DIT SOORT MENSEN…

screenshot_1027

Het zijn dit soort mensen.

(Door: “Driek”)

Wat is toch het geestelijk gif, die dodelijke dwaling, waartegen men maar niet in opstand komt, waarin den eeuwenoude oude waarheden worden verpletterd onder de voeten van primitieve volken die met hun achterlijke religie dood en verderf zaaien? Hoe kunnen christenen nog altijd goedpraten dat hun land veroverd wordt door een gewelddadige religie waar de Bijbel nadrukkelijk voor waarschuwt? De geschiedenis der islam is zo ongelooflijk, zo verschrikkelijk, dat ik mij dikwijls afvraag hoe het toch mogelijk is dat al dien verschrikkingen in den vergetelheid zijn geraakt.

Waarom laten wij in hemelsnaam toe dat honderdduizenden negroïde gelukszoekers aan de poorten van onze vrijheid staan te rammelen? En dat alles geschiedt onder het goedkeurend oog van gewetenloze imams die in hun protserige lokalen hel en verdoemenis preken. Blijkbaar ontbreekt het den gezapige burger aan kritisch vermogen om in te zien dat dien aanmatigende sujetten in Den Haag en Brussel, Farizeeërs die het volk slechts een Judaspenning geven, de ondergang bewerkstelligen van onze moeizaam opgebouwde samenleving.

Onze Joodsche medeburgers worden openlijk bedreigd. Synagogen worden bewaakt. Vrouwen zijn niet langer veilig en worden gezien als minderwaardige seksobjecten. Betonblokken dienen ons tegen aanslagen te beschermen. Edoch, spitse lezer van “E.J. Bron”, door al dien verschrikkingen spreidt de donkere sluier der vergetelheid zich over de hoofden der bevolking. Soms sla ik de handen ineen van verbazing. Het  Nederlandsche volk zakt steeds dieper weg in somberheid en troosteloosheid. Als weerloze stakkers worden wij den bittere armoe ingedreven. De grauwheid van alledag en den verloedering onzer samenleving drukt op ons aller schouders.

Lezer, ik wens U deze keer geen gezegende dag. Mijn gemoed stroomt over van wrok, over al die onnozele Nederlanders, die weigeren den waarheid onder ogen te zien, die hun geest volproppen met domme televisieprogramma’s die nergens over gaan.

screenshot_818

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(© 2019. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

63 reacties op DIT SOORT MENSEN…

 1. benkok zegt:

  Hi Driek, houd de moed er maar in, het beste komt nog. Immers, na dit leven dan wel bij de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua te Yerushalayim zijn allen, die op Hem vertrouwen, in het Koninkrijk van JHWH, wat met Hem neerdaalt op deze aarde.
  Daar kan dus iedereen die deze goede keuze maakt, bij horen.
  Geen plaats dan meer voor ieder, die in zijn of haar leven bleef zeggen dat er geen Schepper bestaat en dat we het als mensen zelf wel kunnen en willen regelen.
  Geen moslims (e.d.) meer die een afgod aanbidden met zeer valse principes en een crimineel als profeet, Mohammed: verkrachter, moordenaar, pedofiel, polygamist en topleugenaar.
  Dus zorg dat het ok is tussen jou en de Schepper, je praat zo positief over de Bijbel, dat je de Schrijver lijkt te kennen, maar dat hoor ik nog es graag van jou zelf, als je dat goed vindt.
  Zie desgewenst https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
  Shalom
  Ben Kok (j-chr. pastor)

  Geliked door 1 persoon

  • luuk dekker zegt:

   Ik hoop toch dat het beste komt in dit leven. Ik hoop dat de Joden naast ons staan als we de echte vijand van vrijheid en de christenen en Joden op hun plaats gaan zetten.

   Like

   • benkok zegt:

    Hi Luuk, daar zeg je zo wat. De echte vijand is de NWO met al dat globalistisch denken.
    Israel is politiek gezien een voorpost van het Westen en zit daar ook in.
    Geestelijk gezien is het Westen zeer verzwakt, is haar christelijke identiteit grotendeels kwijt met al die politiek correcte kerken.
    Bovendien heeft de islam heeft alle ruimte gekregen van het Westen via deals van olie en gastarbeiders in ruil voor de import van de islam, verspreid door het hele Westen, maar ook in China en de Russische gebieden.
    M.i. kan alleen de wederkomst van JHWH in de gestalte van Yeshua ons redden van onze eigen vernielzucht en vele crises die we hebben veroorzaakt.
    Zie voor meer daar over torayeshua.nl
    Shalom
    Ben

    Geliked door 2 people

   • Thomasson zegt:

    @luuk dekker. De Joden staan al meer dan 70 jaar tegen de moslims en geven ze van kantoen.

    Geliked door 2 people

  • Frans Brassens zegt:

   Ben, ik acht jou een écht goed mens te zijn. Maar helaas een goed mens met oogkleppen op.
   Jouw god (heel vroeger ook de mijne) heeft al zoveel malen verstek laten gaan dat niemand die niet eveneens oogkleppen op heeft nog denkt dat het wel goed zal komen door die ‘god’. Die god bestaat namelijk niet.
   Menselijke hoop heeft de naam ‘god’ gekregen. Meer is het niet.

   Like

   • benkok zegt:

    Hi Frans, dank voor je zeer vriendelijke opmerking, ik reageer dan maar met de woorden van Yeshua, Hij zei toen men Hem aansprak met “Goede Meester” : wat noemt gij Mij goed? Niemand is goed dan JHWH alleen.”
    Maar een mens knapt inderdaad een end op in het volgen van Yeshua.
    Vervolgens moest ik hartelijk lachen om je “oogkleppen” opmerking; geloof me, ik ben zo nuchter als wat, het woord “naïef” is niet iets waar ik ook maar iets mee heb en in sprookjes geloof ik niet.
    Als JHWH niet bestaat, dan zijn we inderdaad aan de mensen over geleverd en dan hebben we echt een probleem, de hele boel loopt vast tegen 2050 volgens velen en ik hoop uiteraard dat Yeshua eerder terug komt !
    Hoe ik zo zeker weet dat de Schepper (JHWH) wel degelijk bestaat? Gewoon na bekering Zijn woorden praktiseren en dan heb ik altijd ervaren dat je enorm gezegend wordt in Zijn nabijheid ervaart, als je die principes, woorden, test.
    Ook andersom: negeer Hem en Zijn woorden en je ziet het leven afzakken.
    Het is een wat langer gesprek, bel gerust es, praten we bij en zie ook tora-yeshua.nl
    Shalom
    Ben

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Helaas moet ij je gelijk geven Frans.
    Mijn gevoel licht ook zo

