Stem Buma weg!

screenshot_23

(Door: Wim van Schaik)

Met de regelmaat van de klok komt het terug, het ‘weglopen’ van Wilders uit het Catshuis als oorzaak van de val van Rutte I. Mark Rutte mag er graag naar verwijzen. En voor Buma was het ‘een onoverkomelijk breuk in het vertrouwen van het CDA en van mij persoonlijk’. Bij gebrek aan argumenten wil ook menig Kamerlid nog wel eens de leugen herhalen dat de leider van de PVV geen verantwoordelijkheid wil nemen. De leugen, ja. We weten inmiddels dat de vork heel anders in de steel zat. Niet Wilders, maar het CDA forceerde een breuk in de coalitie.

Gaat het onbetrouwbare CDA dat nu weer doen?

Nog maar pas geleden, september 2018, debatteerde de Tweede Kamer over het kinderpardon. Daar kwam niks verrassends uit. VVD, CDA, D66, CU, PVV en SGP zagen, ook na de kwestie Howick en Lili, geen aanleiding om het kinderpardon te verruimen. Dus kregen PvdA, GroenLinks, SP, PvdD en Denk geen poot aan de grond. Wel stelde Staatssecretaris Harbers een onafhankelijke commissie in om te onderzoeken of asielprocedures korter kunnen. De coalitie hield de rijen gesloten. In het regeerakkoord was nu eenmaal afgesproken dat het kinderpardon niet verruimd zou worden. Een man een man, een woord een woord, nietwaar Buma?

Buma hield zijn woord bij de afschaffing van de dividendbelasting. Buma verdedigde de afschaffing van het raadgevend referendum. Buma tekende blind het Verdrag van Marrakesh. U weet wel, dat verdrag waarvan partijgenoot De Jonge (vicepremier nog wel!) niet eens wist dat het bestond… Buma negeerde driemaal glashard de wensen in de samenleving. Buma misbruikte driemaal zijn mandaat als Kamerlid tegen de eigen bevolking. En dat alles om toch maar een betrouwbare coalitiepartner te zijn. Maar niet heus.

Een man een man, een woord een woord. Maar terwijl Buma de eigen bevolking beroofde en zwaar schoffeerde met als excuus de afspraken in de coalitie, doen die afspraken er ineens niet meer toe als het gaat om zielige ‘vluchtelingen’ die geen recht hebben om hier te blijven. Als je de Buma’s mag geloven, zijn die ‘kinderen’ inmiddels hier al geworteld als waren zij bejaarden. (U weet wel die oude bomen die je niet meer verplanten moet…). Dus moet er voor hen – afspraken of niet – hoognodig een pardonregeling komen, zodat afgewezen kwartiermakers en liegende en trainerende ouders, beloond kunnen worden.

Uit een recente peiling blijkt dat CDA-kiezers verdeeld zijn over verruiming van het kinderpardon. Een krappe meerderheid (49%) is tegen. Vijfenveertig procent is voor. De tegenstanders vinden dat de partij aan de afspraak in het regeerakkoord moet vasthouden en niet verder moet versoepelen. Voor sommigen kiezers was het niet verruimen van het kinderpardon zelfs een reden om op het CDA te stemmen. Zij noemen de draai nu een verkiezingsstunt voor de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens hen zijn er al genoeg kinderpardons geweest en moeten we daar eens mee stoppen om een aanzuigende werking te voorkomen. Zij zijn teleurgesteld. Logisch. Misschien toch maar eens nadenken over de betrouwbaarheid van hun leider.

Benieuwd wanneer “een van de grootste leugenaars en bedriegers van Den Haag”  weer het lef heeft om naar die interruptiemicrofoon te snellen om daar met uitgestreken gezicht de leugen te herhalen dat Wilders wegliep toen het moeilijk werd. Buma mag graag vluchten in semi-erudiete verhalen over tradities, waarden en normen die onder druk staan en hoognodig gekoesterd moeten worden. Maar toen het CDA voor de motie Halsema stemde, verspeelde het elk recht om ooit nog aan te komen met zulke praatjes. En voor wie het niet al lang wist, Buma heeft ook het recht verspeeld om Wilders onbetrouwbaar te noemen. Stem deze leugencoalitie weg! Stem Buma weg!

