Een tijdvak van staatsgrepen en burgeroorlogen kan echt realiteit worden

screenshot_101

(Door: Sid Lukkassen)

Politici zien niet meer hoe het verder moet

Publicisten en opiniemakers als Thierry Baudet, Wierd Duk en Arnold Karskens hebben gewaarschuwd voor burgeroorlogen in West-Europa, voor structurele ontwrichtingen en zelfs revoluties. Destijds zijn zij verketterd en het opperen van dit vooruitzicht is hen zwaar aangerekend. Niet alleen door het (extreem)linkse deel van het opinielandschap, maar vooral ook door hun mainstream collega’s. Het probleem is echter, dat er nu in hoge kringen van de (internationale) politiek een vergelijkbare analyse en stemming rondwaart. Dit is een duidelijk verschil met voorgaande jaren.

Nu spreek ik niet meer over opiniemakers en publicisten, maar over beleidsmakers – over signalen vanuit de machinekamer van de macht. Ik kan niet uitweiden over wie dit heeft gezegd. Wel kan ik vertellen wát er is gezegd: ik kan de weg weergeven hoe men tot dit vooruitzicht komt. Wat mij bovendien bekrachtigt in dit oordeel, is dat de signalen in verschillende landen gelijk op lopen. Men kan niet om de conclusie heen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Een tijdvak van staatsgrepen en burgeroorlogen kan echt realiteit worden

 1. Hovawart zegt:

  Europese Raad heeft geen enkel draagvlak meer nodig, deze Moloch vraagt meer offers dan de Zwarte Pest in de 14e eeuw, met toen ook politieke en religieuze instabiliteit en grondige klimaatveranderingen.
  Net zoals ten tijde van de pest waart er heden een ander virus door Europa, de ziekte verspreidde zich toen van Azië naar Europa via de handel en strijders, in Europa werd Italië toen het eerst getroffen…….De dagelijkse strijd om het bestaan zorgde voor een morbide stemming in grote delen van Europa waar mensen kozen voor een ‘leven bij de dag’.
  Er zelfs een stad plotseling ontvolkt werd door een uit de lucht gegrepen gerucht, of door een grappenmaker,…..De komst van flagellanten leidde toen ook al voor twee periodes van massahysterie en vaak tot een aanval op de joodse gemeenschap,
  Wat nu actueel is staat al honderden jaren beschreven in onze geschiedenis, met heden een nieuwe lichting van EU-Flagellanten, ook geselaars, geselbroeders of kruisbroeders genoemd, die in de late middeleeuwen als charismatische flagellantengroepen door het land trokken, onderwijl zichzelf geselend en klaagzangen zingend, om mensen op te roepen tot berouw en boetedoening.
  De Eurofielen als de groep monniken in Monty Python and the Holy Grail, het Pie Jesu zingend ronddwalen en ondertussen met akkoorden en verdragen op houten tablets zichzelf voor hun hoofd lopen te slaan……..
  Het ritueel begon met het lezen van een brief – waarvan men beweerde dat die door een engel of hogere macht was afgegeven – waarin de geselpraktijken werden gemotiveerd.
  Het is verbazingwekkend dat de huidige bevolking weer moet gaan smeken en “geloven” in een nieuwe visioen van een naderende Apocalyps, een nieuwe boetedoening moet ondergaan om onszelf van de ondergang te redden.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Vakkundig geschreven overzicht van de ontwikkelingen tot nu toe, maar wat is de reden dat als “publicisten en opiniemakers” het FvD… tezamen met Baudet in de eerste zin van het artikel worden genoemd en Wilders hier totaal ontbreekt…?
   Tevens heeft Wilders decennia geleden al aangegeven dat we afstevenen op een burgeroorlog.
   Wordt ook niet genoemd.
   Bovendien wordt de afschuwelijke bedreiging van onze samenleving in de vorm van ’n ongebreidelde groei van MET NAME de islam…in het hele artikel onder de mat geschoven.
   Man en paard worden dus totaal niet genoemd.
   Lukassen blijft bij een vakkundige analyse van het dagelijks leven van de totale bestuurlijke ambtenarij van Minister President tot de uitvoerende machten.
   Ach, het is altijd weer hetzelfde en maar beter ook dat het volk op ’n gegeven moment de macht zal overnemen.
   Dan mag Lukassen weer netjes beschrijven hoe dat zo is gekomen.

   Maar nu al aangeven wat er gáát gebeuren dat zou natuurlijk totaal onverantwoordelijk zijn…
   Voor Lukassen zèlf dan.

   Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  we gaan straks niet voor Volksvertegenwoordigers stemmen,
  maar tegen de Nederlandse-Staats-Landverraders…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 3. koosv8 zegt:

  Als politici niet meer weten hoe het moet, en dat is al jaren zo, en gekomen door hun eigen correcte geleuter. En alles moet kunnen beleid, en meer van dit soort fratsen, gevangenissen sluiten, drugs vrij, criminelen vrij generaal pardonnetje hier en dan weer daar. Ziekenhuizen dicht, ja en allemaal de DEMOCRATIE HOOG IN HET VAANDEL Maar ondertussen referendum WEG, Cordon sanitaire, en er zij in het verleden bekende NEDERLANDERS VERMOORD OM HUN WOORD
  WE HEBBEN ER NU EEN HELEBOEL DIE ONKUNDE VERSPREIDEN, EN IN DADEN OM ZETTEN, en ze leven nog steeds, mij een raadsel. STEM ZE WEG wie wil er nou oorlog !

