Zondag 27 januari 2019 . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Historie, Holocaust, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

48 reacties op Zondag 27 januari 2019 . . .

 1. scherpschutter1943 zegt:

  nog even dan kunnen we een nieuwe “Holocaust” beleven als het zo doorgaat. De jodenhaat , ook in nederland, neemt hand over hand toe. Nederland sponsort palestijnse terroristen mede door toedoen van de linkse landverraders. Mijn motto is: Leve Israel en dood aan de palestijnen.

  Geliked door 10 people

  • delamontagne zegt:

   Er was hier ook een artikel over Antisemitisme op de Dam ?
   Ik begrijp niet dat dat mogelijkl is en niet wordt ingegrepen ?
   Wordt die dag morgen in NL ook herdacht ?
   De stemming was in NL in de jaren 50/60 toch heel anders t.a.v. de Joden/Israel.
   Maar dat zullen alleen de ouderen zich nog herinneren.
   Er zullen wel niet veel overlevenden meer zijn.
   Na de 6-daagse Oorlog en die van 73 heb ik een poosje voor Zim-Lines gewerkt. Een Israelische Zeevaart Maatschappij.
   De mannen moesten toen op-stel-en-sprong het leger in..
   In Israel kwam je dan mensen tegen met zo,n kampnummer op arm getatoe-eerd.
   En soms heel verwarde mensen die je in Jiddisch over die kampen gingen vertellen.
   Waren al oude mensen en ik was jong toen.
   Wie had toen kunnen denken dat die joden-haat terug zou komen in NL.
   Ik denk nu ook aan die foto van die Joodse school in Amsterdam met een VESTING-muur-hek er omheen.
   Verschrikkelijk wat een maatschappij is ’t aan worden…………..

   Geliked door 5 people

   • guusvelraeds zegt:

    De stemming was in NL in de jaren 50/60 toch heel anders t.a.v. de Joden/Israel.

    In die tijd ik vergeet het nooit gingen Nederlandse jongeren tijdens hun vakanties een aantal weken werken in een Israëlische kibboets. Na 1974 toen nieuw links eenmaal vast in het zadel zat en Willen Drees lang en breed zijn lidmaatschap van de P.v.d.A. had opgezegd was van dit fenomeen niets meer te bespeuren en gingen de jongeren allemaal lopen met een Palestijnen sjaal.

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Die kibboetsen hadden toch ook iets van “socialistisch”. Geen idee of ze nog bestaan en of er nog veel zijn.
    Het land was toen nog ” tamelijk” primitief. Zo had je geen treinen en alles ging per auto/taxi of bus.
    Wel overal roadblocks, maar ik herinner me dat we eens langs een heel stuk Noordelijke grens met Libanon konden rijden, niets te merken op de kogelgaten in de verkeersborden na.
    Ik heb ’n beetje naar die herdenking in NL op TV gekeken met Famke Hallalsema aan ’t woord.
    Het viel mij op dat ik geen enkel Hoofddoekje of kerels in djellabbaba in de menigte zag.
    ZAL WEL TOEVAL ZIJN !

    Like

  • Aegolius cs zegt:

   Kan zo’n gruwzame bladzijde opnieuw worden ingevuld met de hedendaagse Jodenhaat?!
   Hopelijk nooit, maar verfoei het politiek stelsel dat de islam goedkeurend binnenhaalt en latente Jodenhaat besmukt toelaat waardoor de Joden zich niet alleen bedreigd voelen doch hun existentie naar elders moeten verplaatsen.
   Concreet: wegpesten; eufemistisch!

   Geliked door 1 persoon

  • jack black zegt:

   Vertrouw geen Araber ! In frankrijk de aanslagen alweer vergeten door het
   tering moslimvolk ? Evenzo in duitsland in berlijn ! Over de nieuwe moslim
   messtekers nog niet eens gesproken ! Strontziek word ik van deze arabische
   oorlogsaandrijvers ! Eruit met de moslims voordat het te laat is !

