EU maakt met “solidariteitsclausule” militaire operaties tegen burgers mogelijk

screenshot_86

EU legitimeert militaire operaties tegen burgers.

(Vertaling: E.J. Bron)

Met de zogenaamde “solidariteitsclausule” nam de EU-Raad voor Algemene Aangelegenheden een wettelijke bijlage aan, die een juridisch kader voor een militaire en politionele operatie in de hele EU biedt. Zodoende heeft Brussel voor zichzelf de mogelijkheid geschapen om in heel Europa militair en politioneel tegen de eigen burgers op te treden. De “solidariteitsclausule” is quasi de basis voor het EU-leger, dat volgens de Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, “vorm begint te krijgen”.

In de eerste plaats, aldus de verklaring van de EU, werd de solidariteitsclausule aangenomen opdat bij eventuele catastrofes of terreuraanslagen in het vervolg voor de lidstaten het geval van bondgenootschap intreedt. De exacte voorwaarden voor de inwerkingtreding van de clausule worden echter net zo vaag omschreven als de mogelijke maatregelen in het geval van zo´n bondgenootschap.

De aanname van de solidariteitsclausule was zo geheim, dat het onderwerp tijdens de bijeenkomst van de EU-Raad voor Algemene Aangelegenheden niet eens op de agenda verscheen. Bovendien werd de pers er niet over geïnformeerd. Bekend is alleen dat een EU-staat aanspraak kan maken op de “solidariteitsclausule” wanneer een crisis zijn “capaciteit om deze te overmeesteren duidelijk overstijgt”, zei de EU-Raad in een standpuntbepaling. In het geval van bondgenootschap zouden de EU-staten dan “al hun ter beschikking staande krachten moeten mobiliseren”. Daartoe behoren politieke en financiële, maar nu echter ook politionele en militaire maatregelen.

Tegelijkertijd werkt de Europese Commissie aan het opzetten van een EU-politie-eenheid en aan een EU-openbaar ministerie. De solidariteitsclausule biedt het juridisch kader voor speciale commando´s van de politie zoals de Duitse GSG9, het Oostenrijkse commando Cobra of EUROGENDFOR – een politie-eenheid met militaire status, waartoe de landen Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje behoren. EUROGENDFOR biedt zijn “diensten” aan de EU, de NAVO en de VN aan.

In principe is de solidariteitsclausule overbodig, want de EU heeft al een werkend mechanisme voor wederzijdse hulp bij catastrofes. Waarom werd ze dus uitgevaardigd? Deze ontwikkeling moet door de democratische krachten in de EU in het belang van de burgers heel goed in de gaten gehouden worden.

Bron:
www.watergate.tv

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, dictatuur, EUSSR, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op EU maakt met “solidariteitsclausule” militaire operaties tegen burgers mogelijk

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Geliked door 2 people

 2. Pingback: EU legitimeert militaire operaties tegen burgers! | eunmask

 3. Eigen volk eerst zegt:

  Het is er!! Het geweld tegen de eigen bevolking, de dictatuur… is een feit. Misschien komt de bevolking nu in actie? Laten we dit zomaar gebeuren?

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Voor wat in actie als de bevolking het niet weet en als het al zo in geheim voor elkaar gefixt is, dat het niet eens op de EU vergadering kwam en zoiets natuurlijk ook niet onze fantastisch tweede slaapkamer besproken wordt. En ohhh gruwel, zelfs het journaille wordt hierin niet meer vertrouwd. (sarc)

   Like

 4. Steven zegt:

  Ik heb het al eerder gezegd.. ze gaan bij opstanden straks gewoon op de eigen bevolking schieten. Want de steeds groter wordende opstand was al lang voorzien.
  Als ze er straks een aantal afschieten, wordt de rest wel bang om de opstand voort te zetten.

  Like

  • j v/d valk zegt:

   Op eigen bevolking ? Dit bericht doet mij meer denken aan een huurlingen eenheid van politie uit verschillende landen.. En die schieten beslist, op alles en iedereen…
   Lang leven de Dictatuur…. En drie hiep hiep hoeraatjes voor onze Koning die dit alles financiert en mogelijk maakt, wat kan deze wereldburger het schelen hoe het volk leeft, daar heeft hij enkel angst voor…

   Geliked door 1 persoon

 5. Bert zegt:

  Zo bouwt de Opperste Sovjet van de EU telkens zijn onderdrukkingsmechanismen een stukje verder uit. Het is verboden en moeilijk uitvoerbaar om Franse troepen in te zetten tegen Franse burgers. Elke soldaat heeft nu eenmaal familie in eigen land. En ze kunnen verstaan wat de burgers tegen hen schreeuwen. Erg onhandig. Ook Lodewijk XVI aarzelde om in 1789 het leger in te zetten. De Opperste Sovjet in Brussel kent dat stukje van de geschiedenis natuurlijk. Dus verzin je een regeling waarbij Poolse troepen ingezet kunnen worden in bijvoorbeeld Frankrijk en andersom. Deze methode noem je niet onderdrukking, maar solidariteit. Past helemaal in het socialistische denken. Het is heel solidair als staten hun buurvolken op het rechte socialistische pad houden. In 1956 onderdrukten troepen van het Warschaupakt, d.w.z. de satellietstaten van de Sovjet-Unie, de opstand in Hongarije. Ook uit solidariteit, dat spreekt voor zich.

  Geliked door 5 people

 6. Charles Martel zegt:

  Niet EUSSR, maar Europa voor de derde maal in 100 jaar onder de knoet van Stasi Duitsland, op weg naar de Endlösung.

  Geliked door 1 persoon

  • Roni zegt:

   Moffenstreken? Je zou toch anders mogen verwachten, maar ja…….grootheidswaanzin misschien?

   Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nou dat is nog maar zeer de vraag @Charles Martel, tot nu toe is het steeds Frankrijk die haar wil oplegt aan Duitsland, bijzonder want Duitsland is economisch veruit de meerdere van Frankrijk.
   Frankrijk behoort tot de grootste subsidieslurpers binnen de EU en keer op keer is het Duitsland en in haar kielzog Nederland dat de knip mag trekken.

   Like

 7. jungleelephant zegt:

  Dat tuig voorziet de volksopstand die zeker gaat komen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Bert zegt:

  Er staat dat het besloten is in de EU-raad? En uiteraard geven FR en DE het goede voorbeeld.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Dus vallen deze soldaten onder de noemer vogelvrij !

  Like

 10. Piet Karbiet zegt:

  De EU schendt hiermee het rechtsbeginsel van openbaarheid en publicatie van wetgeving. Gore fascisten. Oh, nee wacht. Dat zijn volgens die Fransoos Levy de gele hesjes.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s