Economische top Davos: Rijkdom miljardairs meer dan verdubbeld ten koste van burgers

screenshot_10

Als je rijk bent, kijk je in Davos niet op of om als je voor geroosterde kippenborst met spekreepjes en  frites € 42,50 – een bedrag waar veel arme bijstandsgezinnen in Nederland een of zelfs twee weken van moeten zien te eten – moet betalen.

(Door: “Xander”)

80% burgers zijn er sinds 2009 op achteruit gegaan – Opkomend populisme bedreiging voor links-liberaal beleid dat ook in Nederland de laatste resten welvaart van de burgers naar de zakken van een klein eliteclubje verplaatst

Het Wereld Economie Forum in het Zwitserse Davos is weer begonnen. De rijken en machtigen der Aarde zijn bij elkaar gekomen om het globalisme, dus open grenzen en massa-immigratie, nog verder door te voeren. Het heeft hen immers schatrijk gemaakt: de top 12 kreeg er tussen de edities van 2009 en 2017 maar liefst $ 175 miljard bij. 80% van de gewone bevolking zag in diezelfde periode zijn welvaart juist dalen, wat in Frankrijk de Gele Hesjes beweging geboren heeft doen worden. De verwachting is dat de westerse elite in Davos zich niets van de zorgen van de gewone man zal blijven aantrekken en afspraken gaat maken voor de snelle oprichting van een globalistische EU-superstaat met onbeperkte massa-immigratie en torenhoge klimaat- en energiebelastingen, die de overgebleven welvaart van het volk zullen wegzuigen en in de zakken van deze links-liberale elite zullen deponeren.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Elite, Globalisering, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, moralisme, New World Order, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Economische top Davos: Rijkdom miljardairs meer dan verdubbeld ten koste van burgers

 1. Mary zegt:

  Laten die 80% burgers dan vooral op de PVV gaan stemmen want geven ze hun stem aan Rutte en Co zal dat het inleveren nog stuk erger gaan worden!!!!!.

  Liked by 3 people

  • Oeps zegt:

   Mary (22 januari 2019 om 21:33)

   Dames en Heren.

   Ik vrees, dat die 80% burgers nog slapen.
   Ja, ze gingen naar school, om iets te leren.
   Maar de dominee hield ze dom.
   Ze moesten herkauwen, wat werd voorgekauwd.
   Hen werd niet geleerd met hun naprakkedenkliseerverstand te analyseren.

   BIM, BAM, BOM !!!!!
   Wordt wakker !!!

   Like

  • Henk.V zegt:

   Inderdaad, Mary, dat is precies wat er zou moeten gebeuren. Een omschakeling in de hoofden van het ingedutte grote publiek zal echter niet gemakkelijk plaats vinden. Aan ons de taak om iedere keer, wanneer ons de gelegenheid wordt geboden iets zinnigs te zeggen over de uitkomst van het beleid van de heersende politiek-correcte elites, wij die kans ogenblikkelijk moeten aangrijpen.

   Like

 2. Bert zegt:

  De energietransitie van Macron en kornuiten is gewoon een plan om via belastingen zijn vrienden in de banken en de constructiesector aan veel werk te helpen en dus veel inkomsten. Volg de geldstromen en je weet wie er achter zit.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Het mooie van rijkdom is dat men alsmaar meer wil, nooit genoeg heeft of tevreden zal zijn, en degenen die dit nastreven hoogmoedig maakt, er zijn meer rijke en ongelukkige mensen in Davos bijeen dan er tevreden mensen zijn thuisgebleven.
  Welvaart is gebaseerd op het principe dat elke rijkdom zijn grenzen heeft, maar als men zich grenzeloos blijft verrijken zal slechts het karakter en de aard van een grenzeloze welvaart veranderen, behalve voor diegene die veel heeft en nog meer behoeft.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  https://www.breitbart.com/politics/2019/01/22/1500-private-jets-descend-on-davos-carrying-globalist-elite-for-climate-talks/

  1,500 Private Jets Descend on Davos Carrying Globalist Elite for Climate Talks

  De globalistische elite daalt met 1500 privé jets op Davos neer om te praten over het klimaat.