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Beste Ben, ik houd het bij mijn eerste reactie. Die is gebaseerd op een jarenlange worsteling om af te komen van wat ik, door vanaf mijn vroege jeugd verkeerd te hebben in christelijke omgevingen, als een hersenspoeling-soft ben gaan beschouwen, dat dan met name na erg veel onderzoek naar religies vanaf de primitieve tijd waarin het begin ervan lag.
    Er valt in de ontwikkeling van ‘godsdiensten’ een lijn te zien van ‘angst voor’ en ‘verwondering over’ natuurverschijnselen, via het personifiëren daarvan naar het gebruik maken ervan.
    Er valt heel veel over op te merken, ook over ontwikkelingen daarin, maar uiteindelijk komt het er op neer dat ‘godsdienst’ twee functies blijkt te hebben. De ene werkt als troost en hoop voor mensen die niet op eigen benen (durven) staan. Een sociale functie zeg maar.
    De andere betreft misbruik door machtsbelusten en uiteindelijk ook door criminelen daaronder. Een voorbeeld van dat laatste is momenteel uiterst duidelijk aanwezig voor wie kan en vooral wíl zien.
    Ik ben door vele tijdens mijn onderzoeken geconstateerde feiten een overtuigd atheïst geworden. Heb daar een bevrijd gevoel aan overgehouden. En ik durf ook voor mezelf in te staan.
    Ik laat het hier bij. Discussies heb ik veelvuldig gevoerd en die wil ik niet voor de zoveelste keer overdoen. Ze eindigen altijd in een patstelling.

    Geliked door 3 people

   • bigljohn zegt:

    Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, voor menselijke begrippen soms onbegrijpelijk. Al die Joden die in de oorlog als beesten bijeen gedreven werden, op transport gesteld naar de vernietigingskampen, hadden zij een vrije wil als mens ? Wilden ze niet mee of boden ze verzet, dan werden ze voor de deur van hun eigen huis doodgeschoten. We spreken hier over Gods volk, maar waarom liet God Zijn volk vallen ? Voor hetzelfde geld word in de nabij toekomst Israel totaal vernietigd door zijn vijanden. Dit alles is voor ons gewone mensenverstand niet te behappen. Dat God niet bestaat omdat Hij onzichtbaar is, is zeer discutabel. Men moet eens in een vreemde straat voor een willekeurig huis gaan staan en een mening geven wie er woont, hoeveel personen, of ze al dan niet aanwezig zijn enz. enz. Het antwoord zal zijn; Wij mensen weten zeker dat hier niemand woont, want men kan ze niet zien, dus die mensen bestaan niet. Als men ze niet kan zien of nooit gezien heeft, bestaan ze dus niet….

    Like

  • A.J. deKoning zegt:

   Beste heer Kok, ik vindt u een aardige man maar ik denk dat u er wel eens heel erg naast kunt zitten, denkt u er dan nooit eens over na dat alles wel eens anders uit zou kunnen pakken dan u altijd werd verteld (net als bij moslims) alleen weet u het dan niet meer. Maar ik ben natuurlijk ook niet alwetend.

   Like

   • benkok zegt:

    Dag AJde K,
    Dank voor je waardering; op welk punt zou ik er naast zitten? Ik denk dat je bedoelt dat de Schepper, JHWH, bestaat, Zijn schepping en schepsel liefheeft en dat wil redden van de ondergang, met als kernpunt Zijn menswording in Yeshua, om voor elk, die dat aanvaardt, de doodstraf te dragen wegens alle overtredingen van Zijn Tora.
    De Tora heeft de beste leefprincipes, die er zijn, kern 10 geboden en Yeshua leefde ze 100% voor, dus daarom volg ik Hem na.
    Mocht het allemaal een sprookje zijn, dan heb ik in elk geval de beste leefprincipes die er zijn, nageleefd; het enige probleem dat dan blijft, is dat de hele mensheid aan zichzelf ten onder gaat.
    Helaas ben ik dan aardig mesjogge, ik heb me dan vergist in mijn vergelijkende studies mbt alle levensvisies, religies e.d., waar uit ik de conclusie trok rond mijn 20 ste, dat de Bijbel de beste papieren heeft.
    Geen enkel ander geloof, visie belijdt, dat er een Schepper is, Die mens is geworden om voor elk mens, die zijn schuld erkent, de doodstraf draagt.
    Dus ik heb dat geloof inmiddels bijna 50 jaar uitgeprobeerd en ben er nooit in teleurgesteld, JHWH heeft Zich zeer bijzonder bewezen in mijn leven.
    Blindoeken of wishful thinking of in sprookjes geloven doe ik niet aan, dat vind ik zeer onvolwassen, dus steeds opnieuw sta ik open voor kritische vragen mbt het Bijbelse geloof en steeds weer krijg ik goede antwoorden vanuit studie en gebed, die in praktijk werken.
    Dus daarom heb ik alle reden om te vertrouwen dat ook de Bijbelse profetie en beloften voor de toekomst waar worden gemaakt doorJHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob, ons in Yeshua geopenbaard.
    Welkom voor verder gesprek, zie tora-yeshua.nl
    Shalom
    Ben

    Geliked door 1 persoon

   • Aegolius cs zegt:

    @benkok 21 januari 2019 om 08:56
    Ik begrijp waarom u op mijn reactie van
    https://ejbron.wordpress.com/2019/01/13/een-christenmens-in-west-europa/#comment-884618
    niet reageert:

    Daar is hij weer…. Die duivel van onze mensheid.

    Ik houd het op Sattre: De mens bestaat door zijn daden.

    Like

  • boorzalf zegt:

   Koran 3:54: Allah is Grootste Aller Misleiders.

   Geliked door 1 persoon

   • fransdewit zegt:

    Hoe durven jullie toch uit zo’n verkeerd vertaald boek te vertellen en te getuigen. Accepteer nu eens gewoon dat we hier allemaal heel even op aarde mogen bivakkeren meer niet. Maar die vervelende moslims die stellen zich zelf heel erg boven hun Allah. Die denken dat zij meer zijn als een ander mens. Als jullie Allah dan zo oppermachtig is waarom laat die dan anders denkende mensen geboren worden? Waarom denken jullie zonodig iets te moeten bepalen voor hem, voor al die andere haatzaaiers en dan te moeten beslissen over ons? Man als dat hart van jou ook stopt met tikken heb je ook geen praatjes meer hoor, denk daar wel aan. En hoe kunnen moslims denken dat er zoveel maagden in dat hemelrijk op ze wachten? Er zijn er bij die kinderen al heel jong ontmaagden. En wat willen die gasten die zich opblazen voor de islam? Hun lichaam ligt hier verminkt tussen al die slachtoffers. Hoe willen ze die maagden dan nemen in dat gezellige rijk daar? Jullie moeten eens normaal doordenken waarom iets is of niet. Val ons daar niet mee lastig zeg! Als jullie geloof zo goed is, wat komen jullie dan bij jullie zogenaamde vijand doen? Waarom blijven jullie dan niet lekker bij jullie familie en vrienden die dat zelfde geloof of overtuiging na streeft?

