Politie van Berlijn nog slechts beperkt inzetbaar

screenshot_1015

(Vertaling: E.J. Bron)

Door jarenlange SPD-politiek systematisch kapot bezuinigd

In Berlijn ontbreken 7000 politieagenten om op de voor alle delicten noodzakelijke sterkte van 24.000 te komen, bekritiseert de personeelsraad. Daarbij komt een toenemende pensioengolf. Schuld daaraan zou de bezuinigingskoers van de regerende SPD zijn, klaagt de chef van de personeelsraad Mirko Prinz.

Die Freie Welt

Binnen de politie van Berlijn wordt duidelijk alarm geslagen. De voorzitter van de personeelsraad van onafhankelijk politiepersoneel, Mirko Prinz, beschouwt haar op grond van personeelsgebrek slechts als beperkt inzetbaar.

“Ondertussen is het treurig genoeg eerder regel dan uitzondering dat niet zoals vroeger alle geschikte delicten door de plaatselijke recherche verwerkt kunnen worden”, zei Prinz, wiens vereniging het voorzitterschap bezit van de hele personeelsraad van de politie in de hoofdstad.

“Om geordend te kunnen werken, zouden we minstens 24.000 politiemensen nodig hebben”, zei de daarvoor als hoofdinspecteur bij de plaatselijke recherche werkende Prinz. Op dit moment heeft Berlijn maar bijna 17.000 politieagenten.

Prinz uit zijn eis, nadat de Senator Binnenlandse Zaken van de deelstaat Berlijn, Andreas Geisel (SPD), zich onlangs persoonlijk bemoeide met een politieactie. Bedriegers maakten bij de 90-jarige buurvrouw van de SPD-politicus € 94.000,- buit. Toen de verantwoordelijke centrale geen politie naar de plaats delict stuurde, zorgde de Senator zelf voor een actie van de agenten.

Prinz verklaarde dat bij dit soort delicten wegens personeelsgebrek niet elke keer uitgerukt zou kunnen worden. “Dat was paradoxaal genoeg de aanwijzing van de Senator zelf aan de politie”, schrijft hij achteraf kritisch.

De vertegenwoordiger van de personeelsraad maakt de bezuinigingskoers van de regerende SPD sinds het begin van de jaren-2000 verantwoordelijk voor het personeelstekort. “In de afgelopen 15 jaar werd de politie van Berlijn regelrecht kapot bezuinigd”, klaagt hij. En het wordt nog erger: tot het jaar 2025 zou circa 30% van de collega´s met pensioen gaan.

“Er komt een grote pensioengolf op ons af. Het is eigenlijk bijna te laat met het oog op de concurrentie in de privé-economie en ook de landelijke autoriteiten in de hoofdstad – die betere arbeidsomstandigheden bieden – om dit op te vangen en geschikte opvolgers te vinden”, zei Prinz.

Eveneens zou er een tekort aan justitieel personeel zijn. Dat zou ertoe leiden dat daders deels pas na meerdere jaren voor de rechter zouden staan. “Dit begunstigt de erosie van de rechtsstaat en leidt tot een normen- en waardeverval”, waarschuwt hij.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Berlijn, Criminaliteit, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, politie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Politie van Berlijn nog slechts beperkt inzetbaar

 1. Yvonne zegt:

  Miljoenen besteden aan mensen die niets bijdragen hierdoor ook meer criminaliteit, niet iedereen is crimineel laat dat duidelijk zijn, en dan geen geld voor agenten de omgedraaide wereld als er niet zo veel in de criminaliteit belanden kon de politie zijn normale werkzaamheden uitvoeren

  Like

 2. Bert zegt:

  Duitsers hebben zelf gestemd op regeringen die miljarden hebben gereserveerd voor migranten en windturbines. Kwestie van prioriteiten stellen.

  Liked by 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Veel politieagenten voelen zich als idioten behandeld.
  De politici sturen ze naar het front waar ze problemen over krijgen. Om politieke redenen
  worden misdaden niet vervolgd als de daders door de overheid worden beschermd. Bijzonder schandalig is de begunstiging die de staat geeft aan de Antifa.
  Het nieuwste voorbeeld gisteren in Wiesbaden: Dertig Antifa-tieners voorkomen dat de gele hesjes hun demonstratie kunnen maken. De politie mag niet ingrijpen hoewel de Antifa de wet overtreedt.
  https://www.wiesbadener-kurier.de/lokales/wiesbaden/nachrichten-wiesbaden/so-kann-es-nicht-weiter-gehen-gelbwesten-demo-in-wiesbaden_19909548#

  Like

 4. Jan zegt:

  Afghanistan ligt in Duitsland, geitenneukers vechten tegen geitenneukers, ies koeltoer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s