Gewortelde kinderen

Screenshot_198

(Door: Wim van Schaik)

Tegen alle afspraken in kwam er alweer een kinderpardon. Links gedram loont. Belangrijkste wapen van de asiellobby? Aanpraten en aanjagen van schuldgevoelens. Wat ook helpt is kinderen inzetten en manipuleren om je gelijk te halen. Dat zagen we al vaker. Nu ging het weer eens om zogenaamde gewortelde kinderen. Héél zielig!

Links vindt dat kinderen die enige jaren in dit land wonen, verwesterd zijn. Dat kan tegenwoordig zelfs met behoud van hoofddoek. Links vindt het onmenselijk om zulke kinderen alsnog terug te sturen naar het land van herkomst. Dan hadden we dat – nog steeds volgens links – maar meteen bij hun aankomst moeten doen. Dat zeggen dezelfde mensen die, als het erop aankomt, niemand af willen wijzen. Zelfs jihadstrijders zijn welkom. Dezelfde mensen ook die nooit willen weten van vertrek, laat staan willen uitzetten.

Als kinderen naar elders moeten verkassen, wordt er gedaan alsof hun wereld instort en komen de pleiters voor een kinderpardon aanzetten met het verzonnen begrip ‘geworteld’. Terugsturen kan niet hoor, dan krijgen ze psychische problemen, want ze spreken de taal niet en hebben daar geen vriendjes. Maar hoe zat dat dan toen die kinderen hier naartoe kwamen? Toen spraken ze onze taal toch óók niet en toen hadden ze hier toch óók geen vriendjes. Toch kwamen ze. Kregen die kinderen dan geen psychische problemen? Nee. Ze bleken hier razendsnel wortel te kunnen schieten, ook al waren ze eerder tien jaar of langer elders ‘geworteld’. Maar na vijf jaar Nederland kun je kennelijk nooit meer verhuizen. Vreemd hoor.

Dat begrip ´geworteld´ komt uit de wereld van bomen en planten en betekent zoveel als: met wortels in de grond vastzitten. Planten zijn geworteld, gebonden aan één plek, en dus compleet afhankelijk van hun omgeving. Geen wonder dat links het begrip geworteld graag in de mond neemt. Het verwoordt precies hoe de barmhartige linkse mens tegen de ‘zielige vluchteling’ aankijkt: compleet afhankelijke zielenpoot.

Dat wortelen wordt heel idyllisch voorgesteld: “Door de tijd schiet een mens wortel, groeit hij steeds vaster op zijn plek, haalt hij voeding uit zijn omgeving, draagt daar op zijn beurt aan bij, zodat hij en zijn omgeving volledig tot bloei komen”. De migrant als boom, duurzaam met de grond verenigd via zijn wortels. Men gaat er van uit dat er door de tijd iets verandert met vreemdelingen, waardoor zij automatisch een (steeds) sterkere verblijfsaanspraak moeten krijgen. Wat dat ‘iets’ precies is, blijft vaag. Gewortelde  ‘kinderen’ zijn allemaal heel aardig, hebben hier vriendjes, kunnen leuk voetballen, willen gaan studeren. Zoiets.

Het zal ook wel te maken hebben met de Europese Langdurig Ingezetene richtlijn (Di 2003/109). Deze richtlijn biedt vreemdelingen die vijf jaar onafgebroken, rechtmatig op het grondgebied hebben verbleven (bijvoorbeeld met tijdelijke verblijfsvergunning) de mogelijkheid om een sterkere verblijfsstatus aan te vragen. In preambule 6 van deze richtlijn valt te lezen dat een bepaalde tijdsduur is vereist ‘in order to show that the person has put down roots in the country’.

Hoewel niemand harde criteria kan aanvoeren voor die periode van vijf jaar, is het inmiddels wel de teneur dat, als er maar genoeg tijd verloopt, vreemdelingen zich moeten kunnen vestigen in Nederland of Nederlander moeten kunnen worden. Niet vreemd opkijken dus als binnenkort met een beroep op ‘geworteld’ een algemeen pardon voor illegalen, die immers al zóóó lang in ons land rondzwerven, bepleit gaat worden.

