VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over onwetenden, politieke zombies en Groene ideologen – het stoppen met de kolenwinning (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Kent u Antje Grothus? Nee? Zij is de voorzitster van het burgerinitiatief “Buirer voor Buirer”. Buir kent u ook niet? Geeft niks, is kende het tot nu toe ook niet, en ik heb dat nooit als gemis gevoeld. Buir is een kleine stad met 3.900 inwoners in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Mevrouw Grothus zit in de kolencommissie, die deze week haar aanbevelingen over het stoppen met de kolenwinning gaf.

Eveneens in de commissie: Gerda Hasselfeldt van het Duitse Rode Kruis. Bovendien: Felix Matthes, onderzoekscoördinator bij het Ecologisch Instituut. Reiner Priggen van de Groenen, voorzitter van de vereniging Hernieuwbare Energieën in Nordrhein-Westfalen, Hannelore Wodtke van de kiezersgroep “Groene toekomst Welzow”. Welzow? Bij Spremberg, ten zuiden van het Spreewald. 3.400 inwoners. Dan Barbara Praetorius, voormalig vice-directrice van de “Ecologische denktank Agora Energietransitie”. Uiteraard Hubert Weiger, chef van de milieuvereniging “BUND”, en Martin Kaiser van Greenpeace. Ook nog: Ronald Pofalla van de Duitse Spoorwegen; Claudia Nemat van de Duitse Telecom; bovendien ex-politici zoals Matthis Platzeck of Stanislaw Tillich, evenals linkse vakbondsmensen.

Dus: leden van Groene ecologische verenigingen, van klimaat-NGO´s, burgerinitiatieven en hele kleine kiezersgroepen worden bijeengeroepen om over de toekomst van de Duitse energievoorziening te beslissen. Ze worden ondersteund door de Duitse Spoorwegen en de Duitse Telecom – twee ondernemingen waarvan men dacht dat die zelf genoeg problemen zouden hebben. Ook het Duitse Rode Kruis beslist mee. Wat diens kwalificatie is?: geen idee!

Niet ontbreken mag ook iemand van de hernieuwbare energieën, dus de directe concurrent van de energieleverancier kolen. En ook enkele ex-politici zijn erbij, dus mensen die – omdat zij niet meer in functie zijn – geen democratische legitimering meer hebben en niet meer hoeven vrezen niet herkozen te worden. Uitgerekend zulke, aan iedere verantwoordelijkheid onttrokken, NGO´s en politieke zombies beslissen over de toekomst van Duitsland. Niet in de commissie: leden van de AfD, dus van de grootste oppositiepartij. En ook de FDP is niet vertegenwoordigd.

Als het aan de kolencommissie ligt, moet Duitsland tot 2038 volledig gestopt zijn met de winning van kolen. Waar de stroom dan vandaan moet komen, wordt niet gezegd. Vermoedelijk uit Polen: want Polen heeft zojuist besloten om zijn stroomvoorziening door kolen uit te breiden. Maar we weten allemaal: de bij de verbranding vrijkomende CO2 zal natuurlijk in Polen blijven en de landsgrenzen respecteren!

Eén ding is zeker: het stoppen met de stroomvoorziening door kolen wordt duur. Vakmensen schatten de kosten op € 80 miljard. Hoe dat gefinancierd moet worden, weet niemand. Volgens de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” heerst er “radeloosheid” in de coalitie. Dat moet je even laten bezinken:  eerst onttrekt de regering zich aan de politieke verantwoordelijkheid door een commissie van onwetenden, politieke zombies en linkse ideologen in te zetten. En dan stelt men vast: oh, dat wordt duur. Avanti Dilettanti!

De gigantische kosten zijn de ene kant. Aan de andere kant staan verlies van arbeidsplaatsen en de de-industrialisatie van Duitsland. Het overhaaste stoppen met kernenergie was al onverantwoordelijk, het stoppen met kolenwinning is dat drie keer. Duitsland wordt door mevrouw Merkel, de SPD en links-groene ideologen met opzet uitgeschakeld.

We zullen ontwaken uit een enge droom. Want CO2-reducties betalen niet de huur; fijnstof-hysterie is nog geen arbeidsplaats; en de bomen van het Hambacher Forst kun je ook niet eten. Maar desondanks, zoals altijd: een fijn weekend.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Milieu, Naïviteit, NGO´s, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sarcasme, Satire, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over onwetenden, politieke zombies en Groene ideologen – het stoppen met de kolenwinning (+ Nederlandse vertaling!)

 1. paulzwueste zegt:

  “Hernieuwbare energie” bestaat niet.
  Energie die verbruikt is is weg.
  Energie moet altijd opgewekt worden.
  Maar zeg nou zelf.
  Het bekt wel lekker weg!
  Leugen en bedrog dus, die de argeloze burger of ontgaat of waar hij zelfs in wil geloven!

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ken jij Kaatje, de weduwevrouw,
  haren op haar kut als kabeltouw.
  Hoe kan je nou aan een mens vragen wat boven hun macht reikt, ahum.
  We zijn allemaal mensen, de 1 iets meer dan de ander, ik wou dat mijn kont een roosje was…

  Like

 3. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Wat ik niet begrijp is dat er bij zulke belangrijke en vergaande besluiten nooit een ontsnappings-
  clausule wordt ingebouwd voor als het fout gaat. En natuurlijk gaat dit fout! Dit is een absoluut
  heilloze weg.

  Like

 4. Jan zegt:

  Ein kleiner Vergleich: AFD – Altparteien: Alice Weidel: Dr. und erfolgreiche Unternehmensberaterin – Claudia Roth: Studium Kunst, nicht geschafft. Björn Höcke: Oberstudienrat – Göring-Eckart Studium Theologie, nicht geschafft. von Storch: RS und Bankkauffrau – Volker Beck: Studium Kunst, nicht geschafft. Gauland: Rechtsanwalt – Fischer: Lehre Fotograf abgebrochen, Taxifahrer. Cohn-Bendit: Studium Soziologie, nicht geschafft. Meuthen-Wirtschaftsprofessur-Schulz: Abitur nicht geschafft, Alkoholiker, Buchhändler.
  (https://www.youtube.com/watch?v=XtvAYYB_gWU)

  Ik vrees dat het in Nederland niet anders is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s