Het kan wel: Italianen krijgen bij zoeken naar een woning voorrang op migranten

Screenshot_278

(Vertaling: E.J. Bron)

Roberto di Stefano, de burgemeester van Sesto (Sexten) in de Dolomieten, voert uit wat Matteo Salvini heeft beloofd. “Italië First” geldt voor Stefano nu ook op de woningmarkt in zijn stad.

journalistenwatch

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), heeft al meermaals tot uitdrukking gebracht dat Italianen in Italië een voorkeursbehandeling tegenover nieuwkomers moeten krijgen. Vorig jaar beperkte hij het dagelijkse bedrag voor asielzoekers duidelijk en reduceerde de immigratie via de Middellandse Zee eveneens enorm.

Uit een bericht van “il Giornale” blijkt nu dat van de 39 vrije woningen in 2018 er maar twee naar buitenlanders gingen en Italianen bijna altijd de toewijzing bij het zoeken naar een woning krijgen. In de stad Sesto, geregeerd door burgemeester Roberto di Stefano, betekent dit de effectieve reductie van 29 van 36 woningen, die daarvoor op grond van de wetten van de vorige linkse regering naar buitenlanders gingen. Stefano kantelde deze wetgeving nu ten gunste van de autochtonen. Een vrouwelijke migrant uit Latijs-Amerika had tegen deze bevoordeling van de Italianen een klacht ingediend, maar ze kreeg geen gelijk voor de rechtbank.

Di Stefano voegde er aan toe: “We hebben de wet op reguliere basis toegepast. Iedere andere beslissing zou discriminatie tegenover de Italianen zijn.”

Matteo Salvini begroette de beslissing van de burgemeester, die eindelijk een eind zou maken aan de “begunstiging van de buitenlanders”.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, gezond realisme, Italië, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het kan wel: Italianen krijgen bij zoeken naar een woning voorrang op migranten

 1. Ron Rottweil zegt:

  Waarom kunnen ze het in Italie wel en in Nederland niet?

  Like

 2. Gerrit zegt:

  Zou je van veel pasta eten gezond verstand krijgen? Je zou het bijna gaan denken!
  Geweldige bestuurders!

  Like

 3. Mary zegt:

  Fijn ook dat de Italiaanse rechtbank de Italiaanse wet handhaaft het tegenovergestelde van de Nederlandse linkse EU/NWO rechtbank waar de autochtone Nederlander v.s. allochtone uitvreter altijd het onderspit zal delven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ruud zegt:

  En zo hoort het ook te zijn! Discussie overbodig.

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Stel je voor…..Het kan wel: Nederlanders krijgen bij zoeken naar een woning voorrang op migranten

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Een ernstige schending van de grondwet; het toekennen van woningen aan Italianen eerst. Dan wordt de grondwet uit de kast gehaald, je kunt er op wachten.
  Overigens geeft meneer Salvini een aardig beeld van wat er in Nederland ook kan verbeteren als meneer Wilders aan de macht komt en we eindelijk normaal kunnen gaan doen hier.

  Like

 7. Bert zegt:

  Eindelijk een burgemeester die handelt volgens de wet en volgens de Grondwet. In plaats van het toepassen van socialistische doctrines.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Het is vanzelfsprekend dat Italianen voorrang moeten krijgen op de woningmarkt- of op welke andere faciliteit dan Ook. ITALIE IS HUN LAND!. De alle anderen kwamen onuitgenodigd naar een land die ze niet wil hebben en ze NIET NODIG HEEFT!. Als het ze niet bevalt, dan rotten ze maar op; plaats zat in de jungle en de woestijn. .

  Like

 9. Ronald zegt:

  Echte politici daar in Italië!!! Politiek is er voor het EIGEN VOLK!!! RESPECT!!!
  Ik zat zelf ook eens te denken……zodra de landen van herkomst veilig zijn, de verblijfsvergunningen van IEDEREEN meteen intrekken en deze mensen terugsturen om hun landen ZELF op te bouwen!!! Dat zou in ALLE Europese landen moeten gebeuren!!!!!!!!!!!

  Like

 10. Yvonne Brill zegt:

  Zo hoort het te zijn, bij ons heeft de jeugd door het vreemde beleid helemaal weinig kansen op huisvesting!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s