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, Hypocrisie, landverraad, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

36 reacties op Stem Buma weg!

 1. koddebeier zegt:

  Stem de hele Rutte lll kliek en hun gedogers weg !!!

  Geliked door 3 people

 2. Perfide Albion zegt:

  Buma is een christenhond en hij dient allah.

  Geliked door 2 people

  • Thomasson zegt:

   @Perfide Albion. Buma en zijn bende van pathologische leugenaars die de coalitie vormen, dienen maar een persoon ….Zichzelf! ..Het gaat niet over WIJ of wat het land nodig heeft. Voor hen part kunnen wij en heel Nederland worden gestolen. Zij gingen de politiek in, om een persoon te dienen …ZIJZELF. Het gaat over de volgende stap in hen carriere. Daarom koesteren ze ook de EU zo graag .. De EU is hun merk “Red Bull” ..De EU geeft ze vleugels.

   Like

 3. Hovawart zegt:

  “Laat de kinderen tot Mij komen en verhindert ze niet” staat in de bijbel, maar waarom er dan zoveel op het gristelijke politieke spel moet staan om islamitische kinderen (en hun gehele verre familie) die zijn uitgeprocedeerd en door de rechtbank worden uitgewezen, te moeten redden…terwijl de Nederlandsche jeugd niet meer ontvangen word binnen de kerken, niet meer welkom in hun eigen huis….zijn Zijn discipelen wederom in de veronderstelling dat Zijn geloofsleer niet aan kinderen is besteed….de Roomse Kerk is niet meer waar de Westerse Wereld ooit voor vreesde, enkel nog door kinderen.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Dat heet het stockholmsyndroom. christenen die zo bang zijn van de moslims dat ze zich maar met hen vereenzelvigen in de hoop dat ze dan mogen blijven leven. Jammer voor hen, als de moslims talrijk genoeg zijn in Europa, snijden ze alle christenen de hals af. Te beginnen bij de voormannen van de christelijke clubjes. De rest volgt. Zie scebrenica.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ruud zegt:

  Regeren is verworden tot liegen en bedriegen; dit moet stoppen. De oude politiek in de afvalcontainer!

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Met de regelmaat van de klok komt het terug, het ‘weglopen’ van Wilders uit het Catshuis als oorzaak van de val van Rutte I. Mark Rutte mag er graag naar verwijzen.”

  Tijdens de campagne voor Rutte III heb ik Rutte in Zeist in z’n gezicht gezegd dat het niet waar was. Geert Wilders is niet weggelopen, je hebt hem samen met Verhagen weggejaagd. Toen vroeg hij direct of ik ook koffie wilde. Zo hoefde hij er niet op in te gaan. De schoft.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 6 people

 6. roel koopman zegt:

  buma is de grootste schoft een schijn heilige schoft

  Geliked door 1 persoon

 7. roel koopman zegt:

  alles ten koste van het volk BAH BAH IKHEB ER GEEN WOORDEN MEER VOOR

  Geliked door 1 persoon

 8. roel koopman zegt:

  ALS JE HEM aan kijkt is het net een clown met zij dikke verraders neus

  Geliked door 1 persoon

 9. exmarineman zegt:

  Buma en Rutte moeten maar eens bij Hillen langs gaan en hem vragen waarom die breuk er toen is gekomen en wie er schuldig aan is. En dat is en was niet Wilders, maar CDA Verhagen! Maar opvallend is weer dat de MSM enz geen kritische vragen daarover stellen aan m.n. Buma en Rutte.