  Like

 4. Daan Kranenburg zegt:

  De macht binnen de machinekamer van de politiek, wie heeft die? Als ik het woord complottheorie in deze ga gebruiken weet ik dat veel mensen zullen afhaken, ik erken dat er veel pulpzooi tussen zit maar niet alles. Het gegeven/woord complottheorie is trouwens door de overheid in Amerika bedacht om tegenstanders belachelijk te maken en niet serieus hoeven te nemen. In dit artikel van Sid Lukkassen zijn veel zaken aan de orde die we herkennen als wat er feitelijk in de EU landen en de rest van de wereld zich afspeelt. Ik ben van mening dat als je de politieke beslissingen de wetten en verdragen gebeurtenissen van de afgelopen 40/50 jaar in de juiste volgorde zet de conclusie is dat dit is gepland Wie die planning hebben gemaakt, waarom en met welk uiteindelijk doel? Ik weet het niet. Wel is duidelijk dat de mensen daar achter veel geduld hebben en de uitvoering en realisering van hun plannen gewoon als opdracht aan hun volgende generatie doorgeven. Hun motieven zijn niet simpelweg geld en macht waar het vnl in de wereld om draait. Ze beschikken al over giga kapitaal en hebben over de hele wereld hun tentakels in alle industrieën, banken en economieën. Daarmee hebben ze reeds alle macht achter de schermen. Ze vormen een gesloten clan en zijn onaantastbaar. Wie het zijn laat zich misschien raden. Koninklijke- bankenfamilies en religieuze instellingen die gedurende eeuwen met hun kapitaal wereldwijd hun invloed hebben opgebouwd? Kabinet den Uyl tekende in 1975 het verdrag van Straatsburg, olie voor import islam. Kabinet Lubbers tekende in 1992 Schengen verdrag van Maastricht, afschaffing van de grenzen. Kabinet Balkenende tekende slinks in 2007 het verdrag van Lissabon, EU grondwet voor Nederland. Ook door het sluiten van veel andere verdragen kunt u de uitkomst voor o.a. de huidige situatie in Nederland 2019 wel zelf verklaren. Waarom over al die jaren heen hebben onze zgn volksvertegenwoordigers dit toegelaten? Onnozelheid, angst, persoonlijke ambities, geld en macht misschien zelfs gemanipuleerden opzet? De Deep State complottheorie?

  Geliked door 1 persoon

 5. Daan Kranenburg zegt:

  Geachte heer Bron waarom komt mijn reactie niet door?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Omdat ik al sliep. En uw reactie zat in de prullenbak.
   Daar haal ik hem nu uit (07.23 uur)

   Geliked door 2 people

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Whahahaha.
    Zelfs onze onvermoeibare Heer Bron moet soms ook slapen.
    Dat word wel meer vergeten hier op de site.
    De meesten hebben nog steeds niet begrepen dat dit blog door een man (vrouw dan wel genderneutrale) gerund wordt.
    Die moet dan zorgen dat er nieuwe artikelen komen en geplaatst worden, die moet dan zorgen dat er vertaald word uit het Duits en daarbij moet hij ook nog modereren.
    Mensen maak je niet druk,laat Bert gewoon zijn werk doen en wacht af.

    Geliked door 3 people

   • E.J. Bron zegt:

    @Henk

    En “toevallig” werkt hij ook nog 5 dagen in de week! 😆

    Geliked door 2 people

  • Daan Kranenburg zegt:

   Bedankt heer Bron.

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   En wat zien we hier.
   Een stel mafketels die tevreden zijn dat Macron een aantal belastingen verlaagd heeft om de koopkracht te “bevorderen, zonder dat ze begrepen hebben dat ze op een later tijdstip door dezelfde Macron genaaid worden met dezelfde lasten alleen onder een andere naam.
   Wij hebben hier in Nederland een zelfde klootzak die deze truukjes al jaren lang uit haalt en er mee weg komt.
   Hij komt ermee weg omdat we hier ook een hele zwik van dit soort rond hebben lopen

   Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   https://tpo.nl/2019/01/27/nieuw-in-frankrijk-anti-gele-hesjes-beweging-genaamd-rode-sjaaltjes/

   Nieuw in Frankrijk: anti-Gele Hesjes beweging genaamd Rode Sjaaltjes
   Wachten is nu op anti-anti-gele hesjes beweging Bruine Hemden, gevolgd door milieufascistische Groene Truien

   In de nasleep van de elfde zaterdag met protesten door de ‘gele hesjes’, zijn zondag meer dan 10.000 ‘rode sjaaltjes’ de straten van Parijs opgegaan. Velen deden dit uit protest tegen het geweld en vernielingen door de mensen in gele hesjes van de afgelopen maanden.

   Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Velen op “Rechts” zoals men dat tegenwoordig noemt zien een burgeroorlog als enige mogelijkheid om het tij nog te keren.
  Zo nu en dan ben ik geneigd daarin mee te gaan maar telkens weer houd ik mezelf voor dat een burgeroorlog één van de meest gruwelijke is die men kan bedenken, een soort oorlog ook die nadat zij door een van de partijen is ‘gewonnen’ nog decennia doorsuddert.
  Het is ook niet zo dat als een revolutie in gang gezet wordt door “Rechts” zij ook per definitie zullen winnen, bedenk daarbij met name dat “Links” al vele jaren min of meer georganiseerd is, iets wat “Rechts” ze niet kan nazeggen.
  “Links” zit tot in de haarvaten van de maatschappij vandaar ook dat “Rechtse” wet en regelgeving zelfs nadat ze zijn aangenomen altijd vertraging oploopt, aan alle kanten wordt met zand gestrooid tussen de raderen van de ambtenarij en dat wordt gedaan dóór de ambtenaren.

  Geliked door 3 people

 7. sjuad zegt:

  Probleem.
  Wie wil niet een goed salaris pensioen ”carriëre” aanzien?
  Wij allemaal.

  Dan zijn er velen gegadigden die naar later blijkt enkel hun handtekening verkopen.
  Partij politiek kartel, het bewustzijn daarvan er niets tegen doen erger er van profi van Baleren is vele malen erger.

  Aldus.

  Vervolg hun publiekelijk laat hun over hekken en sloten springen.
  Zij hadden ook sdmau.(stik de moord aan u ).

  Like

 8. Elisah zegt:

  Iets anders,
  Oplossing: zet de geldstroom richting marokko stop, totdat ze hun burgers wél terug nemen.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/01/knetter-marokko-weigert-geradicaliseerde-verkrachter-terug-te-nemen-en-dus-gaat-hij-vrijuit-in-belgie/

  Knetter! Marokko weigert geradicaliseerde verkrachter terug te nemen, en dus gaat hij vrijuit in België!

  Ex-staatssecretaris Theo Francken (N-VA) trok Bali’s verblijfspapieren in – hij heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit – om hem te repatriëren. Maar Franckens opvolgster Maggie De Block (Open Vld) zegt dat Marokko ondanks ‘heel wat inspanningen’ blijft weigeren om hem reisdocumenten te bezorgen

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ja dat klopt, het is een kwestie van scherper onderhandelen anders valt het niet uit te leggen dat Spanje het wél voor elkaar krijgt om mensen terug te sturen naar Marokko!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Maggie De Block is ’n opblaaspop.
   Bovendien zijn er over drie maanden algemene verkiezingen en zal de stop er uit getrokken worden… zodat we op Villa Politica kunnen meemaken hoe ze slobberend en slurpend door de uitgang van het parlement zal worden geblazen!

   Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Ik zit er sterk over te denken om te stoppen met werken.
  Om ontslag te nemen, te stoppen met betalen en dan gewoon bijstand aan te gaan vragen. Ik krijg dan geen WW, maar bijstand, daar heb ik recht op. Een toeslagen bij de vleet.
  Doen, wat de allochtonen doen. Beetje klussen en niksen.
  Geen werkdruk meer, geen linkse collega’s, geen files.
  En dat de gemeente mij dan uit mijn koophuis zet, zal ook niet mee vallen, zolang de allochtoon ieder huurhuis krijgt.
  Dom? Misschien, maar als je werkelijk het systeem wilt aanpakken is het wel een effectief middel.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nou @leefbarbaar ik zou het maar bij denken laten, het is wel leuk om daar een beetje over te dagdromen maar je loopt tegen een compleet woud van regels en regeltjes aan waar je (nu nog) geen idee van hebt.
   Waarom allochtonen wél door dat woud heenkomen?
   Nou die worden door een ambtenaar op sleeptouw genomen vanwege hun taalachterstand.
   Maar u als Nederlander mag het helemaal zelf uitvinden en geloof mij maar tegen de tijd dat je alles voor elkaar hebt ben je voor je gevoel tien jaar ouder geworden.

   Like

 10. Jan zegt:

  Franse politie gebruikt hamers tegen demonstranten

  De nieuwe wapenuitrusting van de franse politie om in te zetten tegen burgers Klauwhamers vuisthamers machine pistolen ijzeren pijpen en sluipschutters.
  Ware gezicht van Macron en zn staatsmaffia in uniform.https://t.co/NqCMTxrglChttps://t.co/CgSAItFXxN
  Duitsland zeldde laken. pic.twitter.com/KrtgsY9vSE

  — Craziii_Dutch (@CraziiiD) January 28, 2019

  Like

 11. Jan zegt:

  Franse politie in de stijl van de basij van Iran

  Like

 12. Jan zegt:

  O jé, ‘blauwe vesten’ (politie) in opstand tegen Macron

  Like

 13. Marc zegt:

  Burgeroorlog. Daar waarschuwde ik in 2002 al voor. Op de site van Theo van Gogh, de Gezonder Roker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s