  At least 1,500 private jets are expected to descend on Davos and nearby airports in Switzerland this week as the international financial and political elite gathers to talk about global climate challenges.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  In Davos houdt de elite zich bezig met het klimaat , maar ze komen allemaal in Privé-jets aanvliegen.

  Waar kruisen de felle verdedigers van het milieu en de bazen van de vervuilende bedrijven elkaars pad ?
  In Davos, waar de eerste de laatste proberen te overtuigen en die vaak in privé-jets komen om “Goede-Zaken” en respect voor de planeet met elkaar te kunnen combineren.
  Om op het Economisch Forum te worden uitgenodigd of niet ?
  Dat is een vraag die Greenpeace elk jaar stelt.
  Want om erbij te mogen zijn is geen vanzelfsprekendheid.
  Omdat het een bijeenkomst is van een elite die verantwoordelijk is voor alle kwaad die wij elke dag te verduren hebben”, zegt AFP FJennifer Morgan, algemeen Directeur van de Britse niet-Gouvermentele Organisatie.

  Ze hebben genoeg stof om te bespreken: van de petro-chemie-industry en chemische sector
  , via transport naar de agro-voedingsindustry.
  De bazen te overtuigen voor duurzame energie en alternatieven voor plastics.
  En ze ontbreken geen van allen in de gezellige gangen van dit Congrescentrum in Davos.

  Het blijkt uit het recordaantal privéjetvluchten dat deze week wordt verwacht op de luchthaven in de buurt van dit charmante ski-oord in de Zwitserse alpen:
  1500 waren het er.
  In vergelijking vorig waren het er 1300, volgens charterbedrijf Air Charter Service.
  Dit is wel een PARADOX als we weten dat de klimaatverandering op de eerste plaats op de agenda werd geplaatst als risico voor de Wereldeconomie, door de deelnemers aan het Forum.
  BRON:
  Le Point

  Liked by 2 people

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hebzucht, hebzucht, hebzucht !!!
  Eerlijk zullen we alles delen.
  Ik heel veel en jij maar weinig.

  Hebzucht, hebzucht, hebzucht !!!

  Scrooge (Charles Dickens, A Christmas Carol)

  Hebzucht, hebzucht, hebzucht !!!

  Oom Dagobert (Walt Disney)

  Hebzucht, hebzucht, hebzucht !!!
  Sekte van het “Alziend Oog”.
  Illuminati, globalisme, Nieuwe WereldOrde.

  Hebzucht, hebzucht, hebzucht !!!
  Hebzucht doet rare dingen met de mens.
  Hebzucht wil meer en meer en meer.
  Hebzucht heeft nooit genoeg.
  Hebzucht kent geen grenzen.
  Hebzucht neemt geen verantwoordelijkheid.
  Hebzucht leidt tot egoïsme.
  Hebzucht heeft geen geweten.
  Hebzucht brengt geen geluk.
  Hebzucht is geen deugd.
  Hebzucht staat voor de kwaal van een vrek.
  Hebzucht maakt van de mens een monster.
  Hebzucht neigt naar criminaliteit.

  Hebzucht, hebzucht, hebzucht !!!
  Er is één troost,
  Het laatste hemd van Hebzucht heeft geen zakken.

  Hebzucht, hebzucht, hebzucht !!!
  Voor Hebzucht dreigt groot gevaar,
  Zodra Jan Modaal niets meer te verliezen heeft,
  Leidt hebzucht tot opstand en revolutie.


