Die gele hesjes weten niet waar ze het over hebben, hahahahahaha

screenshot_160

(Door: “Weethetwel”)

Hierboven in de titel staat een korte samenvatting van alle nieuws, columns, commentaren en andere berichten over de gele hesjes zoals we die tegenkomen in onze kwaliteitsmedia.  Er is er niet één die serieus probeert te onderzoeken wat de mensen achter de gele hesjes beweegt. En tenslotte hebben ze dan maar afgesproken de zaak zo veel mogelijk dood te zwijgen.  Wat de journalisten niet in de gaten hebben, is dat de beweging van de gele hesjes eigenlijk één grote aanklacht is tegen diezelfde media. 50 jaar van desinformatie, leugens, verdraaiingen en fake nieuws hebben het publieke debat doodgeslagen.  Diezelfde media hebben door hun éénzijdige berichtgeving een sfeer geschapen van ogenschijnlijke eensgezindheid. In werkelijkheid hebben ze alleen maar hun eigen droomwereld aan de man willen brengen, terwijl andersdenkenden zwart gemaakt werden en zelfs gestigmatiseerd. De dood van Pim Fortuyn en Theo van Gogh kan voor een groot deel op rekening van deze media geschreven worden. Dat Geert Wilders zich niet vrij kan bewegen, kunnen ze ook op hun conto schrijven. Nu proberen ze de onvrede in de maatschappij belachelijk te maken.

Belachelijk maken

Dat belachelijk maken uit zich vooral in het geen samenhang te willen vinden in uitspraken van mensen die zich spontaan achter de beweging scharen. Ons journaille gaat op onderzoek en vindt na intensief speuren de volgende beweegredenen: “Ze vinden de benzine te duur hahaha”, of deze: “Ze vinden de belastingen te hoog hahaha, terwijl ze vergeten hoeveel ze er voor terug krijgen” of die: “Ze doen elkaar alleen maar na hahaha” of: ”Ze willen niet meewerken aan de redding van het klimaat, boeoe”. Zo kunnen we nog wel even door gaan.

Wat de journalisten vergeten is dat de argumenten die de onvrede zouden kunnen verwoorden al lang geleden uit het taalgebruik zijn verdwenen. Een heleboel dingen worden door de media al decennia lang verdraaid of verzwegen. Over veel dingen mag al heel lang niet meer gepraat worden of alleen op goedkeurende wijze. De woorden die daarbij horen, bestaan al lang niet meer. Steuntrekkers, uitkeringstrekkers, a-socialen, achterbuurten, profiteurs, debielen zijn allen woorden uit een lange reeks die voor en na verdwenen zijn. Niet omdat ze zo kwetsend zijn, maar om te verdoezelen wat er werkelijk gebeurt.

Andere voorstelling van de gang van zaken

Hun droomwereld moest koste wat het kost gepromoot worden. Debat was niet mogelijk. Dat heeft veel in de maatschappij kapot gemaakt. Men was verplicht uit te gaan van het goede in de mens. Misbruik van sociale uitkeringen bestond niet. Iedereen wilde toch zó graag werken. Niemand heeft voor zijn plezier een uitkering. Turken met 15 kinderen kinderbijslag is heel geloofwaardig. Een leger hebben we niet nodig, want agressors bestaan niet als we zelf zo lief zijn. Als de politie optrad, werd dat gepresenteerd als agressie tegen de eigen bevolking. Als leerlingen op school slechte cijfers haalden, was dat de schuld van de school. Als de sfeer in de wijk verpest werd door agressieve moslims, was men niet verdraagzaam genoeg. Als bijna het hele inkomen naar de belasting ging, was het nog steeds niet sociaal genoeg. Mensen moeten ook hun laatste inkomen maar afgeven om een zogenaamde opwarming van de aarde te bestrijden. Zo kunnen we nog lang doorgaan.

