De wet geldt voor iedereen. Maar niet heus.

Screenshot_180

(Door: H. Numan)

We gaan weer af op verkiezingen, en het belooft een fraai moddercircus te worden. De VVD weet dat ze deze verkiezingen niet gaan winnen. Daar heeft Rutte te hard voor lopen liegen in de afgelopen 9 jaar. Zijn kompaan in de misdaad, Klaas ‘Vaak’ Dijkhoff, neemt het stokje waardig van hem over, die liegt minstens zo hard. De coalitie gaat, zoals het er nu voor staat, snel klappen. De belangrijkste reden? Het spijkerhard en zonder enig mededogen toepassen van de wet waar dat ongewenst is, zoals bij het Zwarte Pieten protest. En zo soepel en begripvol mogelijk waar dat politiek lekker scoort. Bijvoorbeeld met het kinderpardon, opvangen van ‘vluchtelingen’ en tegen hoge kosten terughalen van domme Nederlandse mutsen die landverraad gepleegd hebben.

Maar daar wil ik het in dit stukje niet over hebben. De wet wordt ook en op gigantische schaal geschonden door anderen. Über en AirBnB bijvoorbeeld. Dat doen ze zo openlijk dat ik me serieus afvraag waar het gezonde verstand gebleven is. Vrijwel zeker een voorbeeld van geld dat niet stinkt…

Wat zijn Über en AirBnB? Eigenlijk niets meer dan technische tussen-verkopers die zelf niets hoeven te doen, geen verantwoordelijkheid dragen en daar miljarden mee verdienen.  Über is een programma, app noemen ze het tegenwoordig, waarmee je mensen kunt vinden die willen bijverdienen als taxichauffeur. AirBnB doet hetzelfde met kamerverhuur.

Über en AirBnB hebben nauwelijks eigen personeel (enkel voor de promotie en het kantoor), bezitten geen auto’s of onroerend goed. Het is software dat u op uw telefoon installeert. Heeft u een kamer nodig? Ga naar de AirBnB app, en boek er een. Vééél goedkoper dan een echt hotel! Zelfde voor Über. Een echte taxi kost veel meer en er zit vrijwel altijd een hork van een chauffeur in. Tegenwoordig meestal knaapjes die zich eigenlijk veel te goed voelen om dhimmies, honden of vrouwen te vervoeren. Behalve kechs natuurlijk. Dus iedereen aan de Über. Dat werkt stukken beter.

Nou nee. Toen Über en AirBnB begonnen, was de verdienste prima. Logisch, want beiden hadden chauffeurs en kamers nodig. Nu loopt het spelletje (balletje balletje) niet meer, dus waar mogelijk snijden ze die commissies af. Een Über-chauffeur verdient nu zelfs minder dan het minimum loon. Zekers, op papier ziet het er fraai uit. Maar het uurloon van de chauffeur is bruto. Zijn auto is zijn eigen auto. De brandstof moet hij zelf tanken. De aansprakelijkheidsverzekering, en dat is voor een taxi toch even anders dan voor een gewone auto, ook. Tel dat op, en je kunt meer verdienen met pleeën schrobben bij de Cemsto.

Personeelsbeleid hebben ze niet. Über en AirBnB huren iedereen in die maar wil. Strafblad is geen probleem. Dat interesseert beiden niets. Er wordt geen onderzoek ingesteld. Bij een beetje bedrijf ben je minstens een paar uur zoet met solliciteren. Niet bij Über en AirBnB. Daar bent u aan de bak binnen een half uur. Letterlijk. Vul het online formulier correct in. Bekijk een instructievideo van 20 minuten. Daarna bent u taxichauffeur of kamerverhuurder.

AirBnb is in feite een hotelconcern dat weigert zich  aan de regels te houden. Waarom kost een hotel per overnachting zoveel geld? Omdat het wettelijk moet. Er moet een rookmelder in de kamer zijn. De bedden moeten dagelijks verschoond worden. Het eten moet aan bepaalde minimumeisen voldoen. Er moeten vluchtwegen zijn, waar eigen regels voor gelden. Personeel kan niet al het werk verrichten wat je maar wilt, en kun je niet 24 uur per dag non stop laten werken. Daar zijn ook regels voor. En nog veel meer. Ik weet het, veel mensen willen graag een kleinere overheid. Nou, dan ga je dus kamers verhuren voor AirBnB. Of rijden voor Über. Die willen dat ook.