   Like

   • annah zegt:

    ook vandaag zag ik veel hypocriete huichelaars meelopen in de optocht die in het dagelijks leven de muzelmannen/moordenaars binnenhalen, die jodenhaters worden met alle egards ontvangen ….

    Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. BertG. zegt:

  Waarom speciaal 27-01 ?
  Zijn ze toen begonnen met de holocaust?
  Of herdenken ze in Israël de holocaust op 27-01?

  Like

 4. Wim zegt:

  Huichelachtige Merkel zei vandaag in haar wekelijkse podcast: „Vandaag zien we een heel ander soort antisemitisme: er is Jodenhaat van onze lokale bevolking, maar ook van moslimmigranten.” Huichelachtig: eerst het kwaad importeren en vervolgens bagatelliseren. Niet ‘óók’, maar vooral!!

  Geliked door 4 people

  • Jan zegt:

   Van een product van de DDR kun je niets normaals verwachten, product van decennialange hersenspoeling, bovendien, een kat die politiek in het nauw is gedreven sluit overeenkomsten met de duivel.

   Geliked door 2 people

 5. Henk.V zegt:

  wij zullen de Joodse slachtoffers inderdaad herdenken en wat zullen zeker onthouden welke personen en partijen nu verantwoordelijk zijn voor de import van miljoenen Jodenhaters.

  Jodenhaters, wij zullen jullie niet uit het oog verliezen…..

  Geliked door 4 people

 6. Join us as we mark International Holocaust Remembrance Day, 27 January 2019.

  Yad Vashem’s IRemember Wall is a unique and meaningful opportunity for the public to commemorate the names and stories of Jews that were murdered during the Holocaust.

  By joining the wall, your name will be randomly linked to the name of a Holocaust victim and appear together on the IRemember Wall.
  https://www.yadvashem.org/IRemember/index.aspx?p=107&utm_source=Socialutm_medium=Facebookutm_campaign=IRememberutm_content=Promotedfbclid=IwAR03Mm71x5eIro6bcSJWXdOsKincBcbZrNWUQSVizcOFA_uNncM6GSvzlF0

  Geliked door 2 people

 7. Jules Vismale zegt:

  Als men op 27 januari 2019 de Holocaust herdenkt die aan 6.000.000 Europese joden het leven heeft gekost dan zal het die dag ook 30 jaar geleden zijn dat de Twee van Breda; Franz Fischer (1901-1989) en Ferdinand aus der Fünten (1909-1989) werden vrijgelaten!
  Ik kan me nog goed herinneren dat bij talloze Nederlanders, nadat zij opeens vernamen dat de gehate (linkse) regering die hiervoor verantwoordelijk was en daar zaten Ruud Lubbers en Korthals Altnes onder, dit toen werkte als een rode lap op een stier en beiden kwamen niettemin inderdaad vrij! Vooral Dries van Agt zal ongetwijfeld in het diepste geheim beiden uitbundig en triomfantelijk met een zakdoek hebben nagewuifd daar hij in 1972 al probeerde om Fischer en Aus der Fünten vrij te laten en toen leefde Joseph Kotälla (1908 -1979) ook nog!
  Helaas hebben soortgelijke linkse politici, als het om het herleefde antisemitisme in Europa gaat, ook als een struisvogel hun kop in het zand gestoken daar links en joden ook niet altijd goed samen gingen! Velen van hen snappen zelfs niet eens dat talloze radicale islamieten Adolf Hitler nog steeds hartstikke dankbaar waren omdat hij de Europese joden bijna had uitgeroeid en daarnaast probeerde zijn aartsvijand Jozef Stalin rond 1953 in Rusland nog om alle Russische joden, die WO II hadden overleefd, naar Siberië toe te deporteren of desnoods af te slachten!
  Het zal niettemin niet lang meer duren eer de moslimhaat, islamhaat en haat tegen links op en zodanige manier in Europa gaan exploderen dat zij op hun beurt ook vervolgd gaan worden en daar hebben ze dan ook zelf om gevraagd! Wie anderen constant kwaad berokkend moet later niet gaan janken als ze hiermee zichzelf gehaat maken!

