De nieuwe klassenstrijd is al lang realiteit

screenshot_70

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

“Gele hesjes” slechts de voorhoede van de opstand van de kaalgeplukten

Wanneer zich nu ook in Duitsland, in navolging van de Franse buren, steeds meer mensen om verschillende redenen in gele hesjes laten zien, dan is dat een signaal van ontevredenheid en onrust die een dieper liggende reden heeft. Van deze reden zijn zich maar heel weinig “gele hesjes” bewust, omdat ze door de politieke en mediale agentschappen van het machtscomplex zoveel mogelijk verzwegen en gecamoufleerd wordt: de nieuwe klassenstrijd in de westelijke landen tussen de kaalgeplukten (meerderheid) enerzijds en de profiteurs (minderheid) van het economisch en ideologisch globalisme anderzijds.

PI News (2)

Hoe deze nieuwe klassenstrijd ook al in Duitsland plaatsvindt, kan met concrete voorbeelden gemakkelijk aangetoond worden:

 • De dieselonteigening en haar gevolgen treffen bijna uitsluitend autobezitters zoals arbeiders en kantoorpersoneel in de auto-industrie met een normaal of laag inkomen.
 • De kosten van de “energietransitie” belasten de sociaal zwakkere lagen bijzonder sterk, schaden echter ook de middenklasse.
 • De ongebreidelde immigratie leidt niet alleen tot de complete overbelasting van de sociale stelsels, maar ruïneert in vele vormen de levenswijze en het levensperspectief van de autochtone Duitsers.
 • Mensen met een gemiddeld of laag inkomen kunnen wegens ontbrekende financiën niet deelnemen aan de aanhoudende vlucht naar private kleuterscholen, scholen en universiteiten.
 • Het veel bediscussieerde woningprobleem, uitsluitend een probleem van ontbrekende betaalbare woonruimte voor mensen met een gemiddeld en laag inkomen, is het gevolg van een bevolkingsrecord van minstens 83 miljoen mensen binnen de Duitse grenzen en van een politiek onverantwoordelijke regionale politiek en verkeerspolitiek.

Dit zijn slechts enkele bewijzen uit de maatschappelijke realiteit voor de these van de nieuwe klassenstrijd. Ze moeten aangevuld worden met de aanwijzing naar het feit dat er bij al deze geschetste ontwikkelingen ook daadwerkelijke of vermeende profiteurs respectievelijk mensen zijn die hier niet negatief door worden getroffen.

Wie genoeg financiële kracht heeft, koopt een hybride of elektrisch voertuig; die maakt zich niet echt druk om de elektriciteits- en verwarmingsrekening; die heeft alleen maar in uitzonderlijke gevallen te lijden onder de negatieve gevolgen van de massa-immigratie; die kan de eigen nakomelingen naar privéscholen sturen; die heeft nog steeds genoeg woonruimte ook in bevoorrechte buurten ter beschikking, enz.

Nu zijn verschillen tussen rijken en armen, tussen welgestelden en minder welgestelden, tussen de boven-, midden- en onderklasse niets nieuws, evenmin als de daaruit voortkomende spanningen en strijd. Nieuw is echter hoe de maatschappelijke profiteurs deze door het economisch globalisme dramatische ontwikkeling proberen te legitimeren: namelijk met zogenaamde ecologische dwang en geveinsde noodzakelijkheden betreffende de mensenrechten.

In tegenstelling tot de meerderheid van kaalgeplukten heeft de minderheid van profiteurs al lang ingezien hoe zij haar belangen vertegenwoordigt. Daarom halen de Groenen uitstekende verkiezingsresultaten in de wijken en regio´s met een welgestelde bevolking en een links-groen geïndoctrineerde jeugd. En daarom worden de politieke criminelen van de zogenaamde Antifa geenszins als links gevaar beschouwt, maar als beschermende groep tegen oppositionele bewegingen met patriottisch-sociale motiveringen.

Daarentegen overheerst bij de belasting en heffingen betalende meerderheid van de kaalgeplukten nog grote onzekerheid, onenigheid en illusionisme over haar ware situatie. Dat heeft een reële materiële oorzaak: want in tegenstelling tot de omstandigheden in Frankrijk of Italië is de Europese economielocomotief Duitsland nog krachtig genoeg om de binnenlandse politieke situatie sociaal onder controle te houden.

Een feit is echter dat elke verzwakking van deze kracht ook in Duitsland tot schokken in de maatschappelijke stabiliteit kan en zal leiden. De politieke vertegenwoordigers van de profiteurs weten dat heel goed, omdat tenminste enkelen onder hen iets geleerd hebben uit de Duitse geschiedenis van de 20e eeuw: het volk moet dán gevreesd worden wanneer de materiële fundamenten onzeker worden. Dat heeft het keizerrijk in en aan het einde van de Eerste Wereldoorlog ervaren, dat heeft de Republiek van Weimar ten val gebracht, dat heeft de Hitler-dictatuur met rooftochten tot bijna aan het catastrofale einde van 1945 geprobeerd te verhinderen, dat heeft ook gezorgd voor de ondergang van de economisch volkomen geruïneerde DDR.

