Maduro roept de burgers ter verdediging “tegen een putsch” op

screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

 Machtsstrijd in Venezuela gaat de volgende ronde in

De machtsstrijd in Venezuela gaat de volgende ronde in. De VS trekken hun diplomaten uit het land terug, Trump roept Maduro (foto boven) op de macht over te dragen aan Guaidó. Maar de socialistische despoot Maduro roept van zijn kant het volk op om zijn regering “tegen een putsch” te verdedigen.

Die Freie Welt

De strijd om de politieke macht in Venezuela gaat de volgende ronde in, de rollen zijn duidelijk verdeeld. De machthebber is op dit moment de socialist Nicolas Maduro. Hij heeft het land met de grootste aardoliereserves op aarde economisch en politiek compleet geruïneerd. Zijn macht is alleen maar gebaseerd op de politie, het leger en zijn paramilitaire doodseskaders. Het volk komt tegen hem in opstand, het noemt hem een tiran, despoot en dictator.

Zijn tegenstander is Juan Guaidó, de voorzitter van het parlement en een soort volkstribuun, die zichzelf enkele dagen geleden tot president heeft uitgeroepen en onmiddellijk door de VS als enige, reguliere president van Venezuela werd erkend. Anders dan Maduro werd Guaidó door verkiezingen eerst in het parlement en daarna als diens voorzitter gekozen. Maduro´s “verkiezing” tot president in april 2013 verliep zoals zo vaak in socialistische landen: verkiezingsbedrog, intimidatie, ongeregeldheden.

En precies deze Maduro roept nu het volk, dat hem afwijst, op om zijn regering “tegen een putsch” te verdedigen. Hij gelooft er echter waarschijnlijk zelf niet in dat er aan deze oproep gehoor gegeven en vooral uitgevoerd wordt. Daarom accepteerde hij meer dan dankbaar de initiatieven van Mexico en Uruguay als bemiddelaars tussen hem en de oppositie. Voor hem wordt het langzaam maar zeker heel benauwd: veel buurlanden van Venezuela hebben Guaidó als legitiem president erkend. Als Maduro de gesprekken weigert, zal hij zonder opties vallen. Nu kan hij in ieder geval nog onderhandelen over een goed afscheid.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, dictatuur, Marxisme, Rotzakken, Socialisten, Venezuela, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Maduro roept de burgers ter verdediging “tegen een putsch” op

 1. Perfide Albion zegt:

  Ik las even Macron. Maar dat is die andere communistische/socialistische Tiran.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Nu kan hij in ieder geval nog onderhandelen over een goed afscheid.

  Goed afscheid voor een socialist?

  Voor een socialist is maar een goed afscheid.

  Like

 3. Rick zegt:

  Maar wij hebben toch ook socialistische partijen, PvdA, de SP, D’66 . Die zijn toch geweldig…

  Like

 4. Benesha zegt:

  Ik ben zeker geen socialist maar helemaal akkoord met dit artikel ben ik niet. Ik wil mij niet uitspreken over de kwaliteiten van Maduro, maar tegen de deep state economic hitman, bedoeld om het volk tegen zijn regering op te zetten om dan een stroman op de troon te zetten, die dan vervolgens de controle over de oliereserves overdraagt aan dezelfde buitenlandse krachten, is het heel moeilijk strijden.

  Like

 5. Republikein zegt:

  De vraag is, gaat hij boven of onderwinds.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Waarom benoemt Wilders zich toch ook niet gewoon tot President zoals Rutte de laatste keer gedaan heeft.
   Alléén ging dit aan het brave volk voorbij.
   We hebben dan het voordeel dat alle stemmen automatisch voor Wilders zullen zijn want
   als we dit vlak voor de verkiezingen bekend zullen maken, gaat er van links namelijk niemand meer stemmen zodat wij eindelijk zullen winnen.

   En nog democratisch ook…

   Like

 6. Jan zegt:

  Regiem van Iran gaat leger en marine naar Venezuela sturen om de opstand de kop in te drukken

  Iranian Regime Is Sending Elite Forces to Venezuela to Assist Socialist Leaders to Crush the Popular Uprising
  ….
  Sources from within the regime who asked not to be identified report that the Khomeiniist regime is dispatching special anti-riot units Chiefs accompanied by IRGC Commanders to Venezuela in order to offer instruction and reinforcement, in order to quash the anti-Maduro protests. This group of commanders are said to be travelling as oil consultants.

  In December the Islamic regime announced that it will likely deploy a new-generation of warships, the Sahand destroyer — which can carry helicopters, fire torpedoes and shoot down airplanes —to Venezuela.

  http://isicrc.org/developing-tehran-said-to-be-dispatching-anti-riot-advisors-to-maduros-aid/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s