  Geliked door 3 people

  • Asgard zegt:

   Jules ik ben het volkomen met je eens, laat ik dat ff gezegd hebben,…maar wat hier van te denken, wat vind jij ban onderstaande video, zij zorgt als zelfs joods zijnde voor meer haat tegen haar eigen mensen, alsmede Soros/Schwarz ook.

   Like

  • QENQ6 zegt:

   Minister van Justitie van Agt zat in 1972 inderdaad in een links kabinet Den Uyl. Als katholiek zat hij in een hachelijke positie bij de eventuele vrijlating van die twee van Breda. De debatten maakten toen sterke emoties los. De stellingname van Van Agt kan en wil verder niet beoordelen, want daarvoor schiet mijn kennis te kort.

   De latere Minister van Justitie Kortes Altes (VVD), onder Minister-president Lubbers, zat niet in een links kabinet. De beslissing van Kortes Altes werd goed gemotiveerd (hij sprak van “verwijdering” uit onze maatschappij) in een zeer goed betoog, dat alom werd geprezen, ook in Duitsland. Of de beslissing moreel gezien de juiste was, weet ik niet. U heeft daar waarschijnlijk meer over nagedacht en heeft een completer beeld.

   Graag reactie.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Die Barbara Lerner Spectre is dus een vijand van haar eigen soort, de joden geworden, al verbaasd me dat niet echt daar in het Oude Testament de joden ook vaak elkaar onderling verafschuwden of elkaar doodden! Zo scheen SD-leider Reinhard Heydrich (1904-1942) ook wat joods bloed te bezitten waardoor hij een soort haat-liefde met zichzelf had en ooit een spiegel kapot schoot toen hij in zijn spiegelbeeld een visioen leek te hebben van een jood!

    Like

   • QENQ6 zegt:

    @Jules V.
    Dank voor uw reactie.

    Like

 8. delamontagne zegt:

  In Parijs houden Ze op die dag dan weer toevalligerwijs een Demo “Pro-Macron”…………….
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXToa0bJvE0wOG3pxiNeywwFJprfxouhw3FwpG4PN0hBYEi4vo

  Like

 9. Perfide Albion zegt:

  De reacties van onze mensen hier doen mij goed. En ik ben niet eens Joods! Het is een schande dat er door sommigen niets geleerd is van wat de nationaal socialisten toen gedaan hebben met onze Joodse medeburgers.

  Geliked door 2 people

 10. QENQ6 zegt:

  Off topic.
  Aanslag op Katholieke Kerk in Filipijnen.

  Like

 11. M. zegt:

  Omdat het omgekeerde bijbel volk van de regering het allemaal zo erg vind dat de Jodenhaat ernstige vorm aanneemt doet men er niets aan dan nog meer Jodenhaat importeren naast de Europeanen/Westenhaat.
  Als omgekeerd bijbel aanhanger Timmermans roept dat open grenzen cruciaal zijn voor vrede bedoeld hij dat open grenzen cruciaal zijn voor oorlog.
  Maar vrede klinkt nou eenmaal lekkerder.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  https://doorbraak.be/antisemitisme-terug-van-nooit-weggeweest/

  Antisemitisme terug van nooit weggeweest

  ‘Bijna dagelijks word ik uitgescholden: joodse Belgen bij de bangste van Europa’, kopten de kranten in december. Het mag duidelijk zijn, de opmars van antisemitisme gaat de laatste jaren in stijgende lijn. Op de internationale herdenkingsdag van de Holocaust, is het meer dan ooit nodig om een krachtig signaal te geven en de haat een halt toe te roepen.