  Geliked door 4 people

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat we niet uit het oog moeten verliezen dat binnen het CDA al vanaf de oprichting twee kampen zijn, een katholiek en een protestants kamp, katholieken vertegenwoordigen de rechter zijde binnen het CDA en de protestanten de linkerzijde.
  Onder Verhagen was de rechter zijde, de katholieke, aan de macht binnen de partij.
  Sinds de komst van Buma is de linker, de protestantse kant aan de macht en dus is daarmee de koers van het CDA ook ingrijpend gewijzigd.
  Vergeet niet dat de coalitie met gedoogsteun voor het CDA een onverwachte reddingsboei betekende want zij waren bij de verkiezingen de grote verliezers.
  Hevig verliezen en toch in een Kabinet, het klinkt als ‘te gek voor woorden’ en dat was het ook, en dat werd het helemaal toen Verhagen ervoor koos het linkse stemgeluid binnen zijn partij ter wille te zijn, niet uit vrije wil maar omdat de steun binnen zijn partij aan het afbrokkelen was.
  Gesteld dat hij dat niet had gedaan dan was het CDA bij eventueel volgende verkiezingen volledig leeggelopen.
  Een duivels dilemma dus, en dat hebben ze gecamoufleerd door te doen alsof Wilders het Kabinet had laten vallen.
  In zekere zin was dat ook zo maar alleen omdat Wilders niet gediend was van die ruk naar links.

  Geliked door 3 people

 11. Mario Schettini zegt:

  Rutte, Buma, Pechtold, Jetten, Segers, Klaver en niet te vergeten Omtzigt met Halsema (wie eigenlijk niet) zijn schoften, landverraders, werkelijk tuig van de richel en wat dies meer zij. dat er nog lieden zijn die dit vullis vertrouwen en achten, is voor mij onbestaanbaar. zijn dat soort lieden zo dom of – dat denk ik eerder – zijn het doodordinaire opportunisten die ook een graantje willen meepikken.

  Geliked door 1 persoon

 12. Wachteres zegt:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/eerste-kabinet-rutte-viel-na-verzet-cda-ers~bfadf104/

  Eerste kabinet-Rutte viel na verzet CDA’ers

  Pijnlijke miscommunicatie en onenigheid binnen de CDA-top leidden begin 2012 de val van het eerste kabinet-Rutte in. Daardoor kon partijleider Verhagen uiteindelijk niet leveren wat hij al aan PVV-leider Wilders had voorgespiegeld. Het verklaart waarom Wilders alsnog opbrak na zeven weken onderhandelen in het Catshuis, met een begrotingsakkoord al in zicht.

  De Volkskrant schreef het al in 2014

  Geliked door 2 people

 13. leefbarbaar zegt:

  De rol van de staatsmedia is te groot.
  Eindeloos kan ieder leugen worden herhaald om zetels bij de PVV weg te houden.
  Zoals:
  De PVV liep weg en liet de regering vallen.
  De PVV bereikt nooit wat (want iedereen stemt tegen)
  De PVV haat buitenlanders
  Meneer Wilders is altijd woedend.
  Enzovoorts.
  Een democratie kan niet zonder onafhankelijke media en Rutte bewijst dat wel en goed. Met zijn staatsmedia blijft hij aan de macht en verwoest Nederland.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Democratie en onafhankelijke media is één begrip.
   Het een komt uit het ander voort.
   Zodra u merkte dat de media propagandakanalen voor de regering waren geworden was dat het bewijs dat de democratie ter ziele was…!!!
   Het heeft lang geduurd vóórdat dit bij een deel van de bevolking duidelijk werd.
   Maar wees er van overtuigd dat driekwart zich nog steeds vastklampt aan de leugens van Rutte: “Nederland is een prachtland met de beste gezondheidszorg ter wereld!!!”

   Zulke one-liners doen het altijd bijzonder goed bij onderontwikkelde mensen die geen interesse hebben om datgene te ontdekken wat zich aan de andere kant van de maan afspeelt…

   Geliked door 2 people

 14. Harry zegt:

  Het gaat vast niet lukken om Buma weg te stemmen .
  Als je ziet hoe hardnekkig gelovigen vasthouden aan alles waarvan ze denken dat dat voor HEN zekerheid is , dan denk ik niet dat ze op dat vlak bakzeil halen .
  Nee we mogen voorlopig nog wel even tegen dat rare hoofd aan kijken .

