India: Geen staatsburgerschap voor moslims

screenshot_1014

De Jama Masjid- moskee in Delhi, India.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Uit historische en verkiezing tactische redenen wil India geen staatsburgerschap meer verlenen aan geïmmigreerde moslims.

Contra magazine

Het Indiase Lagerhuis heeft een nieuwe wet op het staatsburgerschap aangenomen, die internationaal op kritiek stuit. De reden daarvoor: in principe hebben staatsburgers van Bangladesh, Pakistan en Afghanistan na zes jaar verblijf in het land recht op verlening van het Indiase staatsburgerschap. Dit geldt echter nadrukkelijk niet voor moslims.

Weliswaar moet de wet nog door het Hogerhuis van het Indiase congres worden aangenomen, maar dat zal waarschijnlijk nauwelijks een probleem zijn. Want de regerende hindoeïstisch-nationalistische partij BJP van minister-president Narendra Modi weet dat de hindoeïstische meerderheid in het land overwegend vijandig staat tegenover de islamitische minderheid.

Intussen verwacht men als gevolg van deze wet een sterke toestroom van hindoes uit het naburige Bangladesh, dat, net als India en Pakistan, vroeger deel uitmaakte van Brits-Indië en een overwegend islamitisch land is. Ook het Kasjmir-conflict met Pakistan zorgt niet echt voor positieve gevoelens tegenover de moslims in het land, die men niet echt vertrouwt.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, hindoes, India, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims. Bookmark de permalink .

15 reacties op India: Geen staatsburgerschap voor moslims

 1. Thoth zegt:

  Langzaam begint de wereld te ontwaken. Mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Ha heel verstandig, nou dat zal de VN, de EU etc. wel schandalig vinden tenslotte moet de hele wereld geïslamiseerd worden volgens de NWO club, alweer een land en geen kleintje die ze niet moet tsjonge.

  Geliked door 1 persoon

 3. Arnold J. Meijer zegt:

  Kijk! Die snappen het!

  Like

 4. Willem Sterk zegt:

  En nu Europa nog, want het kan toch echt.

  Like

 5. Eric zegt:

  Trump voert een -weliswaar halve – moslimban in, China steekt moslims systematisch in strafkampen waar ze geontislamiseerd worden, India weigert moslims te nationaliseren. Waar blijft Europa in gans dit verhaal? Moeten we op dit vlak echt achterophinken, terwijl dit continent op andere vlakken steeds haantje-de-voorste wilt zijn (zie bijv. de klimaathysterie)? Waarom de wereld eens niet tonen dat niet alleen de Russen, de Chinezen en de Indiërs ballen hebben? Zo Europa in de toekomst nog een rol op wereldniveau wilt spelen zal het met de grote jongens moeten meedoen, en niet voortdurend door allerlei suïcidale ingrepen de eigen impotentie verhogen.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Nou Eric, als al die landen onaardig tegen mislims zijn, dan moeten die toch hun heil ergens kunnen zoeken.
   Waar beter dan in Europa, waar ze zonder werken een redelijk riant leven kunnen leiden?

   Like

 6. Antivenin zegt:

  Heel verstandig van India. De islam brengt niets dan ellende en achterlijkheid, daar zitten ze niet op te wachten. De islam zou overal op de planeet verboden moeten zijn! Weg ermee!

  Like

 7. Marc zegt:

  India is door Al Qaida nadrukkelijk tot Huis van Oorlog verklaard. Dus ik begrijp dit wetsvoorstel heel goed.

  Like

 8. jo de la hiti zegt:

  ik ben die brutale moslims ook zooo beu maar gellof me die zijn allang voorbereid op een burgeroorlog terwijl de westerse mens nog steeds slaapt niet allemaal natuurlijki maar de meesten weten nieteens wat een moslim is en waar die voor staat ik vind dat ze over de streep, terug naar hun thuislanden moeten want alleen daar horen de meesten thuis heb niks tegen een moslim in het westen maar het moeten er niet teveel worden basta

  Like

 9. Wolf zegt:

  3 x Hoezee voor India.

  Like

 10. Jan zegt:

  Indiase luchtmacht bombardeert terreurkampen in Pakistan

  Like

 11. Jan zegt:

  Intussen in Kashmir, local warming

  Like

 12. fleckie zegt:

  ARTE ( RUNDFUNK) tt. 111, 24.6.2019…….. ENZEPHA!LITIS-AUSBRUCH. In. INDIEN.
  ‘Mindestens 146 Kinderen sind im Nordosten Indiens seit Anfang Juni an akuter ENZEPALITIS gestorben. Die meisten der Opfer im Bundesstaat. BIHAR seinen jonger als 7 Jahrengewesen,teiltje ein Vertreter des dortigen Gesundheitsministerium MIT.
  Demnach starten alleen 129 Kinderen in einem einzigen Krankenhaus im Bezirk Muzaffarpur an dieser meist Dutchbat Viren hervorgerufenen Entzindung des Gehirns. Wahrend der von Juni bis Oktober dauernden Regenzeit ist das Risiko einer Enzephalitis besonders hoch………………….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s