De anti-Greta van Zweden: de 15-jarige activiste van de “gele hesjes” Izabella Nilsson Jarvandi

Screenshot_189

(Door: Gert Meyer-Schulze – Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse teenager Greta Thunberg is cultus in het establishment. Deze week heeft het weekblad “Die Zeit” haar op de voorpagina gezet. Andere mainstream media gaan zover haar als stem van de jonge generatie te bejubelen. De truc: men verkoopt haar als revolutionair tegen de “elites”. Terwijl zij precies datgene eist wat de genoemde “elites” verlangen: de onvoorwaardelijke acceptatie van de klimaatlobby en haar doelen. Dat diens belangen nauwelijks met de – door globalisering zich in toenemende mate uitbreidende – armoede van grote delen van de bevolking verenigbaar is, laat de revolutie van de “gele hesjes” zien.

CompactOnline

Die hebben inmiddels ook in Zweden hun loot, en eveneens een teenager-meisje als spreekbuis. Die is met 15 jaar zelfs jonger dan Greta, en in haar politieke opvatting haar tegendeel. Naam: Izabella Nilsson Jarvandi (foto) uit Göteborg. Nee, ze wordt hier in de mainstream media niet genoemd. Want zij verkondigt geen angst, maar woede. En die richt zich tegen neoliberale globalisering.

De dochter van een Iraniër en een Zweedse waarschuwt de regering: “Ik ben zo woedend op de politici. Ik zal nooit zwijgen en net zo lang vechten tot er in Zweden weer orde heerst.” Weliswaar zouden de Zweden niet zo heftig demonstreren als de Fransen, maar men zou de nakomelingen van de Vikingen maar beter niet kunnen provoceren. Ook op haar Twitter-account houdt de anti-Greta zich niet in: “Ik ben een jonge politieke activiste tegen het globalisme, die waarheid en gerechtigheid zoekt voor mijn geliefde Zweden”, staat er in de omschrijving van zichzelf in haar profiel.

Screenshot_190.pngDe tweets van Izabella zijn keiharde ontmaskeringen van het zelfbeeld van het “liberale” establishment: “In vergelijking met de rest van de wereld zijn de EU, de regering en andere machthebbers de extremisten. Wie anders wil graag zijn eigen mensen uitroeien?” Of: “Links is grappig… enerzijds wil men diversiteit – tegelijkertijd is de diversiteit niet aanwezig, omdat iedereen gelijk is.”

De propagandamedia, weet ze, “zijn verraders, die er aan bijdragen de mensen nog meer uit elkaar te drijven!” In Zweden heeft ze hun steun niet nodig. Daar is ze al zo bekend, dat de “gele hesjes” en andere tegenstanders van globalisering op hun affiches reclame maken met haar naam als ze spreekt tijdens een manifestatie.

Bron:
www.compact-online.de
Door: Gert Meyer-Schulze

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", burgermoed, Censuur, Elite, establishment, EUSSR, gezond realisme, Globalisering, Linkse Kerk, mainstream-media, Rotzakken, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zweden. Bookmark de permalink .

14 reacties op De anti-Greta van Zweden: de 15-jarige activiste van de “gele hesjes” Izabella Nilsson Jarvandi

 1. Peter zegt:

  Kamerleden niet naar Boedapest: geen medewerking Hongaarse regering
  Jammer !
  Ze hadden van Viktor Orbán kunnen horen hoe Europa verlost kan worden van de illegale immigratie en hoe je kunt zorgen dat de eigen cultuur wordt bewaard en gekoesterd.

  Like

  • Mary zegt:

   Ha ha, tweede kamerleden wilden daar praten over het functioneren van de Hongaarse rechtstaat nou die werkt daar prima, vandaar waarschijnlijk, waar het functioneren van de rechtstaat in Nederland een grote puinhoop is!!!!. Heel verstandig van de Hongaarse regering, ik zou die Eurofiele nazi’s ook geen enkele medewerking geven om rotzooi te trappen in mijn land.

   Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Maakt mij niet uit, compensatie, mijn vrouw en dochter doen dit jaar Boedapest aan, jaarlijkse stedentrip, vorig jaar Praag, erg prettig voor mij, word er blij van.
   Kamerleden kunnen in de stront zakken.

