Rode exodus: In Europa gaat het steil bergaf met de socialistische partijen

Screenshot_203

(Vertaling: E.J. Bron)

De wereldberoemde Britse krant “The Times” weet iets drastisch te berichten. De Britse tegenhanger van de SPD en SPÖ, de Labour Party, heeft te maken meteen enorm, ja dramatisch ledenverlies. Naar schatting ongeveer 150.000 van hen hebben de rode partij alleen al vorig jaar verlaten, en een einde aan de “exodus weg van Labour” is niet in zicht. Een beslissende rol speelt blijkbaar het laveren van de partijvoorzitter Jeremy Corbyn in de Brexit-politiek, juist met betrekking tot een mogelijk tweede referendum.

ongecensureerd.at

Omstreden Labour-chef

Ook anders is partijchef Corbyn een tamelijk omstreden figuur, zie zijn dubieuze rol in de ruzie rondom een onafhankelijkheid van Schotland. Als je enkele maandenlang bijdragen in Engelstalige media over antisemitisme in de Labour Party onder Corbyn, dan kom je gemakkelijk tot de conclusie dat dit eerder het thema voor een aparte doctoraalscriptie is.

Sterke afkalving in Schotland, geen vertegenwoordiging in Ierland

Dat het niet gewoon om een actueel vormverlies van de kameraden gaat, maakt een blik op de verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk duidelijk. In haar voormalige bolwerk Schotland is Labour gezakt naar de derde plaats. In Noord-Ierland kandideert men voor de zekerheid helemaal niet. In Wales onderhoudt men een stevige samenwerking met Plaid Cymru, de grootste nationalistenpartij van Wales. Het gebazel over afgrenzing tegenover nationalisten heeft daar ook vroeger al niet gegolden.

Ineenstorting bij vele Europese kameraden

Het beeld in het Verenigd Koninkrijk past heel goed in het grotere Europese geheel. Denk maar aan het grote verdwijnen van de sociaaldemocraten uit de Poolse politiek of de weg naar de verregaande betekenisloosheid van de Hongaarse socialisten, die inmiddels ver achter staan op de rechts-radicale partij Jobbik. De Hongaarse roden werken echter ongegeneerd met haar samen wanneer het tegen de regeringsmeerderheid van Viktor Orbán gaat.

Denk ook aan de instorting van de socialisten tijdens de laatste verkiezingen in Frankrijk en in Nederland of de overwegingen van de socialisten in Italië om zichzelf op te heffen. In België is de voormalige socialistische partij al lang uiteengevallen in verschillende regionale respectievelijk taalpartijen. Rest wellicht alleen nog te zeggen: “Welterusten, kameraden!”

Bron:
www.unzensuriert.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, sociaaldemocraten, Socialisten. Bookmark de permalink .

20 reacties op Rode exodus: In Europa gaat het steil bergaf met de socialistische partijen

 1. Edgy Veggie zegt:

  Dat krijg je ervan wanneer je je linkse idealen verkwanselt en arbeiders rücksichtslos inruilt voor allochtonen. Stelletje verraders!

  Geliked door 7 people

 2. Peter zegt:

  De draai naadr links zal de VVD nog lelijk opbreken straks ,alles en iedereen finacieel slopen ,onder het mom opwarming ,in de werkelijkheid gaat het er om dat ze er zelf warm bijzitten .

  Geliked door 3 people

 3. Hovawart zegt:

  De vraag hangt boven de markt, ‘hoe krijgen we die Linksche Looney Brigade uit hun Brusselse fort”, die zullen namelijk nog wel wat weerstand gaan leveren voordat zij zich laten wegjagen…….

  Geliked door 4 people

 4. F1802 zegt:

  Socialisme kan NIET werken en zal ook NOOIT werken! Dit komt omdat de uitvretende, werkschuwe linkse minderheden en elites niet sociaal zijn t.o.v. de werkenden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Het politieke verval is begonnen met het inhuren van spin-dokters, om hun leugens te verdraaien in andere leugens en te verpakken in bedrog. Nederland aan het lijntje houden en als men betrapt word op draaien vervolgens de verantwoording voor hun agenda in de schoenen van europarlementariërs leggen, en vervolgens één voor één plaats te nemen in Rutte’s Baantjescarrousel, want ‘Belofte maakt schuld’ (ook al bleken het vaak loze beloftes en leugens te zijn) .

