In Israël leven nog 212.000 Holocaustoverlevenden

screenshot_97

Vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

(Vertaling: E.J. Bron)

In Israël leven op dit moment nog ongeveer 212.000 overlevenden van de Holocaust. De meesten van hen zijn ouder dan 80 jaar. Zodoende is het aantal van de nog levende Holocaustoverlevenden met 9000 gedaald. Dat heeft het Israëlische Bureau voor de Statistiek naar aanleiding van de Internationale Holocaust Herdenkingsdag bekendgemaakt.

israel heute

Volgens de cijfers wordt verwacht dat er in het jaar 2025 nog slechts 102.000 van hen zullen leven, vijf jaar later zal het aantal dalen naar 53.000, dan zullen alle overlevenden ouder zijn dan 90 jaar.

Het door het Bureau voor de Statistiek gepubliceerde bericht is gebaseerd op data van de Dienst voor de rechten van de Holocaustoverlevenden van het ministerie van Financiën. Bij de cijfers werd rekening gehouden met de binnen de volgende decennia verwachte verandering van de levenstijd.

65% van de in Israël levende Holocaustoverlevenden is afkomstig uit Europa, waaronder 26% uit de voormalige Sovjet-Unie, 12% uit Roemenië en 6% uit Polen. De overige 35% is afkomstig uit Noord-Afrika en Irak, waaronder 16% uit Marokko en 2% uit Algerije.

38% van alle Holocaustoverlevenden kwam nog voor het jaar 1951 naar Israël, de meesten van hen kort na de stichting van de staat Israël in het jaar 1948. Tussen de jaren 1952 en 1989 kwam 29% van de nu in Israël nog levende Holocaustoverlevenden naar Israël. De rest kwam na de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

De Dienst voor de rechten van Holocaustoverlevenden is een staatsinstelling, die overlevenden voorrechten verleent wanneer zij tussen de jaren 1933 en 1945 in een door nazi-Duitsland veroverd land geleefd hebben of als vluchtelingen vanwege de vervolging door de nazi´s hun vaderland moesten verlaten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Historie, Holocaust, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, nationaalsocialisme, nazisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op In Israël leven nog 212.000 Holocaustoverlevenden

 1. Harry zegt:

  Je kunt natuurlijk niet zeggen dat dat méévalt , nog 212.000 mensen .
  Het had nooit moeten gebeuren .
  Één is eigenlijk al teveel .
  Maar het is wel een groot aantal , méér dan ik zou denken .
  En wat heeft Nederland er van geleerd ?
  Wat heeft Duitsland er van geleerd ?
  De huidige regeringen ?
  Ik ben bang, héél weinig !

  Like

 2. M. zegt:

  Ik ben bang dat de mensen niet veel geleerd hebben.
  Het feit dat er mensen ons land uit vluchten omdat ze zich niet meer veilig voelen is al een teken aan de wand dat er iets helemaal niet goed gaat.
  De geschiedenis herhaalt zich en nog lijkt het volk het wel niet te zien.
  En ook niet te snappen dat ze de volgende zullen zijn om het land uit gejaagd te worden of erger.
  Als de regering een beleid voert waarbij de eigen bevolking het land uit vlucht zou men het beleid moeten herzien maar in plaats van herzien gaat men de mensen nog meer in gevaar brengen zodat er nog meer mensen moeten gaan vluchten.
  Sommige hebben de luxe om te kunnen vluchten de meeste in ons land zullen niet in die luxe verkeren en zullen overgeleverd zijn aan de grillen van de waanzin.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  In Nederland was laatst commotie toen Lodewijk Ascher (waarvoor hulde) de AOW aanspraken van in Nederland woonachtig geweest zijnde Joden en holocaust survivers wilde ontzien m.b.t. aanpassing aan de levensstandaard in het betreffende land. Het betrof Joden die nu in de zogenaamde bezette Palestijnse gebieden wonen. Als rekening gehouden zou worden met de levensstandaard in de bezette gebieden dan zou hun AOW aanspraak zogoed als gehalveerd zijn. Vooral het vriendenclubje Denk was furieus toen ze hier lucht van kregen en niet vergeten de met schuim op de lippen commentaren in linkse media zoals de Joop.nl. Dat duizenden Turken en Marokkanen inmiddels decennia in weelde hebben geleefd van hun Nederlandse A.O.W. in Turkije respectievelijk Marokko is natuurlijk prima. Alleen het handjevol oud Nederlandse Joden woonachtig in “bezet” gebied is natuurlijk schande als zij voorgetrokken worden.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/18/asscher-liet-wet-overtreden-voor-aowers-in-bezet-1628104-a1506328