   Geliked door 1 persoon

 2. wauso zegt:

  De ‘oude’ vervuiler spreekt:
  Bij de kassa van een supermarkt stelt de jonge caissière mij voor, dat ik voortaan mijn eigen boodschappentas meebrengt, in plaats van een plastic tas te kopen.
  “Want plastic tassen zijn niet goed voor het milieu”, zo zegt ze.

  Ik verontschuldig me en leg haar uit: “Wij hadden dat groene gedoe niet toen ik jong was!”

  De caissière antwoordt:
  “Ja, en dat is nou juist ONS PROBLEEM vandaag-de-dag: JULLIE generatie maakte zich niet druk om het milieu te sparen voor de toekomstige generaties!”

  Ze heeft gelijk, onze generatie had dat groene gedoe niet in onze dagen.

  Toen hadden we melk in flessen, frisdrank in flessen en bier in flessen, die we leeg en omgespoeld terug brachten naar de winkel.
  De winkel stuurde deze dan terug naar de fabriek en in de fabriek werden deze flessen gesteriliseerd en opnieuw gevuld. Wij deden echt aan recycling.

  Maar we deden niet aan dat groene gedoe in die tijd!

  Wij liepen trappen, omdat we niet over roltrappen en liften beschikten in elk gebouw.

  Wij liepen naar de supermarkt en verplaatsten onszelf niet iedere keer in een 200 PK machine, als we 2 blokken verder moesten zijn.

  Maar ze heeft gelijk: wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd!

  Baby luiers gingen in de kookwas, omdat wegwerpluiers niet bestonden.

  We droogden onze kleren aan de lijn en niet in een energieverslindende machine die continu 220 volt verbruikt. Wind- en zonnen energie droogden onze kleren echt – vroeger, in onze dagen.

  Kinderen droegen de afdankertjes van oudere broers en zussen en kregen geen gloednieuwe kleren.

  Maar de jonge dame heeft gelijk! Wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

  In die tijd hadden we – misschien – één tv of radio in huis en niet een op elke kamer.
  De tv had een klein schermpje, ter grootte van een zakdoek en niet een scherm ter grootte van een kamer wand

  In de keuken werden gerechten gemengd en geroerd met de hand, omdat we geen elektrische apparaten hadden die alles voor ons deden.

  Wanneer we een breekbaar object moesten versturen per post, dan verpakten we dat in een oude krant ter bescherming en niet in piepschuim of plastic bubbeltjes folie.

  In die tijd gebruikten we geen motor maai apparaat op benzine als we het gazon maaiden.We gebruikten een maaier die geduwd moest worden en functioneerde op menselijke kracht.

  Wij sportten door te werken, zodat we niet naar een fitnessclub hoefden te gaan om op ronddraaiende loopbanden te gaan rennen, die werken op elektriciteit.

  Maar ze heeft gelijk. Wij hadden dat groene gedoe toen niet.

  Wij dronken uit de kraan wanneer we dorst hadden, in plaats van uit een plastic fles, die na 30 slokken wordt weggegooid. Wij vulden zelf onze pennen met inkt, in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen.

  Wij vervingen de mesjes van een scheermes, in plaats van het hele ding weg te gooien alleen omdat het mesje bot is.

  Maar, wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

  Mensen namen de trein of een bus en kinderen liepen of fietsten naar school in plaats van hun moeder als 24-uurs taxi servicedienst te gebruiken.

  Wij hadden 1 stopcontact per kamer en niet een heel arsenaal aan stekkerdozen en verlengsnoeren om een dozijn apparaten van stroom te voorzien.

  En wij hadden geen geautomatiseerde gadgets nodig om een signaal op te vangen van een satelliet die 2.000 mijl verderop in de ruimte hing, zodat we contact konden leggen met anderen om uit te vinden waar de dichtstbijzijnde pizzatent zich bevindt.

  Maar is het niet in-en-in triest dat de huidige generatie klaagt over hoe verspillend wij ‘oudere mensen’ waren, gewoon omdat wij ‘dat groene gedoe’ niet hadden in onze tijd?