  Geliked door 2 people

 6. Eigen volk eerst zegt:

  Hier ben ik blij mee. Het bedrog wordt eindelijk doorzien.

  Like

 7. droevige mof zegt:

  Wie heeft ons verraden? Sociaal-democraten.
  Dit rijmt zowel in het Nederlands als in het Duits en geldt wereldwijd.

  Geliked door 1 persoon

 8. Harry zegt:

  Laten we hopen dat de linkse landverradersbende in geheel Europa een pijnlijke dood sterft .

  Ze hebben eerst de invasie van allerlei geteisem mogelijk gemaakt , en de gezinshereniging veroorzaakt . Met dank aan opperimbeciel Joop den Uyl .
  Dát was de doodssteek voor onze samenleving .
  Enerzijds hebben de vakbonden de mentaliteit van de arbeiders vergiftigd , door te verklaren dat als je geen zin in vies of vuil werk had , dat je dat dan beslist niet hoefde te doen .
  Anderzijds heeft de PvdA , samen met de SP voortdurend veel te hoge looneisen gesteld , die de regelmaat en de hoogte van de loonsverhogingen in de war stuurden .
  Ondernemers gingen op zoek naar werknemers die niet alleen maar zeikten over moeilijk , zwaar en onderbetaald werk .
  Ergo , het rode krapuul heeft het over zichzelf afgeroepen .

  En nu is onze hele samenleving verziekt door de import van “ werkers “ die levenslang van een uitkering zullen genieten en beslist NOOIT een bijdrage aan onze samenleving gaan leveren .
  En het rode koor heeft er ook nog geen buikpijn van !
  Ze hebben ons een hak gezet , dat vinden ze belangrijker dan het welzijn en de welvaart van een heel werelddeel !
  Het is de tactiek van de verschroeide aarde .
  Eigenlijk zouden we ze allemaal tegen “ de muur “ moeten zetten .
  Geen enkele straf kan zwaar genoeg zijn om onze samenleving totaal te verpesten .
  Vele miljoenen slachtoffers , erger dan hitler .

  Europa was het beste plek om te leven .
  En Nederland was één van de beste landen in dat werelddeel .

  Wie heeft het recht om dat te verzieken ?

  Geliked door 4 people

  • Wachteres zegt:

   Als ex-PVDA-er moet ik toch nog een kritische noot bij jouw reactie plaatsen, Harry.

   De werkgevers – en links – werken er hard aan mee om ons land en Europa te verzieken. Zij hebben er namelijk helemaal geen bezwaar tegen dat er miljoenen primitivo’s komen, zodat er een situatie ontstaat waarin zij tegen de werknemers kunnen zeggen: “Voor jou tien anderen”.

   Of, zoals al eerder is geschreven, dankzij links en het bedrijfsleven zullen we in een situatie komen waarin er een kleine stinkend rijke bovenlaag is, de middenklasse verdwijnt en de grote massa zal zich voor weinig geld dag en nacht kapot moeten werken.

   Zie Amerika, waar de mensen vaak meerdere banen nodig hebben om zich financieel staande te houden.

   Henk en ik zijn links gaan haten, maar ik kan je wel zeggen dat ik ook nooit op de VVD zal gaan stemmen.

   Gelikkig is de PVV er, die op de juiste manier ook nog links is.

   Geliked door 2 people

 9. Tistochwat zegt:

  Denk ook aan de instorting van de socialisten tijdens de laatste verkiezingen in Frankrijk en in Nederland

  Daar merken we anders bar weinig van; alles is nog steeds doordrenkt van het linkse gedachtegoed.

  Geliked door 5 people

 10. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is inderdaad heel goed nieuws dat dit soort verdwijnt van het toneel, maar erger nog krijgen we er de communisten van Groen links voor terug.
  De socialisten zijn inderdaad tuig maar de groenen zijn nog een heel pak erger, dus erop vooruit gaan doen Nederland en ook Duitsland niet.
  Het ziet ernaar uit dat het in ieder geval met de groenen nog een tandje erger word.