In figuurlijke zin wordt het begrip ‘geworteld’ gebruikt voor neigingen, gewoonten, meningen enz. Van oude mensen wordt daarom vaak gezegd: “Oude bomen moet je niet verplanten”. Maar dan hebben we het wel over echt heel oude mensen. Jonge kinderen voelen zich daar thuis waar hun ouders zijn. De realiteit is dat kinderen, ook oudere kinderen, enorm flexibel zijn, zich razend snel aanpassen en in no time een nieuwe taal leren. Sneller dan hun ouders. Schakelen hoort nu eenmaal bij de jeugd. En, anders dan men ons wil laten geloven, kun je bij de juiste aanpak jonge bomen juist wel heel goed verplanten.

Niemand zegt dat het voor kinderen alleen maar leuk is om te verhuizen. Maar maak er niet zo’n zielig verhaal van. Soms moeten mensen verhuizen en moeten kinderen gewoon mee. Dat overkomt kinderen voortdurend, ongeacht waar zij geboren of opgegroeid zijn. Daar kun je een drama van maken, maar je kunt  het ook gewoon als voldongen feit brengen en je kinderen steunen en helpen wennen aan het idee.

Dat brengt mij bij de ouders. Wat voor ouders zijn dat, die hun kinderen hier naartoe slepen, zich niet neerleggen bij rechterlijke uitspraken, maar wel hun kinderen een toekomst voorspiegelen in het land waar ze niet toegelaten werden? Wat voor ouders zijn dat, die, terwijl ze hier in onzekerheid leven, toch kind op kind krijgen? (Wel eens over nagedacht waarom er tijdens de Duitse bezetting zo weinig kinderen geboren werden? Heeft iets te maken met verantwoordelijkheid.)

Het moet luid en duidelijk gezegd worden: de situatie waarin asielkinderen zich bevinden, is het gevolg van eigen handelen en/of dat van (pleeg)ouders. Niet wij, maar zij presenteren, verdienen de rekening voor hun eigen foute keuzes. Ook de asielindustrie gaat niet vrijuit. Keer op keer biedt zij hoop door procedures aan te bieden en zo de zaak te rekken. Op naar de magische vijf jaar! En blijft toestemming om te blijven uiteindelijk toch uit, dan weiger je gewoon te vertrekken.

De Armeense familie Tamrazyan kan lachen. Het kerkasiel in de Bethelkerk in Den Haag heeft gewerkt. En niet alleen voor hen. Ruim 600 ‘gewortelde’ kinderen, en niet te vergeten hun ouders, broertjes en zusjes, kunnen blijven. Opa en oma komen later nog… Ook de CU kan in de handen wrijven. Een dik jaar na de formatie halen ze alsnog hun kinderpardon binnen. Achteraf blijkt dat kerkasiel een publiciteitsstunt en tranentrekker die het CDA over de streep trok. De familie Tamrazyan kwam daarbij goed van pas.

PKN-dominee De Reuver, vanaf het begin nauw betrokken bij dat rare kerkasiel, haalde er de veel misbruikte gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan maar weer eens bij. We horen nog van hem, want barmhartigheid op kosten van een ander houdt nooit op. Vandaar zijn schot voor de boeg: “Duidelijk is dat je ook met het akkoord dat er nu ligt niet elk probleem oplost. Hoe gaat het bijvoorbeeld met gezinnen die hier vier jaar en elf maanden zijn? “ Op naar het volgende schrijnende geval!

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Gewortelde kinderen

 1. sjuad zegt:

  Kinderen hier geboren mogen gewoon blijven als de ouders dat wensen.
  De wens van de ouders moet aangepast worden als het gaat om hun verblijf hier.

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   @sjuad

   Wat zeg je nu eigenlijk?

   Kinderen mogen blijven, ouders terug naar het land van herkomst?

