“No Deal”-Brexit in zicht: Regering zou het oorlogsrecht kunnen uitroepen

screenshot_118

(Vertaling: E.J. Bron)

De nog steeds niet geregelde Brexit werpt zijn schaduw vooruit. Nu wordt zelfs niet uitgesloten dat de regering in Londen in het geval van een “No Deal”-Brexit het oorlogsrecht uitroept. Dit zou ervoor moeten dienen om chaos op straat te vermijden.

duits - zuerst

Het uitroepen van een planning in geval van nood door het parlement (“Civil contingency act 2004”) zou kunnen voorzien in verschillende beperkende maatregelen voor de bevolking. Daarin is o.a. sprake van uitgaansverboden, inreis-verboden en de inzet van het leger, berichtte de “Sunday Times”.

De Britse premier Theresa May, die met haar met de EU uitonderhandelde plan om uit de EU te stappen een zware nederlaag in het parlement heeft geleden, probeert in extra onderhandelingen op dit moment te redden wat er te redden is. De EU heeft echter duidelijk gemaakt dat het uitonderhandelde uittredingsverdrag niet meer geopend wordt. Desondanks wil May mogelijk in februari een tweede keer over het verdrag laten stemmen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

10 reacties op “No Deal”-Brexit in zicht: Regering zou het oorlogsrecht kunnen uitroepen

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Dat zeldzaam gore zooitje in Brussel maakt het GB (bijna) onmogelijk op een normale manier zich los te maken van de EU.
  Voorbeeld stellen aan de andere lidstaten.
  Maar op termijn ….. ?

  Liked by 6 people

  • A.Ruygrok zegt:

   Dictatoriaal,hoogmoedig en verwaand dat is het niveau van het gros der ..eu.. lijders..w.o. onze eigen lachenbek ..mark.., maar zonder het VK was Europa allang geschiedenis geweest en hadden we op z’n best nu een uitgemergeld bestaan gehad in de Siberische ijzermijnen.., onder toezicht van Hitlers nakomelingen waaronder natuurlijk ook Angela M. …,
   A.Ruygrok, Monster.

   Liked by 4 people

 2. Daan Kranenburg zegt:

  Beste alle regeerders/lezers. Uittreding van Engeland uit de EU is inmiddels een soapserie geworden. In een bindend referendum gaven een meerderheid aan uit de EU te willen treden. De grootste partij moet een nieuwe leider kiezen die dit moet gaan realiseren. Uitgerekend kiezen die idioten daar iemand voor die tegen een Brexit, uittreding van Engeland is, Mw. May. Ze loopt er al ruim 2 jaar een puinhoop van te maken omdat ze het eigenlijk niet wil en volledig incapabel is het voor Engeland gezond te realiseren. Zou zeggen zet haar nu nog af en plaats een competent persoon daar neer die kiest voor een Brexit morgen zonder een deal. We drinken daarna een glas en doen een plas en alles gaat gewoon door zo als het was. Handel wordt onderling gedreven door individuele bedrijven, niet tussen overheden, en die gaan misschien met wat begin strubbelingen met Engeland in het begin daarna gewoon door. De EU- Brussel is een criminele maffia organisatie geworden. Laten we daar als individuele EU landen mee stoppen en de rationele handels belangen onderling voort zetten, maar wel als baas in eigen huis en met eigen verantwoordelijkheid.

  Liked by 3 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  GB dient voet bij stuk te houden, zij zijn enorm belangrijk om als eerste uit de E.U. te stappen.zodat meer landen dit voorbeeld zullen volgen.

  Liked by 3 people

 4. Tom zegt:

  Waarschijnlijk wordt er deze week uitstel aangevraagd tot 2020.
  Het is niet ondenkbaar dat er later dit jaar opnieuw een referendum gehouden wordt met de vraag of men echt uit de EU wil. Na al het gezeur zal men vervolgens tegen de Brexit stemmen en dan blijft men gewoon in de EU.

  Voor Nederland zou dit gunstig zijn. Samen met het UK kunnen we ern blok vormen tegen de Fransen en Duitsers. Ook spaart het ons geld uit omdat het UK dan ook gewoon mee blijft betalen aan de EU.

  Like

 5. M. zegt:

  De EU heeft de landen nodig de landen de EU niet. Weg met dat drama gebeuren meer als een natte droom voor een bende criminelen met onfrisse plannen is het niet.

  Liked by 1 persoon

 6. Ruud zegt:

  Nexit. Steun aan GB

  Liked by 1 persoon

 7. andre zegt:

  Het VK is de 5de economie in de wereld en internationaal gezien is het VK een goede partner om zaken mee te doen. Dit zijn de feiten die op tafel liggen, de statistieken. Voor het VK is het dus beter om uit de EU te stappen en zullen hier al op korte termijn beter van worden. De handel met de EU is ondergeschikt aan de andere internationale handel. Wat zegt de EU? Bij een brexit is dit heel nadelig voor het VK. Dit is dus niet zo maar wel andersom dat dit nadelig is voor de EU.

  Breken met de EU is niet breken met Europa. Europa is namelijk niet van de EU en het VK hoort wel bij Europa.

  Aan de andere kant van de EU ligt Rusland dat onderdeel is van Europa maar niet mee mag doen in de EU. Aan de oostkant van Europa waaronder de visegrad landen is de werkelijke economie in een stroomversnelling geraakt en samen met Rusland maar ook Turkije zal hier een nieuw soort Europa ontstaan terwijl de EU als een citroentje wordt uitgeknepen. door het echte leven op basis van vrije handel en gelijkheid.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Ze kunnen er beter bij blijvan zodat het hele Brusselse zooitje eerder in elkaar stort.
  Dat DAT gaat gebeuren staat voor mij als een paal boven water.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s