  Ook ik ben zo’n “egoïstische” oudere mens, die (niet) zit te wachten op een les in het behoud van moeder aarde, gegeven door “intelligente” jongeren van deze tijd.

  Geliked door 3 people

  • Tineke zegt:

   Compliment voor uw reactie wauso.
   Zo is het maar net.
   Ons wordt de les gelezen door de jongere generatie,ze weten werkelijk niet waar ze het over hebben.
   Uw reactie voerde mij weer terug naar het verleden.
   Was het allemaal beter vroeger nee,maar God,wat was het een stuk overzichtelijker.

   Like

  • roeftan zegt:

   Ok! Wauso
   een splinter, een balk en het oog

   Like

  • MrMasque zegt:

   En u denkt dat die jonge caissière en haar leeftijdsgenoten al die veranderingen hebben ingevoerd? Nee dat was uw generatie, of als u oud genoeg bent die van de kinderen die u heeft opgevoed. Mocht u wel zijn overvallen door jonge caissières die u met het mes op de keel dwongen om de melk over te gieten in pakken of mochten er jonge krantenbezorgers bij u hebben ingebroken om stiekem een wasdroger of extra stopcontacten te installeren dan bij deze alvast mijn excuses.

   Like

 3. fleckie zegt:

  Een voorbeeld van die jongere..’.rap kwekken en bekkie’,

  Like

 4. Elisah zegt:

  Klima-greta,
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/01/het-gaat-om-overleven-a3652662

  ‘Het gaat om overleven’

  De 16-jarige Zweedse Greta Thunberg noemt zichzelf „een klimaatactivist met Asperger”. Ze kon als kind al niet begrijpen dat niet iedereen steeds met klimaatverandering bezig was.
  Vijf jaar geleden zonk de nu 16-jarige Greta Thunberg weg in een depressie. Ze sprak niet meer en at nauwelijks. In twee maanden viel ze tien kilo af. Een jaar lang ging ze niet naar school. Onderzoek wees uit dat ze leed aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Izabella Nilsson Jarvandi heeft niet alleen de betere argumenten, maar ziet er ook beter uit dan Greta Thunberg, die opnieuw gehypet wordt door de systeempers, ditmaal vermomd als Pipi Langkous.
  http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/greta-thunberg-die-16-jaehrige-klima-aktivistin-im-interview-a-1251288.html

  Geliked door 1 persoon

 6. Jules Vismale zegt:

  Een ander Zweeds meisje, thans een volwassen vrouw, heeft ook model gestaan voor de jeugd van vroeger maar is daar later nogal bekaaid van afgekomen, samen met haar mede-acteurs, en dan bedoel ik degene die ooit in Pippi Langkous speelden! Lees thans hoe veel mensen deze opgewaardeerde acteurs nu financieel te hulp schieten:

  Schrijfster uit Deventer haalt al bijna 15.000 euro op voor acteurs uit Pippi Langkous

  De crowdfundingsactie voor de acteurs in de tv-serie en films over Pippi Langkous vindt bij veel Nederlanders weerklank. De actie van schrijfster Heleen Bosma uit Deventer heeft tot nu toe al bijna 15.000 euro opgeleverd.

  Op het crowdfundingsplatform wordt lovend gereageerd op de actie. Bij donaties staan teksten als ,,Pippi rules!”, ,,Bedankt Pippi” en de bekende Pippi-spreuk ,,Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Een donatie van honderd euro gaat gepaard met het onderschrift: ,,Superactie dit! Onbegrijpelijk dat deze acteurs en actrices destijds zo zijn afgescheept!”

  Alsnog bedanken

  De inzamelingsactie voor de acteurs die Pippi, Tommy en Annika speelden, werd opgezet door twee schrijvers. ,,Iedereen heeft lol gehad van Pippi, behalve Pippi zelf. Heel erg schrijnend. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken’’, zegt schrijfster Heleen Bosma.

