Slechts weinigen willen dat de EU onze wetten bepaalt

screenshot_987

(Vertaling: E.J. Bron)

Vernietigende peiling

Iets meer dan vier maanden voor de verkiezingen voor het Europees Parlement geven de Oostenrijkers het parlement in Straatsburg geen goed cijfer. Slechts 22% spreekt zich er in een peiling voor uit dat de wetgeving in Europa eerder door het EU-parlement – en niet door het nationaal parlement – dient te geschieden. De meerderheid van de geënquêteerden ziet bovendien haar belangen te weinig goed vertegenwoordigd door de EU-afgevaardigden.

kronen zeitung

In totaal 51% van de geënquêteerden wijst het overdragen van de nationale wetgeving aan het EU-parlement categorisch af, slechts 26% ziet in de actuele peiling van het Marktonderzoeksinstituut (in opdracht van de krant “Standard”) haar belangen goed vertegenwoordigd door de EU-afgevaardigden.

Grootste EU-sceptici te vinden onder de FPÖ-kiezers  

Eén op de vier (25%) beschouwt het Europees Parlement überhaupt als een onnodige instelling. “Het aantal FPÖ-kiezers dat het Europees Parlement als onnodig beschouwt, is met ruim 40% bijzonder hoog”, aldus de leider van het Marktonderzoeksinstituut, David Pfarrhofer.

De Europese verkiezingen op 26 mei zelf beschouwt de duidelijke meerderheid desondanks als belangrijk. 54% is van mening dat deze een inspraak mogelijk maken hoe het in Europa verder moet. Slechts 22% ziet dat anders. De grootste voorstanders (67%) van de Europese verkiezingen zijn te vinden in de gelederen van de SPÖ-kiezers. Slechts 18% van de geënquêteerden (tegenover 58%) ziet het niet deelnemen aan de Europese verkiezingen als meest effectieve kritiek op de EU. 44% wil dat het Europees Parlement ,eer aandacht door de media zou krijgen.

Altijd nog 39% let erop welke kandidaten de Oostenrijkse partijen voor het Europees Parlement opstellen. 27% daarentegen vindt dat niet echt belangrijk. Uiterlijk op 12 april moeten de partijen, die willen meedoen aan de verkiezingen op 26 mei, hun kandidatenlijsten bij de landelijke verkiezingsautoriteit indienen. Daarvoor heeft men vier weken de tijd om handtekeningen te verzamelen.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

5 reacties op Slechts weinigen willen dat de EU onze wetten bepaalt

 1. Thoth zegt:

  In Nederland is dit ook zo. De Nederlandse kiezers hebben in 2005 MET een grote meerderheid tegen de Europese Grondwet gestemd. Maar Balkenende en cs. hebben Nederland uitgeleverd met het Verdrag van Lissabon. Zelfs om gebruik te maken van de opt-out mogelijkheden – zoals b.v. Denemarken heeft gedaan – op belangrijke gebieden zoals b.v. immigratie, om het heft zelf in handen te kunnen houden, kwam niet in die slapjanus op. Een slome, kontlikkende boekhouder. Wanhopig zoekend naar erkenning van z’n europese megalomane vriendjes. Onlangs heeft ook al het Europese Hof gesteld dat Nederland geen inkomenseisen mag stellen aan mensen die een bruid willen importeren. Kortom, onze soevereiniteit zijn we op dit gebied al definitief kwijt. Europa bepaald wie er in Nederland binnenkomt en hoe zij zich mogen gedragen. En helaas zijn dat hoofdzakelijk kanslozen, waarvan het inburgeren in ons aangeharkte landje honderden miljarden Euro’s heeft gekost en blijft kosten. Niet dat’t erg lukt, de gevangenissen worden voor 80% bevolkt door deze nieuwe ‘nederlanders’. En de rekening? Die betalen letterlijk en figuurlijk jij en ik. En de ‘elite’ van de gevestigde partijen? De hebben nu ook het referendum afgeschaft…

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   ”De gevangenissen worden voor 80% bevolkt door deze nieuwe Nederlanders”

   weet u dat zeker Thoth,las namelijk gister nog,dat de criminaliteit in 2018 alweer drastisch gedaald was.
   Iedereen schijnt zich uitmuntend te gedragen,in Ruttes ”gave” Nederland.

   Geliked door 1 persoon

 2. Worden die niet al bepaald door Eu via VN organisati en Mensenrechten organisaties?

  Geliked door 1 persoon

 3. Tineke zegt:

  Die 26% die vindt dat hun belangen goed behartigt worden,zijn zeker allemaal grootaandeelhouders en bonusgraaiers?

  Geliked door 1 persoon

 4. paulzwueste zegt:

  Wat ’n ontstellende hoop idioten blijf je toch maar houden die de EU prima vinden…!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s