Hongaarse staatssecretaris verdedigt politiek van Boedapest: “Bij ons is geen sprake van een verleiding om de sociale media te censureren”

Screenshot_179

(Vertaling: E.J. Bron)

De voor EU-aangelegenheden verantwoordelijke staatssecretaris van de Hongaarse regering, Judith Varga, heeft in een interview met de Oostenrijkse krant “Kurier” de beschuldiging van het aan de leiband laten lopen van de media in Hongarije afgewezen en de houding van Boedapest met betrekking tot de pogingen tot inmenging van de EU, maar ook van de megaspeculant George Soros verdedigt. Ze had vooral kritiek op de poging van het Europees Parlement om “druk op Hongarije uit te oefenen om zijn migratiepolitiek op te geven”.

duits - zuerst

Ze zei letterlijk: “Uit Hongaarse en Europese peilingen blijkt dat migratie en veiligheid de belangrijkste thema´s voor de burgers zijn. Zij moeten de juiste beslissing nemen: of de pro-migratie krachten of de antimigratie krachten het moeten winnen.”

Ook de door West-Europese media en politici naar voren gebrachte bewering van een democratietekort in Hongarije zou “een negatief mantra zijn dat uitgaat van de pers”. Er zou ook geen censuur bestaan: “Iedereen in Hongarije kan alles lezen. Anders dan in andere Europese landen is hier geen sprake van een verleiding om de sociale media te censureren.”

Op de megaspeculant en “filantroop” George Soros had de staatssecretaris kritiek dat deze “zich in de wereldpolitiek als een staat” zou gedragen. “Buitenlandse politiek zou door gekozen regeringen gemaakt moeten worden. Meneer Soros heeft in de afgelopen tijd meer bilaterale ontmoetingen met eurocommissarissen gehad dan welke staatschef ook. Een privépersoon zou niet zoveel invloed moeten hebben.” Bekritiseerd zou moeten worden dat Soros “de burgers ongerechtvaardigd beïnvloedt. Er is geen democratische legitimering van zijn politiek.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Hongarije, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hongaarse staatssecretaris verdedigt politiek van Boedapest: “Bij ons is geen sprake van een verleiding om de sociale media te censureren”

  1. Klaas zegt:

    Like

  2. Jan zegt:

    Uit de eerste zin komt duidelijk naar voren in wat voor parallele wereld 1-dimensionaal linksvolk leeft. De vraag waarom de ander een geheel andere visie heeft op de realiteit wordt niet eens gesteld, hij wordt direct beschuldigd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s