   Geliked door 1 persoon

  • Joannes den Hollander zegt:

   Sjuad, die ouders kunnen wel wensen hebben. Het punt is echter, zij hebben niets te willen. Wij Nederlanders maken de dienst uit. De regering staat weliswaar (nog) niet achter haar volk, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

   Like

 2. Ruud zegt:

  Duizenden kinderen van ouders die vanwege werk, omstandigheden of emigratie naar een ander land vertrekken waren geworteld. Wat is daar mis mee! Niets natuurlijk! Ook gewortelde kinderen kunnen zonder enige vorm van schade samen met hun ouders (terug) naar een land waar die ouders geworteld waren. Niets anders dan een politieke leugen wordt ons hier opgedrongen. De klootzakken zijn aan het bewind, zoveel is duidelijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. RottenPikwick! zegt:

  Kinderen hebben veerkracht, die redden zich heus wel in hun nieuwe / oude vaderland, maar daar moet je niet mee aankomen bij die Onnozele Hypocriete Wereldvreemden van Het Binnenhof. Ongegeneerd makkelijk scoren met barmhartigheid op kosten van de Belastingbetaler, afgejat geld van spaarzame ouderen, staat hoog in het vaandel. Een wijsneus zei lang geleden; ‘Barmhartigheid is de achillespees van de westerse / gristelijke beschaving’! Zeg maar gerust, de ondergang!

  Like

 4. Bert zegt:

  Links wil migranten binnen halen tegen elke prijs en elk excuus is goed als argument. Zo gaat het al jaren en ze weten dat het werkt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Helder en naar waarheid geschreven, Wim van Schaik.
  Dat kinderen ‘alles kwijtraken wat zij hier hebben’ is natuurlijk grote onzin. Er zijn ouders die voor kortere of langere tijd werk in een ver land krijgen. Uiteraard gaan alle kinderen dan mee, en moeten zich schikken naar de omstandigheden. En dat lukt eigenlijk altijd. Kinderen zijn uiterst flexibel, en spreken een nieuwe taal meestal veel sneller dan hun ouders!
  Wat hier speelt is het feit dat kinderen (weer) terug moeten keren naar het land van hun ouders. Hoezo zouden zij de taal niet (meer) spreken, terwijl er thuis altijd de taal van het land van oorsprong wordt gesproken? Kijk bijvoorbeeld naar Marokkanen. Zij spreken slecht Nederlands, en met een zwaar accent. Dat komt omdat er thuis alleen Marokkaans gesproken wordt.

  Ik werd doodmoe van alle moeite die er is gedaan om dit pardon gerealiseerd te krijgen! En als dit nou wérkelijk het allerlaatste pardon zou zijn, dan ben ik het er nog steeds niet mee eens, maar dan gaan er in elk geval andere regels gelden. Zo is beloofd.

  Ik moet het eerst nog zien. Geloof er weinig van. Liegen en bedriegen is de specialiteit van onze regering.

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   De functionalisering van kinderen is walgelijk, of het nu tegen CO2 is of voor gezinshereniging. Het is vooral misleidend wanneer christelijke kinderen, in dit geval Armeense kinderen, worden gebruikt als boegbeelden voor schepen waarmee vervolgens islamitische massa-immigratie wordt uitgevoerd.

   Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Hoewel ik me eigenlijk had voorgenomen hier op E. J. Bron het niet meer zo vaak over Peter Pan te reageren zal ik nou toch een uitzondering maken als het om gewortelde (?) kinderen gaat wat dus is bedoeld als filosofische vergelijking.
  In ‘The New Adventures of Peter Pan’ (2012) is de jeugd vrijwel altijd letterlijk en figuurlijk in gevecht met volwassenen ofschoon ouders hierin vrijwel ontbreken, op de moeder van Wendy, John en Michael Darling na en zij moet haar drie kinderen constant op fouten en tekortkomingen wijzen.
  Peter Pan daarentegen woont met ongeveer zes meisjes en drie jongens: Cynthia, Maia, Meera, Tiger Lily, Tinkerbell, Stringbean, Chubs en Baby (blijkbaar allemaal weeskinderen), in Neverland waar zij een zorgeloos en kortzichtig bestaan leiden, de strijd die zij tegen James Haak en zijn piraten voeren moet hier even buiten beschouwing blijven, ofschoon een groot deel van de hedendaagse jeugd in Nederland en Europa dat vaak ook schijnen te hebben.
  Maar deze kinderen hebben alleen dan ook ouders, uitzonderingen daargelaten, die hen vaak hebben oververwend, niet of nauwelijks normen en waarden bijbrachten, hen niet leerden om zelfstandig of onafhankelijk te worden, nauwelijks gezag bijbrachten en liefde bijna hebben gekocht, verkocht of afgekocht!
  De Verloren Kinderen (Lost Kids) van Neverland zijn dan ook daar zodanig geworteld dat ze vast niet zouden proberen om zich door linkse politici als een soort asielkinderen te laten verkassen naar Londen of daarbuiten! Gelukkig zijn de Verloren kinderen dan ook GEEN nakomelingen van IS-strijders daar hun oorlog tegen de piraten meer komisch is dan echt gevaarlijk.
  Veel van de “gewortelde” asielkinderen zullen zich echter evenmin goed kunnen aanpassen aan Nederland met wildvreemde en kindermisbruikende ouders die ze ooit gaan vervloeken omdat ze hen niet een mooie toekomst in het vooruitzicht konden stellen zoals die ouders dat wilden.
  En kinderen die zich laten manipuleren door links zijn helaas meestal al zo oververwend dat ze schijnbaar nergens meer goed voor uitkomen of in strijd zijn met de ouderdom! Die jeugd van tegenwoordig ook en dan vooral met zulke vreselijke ouders en het linkse gespuis!
  Zou de webmaster trouwens in zijn jeugd ook eens naar tekenfilms over Peter Pan hebben gekeken om erachter te komen dat talloze kinderen inderdaad nooit volwassen worden en dat veel volwassen zo zwakbegaafd of verstandelijk gehandicapt zijn dat ze geestelijk altijd kinds zullen blijven?

