Salvini overweegt aanklacht tegen bemanning NGO-schip

screenshot_74

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Salvini blijft de havens voor de “Sea Watch 3” gesloten houden en overweegt nu een aanklacht wegens begunstiging van mensensmokkel.

die tagesstimme

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, overweegt een aanklacht wegens begunstiging van de mensensmokkel tegen alle bemanningsleden van het NGO-schip “Sea Watch 3”. Dat zou, aldus meerdere media berichten, op het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome bekendgemaakt zijn. De jeugdrechtbank van Catania eiste om acht onbegeleide minderjarige migranten van boord te laten gaan. Salvini wees deze eis van de hand, zoals de ORF meedeelt.

Salvini ziet Nederlandse verantwoordelijkheid

De onbegeleide minderjarigen zouden 17 jaar zijn en ze zouden geen toestemming krijgen het schip te verlaten, zei men daarover op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Salvini riep gisteren bovendien de Nederlandse regering ertoe op om een oplossing te vinden voor de migranten aan boord van het schip. De “Sea Watch 3” zou immers onder Nederlandse vlag varen. De Nederlandse regering wees de verantwoordleijkheid echter af. Deze houding ergerde enkele hoge kabinetsleden in Italië, waaronder vicepremier Luigi Di Maio. Hij schreef op Facebook: “De ´Sea Watch 3´ vaart onder Nederlandse vlag. Als ze in de Middellandse Zee onderweg is, en Italië dagelijks kan uitdagen, dan is het aan deze vlag te danken, die ze van Nederland heeft gekregen. Of Nederland neemt de verantwoordelijkheid voor de migranten op zich, of ze nemen de vlag af van de Duitse NGO ´Sea Watch´.”

Aankomsten van migranten terugbrengen tot nul

Op het schip van de Duitse NGO bevinden zich op dit moment 47 migranten. Ze werden na een noodoproep vanaf een rubberboot aan boord genomen van de “Sea Watch 3”, zoals de “Salzburger Nachrichten” berichtte. De migranten zouden zich echter zorgen maken over het nieuws dat de 144 migranten, die zondag door een ander schip werden opgenomen, naar Libië teruggebracht zouden zijn.

Sinds begin 2019 zouden er minder dan 200 migranten in Italië zijn aangekomen. Het land houdt zijn havens al maandenlang gesloten voor private reddingsschepen. De Italiaanse minister van Verkeer, Danilo Toninelli, zei dinsdag in een interview met de krant “Corriere della Sera” uit Milaan dat het doel van de regering zou zijn om het aantal aankomsten tot nul terug te brengen. De Italiaanse regering zou wezenlijke stappen hebben genomen om de mensenhandel te bestrijden. Bovendien zou men strategieën moeten bedenken om de vluchtelingenstromen in te dammen. Rome wil bovendien een verdeling van de mensen binnen de EU.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Justitie, Krankzinnigheid, LEGA, Linkse Kerk, Nationalisme, Nederland, Patriottisme, provoceren, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Salvini overweegt aanklacht tegen bemanning NGO-schip

 1. Bert zegt:

  Salvini mag dan kritiek hebben op Macron, er is ooit een tijd geweest dat de Fransen wel raad wisten met dit soort schepen:
  https://www.trouw.nl/home/-twee-keer-franse-aanslag-greenpeace-~a79ec06d/

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Salvini een van de weinige politiekers die zijn land en bevolking liefheeft door die troep “fluchtelingen” te weigeren omdat hij van zijn land geen “Molenbeek” wil maken De Paus heeft al gedreigd met het uit de kerk te stampen….dat zou het beste zijn dat hem kan overkomen !

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Arresteert de bemanning van de Sea Watch 3 en gooi de sleutel weg .

  Like

 4. Marc zegt:

  Buitengewoon zinvolle actie: kijken of de rechtstaat nog werkt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s