    Geliked door 1 persoon

   • benkok zegt:

    Helmaal waar Boorzalf, hij is een duivelse demon, die blijkbaar 1,5 miljard mensen misleidt en nog veel meer interreligieuze denkers wereldwijd .
    Hij is de duivel, die door Yeshua wordt benoemd als ” de vader der leugen en de mensenmoordenaar vanaf de beginne”.
    Deze koranallah is door JHWH in Yeshua overwonnen aan het kruis, door Zijn dood en opstanding!
    Dus in Hem krijgen we inzicht in alle misleiding, als Hij door JHWH, die Geest is, in ons woont en zijn we meer dan overwinnaars.
    Ook over de islam en andere misleiding.
    Shalom
    Ben Kok (j-chr. pastor)

    Geliked door 1 persoon

 2. QENQ6 zegt:

  De Bijbel waarschuwt, ja. Maar (West-) Europa is zo arrogant dat het zijn eigen culturele wortels en zijn historie niet eens kent. En…. het leest de Bijbel ook nauwelijks meer.

  Geliked door 2 people

  • zrast zegt:

   U wint vandaag de Miele, u geeft het juiste antwoord, Nederland is een atheïstisch land, van zijn fundament gevallen en heeft geen antwoord op de zaken die mis zijn in dit land. Geen identiteit meer.

   Geliked door 1 persoon

   • QENQ6 zegt:

    Dank u. Ik had net een nieuwe wasmachine nodig, en als autochtoon krijg ik geen nieuwe van de sociale dienst. Dus ben ik blij met deze prijs. Eindelijk gerechtigheid.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   QENQ6.Ik ben zelf christen sinds 4 jaar (wedergeboren,pinkstergemeente) Dat mensen in grote getalen de kerken verlaten heeft ook te maken met het veelvuldig kindermisbruik.

   Like

   • fleckie zegt:

    Niet alleen het ‘kindermisbruik’,! Maar ook HET misbruik van de clerus etc. om zich boven de zogenaamd ‘ongeletterden’ verheven te voelen, en..finctioneren: …onder mom van ..verhalen van. ‘hel en verdoemenis!( vagevuur en voorgeborchte van de hel, etc. zich…VERRIJKEN!, VERRIJKTEN! zodoende de grote massa ‘ arm van geest, en goederen te houden/maken!!).

    Like

   • AEZ zegt:

    En wat denk jij van de manipulatie die vele voorgangers en ander soort predikers uitdragen. Ben al jaren geleden heel bewust uit de kerk gestapt en zal mijn voeten niet meer over een kerkdrempel heen laten stappen. Wat mij eveneens geheel niet zint: het merendeel van de kerken zijn radicaal anti-Israël. Dit zie ik als een verborgen/vermomd antisemitisme…Het christendom een wel gevoede vis, máár in véél te véél mootjes gehakt…Waardoor ‘de smaak’ sterk verweekt is, met nu ’n geheel smakeloos geworden vis als eindresultaat. “Niet te pruimen…”.

    Like

 3. luuk dekker zegt:

  Het water staat ons momenteel nog net genoeg aan de lippen. Wanneer de trigger groot genoeg is komt de blanke man pas echt in actie. Omdat wij banen, een hypotheek en een auto hebben kunnen en moeten we ons nog inhouden. Maar als het echt begint dan is er ook geen rem meer…..

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  Driek ,
  Ik heb vandaag gewerkt , dus ik ben een ongelovige heiden in een vreselijke gereformeerde omgeving .
  Was ik om drie uur vandaag nog volop bezig , kwam er een gereformeerd echtpaar op bezoek .
  “ Ja , we zagen dat je nog aan het werk was , we komen even kijken “ .
  Nou zijn dat net de énige niet-vervelende refo’s uit mijn omgeving !
  Ze hebben ook een Beagle , dat is een goed teken , want echte refo’s moeten niks van honden hebben – en omgekeerd .
  Die zouden ook nooit tegen je zeuren als je op zondag werkt .

  Maar ik heb héél riskant werk , Ferrari’s en dergelijke , op zaterdag en zondag kun je heel relaxed werken , zonder telefoon en – eigenlijk haast altijd – zonder aanloop .

  Afijn ze kwamen even buurten , blij met een heerlijk kopje koffie , even rustig zittend op kantoor ,
  vertelden ze dat één van hun dochters en hun enige zoon zó fanatiek de gereformeerde leer begonnen uit te dragen , dat ze daar zeer verontrust over waren !
  De man vertelde me ,dat ie best wat vraagtekens had bij de leer die ze in de kerk verspreiden .
  Hij wist het allemaal niet zo zeker meer .
  Nou is twijfel zaaien bij refo’s me op het lijf geschreven , dus heb ik daar nog even héél subtiel de knuppel in het hoenderhok gedonderd .

  Hun dochter had me de avond ervóór nog even een preek gegeven toen ik de honden uitliet , die was onderweg naar een ouwe zieke vent, waarschijnlijk om hem nog even bij te staan .
  Het is een heerlijke slanke meid , dus ik doe dan heel beschaafd , maar ik probeer dan wel ernstig de nodige twijfel te zaaien .
  Of ik zondag mee wilde naar de kerk ?
  Nee , ik moet morgen werken !
  Nou , dan zijn de rapen gaar !
  Zó erg is het hier !

  Maar zo zie je , ook bij christenen komt radicalisatie voor !

  Geliked door 1 persoon

  • benkok zegt:

   Hi Harry, klopt, allerlei sektes en gektes geven zich voor christenen uit, het Leger van de Heer in Oeganda baseert zich op de 10 geboden en misbruikt die om hun politieke doelen te bereiken.
   De ongeloofwaardigheid en hypcrysie in kerken her en der is me echt bekend, ik ben er helemaal klaar mee en daarom zijn we onze eigen Tora-Yeshua gemeente begonnen.
   Als enige gemeente van de 6000 kerken ontmaskeren we daarbij ook de islam, de NWO, de klimaatgekte e.d. op onze eigen site, de rest zwijgt politiek correct.
   Bel gerust es, hoor graag wat jij voor levensvisie hebt,
   Shalom
   Ben

   Geliked door 1 persoon

   • A.J. deKoning zegt:

    Beste Ben Kok, niet dat ik denk dat je ooit van gedachte zult veranderen maar ik denk dat waar jij zo stellig in gelooft ook nooit echt bewezen is dat er iets van waar is maar ja, daarom heet het natuurlijk ook “geloof” maar het kan nooit kwaad om eens te denken zou het allemaal wel zo zijn of ben ik misschien ook te radicaal.