Onvrede

Met het komen van onvrede over deze voortdurende verdraaiingen werd de teneur van de media brutaler: Van Dam noemde Pim Fortuyn een “buitengewoon minderwaardig mens”. Waarschijnlijk had hij toen zijn dood al voorzien. Tegenwoordig wordt iemand die het niet met de media eens is steeds sneller uiterst rechts, een fascist, neonazi, ultrarechts gevaar, crypto-nazi of een ander gevaarlijk verschijnsel genoemd. Ook niet bepaald argumenten waar diepgang van denken achter zit, laat staan dat je er een zinvolle discussie over kunt voeren. Wat moet je antwoorden op een aantijging dat je een nazi bent en een gevaar voor de maatschappij als je je nergens bewust van bent en alleen maar wilt dat Nederlanders hun eigen toekomst mogen bepalen en recht hebben op het geld dat ze zelf verdienen?

De discussie is dood

Door het stelselmatig wegsnijden van één kant van de maatschappelijke discussie door de media is het maatschappelijk debat verdwenen. Er wordt alleen het geloof van de linkse kerk gepredikt, en wie geen moeilijkheden zoekt, gaat er niet tegenin. Alle punten waar de maatschappelijke onvrede over gaat, bestaan in het officiële jargon niet eens meer, zodat er niet eens een discussie over geopend kán worden. Wanneer de onvrede niet benoemd kan en mag worden, bestaat hij ook niet, toch?

En ineens zijn daar de gele hesjes en blijkt het maatschappelijk blikveld en de woordenschat van onze journalisten zo angstwekkend vernauwd dat ze bij hun beschouwingen niet verder komen dan “ze vinden de benzine te duur hahaha”. Een enkeling probeert een onsamenhangende beschouwing te geven door wat motivaties te shoppen bij sites als “E.J. Bron”. Maar allemaal zijn ze ervan overtuigd dat er weinig aan de hand is.

Luisteren

Omdat luisteren naar het gewone volk niet bestaat bij de media, hebben wíj ons oor eens te luisteren gelegd. Vraag van de journalist: “Meneer of mevrouw, waarom protesteert u met een geel hesje?” Antwoord: “Omdat ik me bedrogen voel door die debielen van de regering. Iedere keer laten ze zich kiezen met leugens. Geen enkele belofte maken ze waar. De achterbuurten hebben ze terug laten komen door ongebreidelde import van asociale moslims die hier alleen als steuntrekker komen, want ze lopen in een soepjurk rond en weigeren zich normaal te gedragen zodat ze nergens aangenomen worden en dan met hun uitkering zoveel tijd over hebben dat ze ook onze buurt totaal kunnen verpesten. En dat allemaal van ons geld, want wij verdienen steeds minder en betalen steeds meer belasting. En ons pensioen wordt steeds verder afgepakt.  Op school is de sfeer zodanig verziekt en het peil zo laag dat onze kinderen niks meer leren en daardoor geen kansen hebben. Gaan ze studeren, dan eindigen ze met een mega schuld, dus ze kijken wel uit. Ze kunnen trouwens geen woonruimte krijgen, want ieder ander die nooit gewerkt heeft gaat voor. De politie wordt door raddraaiers uitgelachen, want ze mag van haar bazen niet optreden. Ze mág wel optreden, maar dan tegen de eigen bevolking. Dat is als een bejaarde op een bankje op het kerkhof zit of een visboer warme vis verkoopt in zijn winkel. Dié kunnen ze aan, want dan zijn ze er niet bang voor dat ze een mes tussen de ribben krijgen. Wíj kunnen de tandarts niet betalen, maar iedereen die zijn paspoort weggooit en hier illegaal binnenkomt mag van óns geld gratis voor de complete medische zorg. En de léugens die ze erbij verzinnen. Heel die import betalen wij, maar ze durven gerust te beweren dat die nietsnutten straks de belasting gaan betalen en óns verzorgen in de toekomst. Onze dochters en bejaarden zijn hun leven nu al niet zeker, want ze worden steeds vaker verkracht, beroofd en vermoord. Dat is toeval zeggen ze. Voor de show wordt er af en toe één gepakt, maar het gros gaat vrijuit. De politie mag niks en doet niks. Logisch, want als ze er één oppakken, loopt hij de volgende dag alweer vrij rond. Die rechters hebben alles op met de daders en niks met de slachtoffers. Waarschijnlijk zijn het zélf de grootste boeven. Die rechters zijn vaak ook nog advocaat, dus ons kent ons. En als klap op de vuurpijl hebben de politici uitgevonden dat de aarde warmer wordt en dat wij daar de schuld van zijn en daarom moeten boeten door daar ons laatste geld aan uit te geven. Wat denken ze wel niet? Dat ze de natuur kunnen omkopen met óns geld? Stelletje randdebielen in die regering, dat ze zich niet schamen de mensen zó te bedriegen. Met grove leugens ons van alles op de mouw spelden en dan alle prijzen nóg verder verhogen om ons laatste geld uit de zak te kloppen”. Journalist: “Ik hoor het al, u bent boos omdat ze uw geld uit uw zak kloppen”.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, democratie, demoniseren, Desinformatie, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op Die gele hesjes weten niet waar ze het over hebben, hahahahahaha

