Vrijspraak: Identitair protest maakt deel uit van democratie

screenshot_26

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat de Identitaire Beweging Oostenrijk (IBÖ) al in de zomer van 2018 in eerste instantie was vrijgesproken, vond op 23 januari 2019 de beroepszaak tegen zeventien aangeklaagden plaats. De centrale beschuldiging van het Openbaar Ministerie: de IBÖ zou vanwege haar patriottische protestacties een criminele vereniging zijn. Ook het hoogste gerechtshof van de deelstaat sprak de Identitairen vrij en gaf met het vonnis een signaal af: Patriottisch activisme is niet crimineel, maar maakt deel uit van geleefde democratie.

In de zomer van vorig jaar stonden de zeventien aangeklaagden al in een opzienbarend proces voor de rechter. De centrale beschuldiging: vorming van een criminele beweging. Het Openbaar Ministerie liet meerdere woningen doorzoeken en nam bankrekeningen en elektronische apparaten in beslag. Maar de rechter stelde al in eerste instantie vast: het protest van de Identitaire Beweging vond plaats binnen het kader van de democratische rechtsstaat.

In het middelpunt van de aanklacht stonden drie acties, die de massa-immigratie naar Oostenrijk en het gevaar van de islamisering bekritiseerden. Het Openbaar Ministerie zag bijvoorbeeld in de leuze “Islamisering doodt” een ophitsend parool – maar de rechter gaf met zijn vonnis een duidelijk signaal af: ophitsing of zaakbeschadiging zou “niet de kern van de Identitaire Beweging zijn”. Men zou haar “niet kunnen appreciëren”, maar ze zou het recht hebben actief te zijn.

Dit vonnis werd gisteren door het hoogste gerechtshof in de deelstaat bevestigd. De poging om de grootste patriottische NGO in Oostenrijk te verpletteren en het sociale bestaan van de leidinggevende personen te vernietigen, is mislukt. “Wij zullen er in 2019 alles aan doen, opdat wij de eerste en laatste patriotten waren die zoiets overkomt! Niemand zou meer bang hoeven zijn om zijn mening te zeggen”, kondigde de woordvoerder van de IBÖ, Martin Sellner, de nieuwe campagne van de Identairen, “Oostenrijk wordt vrij”, aan.

Met de nieuwe campagne willen de Identitairen een einde maken aan de toestand dat patriotten in Oostenrijk nog altijd bang moeten zijn om hun mening vrij te uiten. En als ze dat doen, dan raken ze hun baan, opdrachten, bankrekeningen en zelfs plaatsen voor hun kinderen op school kwijt. Het summum vormen die wazige paragrafen die een klimaat van angst produceren. Tot er geen enkele Oostenrijker meer bang hoeft te zijn om islamisering, massa-immigratie en geïmporteerde criminaliteit aan te spreken.”

Bron:
www.identitaere-bewegung.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Censuur, Criminaliteit, demoniseren, gezond realisme, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Justitie, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, Oostenrijk, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Vrijspraak: Identitair protest maakt deel uit van democratie

 1. Ildiko zegt:

  dus verzet is totaal legaal !!!!! Op de barricade !

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Dan zullen binnen afzienbare tijd wel persoonlijke aanvallen beginnen op de identitairen.
  Ik zal nog niet zeggen mishandelingen of iets dergelijks, maar iets in de trand van; in 1988 heeft die of die dronken door de straat gelopen.
  We kennen die linkse smeerlapperij ondertussen al.
  Het zelfde met Edwin Wagenveld die omdat hij eens ooit iets heeft gehad met justitie nu dus zijn mond zou moeten houden.

  Liked by 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  En shit het zou ook eens niet.

  14-jarig meisje van fiets getrokken en aangerand in Oldenzaal.
  Met buitenlands accent

  https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/14-jarig-meisje-van-fiets-getrokken-en-aangerand-in-oldenzaal/

  Liked by 2 people

 4. bozeoudeman zegt:

  Right on! Weg met de fascistische DDR goedmensch gedachtepolitie! Vrijheid van denken en vrijheid in het uiten van gedachten. Weg met DDR/VN/EU terreur!

  Liked by 2 people

 5. Peter zegt:

  Patriottisch activisme is niet crimineel, maar maakt deel uit van geleefde democratie.
  100 % mee eens.
  Ben in mijn nopjes met de uitspraak.

  Liked by 2 people

 6. Peter zegt:

  integriteit Staatssecretaris Mark Harbers
  Integriteit is de persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu die inhoudt dat de betrokkene eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. De persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt, heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties.

  Nu de casus familie Tamrazyan :

  Met veel tromgeroffel en het bespelen van de media probeert deze familie alsnog een bedonderpardon ( met dank aan Theo Hiddema ) te verkrijgen.

  Op 21 december j.l. heeft Staatssecretaris Mark Harbers van Asiel echter definitief laten weten dat hij zijn discretionaire bevoegdheid niet gaat gebruiken.

  Ik hoop dat ons land kan en mag rekenen op de integriteit van zijn Staatssecretaris.
  We gaan het afwachten !!

  Like

 7. RottenPikwick! zegt:

  Off Topic, zeker ook weer niet. In DWDD van woensdag zat een jeugdpanel te orakelen over het geval ‘Tommy’. Kijk nog even terug, en huiver! We wisten het al, maar we krijgen het weer flink ingewreven. Dit is het Het Nieuwe Nederland! Waar Losers een statussymbool hebben! Doodziek!
  *********** Stem ZE Weg ************

  Like

 8. Cathja zegt:

  Mooi!
  Dit verdient navolging in alle EU-lidstaten.
  Laat de vrijheid van meningsuiting ook echt VRIJ zijn!

  Like

 9. J.A. Kapteyn zegt:

  Godzijdank voor deze vrijspraak. Ondanks grote twijfel mijnerzijds schijnt er toch nog gezond verstand en gerechtigheid te bestaan.

  Like

  • D.G.M.Holland zegt:

   Nee…gezond verstand en gerechtigheid bestaan nog steeds niet meer !
   Dat moet tegenwoordig steeds weer opnieuw worden afgedwongen.
   Dus… laten we in maart gaan stemmen voor de echte vrijheid: PVV

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s