  Recent nog is een 24-jarige Palestijnse vluchteling veroordeeld tot 18 maanden cel voor zijn onophoudelijk vandalisme in de Joodse wijk in Antwerpen. De man verklaarde dat hij mentaal ziek is en dat hij daarom Joden (en niemand anders) heeft belaagd. Het is problematisch wanneer mensen die vluchten voor een conflict, een nieuw conflict opstarten in hun nieuwe thuisland.

  Holocaust

  Morgen herdenken we de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Een dag die sindsdien bekend staat als de ‘Holocaust Memorial Day’. Wij willen van die dag gebruik maken om een oproep te doen aan de federale collega’s, over de partijgrenzen heen, om kleur te bekennen en van de strijd tegen antisemitisme een aandachtspunt te maken. Het is vandaag meer dan ooit nodig om deze blinde haat een halt toe te roepen.

  Geliked door 1 persoon

 13. RottenPikwick! zegt:

  Onlangs gehoord dat de Joden hun eigen treinkaartje moesten betalen toen ze naar Westerbork afgevoerd werden!! Hoe erg wil je het hebben! Mooi dat de Joden nu wél van zich af kunnen slaan. Degenen die Israël willen vernietigen, krijgen de volle laag. Het Nieuwe Israël, wonder van de 20e eeuw! Boxjes aan!

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Niet alleen hun treinkaartje. De enkele Jood die terugkeerde uit het KZ na 1945 en zich opnieuw in Amsterdam wilde vestigen moest de achterstallige huur betalen voor de periode dat hij afwezig was geweest uit zijn huurwoning. Betaalde hij die achterstallige huur niet dan kon hij een nieuwe huurwoning op zijn buik schruiven.

   Zullen ze straks de terugkerende IS terroristen wijven met hun kroost ook dit kunstje van “betaal eerst je achterstallige huur” flikken.

   Geliked door 2 people

 14. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2269238-ruim-twee-miljoen-britten-ontkennen-holocaust.html

  Eén op de twintig Britten gelooft niet dat de Holocaust is gebeurd; dat zijn ruim 2,5 miljoen mensen. En acht procent denkt dat de genocide wordt overdreven, blijkt uit een peiling van de Holocaust Memorial Day Trust, een stichting die door Britse regering in het leven is geroepen om de internationale herdenkingsdag voor de Holocaust onder de aandacht te brengen. Die dag wordt vandaag gehouden.

  Plus een video: “De oorlog van mijn oma”.

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   Gelukkig geloven ze wel in het klimaat verhaal over opwarming, CO2 en de schuld van de mens in dit verhaal.

   Like

  • toetssteen zegt:

   @Wachteres
   Mhhhhh, heten deze ontkenners allemaal James en Mary?

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Nee niet iedereen en hun English is ook niet allemaal Oxford, of minder erg “Cockney- English” eerder “Paki” en als je er rondloopt heb je ’t idee in Pakistan/India te zijn.
    Maar Timmerhans vindt Mondialisering FIJN…………….
    Dit zou de Kruiskade, Rotterdam kunnen zijn.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Dat idee kwam ook al bij mij op,Toets. Wie zijn er ondervraagd …

    Like

 15. Geliked door 1 persoon

 16. Thoth zegt:

  ‘Britten’, hahaha. Moslims, bedoelen ze… geen Britten.

  https://nos.nl/artikel/2269238-ruim-twee-miljoen-britten-ontkennen-holocaust.html

  NOS is helemaal gek geworden. Knotsgek….

  Geliked door 1 persoon

 17. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Knotsgek? Nou wel de kwaadaardige variant daarvan dan !

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bijzonder vind ik altijd dat er slechts een paar nemen van concentratiekampen de ronde doen terwijl er vele tientallen zijn geweest, een deel bestond al ver voor de oorlog.
  Niet alle kampen waren vernietigingskampen in de zin van het woord maar de verschrikkingen waren er niet minder om.
  Verhelderend kan dit filmpje zijn; een kamp in België!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s