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   En steevast blijft men maar spreken van ‘bezette gebieden’, terwijl het omstreden gebieden zijn.
   Laat ze dan eens aangeven van wie het was.
   Van Jordanië ?
   Laat me niet lachen, het hele bestaan van Jordanië is omstreden, dat hele gebied was reeds in 1919 door de Volkenbond toegezegd aan de Europese Joden!
   De Volkenbond was de voorloper van de Verenigde Naties.

   Like

 4. fleckie zegt:

  Het wordt door de muselmannen met opzet ‘bezet’ gebied genoemd:: dan hebben ze o.a. een reden om de ‘ onnozelen’ te kunnen blijven ‘plukken’ onder mom van! , ( hebben zelfs al een ‘bekende’ , die zich’ontfermt’ over , en doorsluist van ons belastinggeld naar DIE. GEBIEDEN)*~*~*~*~*~*~*

  Like

  • fleckie zegt:

   6.8.2016 staat vermeld Op ejbron, onder ‘ontevreden over hun asielonderkomen , o.a …’Palestijnen willen 9 miljard dollar!!”*~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘ EU BLIJFT BDS FINANCIEREN’………..NW. ISR. WEEKBLAD 1.2.2019. …….
    De ISRAELISCHE regering beschuldigt de. EUROPESE. UNIE ervan nog steeds de BDS-beweging te financieren. Uit het rapport van het ministerie van Strategische Zaken
    in Jerusalem zou blijken dat. BRUSSEL. Miljoenen euro’s geeft aan PALESTIJNSE en EUROPESE ngo’s die oproepen de Joodse staat te boycotten. Alleen al Al-Haq en Al-Megan, twee organisaties die in het kader van de. BDS-beweging een juridische strijd tegen Israel voeren,zouden over de komende jaren …750.000 euro krijgen van de EUROPESE. COmmissie. Dit in weerwil van officieel EU-beleid de BDS- beweging niet
    te steunen. BRUSSEL. ONTKENT. dat er sprake is van financiering van NDS-organisaties en noemt de beschuldigingen vanuit Jerusalem ‘ongefundeerd’. ” De. EU
    financiert geen acties die gerelateerd zijn aan boycotactiviteiten”, was in een reactie te
    lezen. Maar minister van Strategische Zaken Gilad Erdan vindt dat de EU zich niet langer kan ‘verschuilen. achter lege verklaringen’.*~*~*~*~*~*~*~

    Like

 5. fleckie zegt:

  ‘WIL de PvdA EEN ETNISCHE. ZUIVERING?, NW. ISR. WEEKBLAD. 25.1.2019. BART Schut
  ‘Op een congres van de. sociaaldemocraten is een amendement op het partijprogramma aangenomen- indien uitgevoerd- zou leiden tot de VERDRIJVING. van meer dan 600.000 Joden uit Jerusalem en de Westelijke Jordaanoever.
  ‘Een opvallend amendement op het PvdA programma voor de Europese verkiezi gen werd vorige weekend aangenomen op het partijcongres van de sociaaldemocraten in den Bosch. De leden v.d. PvdA willen een tweestatenoplossing voor het Israelisch – Palestijnse conflict, tot zover niets opvallends. Maar bij deze oplossing g moeten ‘ de grenzen van voor 1967 worden gerespecteerd,met Jerusalem als gedeelde hoofdstad’.Waarbij het westelijk deel van de Heilige Stad de hoofdstad van Israel wordt.- dat is het al 75 jaar,maar dit zou dan ook internationaal erkend moeten worden-en het oostelijk deel de hoofdstad van een onafhankelijke staat Palestina.
  De vraag mag gesteld worden of de PvdA’ers net als alle anderen die dezelfde ‘oplossing’voor ogen hebben,beseffen wat de consequenties van hun voorstel inhouden.Om te beginnen is het volkomen onrealistisch te denken dat Istael dit plan ooit zou uitvoeren. Nog los van het feit dat gedeelde steden historisch niet bepaald succesvol zijn gebleken, ( denk aan Berlijn, Belfast of Serajevo).,gelooft werkelijk iemand dat de Israëli’s de KLAAGMUUR uit handen zullen geven? Die lag voor .1967 immers in Oost-Jerusalem,net als de hele Oude Stad,die overigens 20 jaar eerder volledig etnisch gezuiverd werd door het. JORDAANSE ARABISCHE LEGIOEN en Palestijnse opstandelingen. Alle joden werden uit hun wijk verdreven,een lot dat hen trof in elk dorp of elke stad die zij in de oorlog van 1947-1948 aan de. ARABIEREN. VERLOREN,en de historische HURVA-SYNAGOGE werd door palestijnse terroristen OPGEBLAZEN.
  …VLUCHTEN. OF. VERDREVEN. WORDEN? Het doet weinig goeds vermoeden voor het lot van de in Oost-Jerusalem wonende Joden. Dat zijn er inmiddels meer dan 200.000 ,bijna de helft van de bevolking.Als het PvdA-plan wordt uitgevoerd zullen zij allen Oost-Jerusalem moeten verlaten,net als de meer dan 400.000 Joodse burgers op de Westelijke Jordaanoever. Er zullen maar weinigen zijn die geloven dat zij veilig zullen zijn binnen een palestijnse staat onder bestuur van PLO en Fatah. En dat is nog het gunstigste geval: de laatste min of meer vrije verkiezingen in de palestijnse gebieden werden in Gaza gewonnen door Hamas.De sympathie voor die terreur-beweging groeit op de Westbank.Verwachten de Nederlandse sociaaldemocraten werkelijk dat er EEN Jood zal blijven wonen in een door de islamitische terreurbeweging bestuurd Palestina?.
  Het ‘respecteren van de grenzenvan voor 1967’ zal leiden tot een van de grootste etnische zuiveringen in de geschiedenis van het Midden- Oosten. Meer dan 600.000 Joden velen van hen geboren en getogen in Oost-Jerusalem en op de West- bank,zullen hun huizen moeten verlaten. Om waarnaartoe te gaan? De PvdA blijft hier stil over,maar deze mensen zullen ergens moeten wonen.In een eerder versie van het amendement werd landruil( gebied waarop Joodse nederzettingen zijn gebouwd tegen Israelisch grondgebied aan de randen van de Westelijke Jordaanoever) zelfs expliciet van de hand gewezen.Maar ook in de. uiteindelijk aangenomen programmawijziging wordt met geen woord gerept over wat er moet gebeuren met de 600.000 Joden die zullen vluchten of verdreven worden,…………..PROMINENTE PvdA-JODEN…………..
  Met dit totale gebrek aan realiteitszin is het verwonderlijk dat er nog zo veel (prominente)’Joden actief lid van de PvdA zijn. Oud-CIDI-directeur en CJO-bestuurslid Ronnie Naftaniel, de huidige CIDI-directeur Hanna Luden,CJOvoorzitter Eddo Verdoner- zij keren de partij nog steeds niet de rug toe,hoewel hun decennialange inzet de PvdA geen stap dichter bij een meer Israelvriendelijke koets heeft gebracht. Het leiderschap van Lodewijk Asscher,de afgelopen weken nog op vakantie in de Joodse stast,zorgde aanvankelijk voor enige hoop,maar op het congres van vorige week werd opnieuw duidelijk hoe onwrikbaar anti-Israel het npmerendeel van de PvdA is en blijft.
  Dit bleek ook uit het amendement dat NIET werd aangenomen: erkenning van de IHRA- antisemitismedefinitie.Sterker nog,het werd niet eens ingediend. Niet dat het erg veel kans zou hebben gemaakt. P, de Tweede Kamer van de sociaaldemocraten stemt consequent tegen ieder voorstel de ‘werkdefinitie’te gebruiken in ons land. Duitsland,Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk doen dat wel:zelfs de Britse Labour-partij heeft de definitie aangenomen.De vraag is dan ook gerechtvaardigd wat Joden die Israel een warm hart toedragen nog bij een partij doen die op dit vlak Jeremy Corbyn links heeft ingehaald*~*~*~*~*~*~*~
  OPNIEUW. WERD. DUIDELIJK. HOE. ONWRIKBAAR. ANTI-ISRAEL HET. MERENDEEL. VAN. DE. PVdA. IS. EN. BLIJFT?*~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • fleckie zegt:

   CIDI:…. …’KUZU. VANGT. BOT’. . NW. ISR. WEEKBLAD 1.2.2019. …
   ‘ DENK-voorzitter TUNAHAN KUZU. heeft Arie Slob. ,minister van Basis en Voortgezet Onderwijs niet kunnen overtuigen van ‘ongewenste beïnvloeding ‘ door het CIDI. .KUZU .stelde in december 2018 twaalf Kamervragen over een lesboek van het CIDI over
   het Israelisch-Palestijns conflict. Minister Slob weigerde echter de educatieve activiteiten van het CIDI. te veroordelen. Ook zei hij geen enkele reden te hebben het centrum uit te sluiten als mogelijke gesprekspartner en gaf Slob aan dat het CIDI vrij staat om onderwijsmateriaal aan te bieden aan scholen. In oktober 2018 werd . KUZU ook al afgewimpeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. De DENK-voorman diende toen vragen in over Israel dat banden zou onderhouden met ‘anti- semitische’ regimes’. Daarop gaf Blok aan dat het kabinet geen informatie heeft over de bewering van KUZU. *~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    RECENTE RAPPORTEN SCHETSEN EEN VERONTRUSTEND BEELD VAN DE KENNIS VAN WESTERSE BURGERS OVER DE HOLOCAUST. EUROPESE REGERINGEN DOEN TE WEINIG OM REVISIONISME TE BESTRIJDEN.
    NW. ISR. WEEKBLAD. 1.2.2019. Bart Schut.
    ‘Onwetendheid, ontkenning ,en revisionisme……..’In de afgelopen hetdenkingsweek verschenen verschillende studies met betrekking tot hoe anno 2019 wordt omgegaan met de SHOA. Allereerst was daar een peiling van de HOLOCAUST. MEMORIAL DAY TRUST onder 2.000 Britten. Het resultaat : 5% van hen gelooft niet dat de Shoa werkelijk heeft plaatsgevonden, 8% denkt dat de schaal van de Holocaust is overdreven, en 64% weet niet hoeveel Joden zijn vermoord of onderschat dat aantal ernstig. Een op de vijf ondervraagden denkt dat minder dan 2 miljoen Joden de vervolging door de nazi’s niet heeft overleefd en bijna de helft geeft aan het simpelweg niet te weten. …………..Denk niet dat de Britten onwetender zijn dan andere Europeanen.
    In november vorig jaar verscheen een vergelijkbare studie van nieuwszender. CNN waarbij 7.000 burgers in zeven Europese (Nederland zat hier niet bij) werden bevraagd.
    Een op de twintig ondervraagden had nog nooit van de Holocaust gehoord. Schokkend: onder jonge Fransen is dit een op de vijf. En waar onwetendheid regeert, volgt antisemitisme al snel. Uit het CNN- onderzoek blijkt dat een op de drie Europeanen vindt dat Israel de Shoa gebruikt om Joodse misdaden te rechtvaardigen,terwijl hetzelfde aantal van mening is dat herdenking ervan ertoe leidt dat andere misdaden onderbelicht blijven, 28% van de Europeanen relateert antisemitisme aan Israel;18% wijt het aan het gedrag van Joden in hun eigen omgeving. …………………MILLENNIALS…………………
    Wie denkt dat de situatie aan de andere kant van de oceaan beter is, komt bedrogen uit. Uit onderzoek van de CLAIMS CONFERENCE. bleek vorig jaar dat 10% van de Amerikanen niet zeker weet wat de Holocaust is: onder millennials was dat zelfs een op vijf. Deze week werd er ook nog een Canadees onderzoek gepubliceerd met vergelijkbare resultaten. Net als in de VS kan de helft van de Canadezen niet. EEN. concentratiekamp noemen. In beide landen gelooft een meerderheid dat vandaag de dag minder mensen zich interesseren in de Holocaust dan op enig moment na de Tweede Wereldoorlog.
    Toch is er ook goed nieuws: uit alle onderzoeken blijkt dat een meerderheid van de ondervraagden vindt dat het nodig is dat er meer aandacht wordt besteed aan de Shoa,vooral in het ONDERWIJS. De vraag is hoe overheden omgaan met deze informatie, wat doen landen om kennis over de Holocaust over te brengen op hun burgers, met name aan jongeren.
    Dit is het onderwerp van een derde studie,waarvan de resultaten de afgelopen week in de openbaarheid zijn gebracht: het. HOLOCAUST. REMEMBRACE. PROJECT! Een samenwerkingsverband van de. EUROPEAN. UNION FOR PROGRESSIVE JUDAISM, de Yale-universiteit en Grinnell College in Iowa. Alle Europese overheden werden hierbij onder de loep genomen. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat met name jonge EU-lidstaten in Centraal- en Oost-Europa zich steeds meer schuldig maken aan Holocaust-revisionisme. Vooral in Polen,Hongarije,KROATIE en Litouwen wordt de EIGEN ROL. tijdens de Shoa steeds meer onder het tapijt geveegd. …………..
    POPULISTISCH…………..Is het toeval dat in deze landen vooral rechts-populistische regeringen de scepter zwaaien? Dat lijkt niet het geval,wanneer men bedenkt dat ook ITALIE met name wordt genoemd,ook al een EU-land met zo’n regering. Aan de andere kant worden Tsechie( met een centristisch-populistische regering) en Oostenrijk( geleid door de rechtse premier Sebastián Kurz en zijn door nazi’s opgerichte FPO- coalitiepartner ) juist geroemd om de omgang met hun Shoaverleden, De Israelische regering krijgt een veeg uit de pan omdat zij onder leiding van Benjamin Netanyahu juist warme banden aanknoopt of aanhoudt met de landen dier er in het rapport hetbslechtst vanafkomen. Zo is Netanyahu in februari gastheer van een conferentie met twee van de vier landen – Hongarije en Polen- die een dikke onvoldoende krijgen.
    Ons land krijgt een dikke pluim,de Nederlanders worden ‘leiders van Holocaustherinnering’ genoemd. Het zit goed met het Nederlandse Holocaustonderwijs,vinden de opstellers van hetbrapport. Kritiek is er wel op. Geert. Wilders,die de Shoa zou gebruiken voor zijn strijd tegen immigratie van moslims. Ontkenning van de Holocaust binnen die specifieke gemeenschap noemt het rapport niet.*~*~*~*~*~*~*~

