Zelfs de eurofiele “Economist” is om: “De euro is een fiasco”

screenshot_133

(Door: Michael van der Galien)

Gaan de ogen dan eindelijk open?

Je verwacht het niet, maar zelfs het eurofiele magazine “The Economist” geeft nu toe dat de euro feitelijk één grote mislukking is. Andere landen — die de euro niet gebruiken — presteren prima, maar ieder euroland blijft achter. En dat komt allemaal door de Europese eenheidsmunt:

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
dds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", euro. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zelfs de eurofiele “Economist” is om: “De euro is een fiasco”

 1. Mary zegt:

  En dan ook nog ieder land die binnen de EU zit wordt compleet leeg gemolken, Nederland met name is van zo ongeveer de sterkste economie ter wereld naar een soort derde wereldland afgegleden en Rutte en Co blijven de Nederlanders leeg melken voor hun smerige EUSSR club.

  Geliked door 2 people

 2. Pingback: Zelfs de eurofiele Economist is om: ‘De euro is een fiasco’! | eunmask

 3. Ruud zegt:

  Je hoeft geen universitaire titel te hebben om dat te begrijpen. We zijn en worden op een verschrikkelijke manier belazerd. Hopelijk staan de schuldigen nog eens voor het “onbevooroordeeld” hekje.

  Like

 4. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/01/30/european-human-rights-commissioner-criticises-france-for-violent-yellow-vest-crackdown/

  European Human Rights Commissioner Criticises France For Violent Yellow Vest Crackdown

  Concerns have been raised “about the number and severity of injuries resulting from the use of force by law enforcement officers” during Yellow Vest anti-government protests in Paris by a pan-European human right body.
  The European Commission for Human Rights has published its initial observations following a mission to Paris after Commissioner Dunja Mijatović travelled to Paris for meetings with the government, police, and “civil society groups” on Monday

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Lees trouwens maar eens wat een nepnieuws er thans weer in dit artikel wordt verspreid over die gehate euro:

  ’Nederlander rijker geworden van de euro’

  Nederlanders zijn rijker geworden dankzij de introductie van de euro. Sinds 1999 heeft elke burger circa 21.000 euro meer te besteden dan wanneer we nog met de gulden zouden betalen, heeft de Duitse denktank Centre for European Politics berekend.
  DENKEN ze dat daar echt bij die Duitse denktank want die lui zijn zeker nog niet bejaard en zijn, ik weet niet wat, kwijt aan stijgende huren, lasten, pensioenen, zorg etc. en de alsmaar stijgende voedselbanken! Daarbij komen steeds meer winkels en kantoren leeg te staan en worden allerlei bedrijven opgeheven!

  Naast Nederland heeft ook Duitsland geprofiteerd van de euro, aldus de denktank, die naar acht eurolanden keek en waar oud-eurocommissaris Frits Bolkestein toezichthouder is.
  Hopelijk raken die linkse smeerlappen dadelijk zelf eens aan de bedelstaf en dan komen ze erachter dat de euro in werkelijkheid geen stuiver meer waard zal zijn!

  Naast Nederland heeft ook Duitsland geprofiteerd van de euro, aldus de denktank, die naar acht eurolanden keek en waar oud-eurocommissaris Frits Bolkestein (laat dat stuk stront opflikkeren met zijn netonderzoeken!) toezichthouder is.

  De twee landen profiteerden van aanhoudend ruim monetair beleid in het eurogebied, wat tot langdurige periodes van groeiende kredietverlening en hogere investeringen leidde.
  Weten ze daar trouwens ook wat die hele invasie van “vluchtelingen, asielzoekers en moslims” in West-Europa eigenlijk heeft gekost? Vele miljarden die uit ieders portemonnee wordt gehaald dus hoezo erop vooruit gaan?

  De prestaties van Europese landen werden afgezet tegen een vergelijkbare groep landen buiten de munteenheid. Duitsland werd bijvoorbeeld (men doet er goed aan om die berichten niet meer te elzen) vergeleken met Japan en het Verenigd Koninkrijk. De prestaties van Nederland werden afgezet tegen die van Denemarken en Nieuw-Zeeland.

  Volgens de studie zijn Italianen en Fransen er in de meetperiode gemiddeld tienduizenden euro’s (zeg liever honderdduizenden of miljoenen!) op achteruitgegaan. Een doorsnee-Griek heeft een fractie meer te besteden dan in 1999. Griekenland was vanwege de financiële crisis eerder genoodzaakt om een noodpakket aan te vragen en dat doen ze al veel te lang!
  Laten we hier eens in Nederland onze vlag uithangen als we dadelijk voorgoed van die gehate EU en euro worden verlost!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s