 1. Harry zegt:

  Prima verhaal Weethetwel ,

  Zó is het maar nét !

  Geliked door 3 people

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Tienduizenden kinderen demonstreren voor het klimaat. Zouden ze tot tien kunnen tellen?

  Geliked door 6 people

  • King Arthur zegt:

   Nog 1 generatie en iedereen is zodanig onder mind control dat de de huidige kids complete zombies zijn geworden als ze “volwassen” zijn. Slinks onderwijs, slinkse lesboeken, het moest allemaal van de pvda-er van Andre van Lou en zijn slinkse clubje in 1968. daar is het begonnen. De linkse rat is nu dood maar zijn gedachtengoed gaat gewoon door. en steeds in een hogere versnelling.

   Geliked door 5 people

   • Tistochwat zegt:

    King Arthur1 februari 2019 om 07:18

    In een e-mail die ik vandaag kreeg van Cultuur onder Vuur staat o.a.:

    Het onderwijs gaat achteruit.

    Een leraar schrijft in de Volkskrant dat hij een examenopgave HAVO uit 1975 niet meer op het VWO durft geven: “De leerlingen zouden in paniek raken.”

    Erger nog, het onderwijspersoneel is vanuit PABO’s, lerarenopleidingen en universiteiten de laatste decennia eenzijdig politiek gekleurd geraakt.

    Zij vervaardigen ook weer de onderwijsmaterialen, zoals de schoolboeken.

    Het is nauwelijks een overdrijving om het onderwijs een doorgeefluik van politieke correctheid te noemen, van islamgeknuffel en multiculturalisme.

    Ik wil daarom een grondig onderzoek instellen naar schoolboeken,

    https://cultuurondervuur.nu/

    Ik vraag me af waarom er mensen zijn die zich zorgen maken over ‘onze kinderen en kleinkinderen’. De jeugd weet gewoon niet beter of ‘het’ hoort zo. Ik heb geen medelijden met die gehersenspoelde ‘producten’.
    Er zijn natuurlijk ook nog normaal denkende kinderen, maar ik geef geen cent meer voor hun en onze ‘toekomst’.

    Als ik denk aan de ellende die ons te wachten staat door alleen al die ‘klimaatpsychose’, zit ik letterlijk te beven van angst. En dan heb ik het nog niet eens over de verschrikkingen van de islamisering.
    Die ‘klimaatmaatregelen’ en andere door de ‘overheid’ bedachte smeerlapperij zijn trouwens vele malen bedreigender dan de oprukkende mohammedanen.

    Wat mij betreft mag het hele bestaan vandaag nog ophouden te bestaan. 😦

    Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ M.A.L. Sion (31 januari 2019 om 23:18)

   Dames en Heren.

