Akkoord verijdeld: Duitsland bedreigt Hongarije

Screenshot_260

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de ontmoeting tussen de ministers van de EU en de Arabische Liga verhinderde Hongarije met een veto de gezamenlijke verklaring van de twee onderhandelingspartners, die een gemeenschappelijk standpunt in de kwestie van de illegale migratie hadden geformuleerd. De West-Europese landen reageerden heftig op de manoeuvre van Hongarije, vooral Duitsland. De Bondsrepubliek bedreigde de Hongaarse regering dat zij zich aan het veto zal herinneren als het om de EU-begroting zal gaan.

Mitteleuropa

De ministers van de Europese Unie en de Arabische Liga konden niet tot een uniforme beslissing met betrekking tot de illegale migratie komen. De motivering van Hongarije daarachter zou zijn dat het document verwees naar het VN-migratiepact. De EU-lidstaten reageerden verschillend op het Hongaarse veto. Polen, de grootste bondgenoot van Viktor Orbán, deelde een gezamenlijke opinie met Hongarije, maar later trok de Poolse ambassadeur voorzichtig terug. Uiteindelijk was het van de kant van de Poolse diplomatie niet nodig om Hongarije in deze kwestie te ondersteunen, omdat alle lidstaten beschikken over het vetorecht.

Volgens het protocol van het debat reageerden de meeste EU-landen verontwaardigd op de Hongaarse beslissing. Deze werd het heftigst door de Duitse ambassadeur bekritiseerd: “Het is ongelooflijk dat de Hongaarse regering het niet toestaat dat men in een internationaal akkoord niet mag verwijzen naar de Verenigde Naties.” De diplomaat deelde bovendien mee dat de Hongaarse regering meerdere “rode linies” overschreed, en dat men zich dat zou herinneren wanneer er over de EU-begroting onderhandeld gaat worden.

Bij het Brusselse debat zei de Franse ambassadeur dat er sprake zou mogen zijn van meningsverschillen tussen de lidstaten over migratie, maar het is gevaarlijk dat de EU het aan de stok krijgt met de Arabische landen wegens een verwijzing naar de Verenigde Naties, omdat dit consequenties zou kunnen hebben. Bovendien is volgens de Nederlandse ambassadeur het Hongaarse standpunt inconsequent, omdat het enerzijds de volledige stop van de illegale migratie eist, maar dat Hongarije tegelijkertijd een zeer belangrijk akkoord verhindert dat ten doel heeft de illegale migratie te stoppen.

Afgezien van de reeds genoemde diplomaten probeerden Italiaanse, Britse, Portugese, Zweedse, Spaanse, Finse, Estlandse, Cypriotische. Maltezer, Griekse en Sloveense partijen Hongarije van het akkoord te overtuigen, maar tevergeefs. Aan het einde van de onderhandeling blijven ze erbij dat ze de zaak ook bij de volgende ontmoeting van de ministers van Buitenlandse Zaken zullen uitpraten.

Hongarije voorkomt niet voor het eerst met een veto op het allerlaatste moment een groot internationaal akkoord. Vorig jaar ruïneerde de Hongaarse regering de EU-Afrika topontmoeting, gebruikte haar veto tegen een China veroordelende verklaring, nog later voorkwam ze een akkoord tussen de Afrikaans-Caribische-Oceanische ruimtes, bovendien verhinderde de regering van Orbán de overeenkomst tussen de Visegrád-landen en Japan.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, belangenverstrengeling, demoniseren, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Akkoord verijdeld: Duitsland bedreigt Hongarije

 1. wauso zegt:

  Weten jullie waarom Rutte het niet kan ‘doen’ met een vrouw ?
  Nee ?
  Heb je Pinokkio al eens een keer zien ‘bumsen’?

  Like

 2. Cathja zegt:

  Hongarije ging zeer lang gebukt onder het communisme, en zij zullen er voor waken dat er niet weer een periode aanbreekt waarin hun land niets in te brengen heeft.
  Ik geef hen met hun afwerende houding groot gelijk. want er worden de laatste tijd veel teveel schimmige verdragen gesloten, en met een sneltreinvaart! Voorzichtigheid is geboden.
  De Hongaren hebben dit goed begrepen.

  Duitsland eist nu dat elke lidstaat moet ondertekenen, en dat de lidstaten hun soevereiniteit moeten overdragen aan Brussel. Dat zullen de Hongaren -en naar ik hoop ook andere lidstaten- nooit doen! Het leidt ons regelrecht een diepe duisternis in.

  Geliked door 4 people

  • Katharina zegt:

   Het spijt me .Ik heb een heel andere mening. U leeft niet in Hongarije.Hongarije is het beste vriend Putyn en Erdogan. De afgelopen jaren meer dan 3000 vluchtelingen kwamen naar Hongarije maar zij moeten betalen voor de regering veel geld. Kijk maar naar Gruevski .Orban praat met twee mond.Uw moet niet geloven wat hij zegt.

   Like

 3. Hovawart zegt:

  Het is zo vér, de EU valt vechtende en bedreigende uitéén, de lidstaten staan lijnrecht tegenover elkaar, de bevolking heeft geen enkele zeggenschap meer….wederom een zege voor het socialisme, het Brusselse virus, de nieuwe ‘Black Death’ voor de westerse beschaving.

  Like

 4. Ruud zegt:

  Duitsland en dreigen! Bekend geluid?

  Geliked door 2 people

 5. Kees zegt:

  Dreigen doen alleen mensen die geen argumenten (meer) hebben om anderen van hun eigen gelijk te overtuigen.
  Hongarije heeft groot gelijk dat ze tegen hebben gestemd!

  Geliked door 2 people

 6. jantjeuitnl zegt:

  Duitsland voor de derde keer de fout in.
  Andere landen chanteren met geld.
  Wordt weer kwaad kersen eten voor de Hongaren, want voor je het weet staan de Russen weer in de tuin als de Duitsers rare plannen hebben.
  Budapest is de afgelopen 800 jaar iets van 80 keer belegerd.

  Like

 7. Marc zegt:

  God zij gedankt voor een Hongarije! Tegelijk kan ik mij voorstellen dat de Hongaren wachten op een actie van onze kant: wanneer doen wij nu eens wat aan onze eigen verraderlijke politici?

  Buitengewoon onbeschoft is natuurlijk de reactie van de Duitsers inzake hun bestraffing van Hongarije via de EU-begroting. Wat een tuig is dat toch!

  Geliked door 2 people

 8. jungleelephant zegt:

  Orban heeft tenminste ruggegraat!

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Frankrijk heeft mot met Italië, Nederland word niet meer ‘voor vol aangezien’ door alle lidstaten, enkel door de Nederlandse bevolking zelf, maar dan in een andere betekenis van de term.
  Brussel maakt zich breed om een Brexit te bezweren, maar ziet niet dat de fundering van hun paleismuren al op instorten staan, nu de economische groei in de Pays-Bah op zijn retour is, en de blanco naheffingen niet meer gedekt zijn, zelfs niet met de reservefondsen uit de Hollandsche pensioenfondsen…….Boem en Game Over voor de EU, en zéér benieuwd of ‘onze’ politieke Boy Wonder er een Nexit-scenario (hallo Peterrrr. de V.) voor heeft klaarliggen? (ik denk ut niet).

  Like

 10. Hendrik zegt:

  Orban for European president! Niemand heeft die nutteloze parasieten uit Arabie nodig. Paarlen voor de zwijnen,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s