Die regels zijn niet verzonnen door ambtenaren die niks te doen hadden. In de meeste gevallen gebeurde er een ongeluk of een ramp, waardoor er een noodzaak voor die bepaalde regels ontstond. Een jaar of wat geleden ontstond er brand op een kostschool in Thailand. 17 meisjes kwamen om het leven. De oorzaak was kortsluiting, maar de reden van hun dood was geen rookmelders. De meisjes sliepen in een zaal waar om kosten te sparen geen rookmelders geïnstalleerd waren. Die paar tientjes goedkoper kostten dus 17 meisjes het leven. Hoe liep het af? De school had goede relaties met de overheid, dus alles werd ‘in der minne’ geschikt. Zo werken Über en AirBnB ook.

Dat ga je krijgen in een samenleving met een kleine overheid. Daar gaat u niet van profiteren, maar megabedrijven zoals  Über en AirBnB. U doet het werk, voor een grijpstuiver. Zij doen vrijwel niets en scoren goud.

Weet u, als ik de kamerverhuur in ga en me nergens aan houd, dan kan het heel goedkoop. En dat is dus wat AirBnB doet. Ietsje goedkoper dan een echt hotel – anders trapt u er niet in. Maar zonder brandtrap, zonder nooduitgang. Bedden worden verschoond pas als de vlekken of de geur dat noodzaken. Eten haal ik bij de Lidl, en als het over de datum is? Geen probleem. Bijna onmogelijk voor de klant om te bewijzen dat het door mijn brakke vreten kwam. Ik verdien veel meer dan een vergelijkbaar hotel. AirBnB verdient een slag in de rondte, en de klant betaalt een stuk minder dan voor een hotelkamer. Iedereen tevreden?

Nou nee. Ik ben het compleet eens met mensen die zeggen dat de taxiwereld kunstmatig haar prijzen hoog houdt. Klopt inderdaad. Dat hotels ‘te duur’ zijn, is relatief. Je kunt nu eenmaal niet gratis overnachten.

Het grootste probleem, denk ik, is het compleet negeren van de wet. En daarmee komen we bij de huidige polletiek en de verkiezingen terug. Vanzelfsprekend zijn ‘echte’ taxichauffeurs en hoteliers razend op Über en AirBnB. Sorry “heren” chauffeurs. Daar heeft u het wel naar gemaakt. In samenwerking met de overheid, laat dat duidelijk zijn. Om taxichauffeur te worden heeft u een vergunning nodig, en de gemeentes geven die niet af. Ze hebben een bepaald aantal – altijd veel te weinig – en dat is het. Gevolg is dat die paar beschikbare vergunningen een godsvermogen kosten. Tel daar bij op dat de meeste bajesklanten (voor ze wegens recidive weer moeten brommen) taxichauffeur of glazenwasser worden.

Hotels zijn een ander verhaal. Elke keer als er een brand of een ongeluk plaatsvindt, wordt daar door de wet op ingespeeld, en dat zie je terug in de prijs. Door te beunen, verdienen Über en AirBnB zich een slag in de rondte. Een groot deel van de winst moet gebruikt worden voor advocaten en om de overheden om te kopen. Maar er blijft meer dan genoeg over om de investeerders blij te houden.

En wat zien we? Amsterdam heeft opvallend weinig moeite met Über en AirBnB. De roodste stad van het land, met de meest proletarische bestuurders mogelijk, vindt die bedrijven f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h. Het houdt vervelende Marokkaanse jochies van de straat als chauffeur. En dat grachtenpand dat je 30 jaar geleden kraakte (= gestolen hebt) is nu een vermogen waard, en te groot voor u om in te wonen. Dus lekker in de verhuur bij AirBnB! Regels? Die gelden voor het klootjesvolk dat niet mag kraken. U bent socialist, dus daar gelden die domme regels niet voor. Über en AirBnB? Die denken graag met u mee.

Gaan we terug naar de politiek. Asielzoekers opnemen omdat ze zielig zijn? Op het gemoed werken doet het altijd goed. Meestal voor de verkeerde zaken. Zijn er echte asielzoekers uit Syrië? Zekers, er zullen er best wel een of twee tussen zitten. De rest komt allemaal onder de Sahara vandaan. Zijn er homo’s die vervolgd worden? Op zeker, maar niet veel. Veel minder dan het aantal moeders en kindertjes dat moet vluchten. Oh, die zitten er bijna niet tussen. Inderdaad. Net als het aantal echte homo’s.

Kun je die grootmoedig opnemen en € 10.000,- voor een interieurtje geven? Natuurlijk kan dat. Geeft je een fijn warm gevoel, als socialist of als gelovige. Behalve natuurlijk voor de mensen die de rekening moeten betalen. Zoals onze bejaarden en onze samenleving. Het aantal uitkeringsgerechtigden dat een samenleving kan bevatten, is niet ongelimiteerd. Er is een maximum. Als we 50 werkelozen, 100 bejaarden en 10 asielzoekers kunnen betalen en de linkse kerk besluit dat ze veel liever 100 asielzoekers willen huisvesten, dan hebben die 50 werkelozen en 100 bejaarden vet pech. Want het geld kan maar een keer uitgegeven worden.