    Like

   • Harry zegt:

    Ben , ik heb respect voor jou , je bent een aardige vent , je wordt gewoon niet boos en dat is goed . En knap .
    Heb dan ook geen enkele behoefte om jou tegen je schenen te schoppen .
    Maar ik ben nou eenmaal zonder geloof , heel nuchter en met twee overmaatse voeten op de grond .
    Als je vanuit dat punt , de wereld om je heen bekijkt , dan kan je er haast niet onderuit , dat er vele geloofsrichtingen zijn , waarvan iedereen vindt dat nou juist ZIJN visie de enige goeie is en al die anderen zijn afvalligen .
    Remember Petra !
    Maar wie heeft er nou écht gelijk ?

    Ben van huis uit rechts liberaal , totdat ze na Wiegel de VVD begonnen te slopen .
    Toen ben ik naar Janmaat en later Fortuyn gegaan .
    En nu Wilders uiteraard !
    “Liberaal” is haast een schuttingwoord geworden .
    Dus ben ik nu alleen nog rechts .
    Wilderiaans rechts !

    Maar dat eeuwige gedram van het gelovige koor stuit me zwaar tegen de borst !
    Als ik naar buiten loop stikt het er van , links , rechts , overal zitten die refo’s ,
    als ik even op de computer zit word je wéér geterroriseerd .
    Iedere week frommelen ze papiertjes door de brievenbus , dat er weer een of andere religieuze happening in de buurt is , van die NEE-NEE sticker op de brievenbus trekken ze zich geen donder aan .
    Ze organiseren ook buurtbarbeques , onder het mom van kennis maken , dan wordt er eerst gebeden !
    Daar zien ze me zeker niet !
    Ik moet geen refo hamburger .
    Zelfs het vlees komt van een gereformeerde slager .

    Eigenlijk is het net als met de islam , ergernis alom !
    Je vindt als normaal mens haast nergens meer rust .
    En ik heb nog geen zin om dood te wezen .

    En was er nou nog iets van onweerlegbaar bewijs , maar nee , je moet het GELOVEN !
    En die denktrant tracht men dan op te leuken met “bewijzen” en gebeurtenissen , dat ie toch écht bestaat .
    Er valt met die lui ook niet te praten , ze zitten op een heel andere golflengte .
    Net moslims .
    En een arrogantie ! Ze kijken net als van die achterlijke kalkoenen om zich heen .

    En dat hemel en hel verhaal , dat is toch net zo infantiel als de sinterklaas doctrine , wie braaf is krijgt lekkers , wie stout is de roe !
    Nee , niet mijn ding !
    Het is gewoon manipulatie en indoctrinatie .

    Met vr. groet , overigens Ben !

    Geliked door 1 persoon

   • benkok zegt:

    Hi Harry, top reactie, bedankt.
    Het is inderdaad een klus om de waarheid te ontdekken temidden van zoveel achterlijkheid, hypcrysie en misleiding binnen al die religies en ook binnen christendom en jodendom, ik heb het nog al eens over “christen-lijken” en “nep-joden”.
    Maar ik heb in die zoektocht wel de waarheid mogen vinden rond mijn 20 ste en heb al 50 jaar overleeft in de steeds erger wordende jungle.
    Moet stoppen, maar kom er morgen op terug.
    Shalom
    Ben

    Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Ja Harry helemaal met je eens over die refo’s ik krijg er ook altijd ontiegelijke jeuk van zo allergisch ben ik voor dat soort types! Ben zelf al jaaaaaaaren geleden van mijn geloof afgevallen maar heb nog nooit een mes op mijn keel gehad om me te dwingen bij de ‘club’ te blijven, ja af en toe een voet tussen de deur, maar ik druk door (!) dus dan nokken ze wel af! En dàt is het verschil met de islamieten, ze accepteren dat niet, sterker nog een woord van kritiek op de islam kan je al je leven kosten. Afgelopen woensdagavond na het vertonen van het filmpje ’s avonds in Utrecht (Zuilen) sloeg ook weer de vlam in de pan! Toen de ‘prooi’ na afloop via een sluiproute (we zijn toch ook niet gek!) was verdwenen kwam de ‘ware religie’ in actie: met 250 man sterk kwamen de bontkraagjes uit hun holen alluha akbar roepend en uit frustratie beukend op de auto’s van de buurtbewoners. Diep triest dat dit is gebeurt en dat het waterkanon niet is ingezet om dit gajes af te laten koelen. Men durft het gewoon niet! Ze hebben de buurten rondom de moskeeën al overgenomen en dulden geen ongelovigen op ‘hun’ grondgebied. Inderdaad Driek de onnozele burger blijft zitten suffen en laat zich voor de gek houden door de msm, ze schrikken pas als het hun autootje is dat aan gort geslagen wordt 🙂

   Geliked door 3 people

   • AEZ zegt:

    @Helena – 20-01-’19 … Jij bedoelt natuurlijk de jehova getuigen. Dit zijn gehersenspoelde vrijmetselaars. Hetgeen menig jehova getuige zelf niet weet. Woon in het zuidwestelijke deel van de zgn. Bible-belt (Zeeland) en heb géén enkele last van jou genoemde refro’s. Remonstranten, protestanten…in vroeger tijden de aartsvijanden van de katholieken. Heb het zelf nog net meegemaakt, dat een protestant-christen niet in het huwelijksbootje mocht stappen met een rooms-katholiek.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   Harry.Klopt onder christenen heb je ook mafketels,maar ze slachten niemand af.

   Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Als god werkelijk zo belangrijk voor ons is waarom heeft hij de communicatie met hem niet wat beter gemaakt? Nu moeten we afgaan op een boek van ca 2000 jaar oud en wat dominees en pastoors daar over zeggen dat is toch van de zotte, we kunnen toch zelf denken en tot de ontdekking komen dat we het echt zelf moeten doen god is al sinds de schepping met vakantie.