   Kinderen leren tegenwoordig nauwelijks nog lezen rekenen en schrijven. De lesstof bestaat heden ten dage voornamelijk uit indoctrinatie in allerlei linkse ideologieën. En nu worden de kinderen de straat opgestuurd, om te demonstreren voor bepaalde politieke doeleinden. Hoe is het in godsnaam mogelijk, dat we dit toestaan ??? Die kinderen begrijpen er geen bal van, wat hen wordt opgedragen. Ze zijn bij lange na nog niet in staat om een eigen mening te kunnen vormen. Dit is pure kindermisbruik, oftewel politieke kinderarbeid. Dit moet onmiddellijk gestopt worden !!! Ouders verzet u tegen deze wanpraktijken !!! Kinderen horen les te krijgen op school en niet het vuile werk op de barricaden op te knappen !!! Politiek bedrijven hoort niet in de schoolbanken thuis !!! Het heeft heel veel weg van een ruttige verkiezingsstunt. En Wilders, wij verwachten, dat u zich in de media hierover in sterk veroordelende termen uitspreekt !!! Laat er geen gras over groeien !!! Maak gebruik van het momentum !!! Smeedt het ijzer als het heet is !!! Schudt de bevolking wakker !!!

   Geliked door 1 persoon

   • Bastiaan2000 zegt:

    Deze kinderen, worden opgeruid. Er wordt hen wijsgemaakt dat we snel kapot gaan. Dus leren heeft dan geen nut, wereld is toch kapot. Hun tegenstanders zijn dan de anders denkenden, dat is de grote vijand. Opgeruid door hun leraren, Nijpels (met zijn vakantie in Nieuw-Zeeland), klaver, Jetten eva. Wat waarheid is weet ik ook niet, maar hoe ze het brengen is erg gevaarlijk.
    Want als die anderen, niet denken en voor doen als zij willen, iets wat zo’n grote gevolgen heeft, tenminste dat is hun wijsgemaakt door eerder genoemden. Dan moet je toch wel met zeer grof geweld reageren. Tot doden van je tegenstander, het pijnigen, bedreigen en meer.
    Maar ik denk dat de bovengenoemde daar ook op uit zijn, kinderen gebruiken als nutige idioten. Laf tuig is het, kinderen gebruiken.

    Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Het gaat al heel lang niet meer om de benzine/diesel prijzen.
  De diesel kost nu Euro 1.409 bij INTERMARCHÉ.
  Staat er in de NL-kranten b.v. dat Daklozen een Gymnase in de buurt van het Paleis van Macron hebben bezet en voor ’t eerst een warme nacht hebben doorgebracht.
  Een van de klachten ( niet anders dan in NL ! )is dat de z.g.n. Vluchtelingen worden voorgetrokken bij de Fransen die ’t echt nodig hebben, de armen, de SDF, de minimum loners etc..
  * * *
  Ongeveer 150 Sans-abri, hebben een gymnastiekzaal van een school in de buurt van het Élysée bezet.

  Ongeveer 150 daklozen, waaronder vrouwen en kinderen hebben een gymzaal in de buurt van het Élysée bezet gisterenavond en voor ’t eerst een warme nacht kunnen doorbrengen.
  Dit volgens l’association Droit au logement (DAL). ,De vereniging Recht op

  Ondanks het feit dat er steeds meer accomodatieplaatsen beschikbaar komen, zijn de daklozen nog altijd in de meerderheid, aldus DAL
  De Krant LE FIGARO
  Le Figaro

  Geliked door 2 people

 4. kruisridder zegt:

  Journalist is vooral boos omdat mevrouw iets zegt wat hem niet bevalt…..

  Geliked door 1 persoon

 5. Daan Kranenburg zegt:

  Verhelderend en goed onderbouwde feitelijke analyse van de huidige werkelijkheid, “Weethetwel” mijn compliment daarvoor. Maar wat nu? Willen de autochtone Nederlanders nou dat die waanzin stopt en we maatregelen gaan nemen om er een harde bezem doorheen te halen door met rigoureuze maatregelen van Nederland weer een vrij en gezond land maken of niet? Denk het eerlijk gezegd niet. Voorwaarden zijn namelijk: Grenzen sluiten met bewaking, hadden we in de vorige eeuw ook. Personen alleen toe laten met een geldig paspoort en een visum met strakke voorwaarden. Direct uit de EU en veel internationale verdragen opzeggen. Handel wordt niet gedreven tussen Overheden maar door individuele ondernemers onderling. Alle dubbele paspoorters voor de keus stellen Nederlandse nationaliteit of als u kiest voor uw andere dan het land uit. Alle criminele dubbele paspoorters met hun familie het land uitzetten en de Nederlandse nationaliteit ontnemen. Art. 1 van de grondwet schrappen! enz. Als je iets doet moet je het goed doen en niet halfbakken dan komt er toch niets van terecht.
  Een dergelijke grote schoonmaak in Nederland is een utopie. Dus laten we maar gewoon doormodderen? Vriendelijke groet Daan Kranenburg.