    Like

 6. fleckie zegt:

  Eventjes. herinneren aan. :NW. ISR. Weekblad van 7.1.1983!!…….::::::
  ‘ADVISEUR. VATICAAN. WAS. BETROKKEN. BIJ. NAZI’S’.
  Herman Abs(81) , zes weken geleden door de paus benoemd tot adviseur van de in opspraak gekomen VATICAANSE bank, was van 1940-1945 directeur van de DEUTSCHE. BANK.
  Het Simon. Wiesenthal-centrum in Los Angeles is de antecedenten van Herman nagegaan. Hoewel hij niet was aangesloten bij een van de takken van de nazi- organisaties, was hij wel het hoofd van de Deutsche Bank, die als geen ander kan worden beschouwd als de bank die de nazi’s ten dienste stond.
  H.Abs was tevens lid van de raad van bestuur van. I.G.Farben en woonde iedere vergadering bij. Hij moet ermee op de hoogte zijn geweest ,dat het concern slavenarbeiders uit. AUSCHWITZ bij de produktie heeft ingezet. In een rapport van het AMERIKAANSE. LEGER uit 1946! wordt ABS ervan beschuldigd in beslag genomen JOODSE BEZITTINGEN ten eigen bate te hebben aangewend. Hij was eveneens betrokken bij roof van POOLSE. bezittingen, nadat Polen door de Duitsers onder de voet was gelopen. …….Het Simon Wiesenthal – Centrum heeft hierover een rapport aan het Vaticaan. gezonden.*~*~*~*~*~*~*~

  :::::

  Like

 7. fleckie zegt:

  ( OVER ‘antisemitisme gesproken, in de huidige tijd).
  Op ejbron 9.2.2015, onder……. ‘leraar in Brusselse school tegen…..’..