  Geliked door 1 persoon

  • benkok zegt:

   Hi Bob,
   JHWH heeft alles gedaan aan communicatie, wat denkbaar is.
   -zie de schepping, waarmee Hij laat zien hoe machtig, creatief en zorgzaam Hij is.
   – als de mens dwars tegen de opdracht om goed voor de aarde te zorgen, de aarde steeds verder verziekt, maakt Hij schoon schip via de zondvloed, geeft de ark voor wie gered wil worden en maakt een nieuwe start mogelijk.
   -Hij roept vanaf Abraham het volk Israel tot aanzien om via hen de Bijbel te realiseren in 1500 jaar tijd via 40 Joods schrijvers, vol met wijsheid en profetie om ons de weg te wijzen en duidelijk te communiceren wat altijd al de bedoeling was.
   Die schrijvers kenden elkaar lang niet allemaal, maar door die 1500 jaar heen is er een boek gegroeid vanuit oprecht gelovige mensen geleid door de Heilige Geest (JHWH) als Hoofdredacteur.
   -JHWH verschijnt onder ons als mens in Yeshua, vanuit de baarmoeder tot aan volwassen man leeft Hij ca 33 jaar met ons mee als geen ander.
   -Yeshua leeft de Tora voor, daagt ieder uit om Zijn woorden te gaan doen, te testen en dan de ervaring te evalueren, om te zien of Zijn woorden de woorden van JHWH zijn of niet.
   -in de Bijbel lees je in de profetieën de toekomst en er zijn al zoveel profetieën vervuld dat men wel blind moet zijn om die niet te zien.
   Zo kan ik nog wel even door gaan, maar je moet zelf op zoek willen gaan, wees welkom op tora-yeshua.nl voor antwoorden op verdere vragen.
   Shalom
   Ben Kok (j-chr. pastor)

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    benkok 21 januari 2019 om 09:12

    JHWH heeft alles gedaan aan communicatie, wat denkbaar is.
    -zie de schepping, waarmee Hij laat zien hoe machtig, creatief en zorgzaam Hij is.

    Beste Ben, waar ik zo veel moeite mee heb is de vraag waarom God het goed vindt dat dieren elkaar levend uit elkaar scheuren en opvreten. Kijk bijv. toch eens hoe wreed de katachtigen met hun angstige prooi spelen voor ze die doden.

    Waarom moet dat nou toch? Zo’n prooidiertje is toch volkomen onschuldig? En wat heeft bijv. een zangvogeltje misdaan om vlak voor mijn ogen doodsbang krijsend te worden weggedragen door een roofvogel? Ik kan dat niet aanzien, waarom God dan wél? Heeft hij dan minder gevoel dan ik? 😦

    En hoe kan God aan de ene kant zulke lieflijke beestjes creëren:

    en aan de andere kant demonisch uitziende monsters?

    En waarom zijn er talloze ziekteverwekkende bacteriën, virussen en schimmels?
    En al die parasieten en bloedzuigers, zoals lintwormen, teken, muggen, enz.?

    Of heeft God die ellendige wezens pas veel later gecreëerd?

    Vragen, vragen, vragen…

    Niet dat ik geloof dat mensen de verschrikkelijke puinhoop die op aarde is ontstaan, weer ongedaan kan maken, hoor. Dat kunnen we rustig vergeten.

    Daarom hoop ik dat God bestaat. Ik wou dat ik het gevoel had zoals oprechte christenen dat ervaren, waardoor ze rust en vrede in hun leven vinden.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    Tistochwat 21 januari 2019 om 13:33

    Sorry voor de typefoutjes.
    Deze o.a.:

    Niet dat ik geloof dat mensen de verschrikkelijke puinhoop die op aarde is ontstaan, weer ongedaan KAN maken

    Niet dat ik geloof dat mensen de verschrikkelijke puinhoop die op aarde is ontstaan, weer ongedaan KUNNEN maken

    Like

   • benkok zegt:

    Hi Tistochwat,
    Mooi citaat uit jouw reactie: ” Daarom hoop ik dat God bestaat. ” Jouw hoop wordt werkelijkheid, dat ga je zien, maar zorg dan dat je Yeshua hebt aanvaard als JHWH in mensengestalte, want Hij droeg voor mensen, die hopen en geloven dat Hij bestaat, de doodstraf, die ieder verdient wegens alle overtredingen van Zijn Tora.
    Bel me of mail, zie tora-yeshua.nl en/of lees mijn reacties hierboven, met overigens alle waardering voor webmaster Bert Bron voor de ruimte hiervoor en voor de diverse inlevende reacties.
    Shalom
    Ben Kok (j-chr. p.)

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    benkok 22 januari 2019 om 11:58

    Beste Ben,
    Een van de dingen die ik nooit zal begrijpen, is hoe Jezus – toen hij aan het kruis hing – tot God kon bidden: ‘Vader vergeef het hun, want zij weten niet wat ze doen.’
    Hoe kun je nu tot jezelf bidden?
    Ik kan die twee personen in ‘een persoon’ niet bevatten en dit voegt weer een vraag toe aan mijn vorige vragen.

    Wat ik ook vreselijk vind, is het idee van een God die een hel zou hebben gecreëerd voor mensen die tijdens hun leven Jezus niet hebben aangenomen.
    Dit zou betekenen dat mijn arme moedertje (R.I.P.) al een paar jaar zou lijden in een brandend vuur.
    Mijn vader (R.I.P.) ook.
    Een liefhebbende God kan zoiets toch niet doen? Dat zou toch niet logisch zijn?
    Hoe zou iemand in vredesnaam kunnen houden van een God die op hetzelfde moment zijn of haar ouders afgrijselijk zou laten lijden? 😥 ?

    Geliked door 1 persoon

   • benkok zegt:

    Hi Tistochwat,
    Goede vragen, ik heb daar diverse artikelen over, komt er op neer, dat er maar 1 God is, JHWH.
    Hij is Geest, dus dat is dan geen 3e Persoon, zoals die verdwaalde kerken leren van uit RK misleiding, maar JHWH is Geest, 1 en Dezelfde Persoon dus.
    Hij verschijnt in mensengestalte, al bij Abraham, bij Jacob en bij de ouders van Simson, maar bovenal in Yeshua.
    Vergelijk het met jezelf: als jij in de spiegel kijkt, is er wel een extra plaatje, maar het blijft 1 persoon.
    In Hebr. 1:3 staat dat Yeshua de afbeelding van het wezen van YHWH is.
    Dus het blijft 1 God, ook aan het kruis , waar dan , in alle respect gesproken, JHWH met Zichzelf in gesprek is, aldus Bonhoeffer in een heel mooie uitspraak.