En dat is wat er nu gaande is. De wet wordt aan alle kanten genegeerd. Waarom lukt dat zo goed? Omdat er constant op het gemoed gespeeld wordt. Domme gansjes die zich lekker laten vol blaffen door mohammedanen zijn zielig. Dat die gansjes willens en wetens landverraad pleegden en minimaal medeplichtig zijn aan genocide, daar praten we liever niet over. Want ze zijn zielig. Dan geldt de wet dus opeens niet. Dat die witte hoertjes heel wat verder gingen dan 99% van de NSB-vrouwen destijds? Ach. Ze zijn zielig.

Zelfde voor het kinderpardon. Want ze zijn … u raadt het al. Zielig. Wat doe je met uitgeprocedeerde verkrachtende asielzoekers? Die laat je gewoon vrij, want het land van het andere paspoort, Marokko in deze, wil ze niet hebben. Wat betekent uitgeprocedeerd? Dat zo’n figuur onder valse voorwendselen met veel liegen en bedriegen op onze kosten jarenlang geprocedeerd heeft en uiteindelijk verloren heeft. Hij moet er dus uit en terug. Maar dat is moeilijk, en van moeilijk houdt de linkse kerk niet.

Dat is de reden waarom ik denk dat de PVV geboycot wordt. Alleen die partij wil daar wat aan doen. Tegen beter weten in, lijkt het wel. De rest, dus ook het FvD, beweert met droge ogen dat 2 + 2 = 5 is. Het FvD wil erg graag systeempartij worden, maar niet al haar aanhang verliezen. Dus zij gaat voor het compromis: 2 + 2 = 4,5.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenrepubliek Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op De wet geldt voor iedereen. Maar niet heus.

 1. Jan zegt:

  Uber-taxichauffeurs zijn verkrachters en nagenoeg allemaal zwart en/of moslim. Het is het ergste uitschot.

  CNN investigation: 103 Uber drivers accused of sexual assault or abuse
  https://money.cnn.com/2018/04/30/technology/uber-driver-sexual-assault/index.html

  Police Telling Uber Passengers “Don’t Travel Alone, Don’t Tell Driver Where You Live After Yet Another UberRape
  http://news-uk21.blogspot.com/2018/07/police-telling-uber-passengers-dont.html

  KATIE HOPKINS: It may take a little longer to get a cab without Uber but you will be a damn sight safer once it arrives
  https://www.dailymail.co.uk/debate/article-4911364/London-safer-without-Uber-writes-Katie-Hopkins.html

  Geliked door 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Juist, je gaat dus voor de PVV als je wekelijk iets veranderd wil zien (zeker niet voor een compromis partij zoals FvD), dat is heel hard nodig gezien de snelheid waarmee Nederland naar een derde wereld land afglijdt.

  Geliked door 4 people

 3. Delicaat zegt:

  Ik had laatst eens gezocht op de chauffeurs van uber n.a.v de aantal doden. Ik kon daar 123 niets over vinden. In mijn achterhoofd speelde de vraag of die incidenten te maken hadden met de manier van denken van deze chauffeurs. Mensen met een bepaalde geloofsovertuiging die het leven van dimmies niet zo nauw nemen b.v. Zomaar een gedachten kronkel van mij…

  Geliked door 2 people

 4. Republikein zegt:

  In Thailand wil je nog niet dood gevonden worden, en toch gebeurt het.
  Een taxi zal ik niet nemen en slaap in mijn eigen bed, overal corruptie want money rules the world.
  En na de Europesche verkiezingen zijn de pensioenkosten leeg, ik kreeg nu al minder, blijft er meer over om uit te delen.

  Geliked door 2 people

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Het kóst wat tijd, maar lévert meer te weten,
  het lezen van dit staaltje van gezond verstand
  nee, ’t gaat bepaald niet goed met Nederland
  maar, daar zijn we wél zelf bij mogen we niet vergeten…
  .
  Jasterke
  ,

  Geliked door 2 people

 6. leefbarbaar zegt:

  Staatsmedia. De mensen worden gehersenspoeld en willen het niet eens weten. Dat is er aan de hand.

  Geliked door 3 people

  • Jan zegt:

   Rutte is een demagoog en autist, zelfde ziekelijke leugenaar als Merkel, beide bedienen zich van loze woorden/Floskeln/Worthülsen/weaselwords
   Haagse maffialeider

   Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Aan die Rutto of Politici moet je ook geen vragen stellen. Je moet een goed voortgaand gesprek hebben en hun pakken op hun ontwijkende aanvallen. Gelijk erboven op.

