Arabieren woest en gefrustreerd nadat Israël weigert TIPH-mandaat in Hebron te vernieuwen

Screenshot_206

Grot van de Patriarchen in Hebron, met op de voorgrond voertuigen van de Tijdelijke Internationale Aanwezigheid in Hebron (TIPH).

(Door: “Brabosh”)

Ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit drukten hun woede en frustratie uit nadat Israël had aangekondigd dat zij het mandaat van de Tijdelijke Internationale Aanwezigheid in Hebron (TIPH) niet zou vernieuwen, een internationale troepenmacht die er door Israël van wordt beschuldigd Israël tegen te werken.

Premier Benjamin Netanyahu heeft maandagavond 28 januari besloten om het mandaat van de TIPH-waarnemersmacht, dat eind januari verstreek, niet te verlengen. “We zullen de voortzetting van een internationale strijdkracht die tegen ons handelt niet toestaan,” verklaarde de premier. Veel van de waarnemers van TIPH in Hebron komen uit Turkije, dat zich uiterlijk vijandig tegenover Israël opstelt. Een recent speciaal rapport van de politie verwijt een aantal leden van de strijdmacht illegale, gewelddadige en anti-Israëlische activiteiten.

Lees verder>>>
een ander israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, belangenverstrengeling, gezond realisme, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Turken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Arabieren woest en gefrustreerd nadat Israël weigert TIPH-mandaat in Hebron te vernieuwen

 1. Jan zegt:

  Eindelijk. De antisemitische UNESCO verklaarde een paar jaar terug: Hebron en Grot van de Patriarchen zijn Palestijns erfgoed.

  Vandaag bewees de UNESCO opnieuw dat het niet de bewaker is van het cultureel erfgoed van de wereld maar een politiek instrument. De cultuurorganisatie van de Verenigde Naties verklaart de stad Hebron tot “islamitische stad”, inclusief de Grot van de Patriarchen, waar volgens zowel het Joodse als het Islamitische geloof de Joodse aartsvaders Abraham, Izaäk en Jacob zijn begraven. UNESCO stelt dat dit “Palestijns erfgoed” is en in gevaar verkeert. Zo’n besluit is historisch onjuist en slecht voor de relatie tussen Joden en Moslims.

  https://www.cidi.nl/unesco-hebron-en-grot-van-de-patriarchen-zijn-palestijns-erfgoed/

  Weer een jaar later: UNESCO: Grot van de Patriarchen en Graf van Rachel “integraal onderdeel van bezet Palestina”

  Resoluties 28 en 29, getiteld “Bezet Palestina,” gaan over respectievelijk de steden Hebron en Betlehem. Deze steden worden – inclusief de eerder genoemde heilige plekken – als “integraal onderdeel van bezet Palestina” genoemd in de UNESCO-resoluties.
  ….
  https://www.cidi.nl/unesco-grot-van-de-patriarchen-en-graf-van-rachel-integraal-onderdeel-van-bezet-palestina/

  Nou nog al die islamitische zwijnenstal uit de grotten. Zie: UNESCO tovert Graf van Rachel in Bethlehem om naar een moskee https://brabosh.com/2010/11/02/unesco-tovert-graf-van-rachel-in-bethlehem-om-naar-een-moskee/

  Geliked door 2 people

 2. Marlies zegt:

  Palestijns erfgoed??? Als het niet in-en-in crimineel en triest was, zou het hilarisch zijn. En nog iets: Het “islamitisch” geloof (zo ook het christelijke geloof) is linea recta GEJAT van het Joodse geloof. Pure diefstal.

  Like

 3. Jan zegt:

  Gehersenspoelde moslims, moorden en belonen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s