Vervalste diploma´s: Binnen 17 dagen verpleegster worden

screenshot_128

(Vertaling: E.J. Bron)

In Bosnië-Herzegovina zijn diploma´s van opleidingen vaak vervalst. Veel van deze zogenaamde geschoolde arbeidskrachten komen ook met vervalste diploma´s Duitsland binnen. Tussen 2016 en 2017 zijn er meer dan 50.000 Bosniërs naar Duitsland geëmigreerd en werken steeds meer in zogenaamde medische beroepen met personeelsgebrek. De praktijken schijnen al sinds geruime tijd bekend te zijn.

journalistenwatch

Hoe kun je in 17 dagen verpleegster, psychotherapeute of medisch technicus worden? Heel simpel: je maakt tussen € 1250,- en € 2500,- over aan een bemiddelaar in Sarajevo en nog niet eens een bezoek van een uur aan de geneeskundige school in Sanski Most heb je 17 dagen later een diploma met de beoordeling “zeer goed” in handen. Het diploma wordt ook in de EU en zodoende in Duitsland erkend.

Een journalist van het magazine “Žurnal” kwam er bij een onderzoek met een verborgen camera achter dat de begerenswaardige oorkondes van meerdere stempels voorzien zijn en dat het diploma door vier verantwoordelijke personen wordt ondertekend.

Men krijgt cijfers in verschillende medische vakken, van arbeidshygiëne tot anatomie. De praktijken zouden volgens de onderzoeksjournalist al jarenlang bekend zijn, bericht ook “dlf24”. Volgens het nieuwste gepubliceerde migratierapport zijn er in 2016 en 2017 meer dan 50.000 burgers uit Bosnië-Herzegovina naar Duitsland geëmigreerd. Velen van hen hebben in Duitsland een baan in zogenaamde beroepen waar een gebrek aan personeel heerst. Hun Bosnische diploma´s Hoeven ze in Duitsland niet te laten erkennen.

Op de vraag van de ARD-Studio aan de verantwoordelijke instanties voor het erkennen van diploma´s zegt men: “Op dit moment kunnen de Duitsers niets anders doen dan Bosnische arbeidskrachten te mijden. Want als ze niet willen dat automonteurs zieken behandelen, dan moeten ze voorkomen dat mensen met zulke diploma´s het systeem binnendringen.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Elisah”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bosnië-Herzegovina, corruptie, Criminaliteit, Duitsland, EU, Graaien, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vervalste diploma´s: Binnen 17 dagen verpleegster worden

 1. Claudia M. zegt:

  Ja, dat kan allemaal binnen de EU… In Canada en Australië moet je je halve doopceel lichten wil je er aan het werk kunnen, maar hier kom je aan de bak met valse diploma’s.

  Holy, holy wat een teringzooi is het toch!

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  Het is toch niet verwonderlijk dat ook ouders uit den vreemde het beste met hun kinderen voorhebben, en als ze al bij de geboorte weten dat hun koters slechts behept zullen zijn met een aangeboren aanleg om uit te blinken in onaangepast en crimineel gedrag, gaat men natuurlijk op zoek naar een land waar de straffen het mildst zijn en de strafinrichtingen het beste zijn voor hun kroost……net als ouders die voor hun kinderen een goede opleiding wensen, die zoeken een land waar men nog gelooft in goed onderwijs, waar de regering er alles aan gelegen is om kindertjes te helpen in hun ontwikkeling, in plaats van ze te pamperen ná elk vergrijp………..en ze vastberaden kansenjongeren blijven noemen, de pareltjes van de maatschappij……….het zal je land maar zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Stef zegt:

  Mensen die in Nigeria hebben gewoond weten dat je daar alles kunt kopen. Zoals nep autopapieren ,kentekes,verzekeringspapieren,diploma,s verblijfsvergunningen,paspoorten etc.

  Geliked door 2 people

 4. peter zegt:

  Een schande dat Nederland zich schuldig maakt aan de grote leegloop in de zorg ,,heel veel goede krachten worden weggepest uit dit werk omdat ze 2x op een dag kunnen opdraven,elke minuut moeten verantwoorden op een tablet, vrijwilligers hoe goed ook bedoeld zouden moeten stoppen met dit werk,de leiding gaat met een ton naar huis en voor het personeel kan niks .of gaan die in het weekend gratis wandelen met miep ,en koffie schenken ,nu alles uit de kast halen om jongere in te laten stromen is trekken aan een dood paard ,buitenlanders aannemen met valse papieren, ,en later familie en aanverwanten een verblijfsvergunning geven ,,stapel ,stapelgek zijn ze hier .

  Geliked door 1 persoon

 5. Pietersen zegt:

  Ook via dat weggetje sluipt de islam volop binnen, want Bosnië is per definitie islamitisch. Om moedeloos van te worden. Alleen een grote schoonmaak kan ons redden.

  Like

 6. Je ligt in het ziekenhuis met diabetes, en je moet een insuline prik krijgen. Insuline moet je berekenen……..er zullen vele slachtoffers vallen door schijnbaar onopgeloste doodsoorzaken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s