  Like

 8. fleckie zegt:

  HET BOEK:,’ DE GELE. STER’, .is het eerste boek waarin de geschiedenis van de Europese Jodenvervolging door de Nazi’s in de jaren…….1933-1945. …met documenten worden gestaafd.
  Het boek bevatb196 foto’s afkomstig uit archieven in Berlijn, Londen, Parijs,Amsterdam, Belgrado,Praag, Warschau, AUSCHWITZ en MOSKAU., en gekozen uit ongeveer 10.000 opnamen. Dit fotomateriaal wordt begeleid door een informatieve tekst die gedeeltelijk uit ambtelijke documenten en verklaringen van ooggetuigen bestaat.
  De vervolging,die volgens de laagste schattingen vier en ten hoogste zes miljoen slachtoffers eiste,wordt uitvoerig chronologisch en geografisch gedocumenteerd: de terreur in Duitsland van 1933- tot het uitbreken van de oorlog, de onmenselijke toestanden in de Poolse ghetto’s , de massa-executies door…SPECIALE. DUITSE. COMMANDO’S. en de. ENDLÖSUNG in de concentratiekampen. Het boek bevat originele opnamen van de deportaties uit bezet Europa naar deze kampen en de aankomst van de transporten, de verwoesting van het GHETTO van Warschau en de bevrijding van de kampen van de geallieerden.
  Zo ontstond een niets verhullend beeld van de lijdensweg van het Europees Jodendom en de verschillende etappen op die weg: van de haatpropaganda via laster,onthechting, roof, eindeloos getreiter tot de georganiseerde massamoord*~*~*~*~*~*~*~
  Het Parool. Bij de eerste druk:
  ‘De. Gele. Ster’ is een gruwelijk boek, maar geen oplage kan groot genoeg zijn om het ondernde mensen te verspreiden. Dit alles is enkele tientallen jaren geleden gebeurd,in de twintigste eeuw na de geboorte van Christus’.*~*~*~*~*~*~*~
  Uitgeverij:H.JW. Becht-A’dam. Auteur. GERHARD SCHOENBERNER .isbn 90.230.0328.4
  *~*~*~*~*~*~*~……………………..( p.s. fleckie: voorheen heb ik al eens geattendeerd op de ‘
  BLOEDHOND DIRLEWANGER’ , o.a. Commandant van een zog. STRAFBATALJON!……. Inzetbaar ..bij div….’calamiteiten’.)!*~*~*~*~*~*~*~……. en dan zelf ook nog wetend wie die beulen hebben geholpen te ontkomen aan hun straf: naar. LATYNS AMERIKAANSE LANDEN, …….ook nog met als resultaat / gevolg: vanuit die landen IMPORT van de zware DRUG…COCAINE!*~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • fleckie zegt:

   NOOIT meer,’ Nooit meer’, NW. ISR. WEEKBLAD. ,1.2.2019. Tamara BENIMA.
   VERNIETIGINGSKAMPEN ZOALS. AUSCHWITZ. KOMEN. ER. NIET. MEER.
   DRINGEND verzoek : zouden alle politici,hoogwaardigheidsbekleders, andersoortige
   Hotemetoten en alle mensen van goede wil die achter een microfoon worden gezet,alsjeblieft nooit meer,’ Nooit meer Auschwitz’ willen zeggen. Het heeft iedere inhoud verloren