    Je 2e vraag is ook van groot belang. Elk mens is verloren vanwege de verloederde wereld, waar in we verzeild zijn na de breuk met JHWH door het eerste mensenpaar, Adam/Eva.
    Kinderen zitten altijd in de situatie van hun ouders bij geboorte, zo ook hier.
    JHWH is alwetend, Hij wist dat dit met Zijn schepping en schepsel zo zou gaan, hun keuze dus. Hij bedacht vooraf het zeer liefdevolle plan om elk mens de kans te geven gered te worden van de zonde.
    De komst van JHWH als mens wordt al in Gen. 3:15 genoemd, elk mens zal zijn of haar keuze moeten maken, om zichzelf als zondaar te erkennen (dwz iemand die onvolmaakt is en die de Tora overtreedt bij herhaling in zijn hele leven).
    De wereld is verdeeld in Yeshua-volgers en Yeshua-afwijzers en iedereen heeft daar de eigen vrijheid in; we groeien op als tarwe, in het begin lijken al die groene sprietjes op elkaar, maar naarmate ze groeien, blijken er een aantal sprietjes onkruid te zijn en het andere deel dus tarwe.

    Ik hoor graag meer van je, bel, mail, lees torayeshua.nl,
    shalom
    Ben

    Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Kan me wel vinden in de woorden van “Driek”.
  Ook ik heb ontelbare keren mijn hersenen lopen pijnigen hoe dat nou kon dat zoveel mensen niet zien of niet willen zien hoe we ons land, onze cultuur, ons hele hebben en houden op het spel te zetten teneinde toch maar vooral ‘goed’ te zijn.
  Het enige waar ik steeds op uitkom is dat we het te goed hebben, een soort decadentie hebben zeg maar.
  Ook in al die parlementen, of het nou de Nederlandse of de Duits of voor mijn part het Europese parlement zitten redelijk intelligente mensen.
  Mensen ook met kinderen en in sommige gevallen zelfs kleinkinderen, wat voor wereld denken zij straks achter te laten voor hun nakomelingen ?
  Wat zullen ze straks antwoorden op hun kinderen als ze vragen; “maar jij hebt het toch allemaal laten gebeuren, jij zat er toch bij daar in Den Haag, Berlijn of Brussel ?”
  “zag jij dat dan allemaal niet aankomen ? ”
  Soms zou je het van dichtbij in hun gezicht willen uitschreeuwen; zie je het dan niet, ZIE JE HET DAN NIET!!

  Geliked door 3 people

  • benkok zegt:

   Hi Tyl,
   Het wordt nog erger, je wordt op je wenken bediend.Rutte c.s. willen 1000 miljard gaan besteden in de komende 10 jaar of zo om het klimaat te gaan regelen.
   Ze weten niet helemaal zeker of dat gaat lukken, maar voor die paar centen kun je het allicht proberen.
   Voor de zekerheid houden ze er geen referendum over.
   Zie https://tora-yeshua.nl/2019/01/leugen-en-wetteloosheid-nemen-toe-eindtijd-teken/ over de gekte van klimaatakkoord en Marakesh.
   Het goede nieuws heb ik hierboven al diverse keren mogen toelichten, welkom op
   tora-yeshua.nl voor meer gesprek.
   Shalom
   Ben Kok (-chr. p)

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Meer gesprek Ben Kok ?
    Zoals u weet (of zou kunnen weten) heb ik uw bijdragen op diverse sites altijd zeer op prijs gesteld.
    Dit ondanks dat ik mezelf zie als atheïst, voor mijn gevoel was u een diepgelovig en zeer integer mens en dat verdient zeker vandaag de dag diep respect.
    Maar toen….
    Toen veranderde de site waar ik middels mijn auteurschap aan verbonden was en waar u ook zo nu en dan reageerde van islam-kritisch in antisemitisch en anti-Israël.
    Daar heb ik de consequentie uit getrokken door hen te verlaten maar heb daarna nog wel via reacties geprobeerd het antisemitisme zo netjes mogelijk te weerleggen.
    Dat werd logischerwijs niet op prijs gesteld.
    Langzaam maar zeker werd iedereen die dat probeerde monddood gemaakt en ook mij bleef dat lot niet bespaard.
    Tot mijn grote teleurstelling zweeg u echter in alle talen terwijl juist u als joods-christelijk pastor daar een grote bijdrage in had kunnen leveren.

    Like

   • benkok zegt:

    Dag Tyl,
    Ik schrik even van je reactie, het is me ontgaan dat je verwijderd bent van die bewuste site, Phenix, want ik reageer daar niet vaak.
    Maar inderdaad, ze zijn daar af en toe bij het antisemitische af en dat betreur ik. Anderzijds pik ik er wel es geluiden op, die ik niet wist en blijkbaar als geheel of deels als waarheid moet erkennen.
    Voor mij is het vinden van waarheid essentieel en ik heb al veel eerder vastgesteld, dat domweg Israel als natie de hemel in prijzen echt eenzijdig is.
    Joden erkennen zelf dat ze niet volmaakt zijn, uiteraard en in de hele Tenach en ook in NT zien we dat de tekorten in geestelijk opzicht zeer duidelijk worden benoemd.
    Er zijn van die Isrealfreaks, die echt geloven dat elke Jood automatisch voor JHWH aanvaardbaar is zonder dat zo iemand Yeshua als de Mashiach erkent en aanvaardt en dat is totaal in tegenspraak met wat de Bijbel leert.
    Er is geen andere weg dan Yeshua tot JHWH, op Hem vooruit zien , Hem aanvaarden in Zijn tijd op aarde of na Zijn opstanding en hemelvaart is ook voor alle Joden de voorwaarde om in het Koninkrijk van JHWH te kunnen zijn,
    Helaas heeft de grote meerderheid van de Joden Yeshua altijd afgewezen en ook nu is dat het geval, minder dan 1% is Yeshua belijdend.
    De overige 99%t is dus gewoon “van God los” bezig en een aantal van hen doet net als bij elk volk foute dingen, dat is de realiteit.
    Het blijft echter zo, dat JHWH dit volk zal blijven zegenen en gebruiken, ook in de eindtijd en dan m.n. hen , die Yeshua hebben aanvaard, dat wordt het “overblijfsel” of “rest” genoemd.
    Als jij dat anders ziet, prima, leg me dan uit hoe , want ik leer graag bij, altijd.
    Het gaat uiteindelijk niet om Israel, JHWH gaf hen de gelegenheid de Bijbel en de Mashiach voort te brengen, geweldig, dat is gelukt en Hij komt terug in Yerushalayim en zal van daar uit de wereld regeren.
    Maar daarbij is Israel dus middel en Yeshua is als Mashiach de middelaar, de weg, die verbindt met JHWH, door Zijn dood en opstanding.
    Het gaat derhalve ook niet om Yeshua in diepste zin, maar om de Vader, JHWH.
    JHWH Is Geest en werd mens in Yeshua, dus 1 en Dezelfde.
    Het Israel Gods , een term in Gal. 6:16, bestaat dan ook uit alle oprechte gelovigen van af Adam/Eva tot aan de laatste mens.
    Shalom, hoor desgewenst graag van je,
    Ben

    Like

   • bigljohn zegt:

    benkok; Dat men het klimaat wil regelen is hetzelfde domme probeersel als de bouw van de toren van Babel, Mensen hadden God niet meer nodig, want ze zouden via de toren van Babel direct in de hemel kunnen komen. Eenieder weet hoe het afliep. Voor al die klimaat gekken wacht ook een doemscenario. Ze zullen zo maar opeens op hun bek gaan vallen !

    Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    benkok.Die klimaathoax en dat duivelspact zijn onderdeel van de “new world order”.

    Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Om verwarring te voorkomen meneer Kok, ik ben na het tweede antisemitische artikel en nadat ik in de redactie mijn standpunt had uitgelegd zelf en uit vrije wil opgestapt.
    Eenvoudig omdat ik mijn naam (en ook niet mijn nickname) als auteur op een dergelijke site wenste te hebben.
    Dat weerhield mij er daarna niet van te reageren op het antisemitisme, dat naar ik vrees veel verder gaat dan u denkt, mijn reacties hebben er eerst toe geleid dat ik verbannen werd wat iets later weer werd opgeheven.
    Daarna heb ik nog 1 of 2 keer gereageerd maar dat was kennelijk niet de bedoeling dus is mij die mogelijkheid ontnomen.
    Was ik de enige die reageerde tegen het antisemitisme ?
    Nee zeker niet, maar daar waar in de eerste jaren slechts één keer een tijdelijke ban was gegeven werd dit middel nu niet langer geschuwd en werd de een na de ander van de site verwijderd.
    Dat zouden ze met u niet aangedurfd hebben dus vandaar dat ik u node miste.

    Like

   • benkok zegt:

    Hi Tyl, ik ervoer nu in eens dezelfde weerzin tegen mijn inbreng, helaas. Ik blijf liever in gesprek met elk mens, maar als men dat zelf blokkert, houdt het op.
    https://fenixx.org/2019/01/23/syrie-dreigt-de-luchthaven-van-tel-aviv-te-bombarderen-tenzij-de-vn-veiligheidsraad-optreedt-tegen-de-straffeloosheid-van-israel/
    Shalom
    Ben (bel me even aub)

    Like

  • Wachteres zegt:

   Er zijn ook mensen, @Tijl, die weigeren over maatschappelijke vraagstukken na te denken.

   Op een verjaardagsvisite zei men eens tegen mij: “Maar je kunt er toch ook voor kiezen om je niet druk over dergelijke zaken te maken”?

   Natuurlijk kan dat,

   Het MEMENTO MORI “Gedenk te sterven” [want dan moeten we voor God verantwoording afleggen over ons leven] – uit de middeleeuwen is voor de moderne mens veranderd in:

   CARPE DIEM: “Pluk de dag” Laten we eten en drinken en vrolijk zijn, want morgen gaan we toch dood.

   En dat is precies waar de NWO op voortborduurt. Niet voor niets krijgt het ‘klootjesvolk’ de meest achterlijke amusementsprograma’s op de TV aangeboden; puur leeg vermaak, waarbij men tussen neus en lippen nog wel geïnfiltreerd wordt met de opvattingen van de NWO.over onder meer huwelijk en moraal.

   De Romeinen wisten het al: “Geef het volk brood en spelen” om hen koest te houden.

   En het feit dat ‘we’ het nog goed hebben, stimuleert dat ‘denken’.

   Pas als de mensen in de problemen komen, doordat het geld op is en/of als het moslimgeweld hen en hun kinderen zelf dagelijks raakt, is er hoop op verandering.

   Ik ben bang dat zelfs een dergelijk scenario voor veel mensen nog niet voldoende om hen uit de slaap te halen.

   Geliked door 6 people

   • Wachteres zegt:

    .. nog niet voldoende is ….. laatste alinea.

    Like

   • Harry zegt:

    “Maar je kunt er toch ook voor kiezen om je niet druk over dergelijke zaken te maken “ .
    Ja , inderdaad , je kunt ook je kop in het zand steken en er dan voor kiezen om je longen vol te laten lopen met zand .
    In alletwee de gevallen zal dat tot de dood leiden .
    Maar je mag zelf kiezen .
    Stomme imbecielen !

    Ik heb werkelijk geen idee hoe je zulke halve zolen tot een normaal denkpatroon kunt brengen .
    Het één voor één de ogen openen gaat in ieder geval veel te langzaam .
    Een mega aanslag zou kunnen helpen .
    Je wenst het niemand toe , maar hoe kom je anders tot een kentering ?

    Geliked door 2 people

   • Wachteres zegt:

    Het was noeg erger , Harry Eigenlijk zeiden ze: “Je kunt er toch voor kiezen om iets niet te weten”

    Iets niet willen weten,wordt er dan bedoeld.

    Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Heer Tijl,
   Om aan te haken op uw laatste alinea.

   Toen Timmermans zich recent verkiesbaar stelde, als vervanger van die drankorgel in Brussel. gaf hij een interview,op een zender die ik niet meer zo gauw weet.

   Daarin vertelde hij, dat ie er veel en vaak over gesproken had met zijn vrouw.
   Voor haar hoefde het allemaal niet zo nodig meer.
   Toen zei hij,maar als ik het niet doe,durf ik mezelf niet meer recht aan te kijken in de spiegel,en mijn kinderen zullen mij altijd verwijten waar ik was,toen het er op aan kwam.

   Ik viel hier bijna van mijn stoel!
   Uw laatste zin”ZIE JE HET DAN NIET!!

   Nee, een narcist ziet alleen zichzelf!!
   En dat geldt voor al die elitaire graaiers.

   Geliked door 3 people

 7. Bert zegt:

  Volgens mij is het antwoord heel simpel: GELD. De immigranten moeten allemaal eten, drinken, wonen, bellen, lessen volgen. Daar verdienen tienduizenden een boterham mee. Deze mensen betalen op hun beurt weer IB en BTW. Het gaat om de geldstromen. Er zijn 5 miljoen mensen in Nederland in een huishouden waar elke maand 6000 euro vrij besteedbaar is. Het is in deze situatie veel te verleidelijk om de ogen te sluiten, met als excuus mensenrechten en zo, want het leeft zo lekker op deze manier. Deze 5 miljoen mensen merken in hun eigen omgeving niets van migranten en kunnen alle problemen rationaliseren en etiketteren als racisme etc etc.

  Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  Ik herken dat figuur op die foto …uit een strip verhaal van Jommeke…met tittel ” de jammerlijke idioot

  Like

 9. HorKor zegt:

  Schel elkaar niet uit, maar bid voorelkaar

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Daar gáán we weer !
   De volgende godplugger dient zich aan .

