koningin, zei in 1789 ook zoiets. Ze schijnt zoiets gezegd te hebben, als, wanneer mensen geen geld meer hebben, om brood te kopen, ze maar cake moesten eten. Zij meende het zich te kunnen veroorloven, om heel veel belastinggeld te kunnen spenderen aan allerlei leuke speeltjes. Het boze volk heeft haar op de guillotine een kopje kleiner gemaakt.

   Geld lenen voor een warmtepomp. Waar ??? Bij welke bank kunnen de gewone mensen nog geld lenen ??? De meeste gewone mensen staan € 300,00 rood op de giro aan het eind van de maand. De meeste gewone mensen moeten al droog brood eten, om een doorlopend krediet af te lossen. En dat lukt niet eens. Bovendien geld lenen, kost veel geld !!!

   Vrouw Macron heeft makkelijk kletsen op kosten van de belastingbetaler. De messte gewone mensen hebben geen “goed servies”. Daar hebben ze geen geld meer voor. De gewone mensen moeten zich behelpen met rommel uit de kringloopwinkel. En dat is dus de ware rede, waarom Blokker, Marskramer en al die anderen winkels aan het
   failliet gaan zijn.

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Een paar maanden geleden, nog voor de “Gele-Hesjes” beweging, had Macron een ontmoeting met Franse jongeren.
  Zij klaagden over het moeilijk vinden van werk.
  Macron antwoordde hen:”jullie moeten niet zo zeuren, steek de straat over, doe wat en vind werk”….
  * * *
  Macron heeft gelijk !

  Kijk eens aan, zij stak de straat over en……..vond een baantje….

  Geliked door 2 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De werkelijke opkomstcijfers bij de Gele Hesjes in Frankrijk zou vele, vele, vele malen groter zijn dan de Main Steam media vermelden.

  https://www.ellaster.nl/2019/01/19/gele-hesjes-mainstream-media-liegt-over-opkomstcijfers/

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  In de tweede of derde week van de protesten heeft Macron uit het “niets” ineens de politie hun overuren uitbetaald die ze te goed hadden maar feitelijk niet konden claimen.
  Dat was duidelijk het bewijs dat hij op zoek was naar de steun van de politie.
  Een deel geeft Macron deze steun maar toch lijkt het erop dat de meerderheid van de agenten in het geheel niet blij zijn met het feit dat ze ingezet worden ten gunste van deze onderdrukking.
  Nou moet Ik zelf toegeven dat Ik in een politieapparaat in het algemeen geen vertrouwen heb want die kunnen per seconde hun mening bijstellen zoals al zo dikwijls bewezen is.
  Maar dat Franse generaals Macron direct beschuldigen van het negeren van de rechten van de bevolking en dreigen een militaire coup te plegen is voor de regering veel ernstiger.
  Het worden in ieder geval interessante tijden voor Frankrijk, want zouden de generaals dit echt door zetten moeten ze ook Eurogendfor het land uit schoppen en daarmee Brussel direct uit dagen.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Henk der Niederlánder (20 januari 2019 om 09:52)

   Dames en Heren.

   Een militaire coup ???
   Wat is erger, het middel of de kwaal ???
   Eer je het weet, kom je van de regen in de drup.
   Waar ligt de loyaliteit van die generaals, bij het Franse volk, of bij de sekte van het alziend oog ???
   Ik mag hopen, dat die generaals 2 keer nadenken, eer ze rare dingen gaan doen.
   En mochten ze willen doorzetten, dan graag duidelijkheid, hoe het verder moet en meteen schoon schip maken.

   Like

 6. Bert zegt:

  Zo werkt het nu eenmaal bij socialisten: als ze aan de macht willen komen steunen ze demonstranten, hebben ze de mond vol van de man in de straat, zijn ‘ami du peuple’ . Zodra ze aan de macht zijn zetten ze de politie in, verachten ze de man in de straat om zijn ‘populistische’ opvattingen en richten ze het hele systeem zo in dat de elite profiteert: extra belastingen zodat de onderkant wordt uitgeknepen en steeds harder moet werken, zinloze grootschalige projecten zoals windturbines en ecologische transitie zodat de grote bedrijven kunnen profiteren.
  Socialisme is alleen maar een trucje om aan de macht te komen, leer dat nu eens. In de regering van Macron zitten alleen maar socialisten.