   . Het is een soort stopwoord geworden,waar niet meer over nagedacht wordt. ‘Nooit meer Auschwitz’. ‘Ook goedemorgen’. Zeg in plaats daarvan:’Het is een godgeklaagd schandaal dat Joden over de hele wereld EN in ons land met hekken,camera’s, sluizen,bewakers,politie en marechaussee beschermd moeten worden
   tegen de Jodenhaters van nu. Zeg op alle manieren dat het echt niet kan dat Joden waar ook ter wereld onveilig zijn. Zeg dat je een geestelijke afwijking hebt als je de Shoa ontkent. Maar zeg niet ‘Nooit meer Auschwitz’. Die drie woorden gaan namelijk van verkeerde veronderstellingen uit. Ten eerste Vernietigingskampen zoals AUSCHWITZ waar Joden worden. afgeslacht komen er niet meer. Daartoe waren alleen de nazi’s in staat. En voor het herdenken van genocides op andere volkeren zijn er andere tijden.,plaatsen en bijeenkomsten. Ten tweede : herdenken vermindert het antisemitisme niet. Herdenken is nodig. Om de solidariteit te ervaren van ieder die met ons herdenkt.
   Om ervan doordrongen te blijven welke ramp onze Joodse wereld EN. Europa heeft ontwricht. Om te laten zien dat we er nog zijn. Om de goeden te eren. Maar antisemieten laten zich er niets aan gelegen liggen. Kijk naar de linkse,rechtse, groene, christelijke,islamitische of antiracistische partijen en bewegingen-ze hebben allemaal antisemieten in hun gelederen. Ondanks het herdenken. Ten derde: Die drie woorden geven de illusie dat het antisemitisme in de klas,in het voetbalstadion,tijdens demonstraties,in universiteiten, enz. wordt bestreden. Maar zolang voetbalwedstrijden niet wordennstilgelegd bij ‘Hamad,Hamas,alle Joden aan het gas’ is ‘Nooit meer AUSCHWITZ ‘ een aanfluiting . Laten we bij komende herdenkingen een acteur inhuren
   die ‘Hamas,Hamas,alle Joden aan het gas’roept, na alle toespraak .
   Om zo een maatschappelijke realiteit recht in de ogen te kijken. Dan kunnen op den duurbde camera’s en hekken en politie misschien weg.*~*~*~*~*~*~* …………..STAPPENPLAN. VOOR. HOOFDSTAD. NW.ISR. WEEKBLAD 1.2.2019.
   De VVD, CHRISTENUNIE, CDA en Forum voor Democratie in Amsterdam hebben een negenstappenplan geintroduceerd om antisemitisme in de hoofdstad tegen te gaan.:”1 .
   Stimuleer en faciliteer het gebruik. van speciale lespakketten over de Shoa en de geschiedenis van Joden in Nederland en Amsterdam in het bijzonder. ..2.: Stel tot doel dat elke Amsterdamse basisschoolleerling een bezoek brengt aan Kamp Westerbork,en help dit doel te realiseren. ..3.: Help bij het creeren van netwerken om zo de gevoelens van veiligheid en de aangiftebereidheid onder Amsterdamse Joden te vergroten. 4.: Ga in gesprek met het Openbaar Ministerie ,de minister van Justitie en Veiligheid en de politie en informeer naar digitaal aangifte doen van discriminatie om het aangifteproces gemakkelijker te maken. 5.: Vraag het Rijk om een nationaal Coordinator antisemitismebestrijding .6.: Stel ook een lokale Coordinator intisemitismebestrijding aan.
   7.: Maak op een kaart op basis van stadsdelen duidelijk. waar antisemitische incidenten gebeuren en hoeveel het er zijn. 8.: Organiseer een expertmeeting in de stad en vraag daarbij naar de visies op het bestrijden van antisemitisme. 9.: Kijk naar de uitgangspunten van de initiatief nemende partijen en de uitkomsten van het Rondetafelgesprek Antisemitisme,georganiseerd door de Tweede Kamer in september vorig jaar”. …….De partijen namen dit initiatief n.a.v. de aanval op Joods restaurant HaCarmel en het incident waarbij rabbijn. Yanki Jacobs zijn gezin in Amsterdam-Zuid op,straat werden uitgescholden. Of gehoor gegeven wordt aan de oproep valt te betwijfelen. De indienende partijen zitten in de oppositie en hebben geen meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad. *~*~*~*~*~*~*~

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s