   En stop maar gerust met bidden !
   De één bidt voor mooi weer , de andere voor regen , dus haalt het geen donder uit .
   Naar wie zou ie moeten luisteren , dan ?
   Stop met die man ( tenminste , zo wordt ie altijd afgebeeld ) lastig te vallen !
   Als ik god was had ik jullie allang de hersens ingeslagen met je gezeur .
   Al meer dan 2000 jaar lang , iedere dag dat gezeik , dag en nacht , om gek van te worden !
   Jullie leren niet zo snel , he ?

   Misschien heeft hij die moslims wel op ons dak gestuurd , om van het gemekker af te komen .
   Hij heeft toch álles geschapen ?
   Dus ook de geitenneukers .
   Volgens mij is het een sadist !

   Like

 10. M. zegt:

  Het zijn misschien de wolven in Christenkleren die de boel welkom heten maar de echte Christen zal dat zeker niet doen.
  Die gaat zijn vijand niet uitnodigen waar hij of zij in haar boek meermaals voor gewaarschuwd word.
  Door zich als linkse wolf in Christenkleren te misdragen word de Christen zelfs als hij of zij daar niet schuldig aan zijn over dezelfde kam getrokken en gehaat gemaakt.
  Het is de makkelijkste partij om aan te vallen vanwege het geweldloze karakter daarom schuift men alles wat de moeilijkste tegenstanders veroorzaken maar in de schoenen van de Christen.

  Als een ongelovige Rutte het land verknoeid is dan ook iedere ongelovige burger zo slecht?
  Of geldt dat over 1 kam trekken alleen bij de mensen met de handen op de rug?
  Als een wolf in Christenkleren iets citeert uit de bijbel om deze mensen belachelijk te maken omdat men weet dat er veel weerstand op komt worden ze weer allemaal over dezelfde kam getrokken en gehaat gemaakt zodat men de werkelijke vijanden uit de wind houdt.
  Wat een wolf in Christenkleren in de kamer zegt staat niet voor wat de rest van de mensen denken.
  Of staat wat Rutte zegt ook voor iedere ongelovige zijn of haar denken?
  Als men de keus moet maken tussen de echte vijand die dood of de vijand van de goddeloosheid die niet doden mag dan is de keus voor de gemiddelde slappeling gauw gemaakt.

  Als de gewetenloze Europese bankiers oorlogen veroorzaken met vele slachtoffers zijn dan ook alle Europeanen gewetenloze mensen die oorlogen veroorzaken?
  Of geldt het over dezelfde kam trekken alleen tegen de mensen met de handen op de rug gebonden omdat de werkelijke daders terug slaan en wel doden?

  Geliked door 1 persoon

  • benkok zegt:

   Precies M, je kunt iemand persoonlijk aanspreken op zijn bronnen en in welke mate hij daar oprecht mee omgaat.
   Als dat de islam is, kun je iemand vragen, waarom hij lid blijft van zo’n verderfelijke zooi en geen ex-moslims wordt.
   Als iemand, die zich christen noemt, hypocriet bezig is en afwijkend van zijn bron (liefde voor JHWH en je naaste), dan wordt de vraag: waarom leef je niet zoals Yeshua leerde en ben je politiek correct en laf bezig, om es wat te noemen.
   Maar iedereen over 1 kam scheren , kan in geen geval.
   Shalom
   Ben Kok (j-chr. pastor)

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Rutte is wel degelijk gelovig , heeft ie zelf een keer geventileerd .
   Ik meen dat ie protestant was , hervormd als ik me niet vergis .
   Dat stomme lachen is ook een protestant trekje , als je ze ergens op betrapt , dan doen ze dat zó .
   Onbedaarlijk hard lachen om iets te camoufleren .
   Ik had vroeger gereformeerde vrienden , dus ik herken het zó !

   Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Beste “Driek” wederom slaat U de spijker op z’n kop. Chapeau !

  Geliked door 1 persoon

 12. Thomasson zegt:

  Beste Driek. U vraagt vragen die talloze mensen zich in Nederland vragen, en waarop ieder een ander antwoord op heeft. Ergens, in het begin van de jaren ’90, zaten wij op een zomerse dag bij de buren in de tuin. Mijn moeder vroeg aan een van de gasten: zeg mijnheer! Hoe kan dat nou dat Nederland zo veel mensen uit achterlijke landen naar binnen laat? Waarom doet de regering dat? De man had een antwoord waar ze makkelijk mee eens kon zijn: ER WORDT ERAAN VERDIEND! Ik weet niet op welke wijze,.. maar ze doen het voor geld. Niet voor ons, maar voor zichzelf!. De meeste mensen die toen gezellig in de tuin zaten, zijn al dood, maar aan de situatie is niets veranderd. In tegendeel. Het is schrikbarend erg geworden. Toen werden de autochtone Nederlanders nog niet op zo’n schaal aangevallen door “mensen uit achterlijke landen” en in het land heerste ook niet Alarmfase 4 met terreurdreiging afkomstig van dezelfde mensen. Doch, al is de situatie zo schrikbarend geworden, heeft het absoluut geen invloed op de mensen aan de top. Het grof verdiend geld weegt altijd zwaarder dan het leven van de burgers. Dus, de zwermen moordenaars, verkrachters, pedofielen, criminelen, kannibalen en terroristen worden massaal op onze kosten met open armen ontvangen (de anderen cashen). En wat wij ervan vinden? Het kan de “cashers aan de top” een zorg zijn!. Het is: Ikke, ikke. Ikke en de rest mag stikken.

  Geliked door 3 people

 13. Jan zegt:

  Koop M&S pleepapier

  Like

 14. Aegolius cs zegt:

  Zolang mensen in het verleden, vanuit hun meest primitieve samenleving tot op heden in enig godheid meent te moeten, zal deze strijd, geënt op de hedendaagse existentiële heerschappij voortduren.
  Religie is een leugen gebaseerd op angst en terreur
  Goden zijn de vergoddelijkte tirannen van weleer. Hun bewind heeft zulke diepe sporen nagelaten dat hun afgedwongen verering tot vandaag voortduurt. De angst was zo groot dat duizenden jaren later de nakomelingen van de slachtoffers nog gehoor geven aan de oproep tot totale verering. Zelfs nu nog durven mensen niets verkeerd te zeggen over de goddelijke misdrijven, en is er angst om de blasfemiewetten af te schaffen. Als gevolg kunnen hun misdaden nog steeds niet worden aangeklaagd, en wordt hun narcistische, gewetenloze moraal nog altijd goedgepraat.

  http://www.atheisme.eu/nl/entry/129/religie_is_een_leugen_gebaseerd_op_angst_en_terreur

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s