  Geliked door 7 people

 6. Republikein zegt:

  Er veranderde niks hoor.

  Geliked door 4 people

  • droevige mof zegt:

   Hans Janmaat had gelijk en veel burgerlijke moed. Hoe hij werd behandeld is beschamend. Als ik naar de oude videoclips op youtube kijk, denk ik er alleen maar aan: Alleen tegen de maffia.

   Geliked door 3 people

   • Bastiaan2000 zegt:

    Hoe de leraren ook vertelden over H. Janmaat. Hij was Hitler, dus hij moest kapot.
    Op vragen van sommige van ons, waaronder ik ( 1 klas middelbare) dat buitenlanders vaak niet werkten, een hekel hadden aan Nederlanders en Nederland, en in groepen ons , de Nederlanders vaak aanvielen.
    Dat mocht je natuurlijk niet zeggen, als je door hen lastig gevallen werd, lag dat aan jezelf. En natuurlijk kreeg je een onvoldoende en werd er over je gepraat met de andere leraren, wat ook kon resulteren in onvoldoenden.
    Maar ook als kind zei ik het wel, ik liet mij omdanks mijn verleden van instellingen ( dat heb ik bij andere onderwerpen getypt) niet mij alles wijsmaken.
    Het zelfde gold voor kernenergie; ieder uiteraard fel tegen, ook de leraar. Mijnantwoord daarop was: waar moet die energie anders vandaan komen, andere vormen zijn vervuilender, of tenminste niet niet vervuilend. Afval is wel een groot probleem.

    Geliked door 2 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Dat zijn ware woorden.
  Maar Tijl zou Tijl niet zijn als hij er niet toch wat kanttekeningen bij zou plaatsen.
  Let wel; géén kritiek!
  Vanavond keek ik even naar de zender ONS (voorheen Nostalgienet) en daar kwam zo’n zwart/wit filmpje voorbij, getoond werd hoe de Rotterdamse haven na de oorlog er weer bovenop geholpen werd.
  Wat waren wij Nederlanders trots!
  Datzelfde gold voor andere waterwerken, de Afsluitdijk, de Deltawerken, er was een nationaal gevoel van; “dat flikken wij Nederlanders toch maar mooi!”.
  Nee niet nationalistisch maar wel patriottisch.
  Op een andere manier was dat merkbaar in de maatschappij, mensen kenden elkaar, gaven elkaar ook vaak bijnamen, iedereen in de straat wist over wie je het had als je zei ‘die blauwe’ (daarmee werd een drankneus bedoeld) of ‘de schele’ of ‘de manke’.
  Een tijdelijke bijstandsuitkering (steun) en het slachtoffer schaamde zich kapot, logisch want als hij een dag te lang geld ontving dan sprak de hele buurt daar schande van.
  Zodra hij maar kon ging hij aan het werk want je wilde liever niet dat er over je geluld werd.
  Vergelijk dat nu eens met de huidige tijd.
  We kennen vaak zelfs onze naaste buren niet eens, laat staan iemand die 50 meter verderop woont.
  Hoe iemand zijn inkomen vergaart, geen idee. Waar hij die mooie auto van rijd? Zou het niet weten.
  Heeft hij een uitkering, ja dat zou best kunnen want ik zie hem overdag weleens langslopen.
  Als mensen jong zijn hebben ze vrienden maar hoe ouder ze worden des te minder blijven daarvan over, men heeft kennissen en collega’s en daar houd het zo’n beetje bij op.
  Wat dat betreft kijk ik weleens met een beetje afgunst naar oudere Turken en Marokkanen, het zijn weliswaar parallelsamenlevingen maar ze kennen elkaar wel allemaal zo’n beetje, maar al te vaak zie je bij de supermarkt dat twee elkaar ontmoeten, handen schudden is vaste prik, en als er twee een gesprekje aanknopen dat staan er binnen ja en nee meerdere.
  Wat ik probeer te zeggen is dat het cement in de samenleving is verdwenen, vroeger waren mensen trots als ze bij DAF werkten zelfs al hadden ze maar een eenvoudig baantje, dat maakte niet uit, als DAF een grote order binnenhaalde dan waren zij trots.
  Maar werknemers worden niet meer gewaardeerd, ze zijn een nummer geworden, werkgevers denken bij het minste of geringste ‘voor jou tien anderen’.
  En omgekeerd hoppen werknemers voor een paar tientjes meer zo naar een andere baan.
  Vandaar ook dat het zo verbazingwekkend is dat de Gele Hesjes zo massaal de straat op gaan.
  En zelfs als de enige gemeenschappelijke deler is dat ze Macron weg willen dan nog.