De multimediaal gigantisch ondersteunde woede op de democratisch gelegitimeerde Brexit en de democratisch gekozen Trump, daarentegen echter de collectieve achterbaksheid bij behandeling van de belangrijke exportpartners China en Saoedi-Arabië – allebei stramme dictaturen –, komt niet in de laatste plaats voort uit de angst om bij economische verliezen de binnenlandse stabiliteit te riskeren, ja, te verliezen. Deze binnenlandse stabiliteit wordt in het cultureel en etnisch zo uniform geworden Duitsland in het geval van economische schokken ernstig bedreigd.

De in vergelijking tot de totale bevolking nog maar heel weinig “gele hesjes” tussen Flensburg en Konstanz zijn niet meer, maar ook niet minder, dan de voorhoede van een opstand van de kaalgeplukten, die geprovoceerd wordt door het onrechtvaardige systeem van het economisch-ideologisch globalisme zelf. Wat in Frankrijk al een massabeweging en in Italië al aan de regering is, begint in Duitsland op dit moment pas vorm te krijgen. Welke kracht zich daaruit ontwikkelt, blijft aan de toekomst overgelaten. In ieder geval zal het onrustiger worden.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Duitsland, Elite, establishment, Globalisering, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op De nieuwe klassenstrijd is al lang realiteit

 1. Pingback: De Nieuwe Klassenstrijd is al lang realiteit! | eunmask

 2. guusvelraeds zegt:

  Deze binnenlandse stabiliteit wordt in het cultureel en etnisch zo uniform geworden Duitsland in het geval van economische schokken ernstig bedreigd.

  Ik denk dat in bovenstaande zin het woord uniform vervangen moet worden door het woord pluriform.

  Verder een goed artikel dat de dageraad van de opstand van de uitgepersten goed verduidelijkt. De angst bij de profiteurs van de klimaat, EU en immigratie ramp begint hun naar de keel te grijpen.Vandaar het paniek voetbal. Zoals AFD onder controle verfassungsschutz, Netzdurchsetzungsgezets en het aangestuurde en Fake news dat steeds gekker wordt in uittingsvorm.

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Niets aan toe te voegen.
   Helder gegeven overzicht van de huidige situatie en de toekomst in Duitsland.
   Bovendien zal maatschappelijke onrust in Duitsland leiden tot de val van de EU.
   Vandaar dat onze bevrijding uit het Oosten zal komen…

   Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een goed artikel waar eigenlijk niets aan toe te voegen valt.
  En toch…
  Nee, geen kritiek, hooguit een aanvulling.
  Elsevier kwam onlangs met een artikel hoe de overheid keer op keer via de belasting probeert ‘het volk’ (lees het gepeupel) te sturen, er zijn maar liefst 178 regelingen en subsidies waar ze dit mee proberen. (178 !!)
  Zeker, soms pakken die regelingen in je voordeel uit maar vaker merk je er niks van.
  Dat er ‘niks van merken’ is natuurlijk maar ten dele waar want waar aan de ene kant belastingvoordeeltjes worden uitgedeeld moeten de kosten daarvan elders weer worden teruggehaald.
  Je krijgt een soort waterbedeffect, als je aan de ene kant drukt gaat hij elders omhoog.
  Het meest belachelijke van al die regeltjes en uitzonderingen is dat er nooit gekeken wordt of ze het gewenste resultaat wel hebben. Sommige van die regeltjes sterven een langzame dood omdat niemand ervan op de hoogte is, andere blijven tot in lengte van dagen bestaan ondanks dat ze aantoonbaar niet werken.
  Hoe ze proberen te sturen? Nou denk eens aan de absurde accijnzen op alcohol en tabak maar ook aan die op benzine en nieuwe auto’s. In het geval van auto’s presteren ze het zelfs om belasting over belasting te laten betalen (BPM en BTW).
  Denk ook aan huursubsidie, ik woon in een zogenaamd 55+ appartement, mijn huur is tot twee keer toe extra verhoogd aangezien ik boven een bepaalde inkomensgrens zat, de meeste van de (veelal gepensioneerde) bewoners ontvangen echter huursubsidie. Wat aan de één gegeven wordt, pakken ze aan de andere kant bij een ander weer af. Afgekeken van het communisme ?!?

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Laat die vraagtekens achter de laatste zin maar weg..
   De meeste Nederlanders hebben er geen flauw benul van dat het berovingssysteem dat in Nederland “Belastingen en Zorgkosten” heet op totaal communistische wijze is georganiseerd.
   Er is in Nederland al lang geen democratie meer.
   Wat daarvoor in de plaats functioneert is ’n verfoeilijk, stiekem en totalitaire systeem dat gebaseerd is op fraude en onderdrukking.

   Liked by 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Knot zei dat ook al, ik acht jou wat slimmer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s