Nieuw Frans-Duits vriendschapsverdrag wil “bijdragen tot Europees leger”

screenshot_8

Het nieuwe vriendschapsverdrag werd ondertekend door de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Het nieuwe vriendschapsverdrag tussen Duitsland en Frankrijk wil een “bijdrage” zijn tot de oprichting van een Europees leger. Dat zei de Duitse kanselier Angela Merkel bij de ondertekening van het verdrag in Aken. Merkel sprak met name over de ontwikkeling van een “gemeenschappelijke militaire cultuur en wapenindustrie”. 

Volgens Merkel is een nieuw vriendschapsverdrag noodzakelijk in het licht van het “groeiende populisme en nationalisme” in Europa. Het document moet antwoorden geven op de uitdagingen van vandaag, aldus de kanselier. Europa is niet te vergelijken met het Europa van 56 jaar geleden, luidde het. Merkel wees erop dat Groot-Brittannië als eerste land de EU verlaat. Het multilateralisme wordt wereldwijd meer en meer in vraag gesteld. Daarom is er een antwoord van de EU nodig en een heroriëntatie van de Duits-Franse samenwerking.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
hln be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, dictatuur, Duitsland, Elite, Europa, EUSSR, Frankrijk, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Nieuw Frans-Duits vriendschapsverdrag wil “bijdragen tot Europees leger”

 1. fransdewit zegt:

  Kunnen ze het volk nog meer onderdrukken, het schandalige is dat de burgers er nog aan zelf moet en betalen en hun familie moeten opofferen aan hun ideaal

  Geliked door 3 people

 2. Elisah zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/01/22/german-yellow-vests-protest-merkel-macron-sign-treaty-joint-defence/

  Yellow Vests Protest Merkel-Macron Treaty on Integrating Defence, Foreign Policy

  German Yellow Vest activists protested Emmanuel Macron and Angela Merkel signing a treaty which aims to bring together the economic and defence policies of France and Germany in a prototype “Sovereign Europe”.

  Geliked door 2 people

 3. Tineke zegt:

  Kijk ze zitten Jut en Jul!

  En wederom vloeit het gif uit hun vulpen,om de vernietiging van Europa te vervolmaken!

  Geliked door 4 people

 4. Ruud zegt:

  Was dit nou echt nodig? Ik vertrouw het voor geen cent. Twee gevaarlijke gekken?

  Geliked door 5 people

 5. Hovawart zegt:

  Wat beiden niet gelukt in eigen land zal nu met een nieuw vriendschapsverdrag en een opmaak voor een Duits-Franse militaire samenwerking, zodat er geen Duitse soldaten op Duitsers hoeven te schieten en geen Franse militairen er gewetenswroeging van zullen krijgen, de eeuwenoude vete tussen beide landen zal in beider voordeel zijn bij het bestrijden van anti-Europese sympathieën op elkaars grondgebied, de Fransen kunnen de Duitsers wel schieten en vice versa, dus een prachtig voorbeeld van de (politieke) verbinding in de EU.

  Geliked door 3 people

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Wel geinig dat ze dan spreken over een gemeenschappelijke militaire cultuur en wapenindustrie.
  Een aantal Franse Generaals hebben nog niet zo lang geleden Macron beschuldigd van landverraad.
  Dat zal niet de militaire cultuur zijn die die twee bedoelen lijkt me.
  Hoewel zou Ik ook wel eens in de hoofden willen kijken van de top van het Duitse leger.

  Geliked door 3 people

 7. Charles Martel zegt:

  Of de militaire aspiraties van de stasi-dame. Wat tijdens de afgelopen eeuw tweemaal mislukte, lijkt nu toch te lukken. Elke dag waarop zij langer aan de macht blijft, brengt Europa dichter bij de afgrond.

  Geliked door 3 people

 8. toetssteen zegt:

  Mompelt: Vichy regime. Brexit en het hele spel kan opnieuw beginnen….
  Hoop van niet, maar het riekt.

  Ben overigens voorstander van een brexit/ nexit enz. maar er zijn tegenkrachten die er hard tegenin zullen gaan.