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat ben jij toch altijd vreselijk benieuwd naar wat de webmaster gekeken heb of wat ie daar van vond.
   Zo iets vragen kleine kinderen ook altijd aan andere.

   En hoe bedoel je?
   ” om erachter te komen dat talloze kinderen inderdaad nooit volwassen worden en dat veel volwassen zo zwakbegaafd of verstandelijk gehandicapt zijn dat ze geestelijk altijd kinds zullen blijven?”

   Jij hebt het nauwelijks over iets anders dan over Peter Pan of Donald Duck.
   Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die zo in een sprookjes en fantasie wereld leeft als jij.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Ik zal het zelfs nog heel anders zeggen: toen ik namelijk een aantal jaren geleden in het Verzetsmuseum van Overloon was geweest werd daar ooit in het, thans gesloten, doolhofgebouw op een beeldscherm een film uit 1944 die meer dan een halve eeuw niet mocht worden uitgezonden! Deze film had betrekking op het Duitse verzet tegen Hitler en ging over de showprocessen die Roland Freisler voerde tegen alle samenzweerders van 20 juli 1944 en veel mensen die deze films bekeken, waaronder het personeel van het museum, wisten soms zelf niets hierover af maar ik wel omdat ik me al jarenlang in allerlei onderwerpen verdiep!
    En je bent natuurlijk vast ook GEEN vroegere huisgenoten van mij tegengekomen die in een (fantasie)wereld leven van het weer, trolleybussen, strips, Bassie en Adriaan, Holle Bolle Gijs uit de Efteling met zijn bekende spreuk: “Papier hier!”, papieren pijltjes, Duitse muziek, krokodillenvlees, treintijden, Pokemon, teddyberen, luchtverfrissers, iPads, smartfones enz. maar ik beslist WEL omdat die mensen namelijk dezelfde beperkingen hebben als ik waar buitenstaanders vaak toch NIETS van begrijpen!
    Als ik trouwens hier op E.J. Bron moest opnoemen hoewel preoccupaties ik heb gehad in meer dan 40 jaar tijd dan had ik daar bijna vier A4-vellen papier voor nodig gehad!
    Bovendien: denk je soms dat ik namelijk de uitvinder ben van deze filosofieën, sprookjes, tekenfilms, strips etc.? Dat ben ik evenmin en anders kun je net zo goed afvragen waarom de Gebroeders Grimm, Perrault, Andersen, Walt Disney, James Barrie e.v.a. die verhalen hebben bedacht en natuurlijk begrepen Anti-fascist, Henk Gerrits, Alexander, Josef Droogstoppel en Rik Min op de site Michel Krielaars, gelijk aan jij, ook evenmin iets van Donald Duck af en hoe de webmaster daarover denkt laat ik verder aan hem over!

    Like

 7. Henk Beije zegt:

  Wat doen we dan met die gewortelde kinderen uit een ander land ?
  Of is de linkse kliek zo gek dat ze niet zo kunnen denken dat die kinderen ook geworteld waren,en dat ze
  dus gelijk moeten worden teruggestuurd.