  Bestorming van de Bastille (14 juli 1789)


  Louis XVI (21 januari 1793)

  Like

 7. bozeoudeman zegt:

  Nou, nou, nou, zeg ik, Dingetje C., als voorzitter van de Nederlandsche geldharkerspartij, niet zo negatief graag.
  Ik neem een heel gewoon persoon als voorbeeld en schets u hoe meneer X. er onder Rutte 3 anno 2019 op vooruit is gegaan. Meneer X. zijn AOW is met wel een heel tientje verhoogt!
  Zo, nu u weer.
  Zijn energie rekening is slechts met 35% gestegen, ondanks dat hij zuinig met energie is geweest en 100 euro terugkreeg. De zorgpremie is slechts met 7% gestegen, dus dat valt echt mee en de wekelijkse boodschappen zijn met pakweg gemiddeld 10% BTW verhoogt.
  De huur is nog even afwachten tot half dit jaar maar zal vermoedelijk ook wel tegen de 5 % worden vanwege de schaarste op de woningmarkt. Maar meneer X. heeft een hart, de statushouders, waarvan er iedere dag meer bijkomen, direct uit donker Afrika, moeten ook ergens wonen, niet?
  En de villa van Johnnie de Mol wordt momenteel verbouwd, dus, sorry… eventjes niet bij hem.
  Maar terug naar de geldzaken van meneer X., die er omgerekend in Euro’s echt op vooruit is gegaan. Tenminste dat zegt de gluiperige meneer van de statistieken in ieder journaal. Zeker 70 tot 80 euro per maand is meneer X. extra kwijt sinds januari 2019, dank u. Maar hij kreeg er een tientje bij, dat is niet niks. Dus zijn koopkracht is verhoogd, zegt meneer van de omgekeerde statistiek!

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tja ooit stond het ‘gepeupel’ op tegen de feodale heersers en hun adel die in ongekende weelde baden.
  Ooit heb ik foto’s gezien van de weelde aan het Russische hof, het was werkelijk te zot voor woorden, ook elders in de westerse wereld was het beeld niet anders, wie kent niet de vele chateaus in Frankrijk en Duitsland of jawel, Nederland.
  Veel van die gebouwen zijn bewaard gebleven maar in plaats van ervan te leren bouwt de huidige elite gestaag door aan hun paleizen, smaak is daarbij niet verplicht. Mugabe liet het ene na het andere protserige paleis bouwen terwijl de bevolking op straat lag te creperen, nee veel veranderd is er niet.
  Nee het socialisme of het communisme waren geen antwoord, iedereen arm is ook geen oplossing maar wat dan wel ?

  Like

 9. Republikein zegt:

  Nancy Pelosi zou er ook zijn, samen met zo’n man of 90.
  Trump verbood het, eerst de muur!
  Pelosi is een duivelin, lid van de deep state, na 30 dagen van de shutdown gaat Trump uit een ander vaatje tappen, veel zakkenvullers worden ontslagen, rif.[niet het gebergte]
  Een filmpje met toelichting reeds eerder geplakt, voor de fan’s die het gemist hebben nogmaals, want zeer belangrijk.

  Liked by 1 persoon

 10. BigLJohn zegt:

  Och, het is al een heel oud verhaal. De rijken worden steeds rijker, en de armen worden steeds armer. Dit gegeven evolueert al vele tientallen jaren. Op een zeker moment komt er een punt in de tijd dat we allemaal straatarm zijn en de rijken de baas over ons gaan spelen. Een voorbode hiervan is dat er steeds meer voedselbanken bij komen. Gaarkeukens zitten al in de pijplijn. Een herhaling van de geschiedenis (jaren 30 en de beurscrash). In die tijd was de valuta niets meer waard. Een brood kopen voor 10.000 gulden. Een kruiwagen nodig hebben om al die bankbiljetten te kunnen vervoeren op weg naar de bakker. De dagelijkse gang naar de gaarkeuken voor een pannetje waterige slechte soep. En omdat de geschiedenis zich telkens herhaalt, komt er na onze huidige ellende ook nog een (Burger)oorlog….

  Like

 11. jungleelephant zegt:

  Dat zijn de kringen waar Rutte het liefst in verkeert!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s