  Geliked door 4 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Oedipus en Opoe, de kornuiten van het kwaad !!!

  Geliked door 2 people

 10. Steven zegt:

  Zo.. nu nog even snel voor de verkiezingen erdoor drukken dat ALLE Europese landen de soevereiniteit moeten afstaan aan Brussel en ondertekenen… LET MAAR OP!

  Geliked door 2 people

 11. Jan zegt:

  Beide dictators willen een burgeroorlog

  Geliked door 1 persoon

 12. Het wordt tijd om de bedilzuchtige Brusselse bezetter, afromer en voorschrijver ongeacht of die vanuit Berlijnse of Parijse voeding krijgt te verdrijven en een bond van samenwerkende sterke natiestaten in het leven te roepen waarvan de politici bij wanbeleid op het vestje kunnen worden gespuugd en zonodig vervangen. Stop de uitverkoop van Nederlandse belangen en naar Nederlandse belastingbetalers doorgeschoven rekeningen.

  Geliked door 3 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Daar is men in Europa al hard mee bezig @ Sjun.

   Het zogenaamde rechts populistische blok is goed bezig samen te werken om de Commies uit Brussel een slag toe te brengen.

   Like

 13. Peter zegt:

  Ze kunnen geen van beide zonder dat de stad comleet is afgezet de straat op ,en de Media maar kwelen .

  Geliked door 2 people

 14. Jan zegt:

  De lijn der verschrikking

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Zeer indrukwekkend

   Helaas Jan zijn het alleen de gedocumenteerde gevallen.
   De vraag blijft dan hoeveel mensen zijn het slachtoffer van deze waanzin die geen aangifte willen of durven doen omdat ze dan weggezet worden als fantast of nazi.
   Of er in het geheel niet over durven praten omdat ze psychisch naar de kloten zijn.
   We zullen het nooit weten maar het zullen in ieder geval aanzienlijke aantallen zijn.
   Het zelfde is in Nederland aan de hand maar het mag niet vernoemd worden.
   Hier bij Bron zijn de meesten wel op de hoogte maar in het algemeen heeft de bevolking geen idee wat hen word aangedaan omdat ook hier de MSM blijven zwijgen en daarmee medeschuldig is.

   Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Ooit was meneer Fortuyn ook voorstander van een Europees leger.
  Maar het Vierde Rijk was er natuurlijk nooit gekomen, indien meneer Fortuyn onze minister-president was geworden. Samenwerken in regio’s was prima, maar onbeperkt meebetalen aan corruptie en islamisering was met hem nooit gebeurd.
  Volgens mij dient het Europese leger maar één doel: de wapenhandel. En laat nu toevallig zowel Duitsland als Frankrijk, dik in de wapenhandel zitten.
  Nexit. Nexit, voordat de Derde Wereldoorlog uitbreekt met een geweer dat ik heb moeten betalen.

  Geliked door 3 people

 16. fleckie zegt:

  AKEN, …is DE. stad van. KAREL de GROTE, (die ook EEN verenigd EUROPA. wilde! onder ZIJN. beheer!)
  ‘HET. WERELDRIJK. VAN. KAREL. DE. GROTE! Pag. 40, van het boek ‘ DE. GROTEN VAN. ALLE. TIJDEN’,uitg.Amsterdamboek, een uitgave van Arnold Mondadori Editore, en A’dam Boek b.v. (Chronique des empereurs ‘ van David Aubert, 1462, ( bibliotheque de Arsenal, Parijs).
  ‘De kroning van de Frankische koning tot. ROOMS. KEIZER was slechts de bezegeling van een situatie die zich in de loop van tweeendertig jaar had ontwikkeld. In die periode had KAREL een uitgestrekt rijk gesticht waarmee hij vrijwel de grondslag had gelegd voor het toekomstige Europa.
  Enerzijds had hij dit verwezenlijkt door de. veroveringsoorlogen. ,die met overleg en grote kracht maar dikwijls ook met grote hardheid waren gevoerd, anderzijds door de grondige manier waarop de. godsdienstige en. politieke tradities die voordien golden ,…met wortel en tak werden
  uitgeroeid….De kerstening van de onder Frankische heerschappij gekomen volken was tegelijkertijd een politieke. en. religieuze. daad. Ook de doelbewuste deportaties. die werden gebruikt als een radicaal middel om de mensen te dwingen zich aan te passen aan de christelijke beschaving , bedoelde de Frankische koning niet als straf,maar hanteerde hij uit politieke berekening.
  Ongetwijfeld heeft keizer. KAREL. in het Europa van zijn tijd een groot deel van de sporen uitgewist van vele en uiteenlopende ‘barbaarse’ culturen die destijds de verschillende. en geïsoleerd levende volksstammen kenmerkten. Historici. die zich met de christelijke. en. humanistische traditie verbonden voelen,zien dit vetschijnsel als een voorbeschikking en een beslist positief gebeuren: onze tijdgenoten zetten hierbij minstens wel enige kanttekeningen.
  ..Maar grote omwentelingen in de wereldgeschiedenis hebben altijd iets gewelddadigs in zich.
  Welke gunstige culturele en historische gevolgen het voor EUROPA zou hebben gehad,als deze vermenging van volken niet had plaatsgevonden en de verschillende en veelvormige oude culturen waren blijven bestaan, kunnen we niet beoordelen. In elk geval. Is. het. werk. van KAREL
  een. enorme. prestatie. geweest.
  In de 45 jaren die zijn regering heeft geduurd schiep hij zijn wereldrijk zoals dat sinds de Romeinse tijd niet meer had bestaan. Weliswaar had zijnvader hem al een groot en machtig rijk nagelaten,maar. KAREL. voegde aan deze erfenis nog een eens zo groot gebied toe.*~*~*~*~*~*~*~

  Geliked door 1 persoon

 17. Wachteres zegt:

  https://vladtepesblog.com/2019/01/22/germany-france-sign-treaty-to-counter-populism/

  Germany, France, sign treaty to ‘counter populism’. Engels ondertiteld.

  Like

 18. Elisah zegt:

  Fluitconcert

  Geliked door 1 persoon

 19. Thomasson zegt:

  Het “vriendschapsverdrag” tussen Frankrijk en Duitsland is geen vriendschapverdrag tussen twee volkeren, maar een overeenkomst tussen twee gedrochten die hun volkeren niet vertegenwoordigen. Emmanuel Macron en Angela Merkel zijn hulpjes van externe duistere machten die Europeanen gebruiken als proefkonijn in een lange termijn experiment. Einddoel van dit experiment is: de autochtone Europese bevolking te verdelgen en vervangen door een nieuw gefokt donkere slavenras met aanzienlijk minder IQ. Mensen die te dom zouden zijn om zichzelf effectief tegen hun meesters te verdedigen. Let op de credo van Merkel : nieuwe vriendschapsverdrag is noodzakelijk in het licht van het groeiende populisme en nationalisme in Europa. Zij bedoeld ermee een moderne “Waffen SS” 2.0 die iedere ongehoorzame volk in de pan gaat hakken. “Europese legers” en speciale dictatoriale instrumentariums zijn bekende verschijnselen in de Europese geschiedenis: Het Romijnse leger, De leger van Alva die de Lage Landen kwam straffen, Legers die door pauzen werden gestuurd om ongehoorzame volkeren een lesje te leren, de Spaanse Inquisitie, de Sovjet Leger die naar Hongarije in 1956 werd gestuurd om de opstand met harde hand te breken, dezelfde Sovjetleger die Tsjecho-Slowakije binnenviel in 1968 om een einde te maken aan de Praagse Lente, en mensen met tanks had omver gereden. Merkelina komt uit een vervuild communistisch dictatoriaal nest dat geen menselijkheid kent. Dus, het is vanzelfsprekend dat ze met smacht verlangt naar de goede oude tijdens. .

