Lerarentekort op middelbare scholen: ‘Bepaalde vakken vervallen’

screenshot_69

Middelbare scholen vrezen dat ze bepaalde vakken straks niet meer kunnen geven, omdat ze er geen leraren meer voor kunnen vinden.

De overkoepelende organisatie van alle Nederlandse middelbare scholen, de VO-raad, zegt in De Telegraaf dat het schrappen van vakken ’onwenselijk, maar onvermijdelijk’ is. “We geven bijvoorbeeld veel minder informatica en Duits dan we zouden willen”, zegt een Rotterdamse schoolbestuurder in de krant.

Andere vakken waar een tekort dreigt zijn wiskunde, scheikunde, Nederlands en de klassieke talen. “Iedereen is zich welbewust van het probleem, maar je kan op de korte termijn geen blik open trekken”, zegt Stan Termeer van de VO-raad tegen RTL Nieuws.

Lees verder>>>
(h/t “Aegolius cs”)
rtlnieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenrepubliek Nederland, Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Lerarentekort op middelbare scholen: ‘Bepaalde vakken vervallen’

 1. andre zegt:

  bij kortzichtigheid trek je een blik open maar met een vooruit ziende blik is dit echt niet nodig. Alles naar de klote met dank aan Rutte 1,2 en 3.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Gelukkig heeft de Minister van Onderwijs geen gebrek aan fondsen voor onderwijzend personeel, om de doctrine van de islamisering te kunnen onderwijzen, aangezien driekwart van de leerlingen ernstig gebaat is bij islamitisch onderwijs.

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Nederland ‘kennisland’ aldus Rutte.
  De idioot!

  Like

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Ze kunnen geen leraren meer krijgen van buiten Utrecht omdat de parkeertarieven dankzij GL en ’66 extreem hoog zijn geworden, waardoor docenten geen zin meer hebben om 30 euro per dag neer te tellen voor een parkeerplek.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Gelet op de huidige situatie zal het leraren tekort alleen maar toenemen. Er is slechts een oplossing, een eenmalig generaal pardon. Per direct de grenzen sluiten en alles wat hier niet thuis hoort het land uitjagen. Liefst met terugwerkende kracht vanaf 1945. Hiermee zijn 95% van alle problemen per direct opgelost. Dus niet alleen het leraren tekort. De overige 5%, krapuul van eigen bodem dus, dienen niet her- doch net als de rest van de familie opgevoed te worden. Speciale kampen waarvan de laatste in 1967 gesloten werd, dienen in ere hersteld te worden. Lijfstraffen zullen daarbij in ruime mate toegepast worden want dat is de enige taal die het schorriemorrie begrijpt. Dus eerst het slechte eruit trappen en vervolgens de goede eigenschappen erin slaan.

  Like

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Voor die linkse propagandaindustrie is niet te dol. Hoe verzinnen ze het toch telkens weer.
  Natuurlijk is er een tekort aan leraren. Dat komt ervan, als je ze inzet om de leerlingen te indoctrineren. Dan blijft er geen tijd meer over om die leerlingen echt iets bij te brengen.
  Het onderwijs is momenteel een grote puinhoop. Misschien is het niet onverstandig, om terug te keren naar het oude systeem van HBS en ULO/MULO.

  Like

  • fleckie zegt:

   EN….. er zijn bijna geen clerus ( of nonnen) meer aanwezig die BEPAALDEN , ( tenminste in ZD.limburg dan) wie er wel of niet ‘deze opleidingen’ mochten volgen! :::voor jonge mannen was immers de o.v.s. ( ondergrondse vakschool) genoeg’, de meeste meisjes mochten na de ‘huishoudschool’, meestal functioneren als dienstbode bij zogenaamde ‘hogergeplaatsten’van de steenkolenmijnen, artsen, etc.
   Op ROLDUC.,( KERKRADE) was er wel een jongenspensionaat, ( voor priesteropleidingen?, maar OOK in KERKRADE – Bleyerheide genoemd, werden jongelui
   In een pensionaat, door paters, ‘ klaargestoomd’. voor?!

   Geliked door 1 persoon

 7. duinsnip zegt:

  Als er maar nog genoeg docenten overblijven in het vak alfabet sex.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Of is het een meevallertje dat er wat minder leerkrachten zijn om het niveau van het onderwijs te verlagen zodat degenen met een lager IQ toch ook nog een diploma kunnen halen.
  Zo maar de eerste gedachte hierbij.

  Like

 9. Dr. Heinz zegt:

  Het Nederlands onderwijs is al 70 rood gekleurd, ze hersenspoelen kinderen tot volgzame zombies die zelf niet meer kunnen nadenken en handelen. Maar dat is ook de bedoeling van dat volk.

  Like

 10. Elisah zegt:

  https://www.vosabb.nl/lerarentekort-per-regio/

  Lerarentekort verschilt sterk per regio

  Er zijn regio’s in Nederland waar nauwelijks een lerarentekort is of wordt verwacht vanwege krimp van het aantal leerlingen. Voorbeelden van dergelijke regio’s zijn Noord- en Oost-Groningen, Zuid-Limburg en Zeeland. In andere regio’s worden juist grote spanningen op de arbeidsmarkt verwacht, zoals in de grote steden.

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Geen geld voor leraren, maar wel massa’s geld voor – immigranten -. Die hobby van de E.U. en het Rijk kost wel wat, maar dan heb je ook wat. Een land vol koppensnellers en duivelaanbidders. Had ik dit alles kunnen voorzien en vroeger aan mijn moeder verteld, dan zou ze gaan twijfelen aan mijn gezonde verstand…. Het gezonde verstand anno nu van regeerders E.U. ambtenaren en het stemvolk is ver te zoeken….

  Like

 12. Republikein zegt:

  Komt door middelbaar voortschrijdend inzicht, voorspelbaar.

  Like

  • Republikein zegt:

   Verhip, niet zo snel, was nog niet klaar.

   Het Nederlandse scholing klimaat zal verslechteren, de “zesjes” cultuur zal hoogtij vieren. Ontevreden leerkrachten en over-mondige leerlingen. Essentiële vakken krijgen steeds minder aandacht.

   Op het terrein wetenschappen gaat Nederland steeds verder achterlopen ten aanzien van de omringende landen. Vele onderzoeken blijken niet onafhankelijk uitgevoerd te worden maar gesponsord door “grote” bedrijven waardoor conclusies meer dan twijfelachtig worden.
   https://www.anno-mundi.org/#

   Like

 13. RottenPikwick! zegt:

  Scholen?????????? Open Inrichtingen met inteeltvolk met wapens! Wie wil daar nu nog werken? Rutteland = KUTTEland! (Kabinet van de Duivel!)

  Like

 14. Jan zegt:

  Martin Reichardt (AfD): De crisis in het onderwijs is een regelrecht gevolg van het binnenlaten van analfabete parasieten uit het MO en Afrika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s