  Geliked door 1 persoon

 15. Bert zegt:

  Buma gebruikte de HJ Schoolezing om uit te halen naar de PVV en de woede van de burger kon hem verder niets schelen. Nu gebruikt hij kinderen om in de aanloop naar de verkiezingen zichzelf als de kindervriend te profileren en uiteraard de PVV als een partij van de harde lijn. Inspelen op sentiment, op de slachtoffergevoelens van Nederlanders. Walgelijk goedkoop type is die BUMA. Er is een wet die Kinderpardon heet
  https://ind.nl/over-ind/achtergrondthemas/Paginas/Kinderpardon.aspx
  Voor de zoveelste keer gaat een politicus de toepassing van de wet oprekken alleen maar om zichzelf als de grote, humane, mensenvriend neer te zetten. Politici die wetteloosheid in de hand willen werken moeten zich maar melden bij de antifa.

  Geliked door 3 people

 16. Republikein zegt:

  Allemaal geneuzel zolang dit niet openbaar wordt gemaakt, signalement grote neus in het midden en één oor aan de linkerkant, vermoedelijk blanke autochtoon.

  Geliked door 1 persoon

 17. Harrie Vaes zegt:

  Straks gaan velen weer slapend naar de stembus.
  Helaas met deze slapers zal het beeld niet veranderen.
  ALLEEN ZIJ DIE WAKKER ZIJN KUNNEN ZE WEGSTEMMEN.

  Geliked door 1 persoon

 18. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wat een sinjeur is die Sybrand van Haersma Buma. Hij is de Politiek leider van het CDA in de Tweede Kamer. Hij is afkomstig uit het Friese platteland, alwaar zijn vader “iets” was. Hij kreeg van huis uit Christelijke “Waarden en Normen” mee. Met het saaie uitgestreken gezicht van een dominee, waar amper een glimlach op past, kwam hij daar vol trots voor uit

  Sybrand ging de politiek in en werd lid van het CDA. Maar het wilde niet echt vlotten. Het CDA raakte met Balkenende in het slob. Met Sybrand hoopte men de dominee gevonden te hebben, die de partij terug op de kaart zou zetten. Helaas pindakaas. Sybrand verkocht zijn ziel en zaligheid aan de duivel en ging met satan scheep. Doch toen het erop aankwam, mocht hij zelf niet mee aan boord. Hij moest, samen met 2 andere loosers, 3 stappen achter de duivel blijven staan en mocht slechts ja en amen knikken. Hij was gewogen en te licht bevonden om in het satanisch kabinet Rutte-3 te functioneren. Zijn politieke carrière werd dus niet bekroond, maar afgebrand. Hem bleef nog slechts tot taak, om zijn fractie in de Tweede Kamer in het gareel te houden. Wat een afgang voor een politiek kopstuk. Met list, leugen en bedrog door Mark, de pathologische leugenaar gebruikt en misbruikt.

  Nu is Sybrand van Haersma Buma met zijn CDA zo goed als verleden tijd.

  Like

  • Republikein zegt:

   Is daarom een glansrijke carrière als koster misgelopen, de wegen van OLH zijn ondoorgrondelijk, father Brown deed het beter, misschien karma, kuch.(een afgeleide van ugh)

   Geliked door 1 persoon

 19. kampersrene zegt:

  De foto is weer niet voorzien van een tekst-ballonetje met de zijn uitspraak ….Zo groot is mijne Lul dames en Heren omdat ik nog altijd mijn zegje mag doen in de politiek

  Like

 20. scherpschutter1943 zegt:

  Het moet voor een christen als buma toch een onverdraaglijke gedachte zijn om als leugenaar, volksverlakker, rechtstreeks naar de hel te gaan. Je moet er niet aan denken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s