Op YouTube praat Hamed Abdel-Samad openlijk over wat hij islamitisch fascisme noemt

(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

(Door: “Balkanske priče”)

De islam is geen godsdienst, maar gewoon een maatschappelijk systeem, een soort van versteende verzameling van politiereglementen. Dit maatschappelijk systeem heeft een probleem met zichzelf, met zijn ambities, en met zijn voorstelling van de wereld… De Duits-Egyptische schrijver Hamed Abdel-Samad (zoon van een soennitische imam) publiceerde reeds een woedend artikel over de ware aard van het islamo-fascisme: ‘In plaats van de werkelijke oorzaken van het islamgeweld aan te pakken, spreken naïeve journalisten en seniele politici liever van islamofobie‘, zei hij tijdens een lezing in Caïro. Hij beticht de Moslimbroeders van islamitisch fascisme en dat dit fascisme wortelt in de ontstaansgeschiedenis van de ISLAM…

Lees verder>>>
balkans chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

3 reacties op Op YouTube praat Hamed Abdel-Samad openlijk over wat hij islamitisch fascisme noemt

 1. Wakkere Joost zegt:

  Hu huub barba truuk
  En toen waren er ineens weer goede en slechte moslims.
  Trap er niet in.
  Zie koran, zij mogen liegen om het doel te behalen.

  Like

 2. Ruud zegt:

  Het is een middeleeuwse gewelddadige en zelfs moorddadige ideologie, puur gericht op macht en onderdrukking, maar omgeven door een streng godsdienstig sausje om het aan de gewone man te brengen. Je moet wel superdom en kortzichtig zijn om je leven naar die ideologie in te laten richten.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Lees hier trouwens maar eens hoe zelfs YuTube thans wordt verketterd door linkse kranten:

  De Correspondent en de Volkskrant slaan groot alarm: ‘YouTube werkt radicalisering in de hand!’

  In deze unit van een artikel wordt groot alarm geslagen door De Correspondent en De Volkskrant en dat zijn linkse kranten! YouTube zou namelijk rechtse radicalisering in de hand werken en dat is natuurlijk écht heel erg!
  En natuurlijk is het in hun ogen NIET erg als er radicale islamgroepen en linkse terreurbewegingen op straat of in moskeeën verziekte haat spuwen naar andersdenkenden/

  Steeds meer (vooral blanke!!) mannen krijgen ‘radicaal-rechtse’ videos voorgeschoteld op YouTube en natuurlijk zijn talloze tekenfilms, speelfilms etc. dus ook radicaal?!
  Reden voor De Correspondent om een (flut)onderzoek te gaan doen en voor de Volkskrant om hier een flinke lap tekst aan te wijden, want dit is natuurlijk echt zó ongelofelijk gevaarlijk; de bommen kunnen ieder moment afgaan in uw straat!
  De laatste tijd lijken helaas meer de moslimextremisten en de links extremisten in (vooral) Duitsland bommen te laten afgaan!

  Wat je echter te lezen krijgt van een stel linkse en hypocriete journalisten, die zo’n 175 YouTube-gebruikers onder de loep nemen en speculeren over hoe zij zijn geradicaliseerd, is regelrechte bagger.
  Kanalen van Stefan Molyneux, Sargon of Akkad, Jordan Peterson, Black Pigeon Speaks, Reddit, Gab en 4Chan komen natuurlijk allemaal voorbij én ze worden op één hoop gegooid: allemaal dragen bij aan ‘radicaal-rechtse ideeën’.
  En hoe zit het dan precies met de linkse EU-elite die kinderen misbruiken voor een beter klimaat en daarvoor spijbelen van school?

  Het pad naar radicalisering wordt echter beschreven als een lijn van ‘normale reacties’ naar extreme, anti-feministische, antisemitische, racistische en vooral anti-linkse uitingen. En hebben al die rechts-radicalen soms ook vermeld dat ze Adolf Hitler willen nadoen, heel Europa willen veroveren met een Derde Wereldoorlog, zij alle moslims willen deporteren en uitroepen of zij een rechtse superstaat willen?
  Deze worden natuurlijk allemaal contextloos verwerkt in het onderzoek, want zij hebben er totaal geen idee van of deze reacties serieus, humoristisch, cynisch etc. zijn bedoeld. Hiermee pleit ik zulke reacties echter niet zomaar vrij of sta ik dan maar direct achter de ideeën vanuit die kanalen, maar enige nuance ontbreekt gewoon.

  Het meest schrijnende is nog wel dat zij voorbij gaan aan de redenen en oorzaken (politici die machtslustig zijn blijken helaas ontzettend veel aan (zelf)bedroeg, (zelf)verloochening en gekhouderij te doen en nemen meestal ook geen goede raad van anderen aan) van waarom steeds meer mensen op zulke kanalen terechtkomen en zulke reacties plaatsen.
  Er wordt een ziekmakende situatie geschetst waar YouTube ‘normale mensen’ langzaam verleidt tot radicaal gedachtegoed, terwijl die mensen toch echt zelf op die videos klikken en kanalen bezoeken.

  De oorzaak hiervan is eigenlijk vrij simpel. Wie tv kijkt ziet alleen maar dezelfde oppervlakkige bagger zoals Doe Maar met het liedje ‘Doris Day’ (1982) al waarschuwde dat er tegenwoordig geen ene bal meer is op de tv!
  Ideeën die doorgaans als links worden bestempeld krijgen maar lichte kritiek, vaak door andere linkse mensen. Zit er toevallig toch iemand met een wezenlijk andere politieke voorkeur, dan is er toch slechts 5 à 7 minuten tijd voor het segment.

  Ook wanneer je op school zit worden diepgaande discussies tegenwoordig ernstig belemmerd. Als je al een afwijkende vraag of mening hebt, kun je je gaan verdedigen tegenover de rest van de klas (die vaak ook nog eens naar huis wil ofschoon het scholensysteem grotendeels zo verpest is dat veel leerlingen niet eens meer les krijgen) en vliegt de ene na de andere misselijke drogreden je om de oren.
  Heb je dan nog een weerwoord dan ben je al snel een ‘-foob’, ‘-isme’, jaloers, onzeker, arrogant of dom terwijl we allemaal zo verschillend zijn dat we het niet altijd met elkaar eens kunnen zijn.

  Voeg daar ook nog aan toe dat er een wezenlijk verschil is tussen de omgang tussen mannen en die tussen vrouwen. De sfeer en het behoud van sociale relaties(die tegenwoordig nog vaker mislukken dan vroeger) is belangrijker geworden dan waarheidsvinding en competitie.
  Je zou tegenwoordig wel gelijk kunnen hebben, maar bent al snel ‘hard en lullig’ als je gefrustreerd alle drogredenen neer weet te sabelen en je punt eindelijk kunt maken, een holle overwinning.
  Vind je het dan gek dat mensen in grote getale afdruipen naar het internet?
  Alles moet namelijk tegenwoordig ‘vooral leuk, positief en inclusief’ zijn (dat is gewoon onmogelijk want het leven zou juist oersaai zijn als je altijd blij en gelukkig bent want zonder tegenslagen en ongeluk kun je niets leren0 en daar hebben steeds minder mensen zin in. Dus heeft dit verrekt weinig te maken met YouTube of radicalisering.
  Om trouwens YouTube te verbieden lijkt me evenmin fraai omdat daar veel tekenfilms, speelfilms etc. van vroeger worden afgespeeld die je op de televisie niet of nauwelijks meer terugziet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s