  Geliked door 6 people

 8. Peter zegt:

  Helemaal mee eens, Journalisten ,en de politiek staan ver buiten de realiteit,,de een koopt de ander,en voort wat hoort wat ,de Juristen komen allemaal uit de Leidse school,,en kennen elkaar.,over het grote aantal ambtenaren maar niet te spreken ,zijn het er vanaf vandaag de helft minder missen we er niet een van .

  Geliked door 1 persoon

 9. droevige mof zegt:

  Stad in Duitsland, ver in het westen, bij de Nederlandse grens, afgelopen zaterdag.
  Drie mannen, midden jaren zestig, staan op de rand van het marktplein en dragen gele hesjes.
  Een politieauto stopt. Een politieagent stapt uit: “Goedemorgen. Je draagt veiligheidsvesten (Warnwesten) Is er iets gebeurd?”
  “Nee, niet precies. “Dan mag ik u vragen om uw vesten uit te trekken of de openbare ruimte te verlaten. Anders is uw gedrag misleidend.”
  De drie heren, gehoorzame Duitse burgers, knikten begrijpend, gingen in hun auto zitten en reden naar Maastricht voor een demonstratie.
  Het leven is eenvoudig.

  Geliked door 2 people

 10. ruud beijer zegt:

  Het blijft een moeilijk verhaal. Het gaat om een paar honderd mensen die demonstreren. Waar is de rest van Nederland?Honderdduizenden gezinnen leven op de armoedegrens.Toch blijven ze thuis. Wat is er toch aan de hand met de Nederlandse bevolking?Helaas het komt nooit meer goed met ons land.

  Geliked door 4 people

  • Oeps zegt:

   @ ruud beijer (1 februari 2019 om 09:36)

   Dames en Heren.

   Al die Nederlandse mensen, die niet komen demonstreren in een geel hesje, begrijpen niet waar de schoen wringt. Ze zijn arm en murf gemaakt. Ze zijn zodanig door de politiek in een hoek gedrukt en door de media beïnvloed, dat ze niet meer kunnen nadenken. Ze knikken nog steeds ja en amen, als de dominee ze voorhoudt, dat ze door God voor hun zonden gestraft zijn. Ze geloven nog steeds in de ruttige sprookjes, dat de overheid het beste met hen voor heeft, dat ze onbetaald vrijwilligerswerk moeten doen, dat ze als werkeloze te werk gesteld worden om onderbetaalde arbeidservaring op te doen (sigaar uit eigen doos) en aldus slavenarbeid moeten verrichten in vervuilde werkplaatsen, waarvan ze kanker krijgen. Ze zien niet dat de grisselijke graaiers, die hen manipuleren, zelf een topsalaris opstrijken, provisie, tantièmes en bonussen incasseren en daarnaast ook nog grossieren in goed betaalde bijbanen, in een dure suverd van de baas rondrijden en allerlei privé-uitgaven als zakelijke kosten declareren. Als je arm en murf bent, heb je niet veel andere keus dan keurig in het gareel te lopen en je mond te houden. Je moet zien te overleven. Je kunt niet anders meer, dan met de blik op oneindig, van de ene dag in de andere leven. Demonstreren is een luxe, die de arme zich niet kan veroorloven.
   Ja, alle varkens zijn gelijk, maar sommige varkens zijn wel gelijker dan andere. Als je voor een dubbeltje geboren bent, zul je niet gemakkelijk een kwartje worden.

