Onheil preken over populisten werkt averechts

screenshot_150

(Door: Roderick Veelo)

De Europese verkiezingen zijn nog vier maanden weg, maar de urgentie dringt zich van alle kanten aan ons op. Politici en vooraanstaande intellectuelen waarschuwen voor het einde van de vrijheid en de vrede in Europa. Dit onheil wordt ons beloofd als populistische partijen de verkiezingen winnen.

Of het zo’n vaart zal lopen valt te bezien. Maar wie denkt dat populisten aan populariteit zullen inleveren door de manier waarop de Europese kiezers nu worden gealarmeerd, komt bedrogen uit.

Populistische partijen zijn er in soorten en maten, van links tot rechts (maar vooral rechts). Ze groeien al jaren in Europa. In een aantal lidstaten vormen ze – al dan niet met andere partijen – zelfs de regering.

Lees verder>>>
rtlnieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", demoniseren, Linkse Kerk, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Onheil preken over populisten werkt averechts

 1. Ruud zegt:

  Het grote verschil is dat populisten de echte vertegenwoordigers van de bevolking zijn. Dit in tegenstelling tot verreweg de meeste politici die paaien om 1 dag na de verkiezingen hun kiezers te naaien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Claudia M. zegt:

  Ik denk dat lezers van Bron, e.a. zich allang geen oor meer laten aannaaien…

  Daarnaast, en dit is gemeen en erg onaardig… Des te meer mensen er last van hebben, des meer er hopelijk wakker worden en hun stem eindelijk eens voor zichzelf en voor Nederland uitbrengen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mary zegt:

  De stem van het volk zou de enige macht moeten zijn, dat wat in de regering zit moet dat en niets anders opvolgen maar het is geworden tot een klein clubje machthebbers die die stem van het volk negeren (letterlijk het om zeep helpen van het referendum en negeren van eerdere referenda)) om zo een totaal ander, (Europa en hun autochtone volkeren welke Europa hebben opgebouwd tot dit level van welvaart, vrede en vrijheid te verwoesten) programma uit te voeren. Een Wilders, Marine le Pen, Orban, Salvini etc. zijn populisten en populisten stellen het volk centraal en niet de elite die hun eigen belangen dienen.

  Like

 4. Williaan zegt:

  Wie niet horen wil moet voelen. De EU’ers hebben geen gevoel, de populist zijn te verdeeld. Dus alles blijft bij het oude. Je wordt gebeten door de hond of de kat, maar gebeten zul je worden.

  Like

 5. QENQ6 zegt:

  Ik vind dat die hetze tegen “populisten” anders aardig werkt, helaas…

  Like

  • QENQ6 zegt:

   Kinderen mogen in schooltijd demonstreren “voor het milieu”, ondanks de leerplicht. Vraag aan schoolhoofd: mogen kinderen in schooltijd demonstreren tegen asielzoekers? NEE.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s