EU = cultureel marxisme

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter 2“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, dictatuur, Europa, EUSSR, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op EU = cultureel marxisme

 1. Klaas zegt:

  Like

  • Elisah zegt:

   Bono denkt dat hij Jezus is…
   https://www.rtlz.nl/opinie/column/4430831/bono-van-u2-de-elite-en-alles-wat-daar-mis-mee

   De biograaf oordeelt hard: Bono is een schoothond van de machthebbers en gebruikt de armen als podium voor zijn gezwollen ego.

   Het vermogen van Bono wordt inmiddels geschat op 700 miljoen dollar. Daarmee behoort hij tot de rijkste muzikanten van de wereld. Mede dankzij de fiscale constructie die van U2 een Nederlandse firma maakt.

   Toen het belastingstelsel in Ierland in 2006 op de schop ging zochten de bandleden een beter heenkomen voor hun inkomen. Dat vonden ze in een brievenbusfirma aan de Amsterdamse Herengracht.

   Bono kwam ook voor in de Paradise Papers, waaruit bleek dat hij via een bedrijf op het eiland Guernsey belasting ontdook in Litouwen.

   Like

  • Roni zegt:

   Aha, tegen kapitalisme. Prima. MAAR, met hoeveel verschillende brillen op heb ik die gast al niet gezien. Zou hij durven toegeven dat materialisme een uitwas is van kapitalisme?

   Like

 2. Tom zegt:

  https://goo.gl/images/hnydzm

  https://goo.gl/images/WVpgGs

  Pentagram is volgens mij standaard. Nagenoeg iedere nationale vlaggen met sterren bevatten een if meerdere pentagrammen.

  Uiteraard is Israël hierop een uitzondering.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Bert zegt:

  De bewering van Bono dat ‘kapitalisme amoreel is’ is dubbelzinnig. Het kan betekenen ‘immoreel’ , daarmee suggererend dat het een moraal zou moeten hebben of dat het tegen moraal ingaat.
  Maar letterlijk betekent amoreel dat kapitalisme niet kijkt naar de moraal van mensen, maar iedereen loon naar werken geeft. Als hij daar tegen is, zegt dat iets over de moraal van Bono. Zou hij echt menen dat mensen beloond moeten worden al naar gelang ze er een bepaalde moraal op na houden? En zo ja, wie gaat dat beoordelen? Kapitalisme heeft veel trekken van een objectief systeem en net als elk systeem brengt het bepaalde minder gewenste resultaten met zich mee. Niemand beweert dat kapitalisme perfect is.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s