  Geliked door 2 people

 7. Jules Vismale zegt:

  Bij de Gele hesjes hebben zich helaas ook een aantal figuren gevoegd die rode mutsen dragen uit de tijd van de Franse Revolutie! De Jakobijnen waren echter nogal rechts-extremistisch ingesteld en namen de slogan uit die tijd ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’ niet erg serieus waardoor zij verantwoordelijk waren voor de dood van duizenden Fransen! Lees trouwens nou maar eens wat bepaalde Rode hesjes willen bewerkstelligen:

  Filmpje! Marxistische ‘Rode hesjes’ gaan de straat op: ‘tegen het kapitalisme!’

  Help! De gehate roden lopen weer door de straten te marcheren! Een antikapitalistisch protest werd afgelopen week georganiseerd door marxistische ideologen in Utrecht. ‘Dood aan het kapitalisme!’ riepen ze.
  Volgens de woordvoerder van de ‘Rode hesjes’ zijn zij fervente tegenstander van het huidige systeem (en willen ze dan ook meer EU en de islam?) en willen ze alternatieven. Een van dames noemt de ‘Rode hesjes’ een ‘marxistische organisatie’ en weer een ander stelt dat ‘het kapitalisme niet werkt’.
  Tja, het is natuurlijk volkomen legitiem om kritiek te uiten op de wijze waarop kapitaal (waar links trouwens ook uit de pot van eet) steeds meer wordt geconcentreerd in de handen van één select groepje mensen, maar dit gaat helaas wel erg ver!

  Heel concreet werden de klachten van de marxistische ‘Rode hesjes’ dan ook niet. Op de vraag wat er dan concreet mis gaat in Nederland kon één demonstrant (maar talloze anderen wel!) geen helder antwoord geven. Wellicht kunnen we hem helpen voor een volgende keer.
  Wijs eens naar de wijze waarop welvaartsverschillen steeds groter lijken te worden in Nederland en de rest van de wereld. Of begin eens over de politieke invloed van bedrijven (zelfs de nazi’s kond3n net zonder het grootkapitaal) en twijfelachtige filantropen met kapitaal. Of over de ongelijke wijze waarop kapitaal en arbeid worden belast. Maar nee, het bleef alleen bij een hoop gestommel.

  Kijk, dan kom je nog eens ergens, maar met je ‘Rode hesje’, gekocht bij de lokale kapitalist, rondlopen zonder heldere probleemanalyse (veel radicale communisten deden trouwens ook in de USSR aan grootkapitalisme met het uitbuiten van hun eigen bevolking!) slaat natuurlijk nergens op. Het meest bizarre aan de ‘Rode hesjes’ is wel dat vakbond FNV dit soort demonstraties steunt, waar sommigen dus niet eens hun klacht richting het huidige systeem kunnen formuleren.
  De FNV daalt al jaren in populariteit (niet verwonderlijk als zij hun. eigen medemensen als vijanden zien) en verbintenis met dit soort groepjes gaat de organisatie natuurlijk niet verder helpen.
  Zeker niet wanneer de organisatie in verband wordt gebracht met lieden die openbaar voor het gehate communisme pleiten!

  Een aantal demonstranten van de ‘Gele hesjes’ die zich wilden aansluiten bij het marxistische geluid, omdat beiden tegen Rutte 3 demonstreren, was niet gewenst en ook niet verwonderlijk omdat de ‘Rode hesjes’ desnoods ‘Blauwe hesjes’ konden aantrekken daar ze zichzelf al jaren als blauwe jakhalzen gedragen!
  Volgens een van de ‘Gele hesjes’ zouden zij niet welkom zijn omdat ze tenslotte het marxistische gedachtegoed (gelukkig maar!) niet onderschrijven. Bijzonder dat de ‘Rode hesjes’ dus hier voor ‘inclusie’ pleiten, maar je niet mag meedoen (de Stalinisten zagen trouwens voor WO II de westerse communisten evenmin als bondgenoten!) als je het niet op alle punten met ze eens bent.

  Dat staat in schril contrast met de ‘Gele hesjes’. Daar vind je dan ook een diverser geluid dan bij de ‘Rode hesjes’, want daar draait het echt maar om één ding: tegen het kapitalisme en voor de revolutie die alleen het communisme NOOIT meer in het zadel mag helpen!

  Het wachten is nu op de ‘Groene hesjes’ van Jesse Klaver en op de ondergang van links!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s