Bevolkingsafname in Hongarije: 99% voor eigen kinderen i.p.v. immigratie

Screenshot_236

Katalin Novák, de Hongaarse staatssecretaris voor Jeugd en Gezin.

(Vertaling: E.J. Bron)

In Hongarije vond eind 2018 een “volksraadpleging ter bescherming van gezinnen” plaats (“unzensuriert.at” berichtte). Daarin werden elf vragen aan de Hongaren over het thema gezinsbevordering gesteld. Achtergrond van de volksraadpleging is dat Hongarije lijdt aan een bevolkingsafname. De regering heeft al meerdere stappen ondernomen om het kinderaantal te verhogen. Met deze volksraadpleging wilde de regering deze maatregelen ook door het volk laten bevestigen.

ongecensureerd.at

Instemming bij iedere vraag tussen de 93% en 99%

Nu werden de resultaten van de volksraadpleging gepubliceerd. Deze getuigen van een overweldigende steun in de bevolking voor de gezinspolitiek van Viktor Orbán. Bij alle elf vragen was tussen de 93% en 99% van de deelnemers het eens met de voorgestelde maatregel en zodoende met het standpunt van de regering.

Aan de volksraadpleging namen bijna 1,4 miljoen Hongaren deel. Dit komt bij ongeveer 7,9 miljoen stemgerechtigden overeen met een deelname van 17,7%. De linkse oppositie had opgeroepen tot de boycot van de volksraadpleging. 92% van de deelnemers stuurde de vragenlijst met de post terug, 8% vulde deze in op internet.

Immigratie met 99% afgewezen

De eerste vraag was die of het volk de bevolkingsafname liever wil tegengaan met immigratie of meer gezinsbevordering. Deze vraag werd vermoedelijk niet toevallig als eerste gesteld. Ze heeft zonder twijfel de grootste effecten op de komende generaties. Hierop antwoordde een overweldigende 99,2% dat ze geen immigratie, maar in plaats daarvan meer gezinsbevordering zou willen. Slechts één andere vraag van de elf kreeg meer instemming.

Alle 11 vragen met hun instemmingspercentages

We hebben alle elf vragen vertaald. Achter iedere vraag is het percentage weergegeven dat met “ja” antwoordde. De begeleidende teksten bij de vragen kunnen worden nagelezen in ons eerdere artikel.

 • Bent u het er mee eens dat de bevolkingsafname niet door immigratie, maar door een sterke stimulering van de eigen gezinnen moet worden opgeheven? – Ja: 99,2%
 • Bent u het er mee eens dat de nieuwe programma´s ter stimulering van gezinnen gekoppeld worden aan het werk? – Ja: 97,5%
 • Bent u het er mee eens dat jonge echtparen bij het zelfstandig levensonderhoud ondersteund worden? – Ja, 98,2%
 • Bent u het er mee eens dat in het geval van meer kinderen meer ondersteuning gegeven dient te worden? – Ja: 95,9%
 • Bent u het er mee eens dat moeders met minstens drie kinderen extra ondersteund worden? – Ja: 93,4%
 • Bent u het er mee eens dat het moederschap als hoofdberoep wordt erkend? – Ja: 93,7%
 • Bent u het er mee eens dat de arbeidsopname van vrouwen die kinderen opvoeden ondersteund moet worden? – Ja: 97,8%
 • Bent u het er mee eens dat gezinsleden, die hun zieke kinderen thuis verplegen, extra ondersteuning dienen te krijgen? – Ja: 98,8%
 • Bent u het er mee eens dat de geestelijke, innerlijke en lichamelijke ontwikkeling van onze kinderen een waarde is die de Hongaarse staat moet beschermen? – Ja: 99,4%
 • Bent u het eens met het fundamentele principe dat kinderen een recht op een vader en een moeder hebben? – Ja: 98,8%
 • Bent u het er mee eens dat de ondersteuning van gezinnen met kinderen door kredieten de bescherming van de twee derde meerderheid krijgt? – Ja: 97,5%

Staatssecretaris Novák: bevordering van gezinnen wordt uitgebreid

Katalin Novák, de staatssecretaris voor Jeugd en Gezin, stelde samen met staatssecretaris Csaba Dömötör de resultaten van de volksraadpleging voor tijdens een persconferentie op 22 januari jongstleden. Novák zei dat dit resultaat de bevestiging zou zijn dat de Hongaren de toekomst in de ondersteuning van Hongaarse gezinnen en in de geboorte van Hongaarse kinderen zouden zien, niet in de immigratie en de bevordering van de migratie. Door de volksraadpleging zou de regering een opdracht hebben gekregen. In de komende weken zouden er nog meer maatregelen worden besloten betreffende de uitbreiding van de gezinsbevordering.

Volksraadpleging met de op twee na grootste deelname

De actuele volksraadpleging ter bescherming van gezinnen staat, afgemeten aan het aantal deelnemers, op de derde plaats. Volksraadplegingen zijn in het Hongarije van Viktor Orbán traditie. Het laatst vond er een volksraadpleging eind 2017 plaats, namelijk de “volksraadpleging over het Soros-plan” (“unzensuriert.at” berichtte). Destijds sprak zich bij iedere vraag ongeveer 98% tegen de immigratie uit. De volksraadpleging over het Soros-plan heeft met 2,3 miljoen nog altijd de meeste deelnemers gehaald. Op de tweede plaats staat de volksraadpleging “Laten we Brussel stoppen!” uit mei 2017 met 1,7 miljoen deelnemers.

Bron:
www.unzensuriert.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", democratie, gezond realisme, Hongarije, Immigratie, Nationalisme, Patriottisme, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

8 reacties op Bevolkingsafname in Hongarije: 99% voor eigen kinderen i.p.v. immigratie

 1. A.J. deKoning zegt:

  Gezond verstand in Hongarije, vooral de stop op immigratie, nu de rest van Europa nog.

  Geliked door 1 persoon

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Een land, een volk, een gedachte. Geweldig, om jaloers op te worden.

  Geliked door 2 people

 3. guusvelraeds zegt:

  De 5% die het niet eens waren met de door Orban voorgestelde ondersteuning van gezinnen met kinderen waren allemaal afgestudeerd aan de Soros open-society University.

  Geliked door 1 persoon

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Prachtig Resultaat. Alleen niet volledig. Prima dat bijn 100% tegen immigratie is. Daaraan volgend zou een hoog percentage zich ook uit moeten spreken voor REMIGRATIE. En dat niet vrijwillig maar: SCHOP ZE ER UIT. Dat spaart mensen levens. Dat geldt niet alleen voor Hongarije maar voor de hele Europese Unie. Want:
  Islam? – WEG ERMEE !!

  Like

 5. Elisah zegt:

  Iets anders, Soros gearresteerd in Zwitserland….
  Fake of waar???

  https://freedomforhumanity2016.wordpress.com/2019/02/04/george-soros-arrested-obama-believed-charged-with-treason-february-3-2019/

  Charged with Treason – February 3, 2019
  By Judy Byington February 3, 2019

  George Soros was said arrested in Switzerland at 13:23 GMT on Feb. 3 2019. Evidently members of what was known as the Alliance stormed his retreat at Saint Margrethenberg, Switzerland based on a tip from local police. The Alliance was a military force working under orders of the Pentagon, GITMO Military Tribunal Judges and in conjunction with legal entities across the globe.

  Like

 6. Aat zegt:

  Gaaf land top .LEVE Hongarije.
  Ben stik jaloers, op de Hongaren, en hun regering. Geen Moslims dwingerij.

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Straks neemt de bevolking weer toe in Hongarije als wij uit de EU landen erheen vluchten !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s