EU-catastrofe: Italië waarschuwt voor “as Parijs-Berlijn”

screenshot_1009

Matteo Salvini.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De “as Parijs-Berlijn” zou er met haar houding over migratie aan kunnen bijdragen de EU te laten instorten, waarschuwt de Italiaanse regering. Rome verlangt veranderingen.

Contra magazine

Giuseppe Conte, de Italiaanse minister-president, waarschuwde ervoor dat de Europese Unie een ineenstorting riskeert wanneer men geen gemeenschappelijke basis met betrekking tot de massamigratie zou vinden. Rome probeert zichzelf ondertussen te presenteren als tegenpool tegenover de pro-migratie-regeringen, die vooral domineren in West- en Noord-Europa.

“Als we zo blijven doorgaan zonder gemeenschappelijke weg, dan riskeren we het Europese gebouw af te breken”, zei Conte op een persconferentie over een onlangs in Rome plaatsgevonden ontmoeting met Dimitris Avramopoulos, de Europees commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap. “Wij hebben aan Avramopoulos gepresenteerd wat Italië tot nu toe gedaan heeft”, zei Conte, en voegde er aan toe: “Wij brengen een koerswijziging die vruchten draagt.”

Conte sprak over de inspanningen van Italië om de massamigratie in te dammen, en zei: “Italië werd in de steek gelaten en zal zich nu zelf redden. We hebben met Avramopoulos niet over een zeeblokkade gesproken, maar wel over instrumenten ter verdediging van de grenzen, wat een zeer belangrijk thema voor de sturing van migrantenstromen is.”

Avramopoulos ontmoette ook de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die de harde houding van het land tegen de door NGO´s geëxploiteerde transportschepen voor migranten over de Middellandse Zee naar de Italiaanse havens aanvoerde.

Salvini, die sprak met het Tg2-bulletin van RAI, viel Frankrijk en Duitsland aan. Deze zouden de “wetgeving gedicteerd” hebben. Hij voegde er aan toe dat hij en zijn bondgenoten in andere EU-landen “Europa willen veranderen, niet vernietigen”, bericht “Bloomberg”.

“Frankrijk en Duitsland hebben al veel jaren in Europa wetten uitgevaardigd”, zei Salvini, en hij voegde er aan toe: “Alles werd via de as Parijs-Berlijn gedaan.” En verder: “Ik probeer een bondgenootschap te creëren dat zich concentreert op arbeidsplaatsen en gezinnen”, verklaarde Salvini. “In Italië hebben we betere resultaten behaald dan de regeringen van Mario Monti en Matteo Renzi. In Europa zullen we het beter doen dan Juncker en Schulz.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Brussel, Duitsland, Elite, EU-critici, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Frankrijk, Illegalen, Immigratie, Italië, Nationalisme, Parijs, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU-catastrofe: Italië waarschuwt voor “as Parijs-Berlijn”

 1. Peter zegt:

  Deze man weet waar hij het over heeft ,Juncker is een zuiplap ,en Schulz een verstandsloze socialist ,die uitgekotst is in Duitsland .

  Liked by 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Bravo Salvini! Houd deze koers vast!

  Like

 3. Mary zegt:

  Nou moet ik zeggen dat het me een uitstekend idee lijkt als de EU morgen instort!!!!! voor heel Europa maar zeker voor Nederland.

  Liked by 1 persoon

  • Harry zegt:

   Inderdaad , waarom waarschuwen dat de EU in elkaar zou kunnen storten ?
   Waarom zou ie dat willen voorkomen ?
   Ik dacht dat Salvini anti-EU was .
   Jammer hoor !

   Like

   • Peacepipe zegt:

    Als Duitsland en Frankrijk hun eigen weg gaan en zich afzonderen van de andere EU-landen kunnen ze Noorderlijk en Zuiderlijk gelegen landen van hen de doorgang over hun grondgebied/luchtruim ontzeggen. Dat zou tot enorme problemen kunnen leiden.

    Like

 4. Emigratie onmiddellijk stopzetten, maar eerst de ‘Zelfprofijt-Voorstanders’ er uit knikkeren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s