  Like

 8. Joannes den Hollander zegt:

  Gewoon terug sturen. Kunnen ze in hun eigen Heimat weer wortel schieten. Mochten ze daar psychische problemen van krijgen, dan is dat hun probleem. Hadden ze maar niet naar Nederland moeten komen. Zelf zal ik er geen moment van wakker liggen. Integendeel zelfs, het geeft me eerder een fijn gevoel als ze opdonderen.

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  Een volgend kinderpardon zal niet meer nodig zijn. Marakesh heeft er voor gezorgd dat iedere illegale Afrikaan voortaan hier mag blijven. Massa’s kinderen zullen alvast vooruit worden gestuurd. Daarna volgen de ouders en tientallen andere familieleden. Allemaal illegaal, maar geen rechter die nog in staat zal zijn ze het land uit te sturen. Gratis advocaten van illegalen gaan bij de rechter d.m.v. Marakesh hun gelijk halen en krijgen. Daarna begint het Afrikaanse fokprogramma en de jacht op gratis geld !

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Ze fokken als konijnen en vragen aan de bakker of hij worteltaart heeft.
  Om aan die steeds terugkomende vraag te voldoen besluit deze om worteltaart aan te bieden, om niet steeds nee te verkopen, waarop het konijn vervolgens reageert met vies he!
  Zo heb je allerlei goederen die een functie hebben in het economisch verkeer, er wordt een waarde aan toegekend.
  De autochtone burger heeft een geringere economische waarde dan de nieuwe medeburger, zo wordt dat opgevat door de elite en boven ons gestelden.
  Zaken zijn zaken, roerend of onroerend, alles wat aard- en nagelvast zit, dit is ontzettend onroerend en kan je niet verplaatsen, ook de hersensoep niet want in een pan.
  Daarom is cognitieve dissonantie zo moeilijk te bestrijden, het zit vastgebakken.
  Moeder krijg ik nog een wafel, anders schijt ik op de tafel.
  Zo, genoeg voor vandaag, morgen naar de kerk.

  Like

 11. M. zegt:

  De gemiddelde Nederlander beseft niet eens hoe zeer ze hun eigen kinderen aan het verraden zijn en daaruit kan je al aflezen dat men eigenlijk geen reet om de eigen kinderen geeft.
  Het merendeel vond het leuk ze te maken maar er ook nog voor zorgen en over hun toekomst nadenken wil men liever niet.

  Als men het nou te druk had met zinnige zaken was het nog te begrijpen maar men houdt zich voornamelijk bezig met flauwekul voor zichzelf.
  Ze laten hun eigen kinderen in hun eigen land ontwortelen door vreemden hier te laten wortelen, hier waar ze helemaal geen wortels hebben en ook niet willen hebben.
  Omdat men geen racist wil of wil discrimineren zijn steunt men het racisme en discriminatie tegen de eigen kinderen zo laag is men al gezakt.
  Arme kinderen van dit soort pulp wat eigenlijk geen kinderen waard is.

  Like

 12. BertG. zegt:

  We zijn allemaal wel eens verhuisd naar een totaal andere stad of omgeving.
  Alles hebben we daar toen achter gelaten, kon niet anders.
  Ondanks dat we op dat moment daar geworteld waren na zoveel jaar.
  En ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die daar een trauma aan heeft over gehouden, of als gevolg daarvan tijdelijk opgenomen moets worden door alle spanningen die bij een verhuizing horen.
  Dus wat lopen ze nou eigenlijk te zeiken.

  Like

 13. Vincent Meijer zegt:

  Nog even afgezien v.h. feit dat Armenia een christelijk land is. Op vlucht voor mafia aldaar? Geen toeval, ziie Sciciliaanse mafia etc. Dat is wat Esau is! ! Wat Rome/ Edom/ het western, de christelijke beschaving is. Lees ” Oude Testament” wat ware messias voor werelldvrede en rechtvaardigheid brengt. Dus geen mafiapraktijken. ! En regering/mafia alhier set useful idiots in, en lacht zich rot. Gewoon een waar worteltje dat ik u will voorhouden. No other way.. Think about it ! De missing link die het verhaal rond maakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s