   Geliked door 1 persoon

   • ruud beijer zegt:

    Beste oeps ik doe ook niet mee hoor.Tussen die mensen die daar rondlopen zijn er veel tegen de PVV .Nou laat maar lekker naar de klote gaan. Stom volk het komt nooit meer goed met ons land.

    Like

 11. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  en dagelijks doet “De Macht” dus wat zij kan :
  het scheppen van Haar eigen Leugenwijsheid,
  die onvermijdelijk ooit tot “nu is het genoeg lijdt
  en daarom vliegt vàst snel het deksel van de pan !
  .
  Ze verheffen stigmatiseren nog steeds tot een “Kunst”
  waarmee naïeven zich nog steeds laten verleiden,
  die de valkuil der misleiding maar niet mijden,
  of zich verschuilen achter laffe “Broeder-gunst”
  .
  en zó ging ’t écht Sociale Leven langzaam dood,
  waarvoor zo lang met Man en Machten werd gevochten,
  zijn NU DE GELE HESJES de opnieuw-gezochten,
  want de politieke leugen gaat altijd als laatste dood !
  .

  Jasterke
  .

  .

  Geliked door 1 persoon

 12. Jack Terrible zegt:

  Ik denk dat Europa over een aantal jaren helemaal geíslamiseerd is en dat dan tegenstanders van de islam worden gedood of opgesloten en gehersenspoeld door imams in gevangenissen.

  Geliked door 2 people

  • MiZZPuZZ zegt:

   Het staat letterlijk inde Koran : eerst de zaterdagmensen (joden), dan de zondagmensen (christenen) en dan de rest, de kafirs. Of zoals een jochie tegen een oud-CEO van Shell zei: “Als wij de baas zijn, gaat jullie kop eraf”. Gelukkig raken steeds meer mensen hiervan doordrongen, maar zich ertegen verzetten? In de 18e/19e eeuw werd een boekje geschreven: Jan Salie. De levenshouding van die Jan Salie komt overeen met die van de Nederlander: klagen, klagen en klagen, maar niets doen.

   Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Helemaal met je eens Jack. En wat je tweede schrijven betreft; De Engelsen zouden zeggen; A choice between the Devil and the deapsea. Oftewel; Een keuze moeten maken tussen de Duivel en de diepzee. Dat is geen keuze meer, maar een dwangcontract. Een contract waar een kwaadwillende altijd aan het langste eind trekt.

   Geliked door 2 people

 13. leefbarbaar zegt:

  En nogmaals: de babyboomer. We hebben het nu beter dan ooit, dus mogen we niet klagen, mogen we niet protesteren. Bespottelijk dat er mensen de straat op gaan, als we het zo goed hebben met z’n allen.
  Deze gedachten komen natuurlijk ook voort uit de hersenspoeling door de NPO.
  Ja, ik heb te eten. En dat gun ik mijn kleinkinderen ook!

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Inderdaad @leefbarbaar, in principe heb ik wellicht niet te klagen ware het niet dat door het al tien jaar lang niet indexeren van de pensioenen ik er minder florissant voor sta dan normaliter het geval geweest zou zijn.
   Mijn pensioenfonds doet het beter dan verreweg de meesten en daarom ging mijn pensioen dit jaar met 0,14% omhoog, ik had eerlijk gezegd nog liever gehad dat ze niet verhoogd hadden want dit voelt als een fooi.
   En wie schetst mijn verbazing; ondanks de minieme verhoging ging ik er netto op achteruit. Ja dat leest u goed.
   Of ik kwaad ben ? Nou dat is een understatement ! Ik ben woedend !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s