  Geliked door 1 persoon

 11. J. Vulkanoloog zegt:

  GL is stevig in opmars, en die PvdA wint er ook weer wat zeteltjes bij (althans, in de peilingen). D66 wordt minder, maar ja, dan gaat dat rooie grut over naar dat GL.. Eveneens heb je bij de CU en het CDA nog van die rooie ongelukken. Nee, socialisme is helaas helemaal niet dood, in NL. In andere landen vermomt het zich. Er is wel degelijk sprake van het rode gevaar, temeer daar het de lange mars door de instituties heeft gewonnen en zodoende zich doet gelden. Dat is een groot probleem en alleen een bloedige revolutie kan dat stoppen. Al dat rode grut het schavot op!

  Geliked door 5 people

 12. Jean zegt:

  De ondergang van de rode ėn groene ratten hebben ze volledig aan zichzelf te danken, hadden ze de grenzen gesloten zodat er geen honderdduizenden parasieten waren binnengeraakt, hadden ze achter en naast de eigen bevolking gaan staan en geen werkgevers waren gaan pesten via vakbondstuig, hadden ze afstand genomen en duidelijkheid gegeven ivm die klimaatoplichterij dan waren ze misschien uit het moeras kunnen blijven.
  Onze stelling was en is ” Geloof nooit linkse rode en groene ratten”.

  Geliked door 1 persoon

 13. Daan Kranenburg zegt:

  Dat socialistische partijen overal met name in de EU sterk verliezen is natuurlijk een verheugend bericht. Denk echter niet dat er veel zal veranderen, denk zelfs dat het erger gaat worden. Waarom? De manipulerende macht achter de socialisten is dezelfde als die achter de meeste zgn rechtse partijen zit. Noem ze maar de Deep State, Globalisten of zoiets. Het socialisme is in praktische zin niet meer bruikbaar om hun doel mee te bereiken hebben onvoldoende burger steun en vertrouwen over. Nu dus via zgn rechtse partijen waar ze ook volop hun tentakels in hebben. Dit lijkt fiction, maar kijk maar eens naar wat er in de wereld gaande is en speciaal in de EU. Kan ik tig voorbeelden voor geven, maar die zou u zelf ook moeten kennen. Toekomstbeeld: interne chaos in landen, niet of dat zal gebeuren, maar wanneer? Oplossing? Wie het weet mag het zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Daan Kranenburg zegt:

  Verheugend gebeuren, socialistische partijen in de wereld en met name in de EU naar de uitgang. Denk niet dat het er beter op gaat worden. De Deep State, Globalisten achter de schermen of hoe je ze ook wilt noemen gebruikten ze om hun doel te bereiken en zijn nu niet meer nodig omdat ze het burgervertrouwen hebben verloren. Nu gaan ze over op zogenaamd rechts waar ze in de meeste partijen ook hun tentakels hebben. Kijk wat er in de wereld en met name in de EU landen gebeurd. Niets veranderd er nog en alles gaat gewoon door. Toekomstbeeld: De vraag is niet, komt er chaos in veel landen, maar wanneer.

  Like

 15. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 16. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Maar het zou een grote vergissing zijn nu alvast te juichen.
  Links zit met name in ons ambtenarenbestand tot in de haarvaten en we moeten ons niet verkijken op de macht van ambtenaren al is het maar om door hun ongewenste wet en regelgeving te saboteren.
  Wat dat betreft was de Engelse serie “Yes Minister” zo raak, het liet precies zien hoe weinig een minister werkelijk heeft in te brengen.
  Minister van Financiën ? Leuk, maar je bent wel afhankelijk van de cijfers aangeleverd door je ministerie en statistieken geven precies dat beeld dat de maker ervan voor ogen stond.
  Er wordt al vanaf het allereerste kinderpardon geroepen dat de asielprocedure verkort moet worden en na al die jaren duurt hij steeds langer in plaats van korter.
  Nu roepen ze dat ze onderbezet zijn maar dat riepen ze achttien jaar geleden ook al, waarom is daar niks aan gedaan dan ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s