   De middenklasse wordt nu flink gepakt. Wat is middenklasse: bepaalde beroepen en nijverheid, mensen met een winkel of business. Die hoeven vaak niet meer te verdienen. Wat in het buitenland wel een maat is voor de middenklasse. Hebben ze er hier beroepen aan gelinkt.
   30% van ons purchasing power (koopkracht) hebben we de afglopen 10 jaar verloren in het westen op ons inkomen. Omdat de bedrijven en ook de overheden (belastingverhogingen) niet genoeg looncompensatie geven. En dan praat ik over het jaar 2014 minus 10 jaar is vanaf begin jaren 2000, dus al voor de crisis is dit ingezet, dat ik daarover gelezen heb. De rijken worden werkelijk rijker.
   Veel geld of weinig geld zal ons niet beschermen of hier asielzoekers/immigranten komen. Veel geld trekt hen aan, maar ook weinig geld, om maar hun voet hier neer te kunnen zetten, bij gebrek in hun eigen land aan bouwmaterialen. Alleen goede wetten zullen ons beschermen zoals zij deze hebben in Azie. Waar je je niet kunt vestigen of handel mag drijven of iets bezitten. Daarom is Europa allang in de uitverkoop gedaan. In andere landen is dit niet zo, die zijn communistisch in Afrika en Aziatische landen. Maar dat hoeft niet, is Thailand ook niet. De bedrijven kunnen zomaar overgenomen worden, zoals de hoogovens. Dat hebben wij dààr nooit kunnen flikken. In Azie waren bedrijven voor 60% in handen van de Aziaten of overheden aldaar. Wanneer komen er hier goede wetten?

   Like

 7. Koning Albert wil geen DNA afstaan, gaat in cassatie.
  De wet is voor iedereen gelijk….!
  Schijnbaar geldt dit niet voor de Elite…!

  Geliked door 2 people

 8. Ruud zegt:

  Lijkt wel unne zwerver, brrrrrrrrrrrrrrrrr, en liegen dat ‘íe doe. Lijkt Rutte wel. We maken hem wel kort! Ons boerke van buutn………..ha, ha, ha, ha!

  Like

 9. Tineke zegt:

  Compliment heer Numan.
  Goed verhaal!

  Like

 10. sjuad zegt:

  Persoonlijk vind ik vrouwen in de politiek ‘vaak’ kwalijker dan de leugens bedrog hypocritie als a sociaal bestuur van de VVD en hun kartelslaven.
  De mutsen kruiwagen stinkt als een oude vis.

  Like

 11. Lot zegt:

  ‘waar dat politiek lekker scoort’. Ja precies bij de Politiek scoort dat goed, past in hun agenda, tegen het volk.
  En ik maar jaren denken politiek scoren, is scoren voor het volk, wat goed is voor het volk en om te scoren voor de politiek bij het volk, zodat zij in een goed blaadje komen bij ons.
  Nu begrijp ik wat ‘politiek scoren betekent’, het is scoren voor Henzelf. Als regenten kunnen ze hun macht tonen, zie wij kunnen doen zoals wij het willen. Nou ik heb geen vader minister of moeder koningin nodig, die mij vertellen hoe ik leven moet en wat ik denken moet. Zo was het heel heel vroeger niet, toen hadden we alleen een koning voor het verdedigen van het land tegen indringers. Wij waren onze eigen individuen volwassenen en die ons eigen beslissingen nemen konden.

  Like

 12. Elisah zegt:

  Schotland: verkrachter van 6 jarige gaat vrijuit….

  Like

 13. andre zegt:

  Ja en zo is het, een Uber en een AirBnB onttrekken geld uit de echte economie wat heel slim verdwijnt uit de stad/regio en niet meer mee doet in het economisch systeem. Hiermee help je een stad/regio de afgrond in. Maar ook echt kansloze idioten in een stad/regio te plaatsen is uithollen van het systeem ten koste van andere mensen die wel bijdragen aan een prettige samenleving. Het mes snijd dus aan 2 kanten in het nadeel van de niet links niet rechts maar de normaal mens.

  Dit zijn psychopaat bankspelletjes U mede mogelijk gemaakt of eigenlijk Uw rechten ontnomen door Rutte 1,2 en 3.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Lopen twee Amsterdammers door Marakech zien ze plotseling een taxi voorbij rijden met een bordje erop;
  “Chauffeur spreekt Nederlands”
  Zegt de één tegen de ander; “Ik wou dat we die bordjes in Amsterdam ook gingen gebruiken”
  😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s