Raad van Europa: Sharia is niet verenigbaar met mensenrechten!

Screenshot_251.png

Raad van Europa: Shraia is niet verenigbaar met mensenrechten! Afschaffing van het islamitisch recht geëist in lidstaten.

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Op 22 januari 2019 nam de parlementaire vergadering van de Raad van Europa (o.a. tegen de stem van Turkije) een resolutie aan die de onverenigbaarheid van de algemene mensenrechten met de sharia vaststelt en oproept tot diens afschaffing in de lidstaten.

politikstube

De parlementaire vergadering toonde zich “uiterst bezorgd” over het feit dat “de sharia, inclusief de bepalingen die een duidelijke schending zijn van de Europese verklaring van de rechten van de mens, in meerdere lidstaten van de Raad van Europa officieel en inofficieel worden toegepast, of in het hele land of in delen van het land.”

De sharia zou een schending van de Europese Mensenrechtenconventie zijn op wezenlijke punten zoals de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van religie en bekentenis, de gelijkheid van man en vrouw, de vrije partnerkeuze, de bescherming van het eigendom, het verbod op de doodstraf en zou tegenstrijdig zijn aan het principe van scheiding van staat en religie. Bovendien wordt de onmogelijkheid van de integratie van een op de sharia gebaseerde islam benadrukt.

De algemene mensenrechten zouden niet verenigbaar zijn met de Cairo verklaring voor mensenrechten van 1990, die door islamitische landen, waaronder de grotendeels islamitische leden van de Raad van Europa zoals Albanië, Azerbeidzjan en Turkije wordt ondersteund (de Caïro verklaring van de rechten van de mens hanteert de islam en de sharia als enige bron en richtlijn van de mensenrechten).

Ook het werk van sharia-rechtbanken in delen van het burgerlijk recht (huwelijk- en erfrecht), dat o.a. in het Verenigd Koninkrijk en delen van Griekenland wordt geaccepteerd, zonder formeel deel uit te maken van het rechtssysteem, wordt bekritiseerd, temeer daar vrouwen daarin geen gelijke rechten krijgen toebedeeld.

Deze resolutie moet begroet worden en het blijft te hopen dat ook de Europese rechtbanken en nationale parlementen eindelijk de moed opbrengen om te reageren op de fundamentele uitdaging die de islam als politiek-juridisch systeem voor de Europese vrijheid vormt. Daarvoor is o.a. de verdediging van het Duitse en Europese rechtssysteem nodig – hierover moet absoluut niet “constant opnieuw worden onderhandeld”; verder een effectieve grensbeveiliging – want met mensen immigreren ook drugs en denkwijzen; tenslotte ook de waardering van de eigen cultuur – want alleen wie genoeg uitstralingskracht heeft, zal zich tegen andere waardesystemen kunnen handhaven.

Deze resolutie was al lang noodzakelijk – ook het Duits federaal constitutioneel gerechtshof en het Europees Gerechtshof moeten zich bindend aansluiten bij deze rechtspositie.

(Bron: www.zukunft-ch.ch)

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, gezond realisme, Islam, Justitie, Mensenrechten, Sharia. Bookmark de permalink .

12 reacties op Raad van Europa: Sharia is niet verenigbaar met mensenrechten!

 1. M. zegt:

  De ideologie onder dwang van terreur opleggen aan de rest van het land of ze anders tot vijand maken indien men niet wenst te buigen vind onze overheid geen schending van mensenrechten.
  Daarom werkt men zo gewillig mee het eigen volk te verraden voor iets wat NIET te verenigen valt met MENSEN rechten.
  Het politieke kartel is in strijd met de mensen rechten beleid aan het voeren met hun voorkeursbehandeling voor zij die niet te verenigen zijn met mensenrechten.

  Geliked door 2 people

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  WETGEVERS ALLER LANDEN VERENIGT U !!!
  .

  Geliked door 1 persoon

 3. Als dit zo is dan zijn alle islamieten die de Shariawet in Europa ten uitvoer brengen vet STRAFBAAR!

  Geliked door 1 persoon

 4. Charles Martel zegt:

  De FakeNewsMedia raken er niet over uitgepraat.

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  En op het einde blijft men oeverloos lullen over het sharia gebeuren.
  En wat is het eindeffect.
  Oeverloos lullen
  Lul nog een beetje verder en laat ons weten dat de bedoeling is dat deze onmenselijke wetgeving doorgedrukt word. komt dat niet zo goed uit in de tegenwoordige main stream.
  Fuck off met die flauwe kul en laat mensen leven.

  Like

 6. Pingback: Raad van Europa: Sharia is niet verenigbaar met de Mensenrechten! | eunmask

 7. Jan zegt:

  Sharia in GB. Kritiek op geitenneukergedrag (mekkeren richting Mekka terwijl hij moest werken) levert ban op voor invalide bejaarde

  A DISABLED pensioner has been banned from her local post office after a row with a worker who was praying during his shift.

  She told him: “It’s not a church, this is a post office.”

  https://www.lancashiretelegraph.co.uk/news/17362206.shop-ban-for-disabled-pensioner-after-row-with-man-praying-at-work/

  Like

 8. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/antwerpse-is-weduwen-dwepen-nog-steeds-met-is-ze-gaan-er-zelfs-voor-op-de-vuist~a5c6631e/

  Antwerpse IS-weduwen dwepen nog steeds met IS, ze gaan er zelfs voor op de vuist
  Antwerpse weduwen zitten in Koerdisch kamp in de cel

  Ze hebben spijt van hun vertrek naar Syrië, zo verkondigen de gevangengenomen Antwerpse IS-weduwen Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal aan al wie het horen wil. Maar bij de Koerden die hen vasthouden, klinkt een heel ander verhaal. Daar heet het dat de vrouwen IS vurig blijven verdedigen en daar zelfs al voor op de vuist zijn gegaan.

  Like

 9. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Raad van Europa: Shraia is niet verenigbaar met mensenrechten! Afschaffing van het islamitisch recht geëist in lidstaten.

  Like

 10. Zou Donner eindelijk zijn woorden terugnemen? https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/donner-blijft-bij-omstreden-uitspraak-over-sharia~bd84bb23/
  ” CDA-minister Donner van Integratie houdt zijn omstreden uitspraken uit 2006 over de mogelijkheid van invoering van islamitische rechtspraak in Nederland overeind. Die zijn volgens hem niet strijdig met de deze week openbaar gemaakte nieuwe visie van het kabinet op de integratie.”

  Like

 11. Elisah zegt:

  Dit is de sjeik waar de paus vriendschappelijk mee omging…

  Like

 12. Marc zegt:

  “.. ook het Duits federaal constitutioneel gerechtshof en het Europees Gerechtshof moeten zich bindend aansluiten bij deze rechtspositie.”

  Is dat de mening van PS? Of is er inderdaad een bindend voorschrift? Dat zou ik wel eens willen weten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s