  Geliked door 2 people

 20. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het roept tegenstrijdige gevoelens bij mij op, aan de ene kant ben ik mordicus tegen de EU in haar huidige vorm maar aan de andere kant, de wereld is nu grofweg verdeeld in drie machtige grootheden; Rusland, USA en China en Europa bungelt er maar zo’n beetje bij.
  Als Europa niet opnieuw het slagveld van de wereld wil worden dan is een zekere vorm van eenheid een vereiste.
  Of ik die eenheid toevertrouw aan de huidige EU is een ander verhaal.

  Geliked door 1 persoon

 21. Jan zegt:

  Baudet tegen linksvolk in de Kamer over het defensiebudget

  Hanke Bruins Slot, OUD MILITAIR EN VETERAAN!! Dat ben je blijkbaar als je 6 maanden in Afghanistan bent geweest

  Deel van het debat

  …..
  In 2008 ben ik als pelotonscommandant panzerhouwitzer naar Uruzgan uitgezonden geweest. Daar heb ik met mijn peloton de Nederlandse, Australische en Britse troepen met licht-, rook- en granaten ondersteund.
  ….
  https://www.veteranendag.nl/verhaal/als-tweede-kamerlid-ben-ik-medeverantwoordelijk-voor-militaire-missies/

  Over de Pantserhouwitser 2000NL
  De Pantserhouwitser 2000NL (PzH2000NL) is het belangrijkste (krombaan)geschut van de artillerie van de landmacht. De pantserhouwitser kan vanaf GROTE afstand vijandelijke doelen beschieten met 155mm-granaten.
  ….
  Bereik: 40 km bereik (conventionele munitie) en 50 km (Excalibur-granaten)

  https://www.defensie.nl/onderwerpen/materieel/voertuigen/pantserhouwitser-2000nl-pzh2000

  Waarom noemt iemand zich een ‘veteraan’ als hij 40 km van het front af zit (of verder), nooit bij bij directe gevechtshandelingen betrokken was en maar 6 maanden in Uruzgan was?
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Hanke_Bruins_Slot#Loopbaan

  Zwak van Bruins Slot om met haar tijd in het leger aan te komen want dat maakt haar geen autoriteit op het gebied van buitenlandse politiek. Ver van het front dus. Probeert Baudet de mond te snoeren (iets met ervaring, ik was er).

  Baudet studeerde in 2006 af!
  ….
  In 2006 behaalde hij zijn doctoraalexamen voor rechten en een academische bachelor voor geschiedenis. In 2007 trad Baudet in dienst van de Universiteit Leiden. Als docent en promovendus was hij verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.
  …..
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Thierry_Baudet#Studie_en_onderzoek

  Bruins Slot volgde van 2005 tot 2007 een postacademische officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda, dwz dat zij nog op een ‘kamertje’ op de kazerne zat te studeren. Baudet studeerde toen al 1 jaar afgestudeerd.
  Pijnlijk als je als ‘veteraan’ zo’n domme opmerking maakt door niet goed te luisteren.

  Het gehele debat

  D66 sharmuta Salima Belhaj: Er is in geen enkele wijk in Nederland een ordeprobleem veroorzaakt door moslims en waar de politie nauwelijks meer iets te zeggen heeft.
  Minuut 6:20, Belhaj: Ik moet er heel hard om lachen

  Komt op spuit 11 Karabulut (SP) die direct onzin kakelt en over Apartheid jammert
  Luister, kijk en huil om zoveel linkse kuddementaliteit
  NB. Minister van Defensie is Ank Bijleveld, studeerde bestuurskunde, was nooit in het leger, weet niets af van wapens, strategieën etc.

  Dit debat laat weer eens zien hoe knetter linksvolk is.

  Geliked door 3 people

 22. Jan zegt:

  Weer iemand door toedoen van Ferkel voor de rest van haar leven verminkt

  Like

 23. Jan zegt:

  Weer iemand door toedoen van Ferkel voor de rest van haar leven verminkt
  Minden: Afghane zieht 17-Jährige unter fahrenden Bus
  http://www.pi-news.net/2019/01/minden-afghane-zieht-17-jaehrige-unter-fahrenden-bus/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s