  De Zweedse actrice Inger Nilsson, die Pippi Langkous vijftig jaar geleden vertolkte, vertelde vrijdag in deze krant dat ze nooit van het succes van de verfilmingen heeft geprofiteerd. Wat zullen de desbetreffende filmproducenten daar nogal krenterig zijn geweest!
  Voor haar rol kreeg ze een soort zakcentje, geen echt salaris en Inger Nilsson vertelde later in de krant zelfs nog dat ze aanvankelijk nogal bang was voor het paard Kleine Witje dat ze moest optillen en dat het aapje, meneer Nilsson, erg vals bleek maar tenslotte zijn apen ook nooit te temmen!
  Ook de herhalingen en dvd-verkoop van de verfilmingen, die in de halve wereld tot op de dag van vandaag te zien zijn, leverden haar niks op. Grote rollen heeft ze na Pippi nooit meer gekregen. Regisseurs bleven haar zien als Pippi, vertelde ze.
  Helaas hebben veel kindacteurs hetzelfde lot ondergaan zoals Bobby Driscoll (1937-1968) die model stond voor Peter Pan (1953) van Walt Disney en ook diens stem insprak! Driscoll kwam hierna nooit meer aan de bak in films, hij raakte aan de drugs en stierf in 1968 eenzaam en zonder roem!

  Heleen Bosma was erg van dat verhaal onder de indruk. ,,Het hield me erg bezig, want Pippi zit in mijn hart”, vertelt de 54-jarige schrijfster uit Deventer. ,,Toen zag ik op Facebook een bericht van mijn oud-collega Marjan, die er ook door was geraakt. Samen bedachten we deze spontane actie. Wij roepen Nederland op om een paar euro te doneren voor deze drie acteurs. Hopelijk kunnen we zo een verzachtend gebaar maken.’’

  Een groot dankjewel

  ,,Pippi Langkous is een ongewoon goed verhaal’’, vult schrijfster Marjan Tulp (51) uit Doetinchem aan. ,,Vergeleken met andere kinderhelden uit die tijd, zoals Pipo de Clown en Swiebertje, was ze heerlijk stout en stoer. Ze woonde alleen, kon een paard optillen en op haar kop aan het plafond lopen. En dan zat het verhaal ook nog eens vol leuke taalvondsten omdat ook in dit verhaal generatieconflicten niet waren te vermijden.
  Dat heeft mij geïnspireerd om zelf ook kinderboeken te gaan schrijver’’, verklaart ze. ,,Met de royalties moeten miljoenen zijn verdiend. Het is zo sneu om te horen dat de acteurs zelf gewoon zijn afgescheept met een schijntje.’’

  De twee schrijfsters hadden van tevoren geen idee hoeveel geld ze met hun actie zullen ophalen. ,,Het zou al heel leuk zijn als Inger Nilsson, Pär Sundberg en Maria Persson (de acteurs die Tommy en Annika speelden, red.) er samen een weekendje voor weg kunnen’’, zei Bosma. ,,Het gaat om het gebaar, dat we allemaal samen één keer heel groot dankjewel kunnen zeggen. Dankjewel voor al die fantastische avonturen. Dat ze ons hebben laten zien dat alles kan, als je maar wil. En misschien wel bovenal, dat je nooit naar de tante Petunia’s in deze wereld hoeft te luisteren!’’

  Inger Nilsson is erg verrast over de actie, reageert ze telefonisch vanuit Stockholm. ,,Wat een aardig gebaar! Ik kan niet spreken voor Pär en Maria, maar met mij hoeven mensen eigenlijk geen medelijden te hebben. Ik heb werk en kan mijn huur gewoon betalen. Ik zou liever zien dat mensen geld doneren aan het Rode Kruis of doelen die kinderen in nood helpen.’’

  Hoe jammer was het eigenlijk niet dat ze tegenwoordig in Zweden geen Pippi’s meer hebben die de linkse regering en de islam daar gewoon het land uitknikkeren!

  Like

 7. Carl zegt:

  In german:
  Anti – Greta Izabella Nilsson Jarvandi …!!

  Die Schwedische Gelbe Westen Aktivistin

  http://www.compact-online.de/schwedens-anti-greta-die-15jaehrige-gelbwesten-aktivistin-izabella-nilsson-jarvandi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s